Carina´s Blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Carina - 7 februari 2011 18:15

Ja så känns det som att jag har blivit,helgen liksom bara försvann.

Nu är det måndag igen och jag längtar redan till helgen.

Det är full rulle på jobbet och det känns som om jag ska vara över allt och ha koll på allt i båda arbetslagen.Jag sa i från i dag till vår rektor och jag hoppas hon tar tag i detta med den andra arbetslagsledaren,ni vet hon-"believe me" .

Någon timme innan jag gick hem blev det bestämt att jag ska åka med det andra arbetslaget på friluftsdag till Flottsbro.Eleverna ska åka skidor och pulka det är en personal sjuk så då får jag rycka in.Hoppas bara på bra väder,men jag tyckte jag hörde något om storm på radion då jag åkte hem,men vet ej vart i detta avlånga land.


Det är helt otroligt,vet ni hur många som läste min blogg i går? Jo 66 personer, helt ofattbart att jag fångat så många läsare.Men tusen tack för att ni vill läsa och ännu roligare om ni lämnar en kommentar i bloggen.En del av er skriver på FB där det även går att länka till bloggen.En hade skrivit ett privat meddelande till mig i går och bland annat skrivit - japp du får blogga lite mera.. men hur som haver e de riktigt skoj och läsa den.TACK snälla DU  säger jag till dig 


Nu har Tobias bott hem i från i 12 dagar.Tror att han klarar det riktigt bra.Jag har inte ringt men Tobias ringde mig en gång,vi har haft sms kontakt.Tycker det är viktigt för honom att han känner att jag litar på honom att han fixar eget boende.Visst är man lite orolig,men han blir ju snart 22 år.

Att värma och laga mat kan han.Tvättstugan har han bokat till i morgon,jag tänkte först åka över i fredags och hämta hans tvätt då kalsongerna började ta slut.Men börjar jag med det är risken stor att jag fortsätter.Han får helt enkelt lära sig att planera tvätt tiden och tar kalsongerna slut får han vända ut och in på dem eller tvätta för hand.Jag vet att Tobias är duktig och fixar detta galant.


I kväll kommer Linas matkasse,Isabella lät mycket tveksam till veckan meny. Vi måste testa detta innan vi dömmer ut dem tycker jag.

Har faktiskt börja skriva i kökskalender vilka dagar tjejerna inte äter hemma. Enligt tjejerna äter dom hemma 6 dagar i veckan men enligt dagens sanning så ser det ut så här:

Vecka 4 Isabella åt hemma 2 dagar av 7 .Gabriella åt hemma 4 dagar av 7

Vecka 5 Isabella åt hemma 3 dagar av 7 . Gabriella åt hemma 2 dagar av 7

Ska bli intressant och se hur det blir denna vecka   


Nu blir det till att läsa lite och sedan titta på Annorlunda familjer.

Kent är på möte,Gabriella städar sitt rum och Isabella kommer hem i morgon.


Kram

Carina

Av Carina - 6 februari 2011 21:45

Var nere i Nykvarn vid 9:15 på morgonen.I dag skulle vi ta hand om älgen som sköts förra söndagen.

 Det tog betydligt längre tid än vad jag hade räknat med.Nio och en halv timme senare och med en kropp som var helt slut satte jag mig i bilen för att åka hem.MYCKET älgkött blev det,Tomas och jag delade på älgen.

 

Så här pigg såg jag ut på förmiddagen


   

Lite mera sliten framåt kvällskvisten


    

Tomas styckade och hans pappa Åke malde färs

Jag skar bitar som skulle malas till färs,samt putsade stekar,file med mer.

Vi var ett riktigt bra team.

Tusen tack för gott sammarbete säger jag till er-Södermans killar   


Kent har börjat spackla i Tobias gamla rum som nu så småningom ska tapetseras om och bli "mitt lilla kontor" .


Jag har slarvat ordentligt denna vecka med min träning.Har inte tränat en enda gång,måste skärpa till mig till nästa vecka.


Är nu helt mör i min kropp,ska snart rasta hundar,duscha och sedan är det dags att krama kudden.


Sov gott mina vänner

Kram

Carina

Av Carina - 5 februari 2011 22:15

  

Så här såg kvällsmiddagen ut hos oss.Räksmörgås blev det,riktigt gott och väldigt mättande.


Visst var det bättre förr,melodifestivalen.Seriösa programledare.Alla sjöng på svenska och inte en massa flams och trams i mellan låtarna.

Jag måste säga att lite besviken blir jag,men det går ju att byta kanal,fast den risken vill jag ju inte ta i fall att det kommer ett bra bidrag.Tycker nog att Danny var bäst i kvällens program.

Så här såg det ut då vi såg på kvällens program,Diza liggande på min mage.

  


Kram

Carina

Av Carina - 5 februari 2011 17:00

Vaknade med migrän   men som tur är har jag mitt migrän spray och jag slapp bli liggande i sängen hela dagen.


Vad har jag gjort i dag då? Åkt bil hela dagen känns det som.Vi var först till Kungsholmen för att besöka Ball breaker,men det huset höll dom på att riva.Åkte då vidare till Gärdet,gick in på Ball breaker där,men beslöt oss för att inte stanna kvar.Jag kände mig inte bekväm där.Tanken var att vi skulle stå vid en simulator och skjuta på vilt.Åkte istället till Sundby Gård för att äta brunch.Det var mycket att välja på både förrätt varmrätt och efterrätt MUMS vad gott.

  

Efter det åkte vi vidare till Länna By gick in på Rusta för att titta på tapeter,gick tomhänta ut ur butiken.Kent fick då för sig att vi skulle åka in till stan igen.Sagt och gjort in en sväng till.

Jag hade glömt min mobil hemma som låg på laddning,kände mig väldigt naken utan den.Tänk så beroende man blivit av sin mobil.


Isabella och jag åkte till Farsta för att sola i dessa fina solarier som pratar med en och önskade mig välkommen åter och hoppades jag haft en skön solstund.

Sola bara 12 minuter och drömde mig bort till ett varmare land.

 


Det blir nog ingen middag i kväll.Är fortfarande mätt.Tjejerna har åkt till kompisar och då känns det inte så viktigt med middag.

Får väl göra oss en varsin räksmörgås sen har vi ju  cheesecake i frysen som jag gjorde i går.I kväll blir det melodifestivalen,hoppas nu att det är bra bidrag med.


Önskar er alla en trevlig lördags kväll


Kram

Carna

Av Carina - 4 februari 2011 17:15

Tänk att det är så underbart skönt med just fredagar.Det finns lite olika låtar om fredagar.Som tex Kurt Olsson-jag vill ha fredag hela vecka,fredag hela veckan,fredag hela veckan lång osv.

Eller National teatern- Livet är en fest - På fredagskvällen bubblar det i blodet, man är kåt.

Jag får nog sjunga-På fredagskvällen dricker jag vin och blir så jävla trött.

Ett glas och jag sover   Ska i alla fall se Lets dance tänkte jag hemma i soffan för inte hade HON fixat några biljetter dit inte.


När jag slutade vid två åkte jag hem hade helt andra planer efter jobbet med pga vissa omständigheter så fick jag ändra på dom.Tur att man är flexibel   

Slängde i hop en Italiensk cheescake som ska bli morgondagensefterätt. Damma och dammsög,så nu kan jag med gott samvete sitta vid köksbordet och dricka ett glas rött då Kent lagar mat.Älgbiffar och rotfrukt i ugn samt sallad blir det till middag.


Det är så kul med komplimanger men varför blir man så generad då man får komplimanger?

En jobbar kompis säger alltid-Carina du är jämt så snygg (så säger hon i stort sett varje dag,så då menar hon nog inte det tänker jag) 

I dag säger en annan personal - Här kommer skolans prinsessa (oj vad hon var fjäskig i dag då,tänker jag)



Är uppvuxen under Jantelagen-

  1. Du skall inte tro att du är något.
  2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  7. Du skall inte tro att du duger till något.
  8. Du skall inte skratta åt oss.
  9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Borde väl läsa denna text lite oftare:

1. Du skall tro att du är någon.
2. Du skall tro att du är lika god som alla andra.
och alla andra är lika goda som du.
3. Du skall tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.
4. Du skall veta att du är lika bra som andra.
5. Om du vet att du gör ditt bästa, kan du uppskatta dem som är bättre.
Ibland vet du mer än andra.
6. Du är inte förmer än andra men du är enastående som andra.
7. Du duger till mycket.
8. Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri.
9. Du skall tro att många bryr sig om dig.
10. Du skall tro att du kan lära andra en hel del
och lära av dem.
11. Varför? För att du är någon, en som behövs.

 

Nu är det dags för middag sen blir det fredags mys med huset fullt an tända ljus som doftar vanilj.

 

KRAM

Carina


 

Av Carina - 3 februari 2011 19:15

Jösses vilken hal morgon det var.Trodde aldrig jag skulle klara av att komma till jobbet i dag utan att ramla omkull.Men tack och lov gick det bra,för hade jag halkat skulle jag vara tvungen att byta kläder för gångvägarna var även våta av morgonens regn och plusgrader.

Signalfel på pendeltågen i dag,förseningar upp till 30 minuter,skandal tycker jag. Är så glad att jag kan gå eller åka bil till jobbet.Vi skulle in till Stockholms central i dag för att sedan ta oss till Nybroplan för att besöka Dramaten.Det var en guidad tur på 60 minuter.Dramaten byggdes 1908.

    

På bilden ser ni en grön trappa som går ner från scenen.Ovanför är en ballkong,men under dessa ballkonger är små bås med gardiner, för par som var otrogna.Där bakom gardinen tillbringade dom sin kväll och vad dom gjorde där kan vi nog alla lista ut    Detta var alltså i början av nittonhundra talet. I dag används inte dessa bås till denna typ av aktivitet.På golvet framför scenen satt dom rika,på ballkongen till vänster (ovanför gardinbåset)satt dom som hade bil,på högersida är kunga familjens ballkong.Brevid dessa ballkonger satt kändisar.Raden ovanför satt dom som hade det lite sämre ställt och högst upp satt dom som tjänade minst.Vilken tur att det inte är sådan klass indelning i dag.

     


Så här rörigt är det bakom scenen

     


Denna målning i taket är av Carl Larsson som han målade hemma på sitt köksgolv

  


Vi fick även se alla kläder.På kläderna satt en namnetikett på den skådespelare som haft kläderna.Såg några namn som  Lena Nyman,Lena Ohlin,Stina Ekbland,Örjan Ramberg och Claes Månsson


   

Ett mycket intressant besök.


När vi kom tillbaks till skolan var det dags för lunch och eleverna hade sedan rast.Då det var dags för första lektionen säger en av eleverna

-Kan vi inte ha sex nu?  

Vi har ska nämligen ha sex och samlevnad denna termin och eleverna väntar med förtjusning på detta.Men det lät ju lite tokigt   

Nej inget sex i dag inte,vi tittade på film om Sergels torg hur det såg ut förut och hur det ser hur i dag.


Sonen ringde mig i dag.

-Kan du hjälpa mig? Jag vill bevisa för min tjej hur mycket jag älskar henne,men vet inte hur jag ska göra.Du är ju tjej hur vill du bli uppvaktad???

Jag hann inte svara,för han var tvungen att avbryta sitt samtal.

Fick mig då en tanke ställare,hur vill jag bli uppvaktad?

Älskar ju överraskningar.Tänk att komma hem en fredag och då få veta att jag ska packa min väska för vi ska nu resa bort ett par dagar till hemlig ort. 

Där ska man bo som en prinsessa äta och dricka gott

Men den ekonomin har ju inte sonen.Presenter gillar jag ju med så det får jag tipsa honom om,ett romantiskt smycke,sexiga underkläder,en perfym,ett restaurang besök på ett romantiskt ställe.

Ja listan kan nog bli lång om man börjar,men att tala om och visa den andra personen att man älskar den och att det är äkta kärlek borde ju övervinna allt.


Efter jobbet kom Kent och hämtade mig,vi åkte till Ica Maxi.Där träffade vi på min arbetskamrat Anna så nu har dom hälsat på varandra.

En middagsrätt som jag tycker mycket om är raggmunk med fläsk och lingonsylt. Så det blev dagens middag,har inte ätit det på länge och hade glömt bort hur gott det var.

Nästa vecka,på måndag kommer Linas matkasse.Fick mail i dag där det stod vad dom fem middagarna innehöll:

- Potatis- och purjolökssoppa med chorizo och vitkålssallad

- Lax med krämigt arborioris, sweet limesås och grönsaksstavar

- Stora köttbullar i champinjonsås med kokt potatis och paprika- och vitkålssallad

- Pasta med gremolatapesto, tomat och lättpanerad kycklingfilé

- Svamprisotto med ugnsrostad fänkål, tomat och palsternacka


Jag tycker detta låter gott,Kent lät mindre road av matlistan,ska vi äta det där? Jag undrar vad tjejerna säger? Men det är detta som bjuds på nästa vecka och passar det inte så slipper dom äta.Jag lagar ingen annan mat så det så   


Vad händer en torsdags kväll då? Jo tvättmaskinen är i gång,har bytt lakan och ska snart bädda rent.Läsa lite och titta på tv.


Kram

Carina



"Kärleken har samma verkan som alkohol. Ju mer man tappar kontrollen över sig själv, deto mer tror man sig behärska situationen."  

Av Carina - 2 februari 2011 16:00

Är nu hemma efter att ha jobbat och det är fortfarande ljust ute,så underbart skönt.Tvättmaskinen är på,den ny tvättade torra tvätten är ner plockad. Middagen ska snart tillagas,hundarna ska få mat och rastas sen åker jag iväg en sväng.Isabella har åkt i väg till sitt jobb.Gabriella har varitpå anställnings inteljuv och ska börja jobba i nästa vecka.Det går bra nu för tjejerna,så härligt   


När jag berättade för min närmaste chef att jag ska bli opererad så var hennes reaktion,men då måste vi ha ett extra möte du och jag .Hur ska detta gå osv osv.

Och hon ska vara fd sjuksköterska,kanske är tur att hon skolade om sig. Men lite empatie eller förståelse hade jag nog räknat med.På henne lät det som att kom tillbaks så fort du kan,helst samma dag som du opererats.

Men si det ska hon inte så det så   Jag är sällan eller nästan aldrig hemma pga sjukdom så nu ska jag ta det lungt och se till att jag är bra innan jag återvänder till jobbet igen.Men det är ju ett tag kvar så jag tänker inte bekymra mig för detta nu.


Såg på halv åtta hos mig igår.Ska ta och laga den middagen och efterrätten till helgen.Kul med nya maträtter och smakupplevelser tycker jag.


Var på praktikbesök med en elev i dag efter lunch.Mycket trevlig plats som säkert blir toppen bra för den eleven.Tänk om alla ungdomar var garanterade en arbetsplats efter gymnasiet då de tog studenten.

Vi åkte i min bil fram och tillbaks,denna elev frågade mig - Carina när ska du tvätta din bil? den är väldigt smutsig nu!!!

Ja det är väl dags nu,ska försöka hinna med det någon dag.Underbara elever som är så rakt på och säger vad dom tycker,inga spärrar här inte   


Anna på mitt jobb hade tänkt på mig i går kväll och varit bekymrad över mig. Jag måste ha sett ut som ett spöke   Gulligt med folk som bryr sig tycker jag.


Nu ska jag ta tag i korven och se till att den hamnar i ugnen.Det blir ugnsgratinerad falukorv med potatismos och sallad.


Kram

Carina


Av Carina - 2 februari 2011 09:45

Känner mig betydligt piggare i dag.Inget vandrande lik här inte   

Solen skiner och himlen är vackert blå.Plus grader på termometern och snön försvinner mer och mer för varje dag,underbart.

Längtar till den dag då det är dags att ta fram utemöblerna och äta middag ute.


Det är en relativt kort dag,slutar runt 15 tiden.Ska hem och läsa lite,äta middag och sedan åka i väg och träffa alla goa tjejer igen,längtar faktiskt dit.


I går kände jag mig som en elak uppfödare.En valpköpare till mig hade fått parningsförfrågan.Men då jag fått uppgifer om tiken och kollade upp henne så visade det sig att tiken fyller 2 år i mars,Taxklubbens rekomendationer är att inte para före 3 år.Hon var inte ögonlyst,det är i och för sig inget krav längre.Men jag tycker att innan parningsdebuten SKA man ögonlysa sin hund,oavsett kön.

Taxklubbens rekomenderar max tillåtna inavelsgraden på 2,5 % denna parning skulle bli 3,5%. Så jag sa helt krass NEJ till denna parning.Vilket valpköparen till mig förstod och skulle informera tik ägaren.Men hur fan tänkte tik ägaren???

Han är för mig ingen seriös uppfödare.


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards