Carina´s Blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Carina - 11 februari 2011 12:45

Tänk vad vädret kan ställa till det. Fick första samtalet strax efter sju i morse från rektorn, som bad mig åka till jobbet för att ringa runt till eleverna för att meddela att det är personalbrist.Inga bussar som går i Stockholm och tågen hade upp till 60 minuters förseningar.Var på jobber 7:15 telefonen gick varm och till slut hade jag läget under kontroll.Min jobbarkompis Anna fick bli hemma i dag då hon inte kom någonstans med sin bil.

Här i Skogås var det oplogat och tack vare BRA däck på min bil (Tack Tomas) så kom jag fram på dessa snötäckta vägar till skolan.Åkte hem vid 11 tiden för att rasta hundarna,då var det fortfarande oplogat.Mötte några få bilar,kändes nästan lite kusligt att åka i denna snö storm.

På skolan går det ca 700 elever,i dag är det knappt hundra elever här.Känns som man är här på ett lov eller en helg.


Vi får se hur denna dag slutar.Hade tänkt att handla lite på Ica Maxi men åker inte dit i min bil,utan väntar tills Kent kommer hem,eller så tar vi det i morgon.

Men det blir i alla fall en lugn hemma kväll i soffan med Lets Dance på tv.


Kram

Carina


Av Carina - 10 februari 2011 21:00

Så här såg dagens middag ut innan den tillagades.

Detta skulle bli köttbullar med champinjonsås,potatis och en sallad på vitkål och grön paprika.

Det blev JÄTTE gott.


Hade en konstig magkänsla i dag av att jag skulle få brev från sjukhuset och mycket riktigt det kom ett brev.Det är dags för en 24 timmats blodtrycksmätning innan operationen.Jag hade för hör blodtryck då jag var där och detta måste kollas upp.Skönt att dom är så noga.


Fy fan på ren Svenska för slipdamm.Jag är ju allergisk mot damm,på riktigt alltså.Slipade och nös om vartannat.Inget att rekomendera.Hade svart linne och mjukisbyxor på mig,kläderna var grå då jag var klar.Man kunde skriva i dammet på mina armar och jag såg ut som en grå dam då jag var klar.

Nä målare är inget yrke för mig.Men måste hjälpa till om det ska hända något med renoveringen här hemma och nu är det ju mitt lilla arbetsrum som ska fixas så då får jag ju lov att bli en grå dam.


  TUMMEN ner för ett så uselt program som Sveriges värsta bilförare.Jag blir riktigt ARG då jag ser det hur fan kan man sända något dyligt på tv   


  

Kram

Carina

Av Carina - 10 februari 2011 14:30

Snön vräker ner,tycker det borde räcka nu för denna vinter.Är verkligen trött på att klä på mig en massa kläder och halka runt.Vi gick en promenad på en timme med eleverna i dag,vi såg ut som snögubbar då vi kom tillbaks till skolan.

  

Dags att lära sig lite mer.

PIM – Praktisk IT- och Mediekompetens.

Detta är Huddinges stora utbildningssatsning för all pedagogisk personal som arbetar i kommunens skolor.

Det kommer att bli tre examinationsuppgifter. Som bland annat ska innehålla uppgifter som inspirationsmaterial för mina elever.

En annan uppgift är att berätta om ett pedagogiskt minne med bilder, berättarröst och musik. Detta ska redovisas vid ett seminarium tillsammans med andra examinatorer.  Vid seminariet ska jag även berätta hur jag tänker arbeta vidare med IT tillsammans med mina elever.

Ska bli intressant att få gå denna utbildning.


I går kväll när jag träffade tjejerna så hade en annan Carina bakat äppelsockerkaka som hon var så glad över att hon överraskat oss med så jag hade inte hjärta att säga kolla vad jag har med mig- Blåbärsmuffins   

Nej dom fick följa med hem igen,men jag sa högt till alla- NÄSTA GÅNG BAKAR JAG Men det blir inte blåbärsmuffins får baka något annat.Funderar på kladdkaksmuffins,vi får se vad Caruttan hittar på ???


Gårdagens middag-Potatis och purjolökssoppa var god.

Isabella åt INTE (hon hitta en gammal matlåda i kylen),Gabriella sov borta och åt då även borta.I kväll blir det köttbullar i championjonsås och potatis.Isabella gillar inte svamp,så hon får pilla bort den,Gabriella ska äta hos sin pojkvän.En person som jag pratade med i dag skrattade åt min mat statestik som jag förde över tjejerna,men som ni ser äter dom nästan aldrig hemma och ändå så säger dom att dom alltid gör det   


Vad händer en torsdagskväll då snön vräker ner och jag drömmer mig bort till ett varmt exotiskt land.Jo jag ska sola,laga middag,rasta hundar och slipa väggar.

Kent spacklade klart rummet i går och i kväll ska det slipas.Det värsta jag vet är detta slip damm som blir,men det måste göras så att det blir snyggt underarbete.Sen måste jag hitta snygga tapeter,men jag har ju hela helgen på mig   


Jag berättade för Kent om min "nya man" i går.Han bara skrattade.

Kent läser inte min blogg,så jag måste i bland berätta vad jag skriver i den, eftersom han har kompisar som läser den och tänk om dom bara läste gårdagens rubrik "Jag har en annan man....." och inte innehållet ? jag då hade det blivit riktigt tokigt.


I går hade jag 62 personer som läste min lilla blogg,blir så glad att ni hittar hit.


  


KRAM

Carina



Av Carina - 9 februari 2011 15:45

Jag har en annan man......ja om man ska tro skitsnacket från en dagmamma efter dagens händelse   


Jag måste bara få berätta.Onsdagar är en dag då vi går i tre omgångar med eleverna till simhallen för att lära dem simma.Jag arbetar som ni kanske vet på ett gymnasium med STORA elever.

Jag har ju bott i Skogås sedan 1985 så det är ju några år,kan väl säga att dom flesta känner till mig.Ni vet mamma till -  Isabella eller Gabriella eller Tobias.

Eller hon med ALLA TAXARNA.Eftersom jag även jobbar i Skogås så syns jag även ute rätt mycket.

I dag var det som sagt bad dag och det är rätt isigt ute på våra gångvägar.Vi har en elev,ung man,som är som en gentleman.Han skulle minsann gå armkrok med mig så att jag inte skulle halka.Ja dom är ju för rara eller vad säger ni?

Vi kommer gående han och jag,denna unga man är ca ett huvud längre än mig och ler som solen själv.Då ser jag en dagmamma som jag vet känner till mig,när vi passerar henne säger han - Puss min prinsessa,vilket han kan göra i bland för han är en riktig charmör.Jag blev så full i skratt för jag såg denna kvinna bara stå och gapa   Kunde läsa hennes tankar - Jaha nu har hon skaffat sig en älskare,och lammkött ska hon ha också!!!!!! 

Ja du dom tankarna bjuder jag med än gärna på för jag är helt oskyldig. Jag kan tänka mig hur snacket gick då hon kom in till dom andra dagmammorna  

Visst är det underbart att bli oskyldigt dömd.


Skönt att få sluta tidigt vilket jag gjorde i dag.Stannade i centrum på vägen hem, det fick bli blåbärsmuffins till i kväll.Hoppas vi inte är fler som bakat eller jo då blir det ju värsta fika kvällen.


Nu ska här tillagas potatis & purjolökssoppa.


Kram

Carina

Av Carina - 9 februari 2011 10:30

Det är förhoppningsvis en lindrig förkylning jag fått,är lite hes och känner av halsen bara lite grann.Och tur är väl det för jag har inte tid att vara hemma.


Vi har nu satt i gång med våra utvecklingssamtal med elever och föräldrar.Varje vår brukar vi åka på studieresa.Jag har varit med till Göteborg och Östersund.I år hade vi tänkt besöka Norrköping,men eftersom jag väntar på min operation så måste vi tryvärr ställa in vårens studieresa vilket känns så JÄVLAR taskigt i mot eleverna som verkligen ser fram i mot detta.Men jag kan ju inte hoppa runt på kryckor i tex Kolmården och är jag sjukskriven vecka 19 som är den planerade studieresans vecka,så tänker jag inte jobba.Eftersom jag inte vet exakt när operationen bli av så kan vi inte säga till eleverna att " vi kanske åker på studieresa".Vi informerar nu föräldrar och eleverna samtidigt om detta.Men som sagt jag känner mig som så taskig,vilket Anna säger att jag inte ska göra.Huvudsaken är att du blir bra i din fot.


I käll ska vi tjejer träffas igen och vi har sagt att vi ska ta med fikabröd varsin gång,men ingen erbjöd sig sist.Det känns som att jag måste rädda kvällen med att baka något efter jobbet.Men vet inte vad??? Muffins kanske det blir.


Nu är min rast slut.Dags att jobba vidare.Ha en bra onsdag.


Kram

Carina



Av Carina - 8 februari 2011 19:00

Det är inte sant,varför sa jag att det var ok att åka med till Flottsbro???

Ja så kändes det i morse då det snöade och blåste ute.Men det är bara att bita i det sura äpplet och klä sig efter vädrets makter.Åh om det ändå vore sommar.

Det blev bättre väder efter lunch solen tittade fram,eleverna tyckte det var roligt och det är huvudsaken.

Börjar känna mig smått förkyld i dag,kan vara pga att jag umgicks med en viss Tomas i 9 1/2 timme som var förkyld och nu ligger hemma och är sjuk.Jag tror i och för sig inte att han hade som avsikt att smitta mig,utan ville få denna älg styckad och klar.En förkylning har man ju stått pall för förut,men tydligen inte denna gång.Ska inte gnälla för det har inte brytit ut ordentligt än så det kan ju hända att det inte blir värre än så här.Men jag hoppar över träningen i kväll för säkerhets skull.

Fick ett så rart sms i dag från sonen,mamma jag ska ha tvättstugan i dag och kommer inte i håg hur varmt jag skulle tvätta kläderna,det är mest kalsonger,t-shirt och strumpor.

Plutten min vad söt han är.

Första middagen med Lina-Lax med krämig arborioris,sweet limesås och grönsaksstavar.JÄTTE gott såsen gjorde man på créme fraiche, matlagningsyogurt,honung och lime.Riktigt smaskit var det.

Sen är det så bra för det står exakt hur maten ska tillagas så alla i familjen ska kunna laga maten om man nu är läskunnig vill säga.Så ni kvinnor som vill få era män att laga mat är detta ett bra tips handla Linas matkasse och låt era män bli mäster kockar   Det är ekologiska produkter och recepten är sammansatt av en dietist.

I morgon blir det Potatis och purjolökssoppa med chorizo och vitkålssallad.


Nu ska jag lägga mig på soffan och titta på tv.

Kram

Carina

Av Carina - 8 februari 2011 14:25

I går då jag gick på promenad med eleverna i ett villa område så kunde jag inte slita blicken från denna fina Älg-lampa som fanns i ett av husen.Ja jag erkänner att jag är en riktig fönstergluttare.Älskar att se hur andra har det,få tips och ideer.Men jag håller mig på rimligt avstånd,trycker inte näsan mot fönsterutan.

  

Den lös upp med ett så behagligt ljus och jag tycker den var riktigt tuff.

Finns att köpa för 8800:- hos PID


Kram

Carina

Av Carina - 7 februari 2011 21:17

Nu har vi fått Linas matkasse.


  

Strax efter kl 21 kom leveransen.Mycket fräscha råvaror,jag känner mig verkligen laddad inför veckans matlagning.Gabriella tycker också det ska bli en spännande matupplevelse denna vecka.

  

I morgon kommer det att bli Lax med krämig arborioris,sweet limesås och grönsaksstavar.


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards