Carina´s Blogg

Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina - 23 oktober 2010 20:00

Vissa dagar hinner man med mycket.En sådan dag var det i dag.

Efter frukost och hundpromenad med fyra hundar åkte jag till Ica MAxi för att vecko handla.Fixade i ordning vanilj pannacotta till kvällen,tvättat två maskiner tvätt, tvättat fönster och bytt gardiner,dammsugit,torkat golv och dammat.

Sen blev det långpromenad,jätte skönt att röra på sig.När jag kom hem fick jag ta bilen till Länna med Isabella hon ville ha lite gott till kvällen.

Pratade med en god vän i dag som frågade om jag satt och tittade på tv,nehej du det finns inte med i mina planer.Titta på tv gör jag på kvällen,dagtid vill jag vara så effektiv som möjligt.Har ett hem att ta hand om,och när det är klart vill jag ta hand om mig själv.Ja så funkar jag helt enkelt.Trivs inte då det är rörigt eller smutsigt omkring mig så då måste jag göra något åt saken.  

I morgon är det dags för taxarna att röra på sig.Men vädret verkar inte så lovande,det ska bli ihållande regn redan i från morgonen.

Jag avskyr regn   


Ha nu en mysig lördags kväll

Kram

Carina


  

Av Carina - 22 oktober 2010 19:15

   Det kändes så fel då snön kom i dag.Visst är det fint då marken är vit av snö,men för mig får det gärna vänta två månader till.December är en månad som jag gärna vill ha vit.Fick lite panik i dag då jag fortfarande har sommar däck på min bil.Skickade i väg ett mejl till Kent med en fråga om vinterdäck till min bil i dag? men fick inget svar.Skickade då i väg ett sms med samma fråga och två timmarr senare fick jag svar att jag skulle få hjälp med det.Önskade att jag kunnat fixa detta själv så att man slapp besvära andra.Kent fick slita som tusan för att få bort ett däck,det satt sten hårt och jag såg min bil åka omkring på gatorna med tre vinter däck och ett sommar däck   Men efter mycket slit och en hel del svett så lossnade tack och lov mitt sista däck.Tänk om jag får punka då jag är ute och kör ? kommer aldrig att kunna byta däck själv då dom sitter så hårt. 


I kväll är det UF hemma,ja Ungdoms Fritt.Det börjar bli allt vanligare nu här hemma på helgerna då dom alla tre är ute och roar sig på eget håll.I morse då jag tittade igenom frysen efter kvällens middag och tog fram det vi skulle äta trodde jag att vi skulle bli fem.Men så blev det inte.Det blev endast Kent och jag så det fick bli sushi i stället.Inte helt fel för en sushi älskare som jag.

I kväll blir det Idol och rökta räkor.


Efter att ha varit borta i två dagar från skolan var det åter skönt att vara på plats igen.Det värmer verkligen i hjärtat då eleverna säger att dom saknat mig då jag varit borta.


Nu ska det bli skönt med två dagars ledighet.


Kram

Carina 


Om du vill bli älskad, älska själv

  

Av Carina - 21 oktober 2010 19:00

Vilka fantastiska dagar jag haft på Arbetsledarskaps utbildningen.

  

Det var en mycket fin konferens plats vi var på - Vår Gård i Saltsjöbaden.

Två intressanta och lärorika dagar med ett glatt gäng kvinnor.

Oj vad vi har skrattat mycket.Stämningen var på topp från morgon till sena natten.

Ätit underbart god mat och hembakat mat och kaffe bröd.

Till lunch fick vi två rätter och middag blev det tre rätter med vin och kvällen avslutades med dans.

  

Jag & Marie,tack för alla fina ord du sa till mig 


  

Pia & jag   Vi dansade hela natten lång


  

Teresia & jag


Klockan två kröp jag ner i sängen.Men det var helt omöjligt att sova,så vid sju när det var dags att gå upp var man inte så jätte pigg.

Vi var många som var trötta i dag.Utbildningen avslutades vid 16.

Det har varit så trevligt att få lära känna alla dessa kvinnor på utbildningen.Vissa får man mer kontakt med andra lite mindre.



       

Det fanns gott om tavlor och dessa gillade jag.Det var en målad tavla med glas i och glaset lös i mörkret.


  

Det fanns även konst ute.Tycker mycket om den här med alla händer.


Hade tänkt träna i kväll men mina fötter behöver vila efter nattens dans.

Så nu blir det mys i soffan.


Ha en bra kväll

Kram

Carina

  



Av Carina - 19 oktober 2010 21:00

Det har nu gått ett år sedan första inlägget i denna blogg.Tanken var att jag skulle skriva några gånger i veckan,men det har nu blivit i stort sett ett inlägg varje dag.


Vilket hemskt höstväder vi haft i dag.REGN och blåst,riktigt skitväder.Tur man jobbar inomhus.

I dag försökte en elev att blåsa mig,men si det gick inte.

Jag skulle ha matte enskilt med henne och hon sa att dom haft möte i går och att dom då bestämt att hon skulle ha engelska denna timme i stället för matte.Det var konstigt  att ingen informerat mig sa jag.

Träffade senare under dagen hennes klassmentor och hon sa - Jag hörde att ni  inte ska jobba med matte i dag,du har visst bestämt att ni ska ha engelska i stället säger hon till mig.Tur att vi pratar med varandra.Jag är usel på engelska och hade just tänkt fråga dig hur ni kunde lova henne att jag skulle ha en lektion i ett ämne jag inte klarar av.

Så det blev en timme matte,hon var arg som tusan på mig första fem minutrarna sen lättade det och hon gick i från lektionen med ett leende   


Fick ett sådant sug efter vaniljbullar i dag.Hittade ett recept i ett klassrum i dag som jag la beslag på.Isabella skulle träffa en kille i kväll men valde att stanna hemma för att få äta dessa bullar.Fick lite hjälp av henne med att både baka och äta.Bullarna blev inte så fina men oj vad goda.  


Efter bullbak och fika var det dags att packa min väska.

Ska i morgon på min Arbetsledarutbildning i två dagar i Saltsjöbaden - Vår gård. 

Vi börjar klockan nio och håller på till halv sju ,sen vid halv åtta är det middag. Frukost vid halv nio på torsdag morgon och vi avslutar dagen vid fem.

Det blir två långa dagar,men intressanta.


Kram

Carina


Människor är som pusselbitar, det finns alltid två som passar ihop



Av Carina - 18 oktober 2010 21:00

Vecka 42 har just börjat.Endast tio veckor kvar av detta år.Sen måste man lära sig att skriva 2011.Det brukar ta några veckor innan man fått in det nya året då man skriver.Jag tycker det är så roligt då man får börja använda en ny kalender. Nytt år med nya möjligheter och nya utmaningar.Undrar vad kommer att hända nästa år?

Ja den som lever får se och lever kan jag säga att jag gör.Har väl aldrig unnat mig så mycket som detta år.Jag gör det som faller mig in och tar till vara på livets goda stunder.Det ska helt enkelt vara gött att leva   


Kände mig lite piggare då jag vaknade,men efter att ha frusit mig igenom en hel dag på jobbet så inser jag nu att jag inte är så mycket piggare.Så jag får vila mig från träningen även i morgon och hoppas det blir av på torsdag.


Jösses vad halt det var i morse.Gick till jobbet och det var knappt jag kom fram på vissa ställen,gled omkring.Det jag inte kan förstå är varför övergångsställen alltid är så hala.Dessa vita sträck är som isbanor,dom borde göra dom knottriga så glider man mindre.Det är snart dags att byta till vinterdäck på både bil och sko sulor.


Ha en bra kväll

Kram

Carina



Män vill alltid vara en kvinnas första kärlek - kvinnor vill vara en mans sista äventyr


Av Carina - 17 oktober 2010 19:15

Gick upp strax efter åtta.Kent hade åkt till skogen med Ambra.Isabella och Tobias sov borta i natt,Gabriella sov fortfarande.Åt min frukost och tog sedan en längre morgon promenad med hundarna.Det var en mycket vacker morgon.

      

Klippte ner vildvinen och sopade bort löven.När det var klart var det dags att fortsätta städningen inomhus.Men fy så jobbigt det var.Känner mig inte riktigt kry.Ont i halsen,täppt i näsan och värk i öronen.Nu har förkylningen kommit till mig.Jag som häromdagen gav åtta tips på hur du håller förkylningen borta.

Förhoppningsvis blir den inte så långvarig.

Det blev ingen träning i dag,men förhoppningsvis på tisdag.


Snart ska jag lägga mig i sängen och titta på ensam mamma söker.På mitt jobb tycker några elever att det programmet är tant porr.Själv tycker jag det är så trevligt att se hur männen uppvaktar dessa kvinnor.

Älskar romantik och spirande kärlek   


Kram

Carina


Av Carina - 17 oktober 2010 16:03

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge


För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår


När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

  

Underbar låt och text

Av Carina - 17 oktober 2010 13:15

Min Polska granne och hennes man hade det riktigt trassligt i somras.Hon höll på att supa i hjäl sig och äktenskapet var på bristningsgränsen.Tänk vad alkohol kan förstöra mycket.

I dag då jag träffade dom såg jag ett lyckligt och harmoniskt par.Hon går nu på behandling för sin alkholism och mannen har givit henne en andra chans.

Det är många som har det dåligt i sin relation.Det finns nog ingen som har det 100% bra.Men vad gör vi för att få det bra?

Det är viktigt att vi ger oss själva egen tid.Det går inte att skylla på att man har små barn och inte tid till egen tid.Så länge du inte ammar kan du skaffa dig egen tid och egna intressen.Det går inte att bara gå mellan jobbet och hemmet.

Måste man ha samma intressen som den man lever i hop med ? Nej absolut inte,men det är även viktigt att man gör något trevligt tillsamman då och då. Planerar semestern i hop tycker jag är viktigt att man gör.Tyvärr fungerar det inte i alla relationer.

Säg inte nej till alla semesterförslag som din parner kommer med,kom även med egna ideer.

Överaska din parner med en resa,teater,konsert eller hotelnatt (jag vet ett par som tar in på hotell i samma stad som dom bor i bara för att få egen vuxentid och krydda till vardagen lite extra). 


Var snälla mot varandra,uppskatta varandra och visa hänsyn.Ta inte varandra förgivet.

Utsätt inte din partner i en pinsam situation inför andra.Är du arg eller besviken på din partner så är det viktigt att förmedla detta men inte inför andra.

Du förlöjlar bara dig själv och gör det jobbigt för dom andra som är närvarande.Jag har varit med om detta och det var minst sagt pinsamt.


Kan man inte prata med varandra,då kan man inte kramas och framförallt inte lösa sina konflikter via sängens övningar (sex).Många män (och vissa kvinnor) tror att ett lyckat äktenskap får man bara det fungerar bra i sängen.

Det handlar om så mycket annat än sex för oss kvinnor (i alla fall för oss flesta)innan det ska fungera bra i sängen så ska väl ändå vardagen fungera,eller har jag fel ?

Tror nog att vi kvinnor kan leva utan sex bra länge medans män har betydligt svårare.Läste i en artikel på aftonbladet - 

Ny undersökning om mäns sexdrömmar

De vill ligga med andra tjejer än frugan – helst flera samtidigt.

Gärna analsex och oralsex, gärna med en kvinnlig kollega eller en granne.

Sådana är männen – när de fantiserar.

Läs mer här>>>


Så vad tror dom om oss.Att vi vill då dom fantiserar om andra kvinnor?

Nej tack   




Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards