Carina´s Blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Carina - 25 januari 2010 18:45

Jag gillar verkligen söndagar.Eftersom jag jobbar nästan alla lördagar så är söndagar dom  dagar jag inte behöver vakna till väckarklockan.Äter frukost i lugn och ro sedan väntar morgon promenaden på en timme.Det var en kall morgon men skön.Åkte i väg till ica maxi för att veckohandla.Sen var det dags att åka ut till Kents jaktmark i Lissma för att se till så att rådjuren har mat

  

Dom har det tufft denna vinter.Det är omöjligt för dem att få tag på vatten vilket gör att dom nästan torkar ut,urinet är blodigt och det gör ont i hjärtat att se detta.Äpplen,pellets och havrekross är vad vi kan bjuda på,vatten är omöjligt i denna kyla.

Tog sedan en promenad i Paradiset (ja det heter faktiskt så)med Viktor och Ambra.Sen var det dags att åka hem för att tillaga älg grytan.Dammsög och tvättade kläder.Efter middagen var det dags att prova på ett för mig nytt pass på friskis & svettis nämligen stationspass.Det var en timme och tretio minuter.Ett helt ok pass.Snabbt hem för att duscha och bänka sig i soffan för att se " I en annan del av Köping" efter det var det Johan Falk som sluta vid 23:10. Det blev en hel del gjort och tv kvoten fick även sin del.Det känns som att söndagarna är lite längre eller är det så att jag är så otroligt effektiv   


Varje måndag ställer jag mig på vågen hemma för att ha koll på min vikt så jag inte ökar.Den visade i dag samma som förra måndagen nämligen 54,9 kg

Jag har slarvat mycket denna helg.I fredags blev den rödvin ost och två pannacotta,i lördags baka jag en pepparkaks cheesecake,tog inte en bit utan tre STORA bitar.Jag är hopplös men det var ju så gott.Men måste skärpa till mig,vill inte gå upp i vikt nu när jag lyckats så bra med att gå ner i vikt.


Vad händer denna vecka? Träning på friskis & svettis tisdag torsdag och söndag,  Itrim träff på onsdag,fredag ska jag med Diza till veterinären för att röntga och se hur många valpar det är.Lördag jobbar jag i min pappas butik på kvällen kommer Anders och Lena hit på middag.Söndag är min vilo dag   



  


Av Carina - 23 januari 2010 10:15

Det var en mycket trevlig kväll i går med fantastiskt god mat.Alltid lika trevligt att träffa sina hundvänner och prata hund.

  

En av min a valpköpare var med Lena Sparring,hon hade med sig nya valpmappar  "Din valp några råd & tips" som jag har skrivit och Lena trycker dem åt mig, till min väntande kull efter Diza.Ordförande för Östsvenska taxklubben - Agneta fick se denna mapp och sa -Du måste ge ut en bok,detta är ju jätte bra.Jag hjälper dig med kontakten. -Oj ska jag?  ja visst,vad roligt, svarade jag. Agneta fick med sig en av mina mappar hem och vi ska nu träffas och spåna vidare på denna bok.Kul och spännande tycker jag.

  

En annan taxmänniska som också var med under kvällen var Christina hon är så rar,kallar mig för sin personliga hund couch

  

Jag & Christina



Av Carina - 22 januari 2010 15:34

Har jag haft ett tag och för varje år som går så blir jag mer och mer sugen på att åka dit.Men vart i Thailand ska man åka ? Ja det är en bra fråga,svar på det mottager jag tacksamt.Vackra stränder vill jag ha och lagom avstånd till shopping.Är ingen äventyrare av mig som törs åka ner och ordna boende på plats. Nej jag vill ha allt bokat och klart hem ifrån med en resebyrå och då kostar det. 

I dag när jag var på banken för att prata om pensionsvalet så nämde jag att från och med februari vill jag börja spara till en resa.Sagt och gjort,Karin fixade ett sparkonto med automatisk överföring från mitt konto.Så nu hoppas jag att det blir en resa i december (då det är som dyrast) till Thailand


     

SVT

Av Carina - 21 januari 2010 20:30

Kvällens besök på SVT med våra elever blev mycket lyckad.

Jag skrev i lördags att jag vill vara med i Let´s Dance och vi fick besöka deras studio.Tv4 hyr lokal från SVT

 

Anna  guidade oss runt  (hon presenterar tv programmen)


   

Jag var bara tvungen att posera på detta bord


 

Erik och jag tog oss en sväng om


   


   


 

Blev väldigt förvånad över att det var så litet i studion


   

Här i från spelar dom in morgon programmen  


   

Nyhets studion


   


  

Anna berättade att denna scen byggs till melodifstivalen 

Guldbagge dräkter som använts till galan



 

Tack Anna för en suverän visning  

      

Av Carina - 20 januari 2010 21:38


Denna film var jag och såg i kväll med döttrarna.

Vi skrattade gott alla tre och jag kan varmt rekomendera den.

Lite trött i mössan blev man efter filmen.Är inte van vid att sitta still,men det är mysigt att få hitta på något tillsammans med sina egna ungdomar.

Tobias kom inte med,han hade väl roligare saker för sig.


I morgon råder stor personal brist på jobbet,förkylning bland personal och några är hemma med sjuka barn.Vi ska i väg på studiebesök med våra elever till SVT i morgon kväll så det blir att jobba fram till ca 19-tiden.Hem och byta om för att ge sig i väg till friskis & svettis.Passet i går med Gittan var jätte bra och tufft.

I morgon är det Helene och hon är också jätte bra. 


Sen har vi fredag,då ska jag till banken och prata pension,är inte så road av detta så jag brukar få hjälp av en bankkontakt vi har så man nte blir helt barskrapad på ålderns höst.På kvällen blir det dags för middag inne i stan,vi är inbjudna av vår lokalklubb Östsvenska taxklubben som tack för året 2009 då vi hjälpt till.


Dags att sova God Natt   

Av Carina - 20 januari 2010 07:36

  

Av Carina - 19 januari 2010 18:16

Det gick bra i går när biträdande rektorn var med mig på en lektion för att bedöma mitt arbete med eleverna.I dag var det dags för bedömnings samtalet. Lite pirrigt är det ju alltid.Men jag fick faktiskt sträcka på mig då jag gick där i från för jag hade överträffat hennes förväntningar och presterat mer än vad hon förväntat sig    Nu är det sista samtalet kver,plussamtalet den 8 februari och där ska jag berätta om mitt kommande arbetsår,vad jag vill förbättra, mitt arbete inom olika målgrupper,visioner osv  Man skulle vara egen företagare då slapp man alla dessa samtal/grillningar   


Vilken träningsvärk jag har i mina ben efter söndagens springande och slepande i trappen då Gabriella bytte rum,jösses säger jag bara.

I kväll blir det medelpass på friskis & svettis,det är Gittan som kör och hon är helt ok.

I morgon ska jag och döttrarna på bio eventuellt följer Tobias med,han hade inte bestämt sig än då jag pratade med honom på förmiddagen. 


Av Carina - 17 januari 2010 19:42

En språklärare försökte förklara det här med "kön" för sina elever.
- Jag ska ta ett exempel, sa läraren. Båtar, flygplan, bilar och orkaner benämns :
som "hon".
En av eleverna undrade vilket kön i så fall en dator skulle vara. Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade in klassen i två grupper.
 
Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom.  
 

1.Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2.Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3.För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4.Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat lite längre skulle du kunna hitta en bättre modell.

 

 

Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom. 
 

1.Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2.Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3.Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4.Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör. 
 
  
 

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards