Carina´s Blogg

Alla inlägg under juni 2010

Av Carina - 19 juni 2010 19:49

Klockan åtta slog jag upp mina blå.Dags att gå upp.Hade inga planer för dagen.

Åt frukost och tog en mogon promenad med hundarna.Sen var det dags att gå ner till centrum för att spela på V75.För vem vill inte bli miljonär?

  


  

Väl hemma igen så insåg jag att gårdagens hagel oväder hade inte bara förstört mina blommor, utan dragit ner en massa skit från stuprännorna.

Så det var bara till att ta fram stegen,på med handskarna och börja rensa.

Spolade med vatten slangen, det skvätte smuts överallt.Så när stuprännorna var rena fick jag tvätta fönstrena.  

Har man inte jobb så skaffar man sig.

In med en maskin tvätt och ja just det, sovrumsfönstret behöver ju också en omgång. När det var tvättat och jag stod och strök gardiner ropade Isabella på mig en trappa ner.Jag gick ner och möter där en gråtande Isabella som har så ont i sin fot. Den är svullen,jätte svullen varm och öm.

Jag ringde vård guiden som tyckte vi skule åka in till "Lätt akuten" på Huddinge sjukhus. Ut med fem hundar,ge Isabella frukost,lunch till mig själv och sedan i väg till Huddinge sjukhus.

Det är rätt intressant att sitta på en akut och höra folks resonemang.

En pappa kom med sin son på fem år ,han kunde inte pojkens personnummer till en början men sen kom han på vilket år månad och dag pojken var född.

Men dom fyra sista  siffrorna hade han inte en aning om?

Lite oförskämd tyckte jag att han var mot damen i kassan då han ändå ville skriva in sin son utan fullständigt personnummer.Hur korkad får man vara?

 Efter mycket tjafs så ringde han pojkens mamma och fick dom fyra sista sifforna.Det hade han väl kunnat gjort lite tidigare.

Så ett tips,lägg in era barns personnummer i mobilen.

Denna pappa hade inge tålamod i väntrummet utan såg till att få gå före alla andra med en massa tjat.Han ville nog inte missa Viktorias bröllop.

Det kom även en utländskfamilj.En liten pojke på tre fyra år hade ramlat och slagit sig ovanför ögonbrynet,blödde väldigt lite men var rejält svullen.Föräldrarna kunde ingen svenska så deras dotter på ungefär sju år fick prata.Vilken duktig dotter dom hade.Man blir alldeles rörd och hoppas att dom uppskattar sin duktiga dotter.Dags att gå på en sveska kurs kan man tycka.

Sen kommer vi till en så söt flicka,glittriga byxor i vitt,glittrida skor och en rosa tröja.Kolsvart hår och bedårande söt.Hon staplade in till sjuksköterskan och fråga-när är det min tur att träffa söt doktorn?

Isabellas fot var vi inne för inte bara för att beskåda andra människor.

Dom tror hon fått ett insektsbett och fått ett allergisk reaktion.Antibiotika i tio dagar.Två timmar senare fick vi åka hem igen,så det blev inte så lång väntan.

På apoteket hitade jag en ny produkt som dom hade "En dröm av solmogna frukter och passion"

Köpte hudsalva och Lip balm.Så nu ska jag dofta som en dröm

  

Om både läppar och kropp-grrrrrrrrrrrr




Av Carina - 18 juni 2010 15:00

Anneli är en mycket nära vän till mig.Henne kan jag lita på till 100% och det underbara med henne är att vi har så mycket att prata om.Det blir inte många tysta minutrar då vi umgås.I går träffades vi för att dricka lite cider och titta på "Mix megapols möhippa".Våra tonårs idoler var där Style.

Självklart blev vi 14 år igen och sjöng med för fullt.Ja vi gav helt enkelt järnet   och mindes tillbaks till det ljuva åttiotalet.Då jag hade brun utan sol på mina häder som blev oranga.Jösses så jag såg ut   

Vi satt i fönstret på Duettvägen lyssnade på Style som då hette  Free Style,bandspelaren på högsta volym,öppet fönstrer med dinglande ben på utsidan och sjöng med "Vill ha dig i mörkret hos mig" "Vill du krypa under täcket med mig?" "Det är hon"  Ja listan kan bli lång.

Förutom Style så var Martin Stenmark,Ola,Orup och några till där.Mycket bra uppträdande. 

Mötte Isabella med sin kompis Sussi som även dom var där för att  se/lyssna på uppträdandet.

Isabella frågade mig hur länge Anneli och jag känt varandra? Gissa om jag blev chockad då vi kom fram till att det faktiskt var 37 år.Herre gud det är ju nästan hela mitt liv.

  

Du och jag Anneli   



Jag har även en annan barndomsvän som jag tycker väldigt mycket om och det är Jessica,vi har kännt varandra i 38 år.

Det är så underbart att ni - Anneli och Jessica fortfarande finns vid min sida och är mina vänner än.


Kram till er båda



Av Carina - 16 juni 2010 19:57

Ja så sjunger Nils Karlssons pyssling och även jag.

Det är för mig helt fantastiskt underbart att jag lyckats gått ner 9 kg och 12 cm i midjan.Startvikt 63;8 dagens vikt 54,7

Start BMI 23,7 dagens BMI 20,3

Midjemått vid start 89 cm dagens midjemått 77 cm

Jag känner mig äntligen nöjd och bekväm med min kropp,men Madelende på Itrim sa i dag - du är hopplös,jag blir galen på dig.DU MÅSTE GÅ UPP 2 kg i fettmassa.

Står nu uppskriven i deras sommar pärm,vilket innebär att jag måste åka dit varannan vecka och väga mig      


I dag var första dagen på semestern.Ingen klocka som ringde.Vaknade vid 7:20 tog en timmes promenad med hundarna sedan hem för att äta frukost.

Gabriella och jag åkte till Farsta för att shoppa.Det blev en ny mobil till Gabriella. Jag sprang på en strand klänning och lite underkläder.

Sen var det hem och lägga sig i solen innan det var dags att åka till Itrim.

När jag solade gick några grannar utanför och små pratade - när har du semester?vecka 28 sa den ena och den andra sa ja jag med.Vet inte hur jag ska kunna vänta så länge,är helt slut nu.

Jag hade så god lust att tala om att JAG HAR SEMESTER NU OCH 8 VECKOR FRAMÅT   Men jag insåg att så taskig kan jag ju bara inte vara.

Av Carina - 15 juni 2010 20:00

Jag fick en ask tändstickor av en arbetskamrat i dag innan jag gick hem för semester.På ena sidan hade hon dekorerat den med vitsippor (urklipp från en tidning) på andra sidan en text -

Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad.

  

Hur ska jag tolka detta ?

Jag pratar ju rätt mycket  och säger vad jag tycker   


I tändsticksasken låg en annan lapp


Trevlig och skön sommar,Kram Ulla

  

Nu snurrar det i mitt huvud och jag är en riktig grubblare i bland.

I går skrev jag att det är så trevligt med överraskningar som en blomma eller present. Jag vet att hon INTE läser min blogg.

Undrar vad hon menar med detta?


Av Carina - 14 juni 2010 20:44

får du inte sova för länge.Nej för då hinner du inte uppfylla dem.

Jag har kommit in i en period då jag vill sova men inte kan.Men det kanske beror på att jag önskar att mina drömmar gick i uppfyllelse.


Det har varit intensiva veckor ett tag och nu börjar även jag känna mig sliten.

I lördags bilade vi = Jag,Kent,Jasný,Dennis och Chappo till Avesta för utställning.

Svensk Vinnar titel stod på spel.18 mil enkel resa.Det var kallt,blåsigt och till sist kom regnet.Inge vidare utställningsväder.Men min dröm gick i uppfyllelse och vi fick titeln.

45 mil senare var vi i Oslo.Vi hade kommit med på ett spår prov på söndagen.

Även det gav full träff så jag kan absolut inte klaga.Ytterliggare en dröm som slog in-DET GÅR BRA NU   


Min rara  dotter - Isabella hade skickat med färd godis åt mig,hon känner sin mamma kan man säga

 


Efter söndagens prov och inpackning av ALLA saker och då menar jag ALLA saker, förutom packningen vi hade med oss så sopa Dennis banan och tog hem nästan alla priser.Gissa om det var trång i baksätet   

   

Ja ni ser själva.Bur och flertal påsar med hundmat.

Nu återstod resan hem på 59 mil.Jag försökte sova men Kent var på mig som en hök,fastän han hade Dennis att prata med.

OK tänkte jag jävlas du med mig så jävlas jag tillbaks och satte i gång och börja sjunga     och jag sjunger ju hellre än bra.Tillslut sa Kent,kan inte du sova nu   Men då var jag inte trött längre.

Stackars Dennis, jag skrämde väl livet ur honom.Jag berätta även för Dennis att när jag blir stor ska jag bli sångerska då skratta han och sa ja, jag förstår det.

Undrar vad han mena med det svaret ?



I bland har man ful dagar.Det spelar ingen roll vad man tar på sig,hur man fixar håret eller sminket.Man är helt enkelt FUL.Så var det för mig i fredags. Men mina söta döttrar såg nog på mig att jag hade en sådan dag för när jag klev innanför dörren sa dom-åh vad söt du är mamma.Då blir man verkligen glad och varm i hjärtat.Skrev det även som status på FB och fick även där fina kommentarer och ett fint meddelande i min inkorg av Jessica.Tack alla underbara vänner som ger mig så fina ord på vägen,jag är så glad att ni finns.


Att få en blomma eller en present utan att man fyller år eller att det är morsdag är alltid lika trevligt att få.I dag när Lena och hennes familj kom för att titta på Hildas valpar fick jag en underbar bukett blommor och dom doftar underbart och är i mina favorit färger rosa och lila

  

Jag blir så glad och varm i hjärtat när någon tänker lite extra på mig.


I morgon är det sista arbetsdagen.Det ska bli så skönt att få vara ledig. Har lovat Gabriella att åka och shoppa på onsdag,jag ska träffa Anneli på torsdag så sysslolös lär jag inte bli dom närmaste dagarna.


  

Av Carina - 10 juni 2010 22:09

Ja man kan nästan tro det.Snett i mot mig på grannens tomt har en skatfamilj flyttat in i ett träd.Oj vad dom kan låta   och vad dom bråkar.För ungefär en månad sedan var det världens liv i trädet och Alexandra gick ut och försökte få fåglarna sams igen.Ja det är sant hon stod nedanför och klappade sina händer och bad dem sluta bråka.

Medan jag bad henne att försöka bli av med detta fågelbo i stället för att prata dom till rätta.ALDRIG det blir snart fågelungar,fick jag till svar.

Eftersom trädet är fullt av gröna löv är det svårt att se fågelboet nu.

Men i morse trodde jag att det snöa då jag år frukost.

Jag kommer väldigt sent i säng om kvällarna och när jag väl kryper ner i sängen så kan jag inte sova,vrider och vänder,sparkar lite på Kent som snarkar så det blir inte många timmars sömn för min del.Så jag visste inte om jag såg i syne då det flög en massa dun som såg ut som snö från trädet.Jösses vilket bråk det var

på skatorna,jag undrar om varenda fjäder rök på dom?


Det var dags för sommarutflykt med jobbeti dag.Exakt 9:00 avgick två bussar från jobbet i morse.På bussen satt all personal helt ovetande om vart vi skulle åka?

Första stopet blev vid Saltå kvar när vi fick kaffe och muffins.


 

Handlade  - Quinoa müsli deras fina butik .


Där efter åkte vi till Tullgarns slott.

  

Var där bara för några veckor sedan på mässan.Men besökte aldrig slottet.Vi hade först en timme fri aktivitet.

Camilla och jag strosade runt i området

  

Sen var det dags att äta mat i ett stall.Kallt och rått men gott.Viltfärsbiffar och sallad.Kaffe och en kaka (fy vad onyttig jag varit i dag)

  

Jag Tomas Emelie Tommy Camilla och Marten i en av spiltorna



Efter lunchen var det dags för guidad visning i slottet av en mycket duktig och rolig man.Sen var det dags att åka tillbaks.

En mycket trevlig och lyckad utflykt.Imorgon ska vi planera höstens arbete,känns inte lika upphetsande.Nu vill jag vara ledig.Men det är som tur var inte många dagar kvar.


I tisdags kom min lilla gräsmatta på plast och den ska vattnas,ja nästan dränkas i vatten och hur mycket man än vattnar så är det tydligen inte tillräckligt.Beslöt mig därför att köpa en vattenspridare i dag.Lite bekväm är jag faktiskt i bland. Men det är inte helt lätt att få rätt stråle på spridaren,jag blev blöt,vattnade grannens blommor och som tur var kom det ingen på gångvägen för då hade jag duschat ner även dom.Skrattade för mig själv,tur man är lätt road.





Av Carina - 9 juni 2010 20:34

I dag var det dags för blodomloppet tillsammans med några från jobbet.Först var vi tio anmälda men efter hand hoppade några av och vi blev tillslut endast 5 som deltog.Start och mål var vid  Djurgårdsbrunn i Stockholm.Det var riktigt mysigt att springa vid vattnet.Men otränad som man är så blir det ju väldigt jobbigt. Envis som en åsna sprang jag mig igenom hela 5 km.Det var jobbigt men jag klarade det och det var det som var mitt mål.Efter avslutat lopp åt vi från picknickspåsen vi fick.Det var lax,potatissallad,bröd,skika,ramlösa och tomat.


  

Jag Anna Ylva Maarten och Tomas





Av Carina - 6 juni 2010 23:14

Efter dopet i lördags satte vi oss i bilen för att åka till Norge.

Utställning i Drammen stod på söndagens schema.Kent körde och jag satt brevid, har fullt upp med att hålla mig vaken.Tur att det är sol ute så man kan sova bakom solglasögonen det känns så taskigt att sova när den andra kör.Varje gång Kent fråga,sover du svarade jag med en vit lögn-onej jag är vaken   

Vi bode på ett Scandic hotel i Asker utanför Oslo.

  


  

I detta rum.Underbara sängar som gick att reglera i rygg,fotändan samt upp och ner.Så här blev det åka av.En sådan säng skulle man ha hemma.

Men innan det var läggdags åt vi en god buffé.

  

Jasný kollar läget utanför fönstret

  

I denna fotölj sov Jasný


  

Söndagens utställning var det Norska Kennelklubben som arrangerade i Drammen.

  

+ 25 grader visade termometen på då jag ställde ut Jasný vid 14 tiden.

  

Jasný dömdes som sista hunden i ringen.Men det var värt att vänta.

Jasný fick sitt Norska Cert,CACIB och blev BIR


Nu är hon även Norsk Utställnings champion


 





Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards