Carina´s Blogg

Alla inlägg under november 2010

Av Carina - 12 november 2010 11:50

Vad är giftermål?


Giftermål är när man får behålla sin tjej och inte behöver lämna tillbaka henne till hennes föräldrar. (Erik, 6 år)

Det är när någon har gått ut ett tag och pojken friar till flickan. Han säger: "Jag tar dig för att behålla dig i hela mitt liv, eller i alla fall tills vi fått barn och skiljer oss, men du måste göra en speciell sak för mig." Sedan säger hon "ja", men undrar vad den där speciella saken är, och om det är något oanständigt. Hon är väldigt nyfiken. (Amanda, 9 år)ANNONS
Av Carina - 11 november 2010 20:30

Det var augusti 1994 vi var på Makrigalos/Kreta.Isabella blev då till frågad att bli modell för H&M Rowells sommarkatalog 1995.Stolt mamma tackade ja självklart JA till detta erbjudande.Hon var blond,solbrun och ett riktigt charmtroll.Det var då hon lekte vi stranden som vi blev tillfrågade.På kvällen provades kläderna ut och nästa morgon skulle vi vara på stranden vid halv 5.Vilken semester,men vad gör man inte för sina barn   

          Klicka på bilden så blir den större.Jag stod bakom fotografen och visade hur Isabella skulle sträcka sina armar upp i luften,åt sidan samt sitta still och bara vara söt.En som också var med i denna katalog var Marcus Schenkelberg..Han låg på en stolstoll under parasollet och tittade på barnen som blev fotade.Det var en mycket blyg man,mej OJ så snygg   

Jag frågade honom om det var ok att jag tog en bild på honom och Isabella.Men vet ni vad den lilla skitunger gör? Jo hon vägrar.Kom Isabella säger Marcus och sträcker ut armana, du kan sitta i mitt knä.Men nej inte skulle hon sitta där. Gissa om jag var sur och inte kunde jag sätta mig där och be henne fota oss för hur blir det då en 3 åring fotar ? Ja antingen fötter eller himmel.Så det fick helt enkelt bli en ensam bild bara på honom.

  

Bilden längst ner till höger är Marcus i långrandiga badbyxor.Bilden jag tog på honom var också i badbyxor men det finns i något album väl bevarat   

I går var Marcus med i ett program på trean 24 timmar tillsammans med Pernilla och vet ni ? han har fortfarande lika snygg kropp 16 år senare. Helt otroligt.

Jag tror Isabella ångrar sig i dag att hon inte satte sig i hans knä,eller vad tror ni?


I dag var vi varit på teater med våra elever - Mohikan med vita strumpor

Emma, Svante och Linus börjar skolan, växer upp och blir tonåringar. En pojke med en CP-skada, en flicka med ryggmärgsbråck som inte vill acceptera att hennes kropp är begränsad och en pojke med autism som föredrar isbjörnar framför människor. Vad innebär det att ha en funktionsnedsättning och att vara mitt uppe i den turbulenta tonårstiden då kroppen och utseendet blir allt viktigare? Och vad tycker kompisar, föräldrar och lärare.

Mohikan med vita strumpor berättar om mobbning och utanförskap, kaos och katastrof. Men också om upptäckten av sin egen sexualitet och styrkan att våga utmana omgivningen. Att stå för vem man är genom att bli punkare med mohikanfrisyr...

  


Det är andra gången jag ser denna föreställning och jag kan varmt rekomendera den.


På förmiddagen då en elev och jag var i centrum för att handla träffade vi på Camilla med två elever som också handlar.En av killarna fyllde år.Stolt som en man ställde han sig framför mig   och log ett så underbart leende som bara han kan.

-Fyller du år sa jag

- Jaa säger han jätte lycklig

-Hur många år blir du då?

-13 svarar han och ser överlycklig ut

-Nä inte kan du väl bli 13 svarade jag ( då säger Camilla att han blir 19 )

-Blir du 19 år i dag säger jag ?

-Jaaa svarar han och ser lika lycklig ut

Åh vilka underbara elvever vi har,han fyller år och sen om det är 13 eller 19 spelar inte så stor roll.


Kram

Carina


Hjärtat har sina fängelser som förståndet inte kan öppna
ANNONS
Av Carina - 10 november 2010 21:30

Jag vågade knappt känna efter hur jag mådde då kloclan ringde halv sex.Jag hade frisk anmält mig i går så det var bara till att gå upp.Magen var bättre i dag men nu har jag blivit lite förkyld.Snart pyser väl värken ut genom öronen och vips så är jag frisk lagom till helgen.Kan väl knappast bli bättre.

Camilla skickade ett mejl till mig i more vid 7:31 hon var glad att se min bil på parkeringen och önskade mig välkommen tillbaks.Tack fina rara Camilla.Sen kom eleverna och var så glada och kramkalaset var i gång.Åh vad mysigt det är att vara efterlängtad av så väl elever som av arbetskamrater.

Jag skulle gå in till klassen brevid oss på morgonen och höra hur dom klarade sig då det var en personal sjuk där.Utanför stod en elev och lossades gråta-buuubuuuu.

Men hur är det med dig frågade jag?

Jag får ingen öl,buubuu svarade han

Men lilla väl inte har vi väl öl på skolan.Te eller kaffe har vi svarade jag

Men jag vill ha öl buuu

Ja dom är ju för söta.


Dagen rullade på i rask takt och efter jobbet tog jag bilen till Trångsund och la mig i soleriet (kärring grillen) underbart varmt och skönt.Fick då höra en nyhet på radion-En BH som har magnetlås där fram ,samt ett par trosor med magnetlås i sidorna och dessa trosor kostar 450:-   Dyra magneter. Det är ett Franskt företag som tagit fram dess underkläder.

Bra med magneter för fumliga män som kan ha svårt att få upp dessa små hakar bak i BH.Så detta kanske kan bli årets julklapp till kvinnan?

Undrar just hur det låter då man passerar tullen? 


Jag måste värkligen skärpa till mig vad det gäller inflödet i min mun.

I dag känner jag mig så här fet.

  

Vi ska ha gäster på fredag och då måste man ju få både äta och dricka gott. 

så på måndag den 15/11 måste jag börja mitt nya slanka liv igen.

Har inte tränat på ett tag men ska börja igen på söndag.


Kram

Carina


Kärlek är som schack - ett feldrag och du är matt


Av Carina - 9 november 2010 14:00

Vid sju blev jag väckt av ett sms från sonen.Så typiskt då man har möjlighet att sova ut,men som tur var kunde jag somna om och sov till halv tio.

Huvudet dunkade   migrän,tur att jag har mitt migrän spary hemma.

Magen gör ont i dag med,undrar vad det kan vara ?

Har bestämt mig för att gå till jobbet i morgon.Får dåligt samvete mot mina arbetskamrater då jag är hemma.Är inte hemma och är sjuk så ofta,sist var i februari 2009.


I går låg jag mest hela dagen.Väldigt ovanligt för att vara mig.Men det var svårt att hålla mig upprätt då magen sa i från.Tittade på ett nytt tv program på Kanal 1 Ung och Bortskämd.Vilka bortskämda ungdomar det finns.Dom behövde inte jobba utan fick allt dom ville och behövde inte göra något hemma.Några hade flyttat hem ifrån,föräldrarna betalade hyran,åkte dit och städa,tvätta,handla och lagade mat åt dem.Jösses säger jag bara.

Mina ungdomar får tjäna sina pengar själv om dom ska ha något, men hemma behöver dom inte göra så mycket.Vilket är helt fel,man gör dom ju inte en tjänst direkt att göra allt åt dom.

Isabella som är klar i skolan och jobbar inte så mycket så hon får hjälpa till med att rasta hundarna mitt på dagen så att Kent och jag slipper åka hem från jobbet. Vilket är rätt skönt då dagarna är rätt intensiva.

Kan i bland be henne tömma diskmaskinen.I bland händer det att hon tar fram dammsugaren självmant,vilket gör mig väldigt glad   Hon är nog den som sköter sitt rum bäst,städar det utan att man behöver säga till.

Tobias jobbar heltid,så det känns lite taskigt att be honom hjäpa till hemma, han städar knappt sitt rum.Tyvärr är jag väl lite för snäll i mot honom och brukar dammsuga och torka golvet samt byta lakan.Men jag fixar inte att se denna röra.

Gabriella minstingen är en riktigt slö fia,det ser ständigt ut som om det varit jordbävning i hennes rum.Jag förstår inte hur hon lyckas röra till det så mycket? Sen tar hon hem killen i denna röra och låter honom sova kvar,jag skulle skämmas.

Jag har många gånger tänkt att jag ska göra upp ett schema för dem på saker dom ska hjälpa till med hemma.

Men tvätta vill jag göra själv så att det inte blir missfärgat eller ändrar storlek.Dammsuga och torka golv samt damma gör jag alltid själv.

Städa toaletterna ligger på min lott det med.Lagar mat gör Kent och jag så gärna.Gå ut med hundarna gör vi med då det är skönt att röra på sig.

Ja vilken jäklar curling mamma jag är   

Men om dom nu ska kunna klara sig själva den dag då dom flyttar hem i från så måste man ju dela med sig av sina sysslor här hemma.Får helt enkelt skärpa till mig.


Vi börjar nu närma oss julen och då jag var liten/ung fick jag  varje jul saker till hemmet.Vilket inte mina ungdomar fått än.Men det ska vi ändra på denna jul. Kent och jag har bestämt oss för att åka till Ullared och handla julklappar i år.

Så i år blir det allt i från fryspåsar till kastruller.Undrar om vi blir populära   

Vi vill ju inte slänga ut dom hemifrån men det är ju bra att ha ett start paket med sig då det är dags att flytta.

Själv fick jag flytta hemifårn då jag var 18 år,då hade mina föräldrar fixat en andrahandslägenhet i Farsta strand.


Vilken vinter vi fått.Det ser ut som om någon skakar ner dun från himmelen. Det är blöt snö och man blir dyngsur då man går ut.Rätt skönt att kunna vara inne sådana dagar.


Kram

Carina


Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda

 

  
Av Carina - 8 november 2010 13:45

I dag är jag inte stark.Har så ont i min mage.Kände mig illa mående och konstig redan i går eftermiddag/kväll.Kunde inte äta middag,drack endast vatten. Jag förstår inte vad det är som kan göra så ont i min mage,kramp eller mer som värkar,sådan man får då det är dags att föda barn.Men gravid är jag definitivt inte så det kan vi pricka bort från listan.Kan vara en släng av magsjuka? eller matförgiftning? eller en mage som pratar med hela kroppen-tagga ner nu Carina. Min son sa häromdagen att jag festar mer än honom   det lät inte så bra.Som förälder ska man ju föregå som gott föredömme.Ja nu blir det inga fler fester på ett tag vad jag vet. Men jag kommer ju inte att tacka nej om någon vill bjuda med mig på lite skoj  


I kväll kommer det Polska ovädret.Det kan komma upp till två decimeter snö. Ja det är ju bara att inse att vintern redan kommit i kapp oss.Fick ett mejl från ving resor i dag.Boka tidigt rabatt på sommarens resor 2011.Men jag vet inte hur denna sommar blir?

Har jag/hunden valpar?

Vill någon resa utomlands med mig ? Isabella jobbar och får betala sin resa själv och kommer då förmodligen att vilja åka med kompisar i stället. Gabriellas pojkvän har släkt i Grekland som dom vill hälsa på i sommar.Så det blir nog att jag får resa själv nästa sommar.

Det är så här års som jag tycker om att börja planera inför näst kommande sommar.Det blir liksom lättare att härda ut vintern då.


Nej nu är det dags att lägga sig och vila igen.

Kram

Carina

Vi kan inte uträtta stora saker - bara små saker med stor kärlek

Av Carina - 7 november 2010 19:15

Förstod inte riktigt varför klockan ringde i morse vid halv sex ? Är det jag som ska upp eller är det Kent ?Ska jag jobba eller vad hade jag för planer i dag ?

Totalt förvirrad.Hade haft en märklig dröm innan ,att jag blev stoppad av polisen för fortkörning, så det var rätt skönt då jag vaknade och fick inse att detta bara var en dröm.

Det var kenneljakt i Nykvarn i dag.Sju hundägare från min uppfödning hade anmält intresse till att komma.Det var en trevlig dag och första rådjuret för min fodertik-Imra skytt var Tomas/jaktledaren.När jakten var avslutad åkte vi hem till Tomas och Teija på fika.Tack för en god och trevlig fika stund tillsammans med er.

Men OJ vad trött jag var då vi satte oss i bilen.Höll på att somna innan vi kom ut på motorvägen,men Kent sa att jag INTE fick sova för han var minsann lika trött han.Det var en plåga att sitta brevid och hålla sig vaken.Måste lära mig att sova med öppna ögon.Tips på det mottages tacksamt.

Hade tänkt att träna i dag,men jag mår så fruktansvärt illa.Ingen träning och ingen middag   


Nu är det soffan som gäller

Kram

Carina 

Av Carina - 6 november 2010 19:30

Då har man avverkat en kryssning till,tror bestämt var den femte i år och det blir nog en till innan detta år är slut.

Jag har väl aldrig träffat så många jag känner på en kryssning som jag gjorde i grå.Först var det Eva,vi jobbade i hop på Bandhagens skola.


  

sen var det Tommy som är Kentas kusin.


  

Träffade en barndomsvän från Vårby Gård- Metin han berättade för Gabriella att han försökte pussa mig då vi var små men si det gick inte helt smärtfritt.Jag gav honom en örfil.


Karin var också med på båten,hon har bott på samma gata som oss.Vi umgicks endel i mitten av nittotalet då vi var mamma lediga.


   

Pirjo var också med.Hon har jobbat påTobias och Isabellas dagis.Vi har även träffats av en slump på Gotland förra året där vi festade en kväll.Kul tjej.     

Jag och Gabriell drink innan maten


   

Jag och Gabriella


Det var en mycket rolig kväll med massor av dans och skratt.Avslutade med en räksmörgås innan det var dags att sova vid fem.Men inte gick det att sova. Jag är hopplös då jag ska sova borta.Nio gick vi upp för att äta frukost.Gick sedan tillbaks till hytten för att försöka sova,men nej det gick inte.Så det var bara till att fortsättamed nya drinkar

   

Jag Irene och Johanna


   

Våra döttrar kallade oss för MILFAR.Förstår inte varför ??? Tack tjejer - Irene Gabriella och Johanna för en skrattfylld kryssning med mycket dans.

Tur att vi tummade på att åka snart igen.  


Kram

Carina


Av Carina - 5 november 2010 15:15

Fredag och sovmorgon.Vad händer jo vaknar halv åtta,jag fårväl anse mig utvilad eftersom jag vaknade av mig själv. Efter morgonens bestyr tog jag mig en rask promenad till Trångsund och tillbaks,det vill säga en halvtimme i vardera riktning.

Men ajajaj vad ont jag har i foten nu,jag som ska dansa hela natten  

Får väl låna en rullstol på båten i värsta fall för upp på dansgolvet ska jag.


Träffade en av mina grannar i dag,en mycket färgstark och härlig kvinna.Jag har inte sett henne på ett tag så jag började fundera på om hon flyttat?så jag frågade henne vart har du tagit vägen,jag trodde du hade flyttat.Jag har det sa hon.

  Va skojar du svarade jag? Nej hon skojade inte och anledningen till att hon flyttat vad att hon inte var nöjd med sin partner,dom hade inte roligt tillsammans. Han var snäll men så boring. Det är ju så viktigt att man har roligt tillsammans,kan prata om allt och att man hittar på saker tillsammans.

Dom bråkade aldrig,men känslorna hade svalnat och utan känslor är det svårt att gå vidare tillsammans.

Livet är så kort,för att kastas bort till någon man inte trivs i hop med.  

Jag är grymt inponerad av denna starka kvinna,kram till dig.


Vad ska man ha på sig i kväll då på båten? Letade som en galning efter min " lilla svarta klänning" efter lite letande så hittade jag den tills slut.

Phu kvällen är räddad   Det känns som hela jag stinker vitlök,undrar just om Kent hade någon baktanke angående av middags valet i går.Men gott var det i alla fall.

Har ätit sushi och druckit kaffe nu är det dags att duscha och göra sig klar inför kvällens äventyr.Ska åka med dottern Gabriella och hennes bästa kompis Johanna och hennes mamma.Jag känner ju inte Johannas mamma,vi har i stort sett endast sagt hej till varandra.Men hon verkar vara väldigt trevlig så vi får nog roligt i kväll,har även hört att hon gillar att dansa så vi har i alla fall ett gemensamt intresse. Birka here we come   


Ha en trevlig fredags kväll för det ska i alla fall jag ha

Kram Carina


Du Magnus nu behöver inte du skvallra allt du läser i min blogg eller på FB till Kent för då tänker jag inte vara din vän längre.

Bara så att du vet   

Allt som händer på FB eller i min blogg stannar där, är vi överens ???

 

 
Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carina´s Blogg med Blogkeen
Följ Carina´s Blogg med Bloglovin'

Vädret


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se