Carina´s Blogg

Alla inlägg under september 2010

Av Carina - 21 september 2010 18:59

Då har tisdagen snart tagit slut.Förstår inte riktigt vad dagarna tar vägen?

Vi hade lektioner med eleverna på förmiddagen efter lunch åkte vi på studiebesök till riksdagshuset

Ett stort och pampigt hus.Vi fick gå igenom en metall detektor,tömma allt vi hade i fickorna,lägga jacka och väskor i en plast back.För en sekund drömde jag att jag var på väg till en resa ,för man fick den känslan då vi gick igenom denna kontroll.Men inte fanns det någon gate som visade vart jag skulle resa någonstans.Är grymt sugen på att åka i från detta regnväder.

Vi fick en väldigt bra och tydlig guide vilket är viktigt för våra elever så att dom förstår.Det var mycket intressant att titta runt och i nästa vecka kommer politikerna hit och då även Kungen.Alla som vill får komma och sitta på åskådarläktaren för att lyssna.Kanske vore något för dig Tomas,du gillar ju kungen   

Innan vi kom fram till riksdagshuset fick eleverna för sig att dom skulle slänga i mig vattnet nedanför-Strömmen.Gissa om jag blev skraj,för vem vill bada nu       INTE jag och framför allt inte där.Men som tur var släppte dom mig innan jag hamnade i vattnet.Det är nackdelen med att vara kort - 164 cm och inte så tung då man jobbar med elever som är 185 cm lång och rätt grova.

Dom slänger runt mig som en vante   


Nu är det snart dags att åka till Edbo skolan för att träna Medel Styrka.

Har varit onyttig i dag så jag bara måste träna och bör nog ta i lite extra

  

Önskar er alla en trevlig kväll

Kram

Carina



Av Carina - 20 september 2010 19:19

Jag blir så trött på otydliga människor.Man kan inte säga en sak och sedan göra något annat eller att säga en sak och inte fullfölja det man sagt.

Mycket snack men liten verkstad.

Har kännt mig fruktansvärt irreterad och arg i dag.Men jag vet ju hur ni fungerar så jag ska inte lägga så mycket energi på detta.

Men det är tydligen lättare sagt än gjort.   


Efter en intensiv dag på jobbet cyklade jag hem.Åt middag och rasta hundar.Sen åkte Tobias och jag till Ica Maxi,sprang runt där för att snabbt handla innan det var dags att hämta Gabriella efter sin träning. 


Jag har en sådan längtan efter att få resa bort.Tänk om man fick ett brev på posten-På fredag ska du resa bort till hemlig destination.Var på Arlanda klockan 16:00.Åter resa söndag kväll   Jag älskar överraskningar,men dom lyser med sin frånvaro,tyvärr.Får väl överraska mig själv om det ska hända något.


Usch i dag är jag bitter.

Lika bra att säga tack och hej för mig

  

Av Carina - 19 september 2010 21:53

Det är inte lätt när det är svårt och inte heller tvärt om....

 

Intensiv helg,men fruktansvärt rolig och givande.Ja helt fantastisk med andra ord.Jag och Camilla åt och drack gott i fredags.Det blev en hel del dans och en sen kväll.Ja halv två tackade vi för oss      

  



  


I går lördag var en stillsam dag.La mig mig vid halv tio helt slut.


I morse var det skogen som gällde.Halv tio var Kent och jag i skogen för att lägga spår till tre valpar från K-kullen.Vi hade en mycket trevlig dag.Gick spår,grillade korv fikade och massa hund prat.Klockan 15:00 tackade vi för oss och sa hej då. 

  


Jag hittade några kantareller,fanns inte så många av dem i skogen tyvärr

  


En svamp som jag tycker är så vacker är denna flugsvamp

 

Fick en konstig tanke i dag, undrar hur snabbt man insjuknar då man ätit av denna svamp,undrar om jag ska testa?     Men klok som jag är så testade jag inte.Men visst ser den god ut?


Det blev en hel del promenad,över stockar och stenar,upp och ner för berg så motion har jag fått mycket av denna dag i skogen.


Sen var det röstningen som stod på schemat.Kent Isabella och jag gick till våran val lokal och lämnade våra röster.


I fredags var det skolval på våran skola.Då säger en av eleverna

- Har politikerna autism? 

- Nej varför tror du det? svarade jag? 

-Jo för dom tjatar om samma sak hela tiden och det gör ju jag med och jag har ju autism.

Underbar kommentar som jag gärna delade med mig till er   


Har även hunnit med att träna friskis & svettis i kväll.

Stationspass 1 timme och 30 minuter.Så skönt och roligt.Kunde i dag ta tyngre hantlar,börjar bli stark nu   


Det blev två träningspass samt tre långpromenader denna vecka så motionsmässigt är jag nöjd och även med vågen som i morse visade 56kg.


Nu har vi en ny vecka från och med i morgon med nya utmaningar.


God natt och ha nu en bra vecka alla goda vänner.

Kram

Carina


Av Carina - 18 september 2010 18:38

Facebook är en sida jag besöker ofta.Där har jag kontakt med gamla klasskompisar,barndomskompisar,före detta arbetskamrater,hundvänner med flera. I bland ser man i listan Personer du kanske känner,klasskompisar/Skol kompisar,barndomskompisar med flera.Jag såg en kompis från Skolan- Peret Alm heter han och skickade i väg en vän förfrågan.Förstår inte varför men gjorde det i alla fall och fick ett svar i min inkorg-


Peter Alm - den 17 september kl. 23:34
Vem ÄR du egentligen? Inget meddelande följde med "vän"-förfrågan vilket hade endera kunnat förklara vem du var i ett förflutet alternativt skapa en ny bekantskap.

Har kollat skolkatalogerna och i den från nian finns det en Carina Karlsson som kanske skulle kunna vara du, men jag minns inte att vi hängde med varandra?


Blir jäkligt glad för påminnelser dock, mitt minne är skitdåligt utan dylika, men annars är jag ganska restriktiv gentemot "vän"-samlare.


En titt i din blogg ger fö vid handen att du och jag inte riktigt delar de grundläggande värderingarna... Att hjälpa behövande barn med ena handen och samtidigt hjälpa sig själv till sitt åttahundrade par skor hade varit cool om du bekostade kalaset själv... Skattebetalarna ska definitivt betala för barnens rehabilitering men inte lika självklart betala för ditt lyxliv. Jag lever inget Lyxliv Peter.Har jobbat i hop varenda krona som jag även skattar för.


Det är mao inte symbiost med traditionellt ytligt fb-lyxliv att adda mig här, du kan få svar du inte vill höra.


Räknar kallt med att du inte gillar ovanstående... Men annars, om du tål meningsmotståndare som inte smeker dig medhårs hela tiden så kan jag tänka mig att acceptera en vänförfrågan.


Om inte, tack för frågan, ha det gött! :)



Mitt svar blev:
Carina Andersson - den 18 september kl. 18:32
Jag är Carina Karlsson.
Ditt korkade meddelande bevisar även för mig att vi inte har något gemensamt.
HA ett underbart liv.
Vilket jävlar PUCKO du är Peter Alm   Klarar mig så bra utan dig som vän på FB
Av Carina - 17 september 2010 14:36

   Nu är vi laddade för kvällens äventyr.Min fina bästa jobbarkompis Camilla & jag.



Av Carina - 16 september 2010 21:45

Knas väder.Ja för vad mer kan man säga om dagens väder.Sol,svart himmel, ösregn,sol,svart himmel och ösregn igen. Det är väl detta väder som får alla att bli förkylda nu.Utav tre elever var två sjuka i dag.Den elev som var frisk tog jag en lång promenad med på en och en halv timme.Solen sken när vi började gå och när vi nästan var tillbaks till skolan kom regnet.

När klockan var tre var det dags för mig att sätta mig i skolbänken tillsammans med sex andra personal på skolan.Vi ska lära oss engelska.Skolan får ofta besök från olika länder och då är det viktigt att personalen kan berätta om sin verksamhet samt svara på frågor.Och vem vill inte kunna engelska ?Är totalt värdelös på det området.Det var så pinsamt då vi skulle sitta där runt bordet och svara på frågor som Mike ställde till oss.Jag förstår skapligt vad andra säger men att få ut dessa engelska krumelurer ur min mun går bara inte.Känns som om tungan låser sig och hela jag rodnar   

Jag ska ge det några gånger till och förhoppningsvis lär jag mig väl något.


Har varit på friskis & svettis i kväll.Tufft men roligt pass - I like it   

Gabriella hade bakat muffins då jag tränade och det doftade helt underbart gott då jag kom hem.Självklart var jag tvungen att smaka,men jag tänker inte berätta hur många,men det blev fler än en i alla fall    


Dags att lägga sig snart.I morgon följer Camilla med mig hem sen blir det party och skaka rumpa hela natten lång   


Sov gott

  

Av Carina - 15 september 2010 20:08

Har varit på Sabbatsbergs sjukhus i dag på bröstmottagningen.Fick först träffa en kirurg som undersökte mig och förklarade vad hon kände.Sen var det dags för röntgen och efter det fick man svaret.Det jag inte kan förstå är varför det ska klämma i hop brösten så hårt,fan det gör ju skit ont   


Har sett att man kan öva hemma innan man går dit.

  

Men vet i tusan om minabröst räcker ända ner dit



Men det är ju trotts allt värt all smärta.Allt såg normalt ut,så underbart skönt att få höra.Jag med min vanliga otur brukar gardera mig med det värsta svaret,men denna gång hade jag turen på min sida.   

Man känner sig som kvinnan ovanför efter dagens besök.


I torsdags sparkade jag av mig min ena nagel på träningen.Jag tränar inte karate,men man skulle kunna tro det i bland.Perfektionist som jag är, så måste detta åtgärdas,helst samma dag.Men tiden räcker inte alltid tid så det fick bli i dag.Gjorde om alla naglar så nu ska dom hålla i tre veckor framåt.

   

Sen var det dags att följa med Tobias till polisen.Nytt pass och id-kort skulle han fixa och pank som han är jämt så fick jag gladeligen hosta upp 800:-


Köpte mig ett par nya skor i dag.Kunde inte låta bli att köpa dem

  

När vi var klara i Haninge centrum var det dags att hämta Gabriella för att åka till hennes skola på möte halv sju.Inför gymnasievalet.Stackars henne som ska välja sin utbildning innan 24 februari.Detta är ett jätte svårt val och jag förstår att många våndas,för vem gjorde inte det då man själv skulle välja.Vi ska besöka gymnasiemässan i november och sedan gå på öppethus på dom skolor hon är intresserad av att börja på.År 2014 tar hon studenten !!!

Tio i åtta fick jag äntligen äta middag och då var jag hungrig.


Har fått för mig att det var torsdag i dag,men så var det ju inte.

Så för mig blir det torsdag två gånger denna vecka.Känns lite trist då jag längtar till fredag för då blir det PARTY med Camilla

  


Kram

Carina 

   

Av Carina - 14 september 2010 17:36

Fick ett så rart mejl från världens bästa jobbarkompis Camilla på morgonen -



Det är alltid lika roligt att se dig i skolans lokaler,du fullkomligt strålar. Östras egna solstråle   

 

Dagen kan ju knappast börja bättre på jobbet.Kram till dig fina Camilla och tack för att du finns.

 

Vi tog tåget ner till Ösmo med våra elever för att tillsammans med ungdomsgymnasiet gå sörmlandsleden.Vi stratade strax efter tio och gick mot Segersäng där vi tog tåget tillbaks till Skogås.Men vägen dit var lång,kuperad,fullt av rötter och stenar.Massa vatten och lera.Men våra elever klarade detta galant.Vid halv tolv stannade vi för att ladda batterierna med medtagen lunch.

  

Det var inte många ord som sades under denna måltid då vi alla var hungriga.

Sen fortsatte vi vandringen och vid tio i två tog tåget oss från Segersäng till Skogås.Vi var bra trötta då vi halv tre kom tillbaks till skolan.

Nu är man bra trött efter 7 km promenad och en massa frisk luft.

 

Får se om jag pallar mig i väg till träningen eller om det blir soffan i kväll?

 

Kram

Carina

  

 

 

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards