Carina´s Blogg

Alla inlägg under mars 2011

Av Carina - 20 mars 2011 16:30

Ja så heter ett program som startar den 28/3 på tv4 kl 20:00. Jag undrar hur det skulle kunna vara att just byta bo ? Dessa mammor får ju inte välja vart dom ska få bo,och det kan ju bli lite jobbigt om man hamnar hos en familj som inte alls delar ens intressen.

Tänk om jag skulle hamna hos en familj som bor mitt i stan och har en massa små barn och är allergisk mot hundar   Nej tack,då skulle jag nog rymma där i från.

Men lite spännande kan det ju vara att få se hur det går till hos andra familjer. Någon kvinna där ute som vill byta bo med mig under två veckor ?


Kram

Carina





Av Carina - 20 mars 2011 14:00

Underbart vackert väder.Önskade jag fick vara ute och njuta men här inne arbetas det för fullt.Jag har endast en fika paus nu   

Det finns inte ett spår kvar från tapetrester,slipdamm eller dyligt.Vi röjde undan bra i morse.Sen åkte vi i väg för att köpa en list,gardinstång och blommor.

Nästa rum som ska tapetseras är hallen.EFtersom jag valt tapeter till sovrummet och kontoret så sa jag i dag.Du får bestämma vilka tapeter vi ska ha i hallen.Oj då vad snällt sa Kent.Han visade mig en tapet han hade tänkt sig,ja den var ju fin.Men titta här då den var väl snygg sa jag och visade honom en helt annan tapet.Vi bestämde oss inte för någon tapet,nu ska först sovrummet bli klart.Vi räknar med att kunna sova där i natt.Dock utan säng,med madrassen på golvet.

Det blev sushi till lunch,underbart gott.På spisen står en gryta med älgkött som vi ska äta till middag.

Har även hunnit med att plantera om mina pelagoner som stått i förrådet över vintern.Hade totalt glömt bort dom.Det är nog i senaste laget jag planterar om dem.


Nu är det dags att kavla upp ärmarna på klänningen och jobba vidare.


Kram

Carina

Av Carina - 19 mars 2011 22:00

Jag minns då jag var liten,ja det är några år sedan.Vi bode i Vårby gård.Jag har alltid varit väldigt förtjust i musik,sång och dans.

Satt på mitt rum och övade till sången"Låt mig få tända ett ljus" som jag sedan ville sjunga för min familj på julafton.Men min mamma tyckte inte jag skulle sjunga den och jag minns hur ledsen jag blev.

Det fanns en kör i Kyrkan som jag var med i och sjöng varje onsdag tränade vi. Jag tyckte det var pinsamt att inför mina kompisar berätta att jag var med i kyrkans kör,så detta var något jag höll tyst om.Jag kommer i håg vilka omvägar jag gick för att inte bli avslöjad då jag gick in i kyrkan,tänk om någon sett mig gå in där? Hur skulle jag förklara detta i fall frågan kom upp,vad gjorde du i kyrkan?

Sjöng på flera barndop och gustjänster.Älskar att sjunga och kan väl säga att jag sjunger hellre än bra   

Förutom kören så dansade jag även balett,det är nog därför mina tår börjar krokna nu,haha.

Spelade Emil i Lönneberga då vi gick i trean.Har även mimat till ABBA,Bonney M  och Baccara.

Ja att showa och stå inför publik var min  grej då jag växte upp   

Men om någon skulle fråga mig i dag om jag vill vara med i körslaget ellet Let´s Dance så skulle jag utan tvekan tacka JA   


Vad har jag mer provat på i min barndom?

Judo,men det var inget för mig.Gjorde så ont då dom slängde mig i golvet.

Vollyboll testade jag också men då fick jag ont i handleden.Fotboll spelade jag ett tag,men vi förlorade jämt och jag är ingen bra förlorare,så jag slutade.

Hästar där i mot de var min grej och jag var en riktig häst tjej långt upp i tonåren.Hade hand om två privat hästar Fjodor och Golden Boy.Galloperade över ängarna i Lissma och sjöng för fullt.Kan nog kalla mig för den sjungande ryttarinnan.


Kram

Carina

Av Carina - 19 mars 2011 19:30

"Medan man tänker igenom hur man sak påbörja en sak,har det ofta blivit försent att handla"

 

Pratade med Tobias i går,frågade hur han hade det med mat fram till lön nästa fredag? Jo det är lugnt sa han.Efter några timmar ringde han mig,jo du mamma kan du sätta in pengar på mitt konto jag behöver handla hem lite.

Men du sa ju att du hade det så att du klarade dig,svarade jag.

Ja men jag behöver handla lite,hundra femtiokronor räcker.

Hum fredag,det suger i öl tarmen eller så börjar snuset tryta,jag sponstrar varken till alkohol eller tobak,tänkte jag.

Vi gör så här Tobias,tala om för mig vad du behöver så handlar jag det åt dig.

Vilket var ok för hans del.Så i morse åkte jag ner till affären och handlade för att sedan åka och möta upp Tobias med två kassar.Hade handlat lite mer än vad han sa.Tänkte att det kan vara bra att ha och mat går ju alltid åt.Han var så rar då vi möttes,mamma du luktar så gott och är så snäll   

Ja så lätt fångar man ett moders hjärta.


Tapetrullarna räckte inte så vi fick åka till Hornbach för att köpa två rullar till. Där efter åkte vi till Ikea.Nya tapeter ja då måste man ju även ha en ny säng.Det blev några provligg i sängarna där    för min del,Kent tittade på.Vi hade en vit säng tidigare,och den nya blir svart.Men den är helt ny i butiken,kom till Ikea först i går.Sängen dom hade på lagret var endast 160 cm bred och det går ju inte för då kommer vi för nära varandra.180 cm bredd får det bli.Den kommer in om ca 4 veckor.Så vi får glatt fortsätta att ligga på golvet några veckor till.


Nu är det färdig tapetserat.Det blev så riktigt snyggt tycker jag.Nu ska lister skruvas tillbaks,nya vägguttag och strömbrytare ska sättas upp.Ja lite pyssel är det kvar.Men nu är det soffan och körslaget som väntar.


Ha en fin lördags kväll

Kram

Carina


Av Carina - 18 mars 2011 21:45

Jag säger bara Peter Settman   vilken man.Gillar hans humor och energi. Han inledde programmet med att säga - I kväll blir det åka av ,och det vill jag lova att det blev.Vilka låtar,vilken show Alcazar bjöd på och Style var inte så tokiga dom heller.Men jag ställer mig en fråga ? Vad tusan går han på Christer? verkar drogpåvekad den mannen.

Eller är det sviterna efter all alkohol ? Tur jag bara dricker loka i kväll   

Bytte till Lets Dance vid 21:00 och sitter febrilt i min soffa och letar efter bloggkompisen Annci men kan inte se henne.Måste vara grymt häftigt att få sitta med i publiken och att få uppleva detta live   


Men vad smaskit det var med rökta räkor och nu är dom slut.De flesta hamnade i min mage   


Kram

Carina





Av Carina - 18 mars 2011 16:13

Det är med idéer som med barn.Man tycker bäst om sina egna.


Fy fan vad skönt det är med helg.Åkte till Ica Maxie efeter jobbet för att handla. Eftersom jag inte äter sötsaker handlade jag rökta räkor och en brieost.Till det ska jag dricka looka,inte så upphetsande men så blir det.

Ute snöar det för fullt,ibland önskade jag att även hundarna gick på kattlåda och gjorde sina behov.Men icke då,här går vi ut i alla väder.

vad händer i kväll då? Lets Dance eller Så ska det låta ???

Jag tror det blir Så ska det låta.Har inte varit så inspirerad av Lets Dance i år. Man börjar nog att ledsna på programmet,dags för något nytt kanske?


Det blir den lila blommiga tapeten i hela sovrummet och jag tycker den är så snygg.Det kommer nog att bli klart i helgen.

 


Ha en trevlig fredags kväll.


Kram

Carina 


Av Carina - 17 mars 2011 21:30

"Det bästa man kan spara tills man blir gammal är sig själv"


Nu återstår bara fredagen kvar av en arbetsvecka.Det har varit en bra vecka. Vi har haft en elev som provar på om han vill börja/passar in hos oss i höst. Han är så otroligt charmig,men passar tyvärr inte in med våra andra elever.Det får nog bli i en annan klass.

Denna elev har ett språk som påminner om MR Bean.

Jag är så fundersam över vad han säger,han verkar så glad,skrattar och mumlar på,på sitt egna språk.En blandninga av kinesiska/svenska/engelska,jag fattar NADA   men han verkar inte vara ledsen för det, utan pratar på som vanligt och jag anstränger mig till det yttersta för att förstå.  


Bilen fick bli ren i dag så nu slipper jag skämmas för min smutsiga bil.

Min fina svarta pärla   


En maträtt jag inte har lagat på länge är - moussaka.Det är ju bara för gott,hade glömt bort hur gott det är.Det tar ju sin lilla tid att tillaga så det gäller ju att man inte är allt för hungrig då man lagar maten.

I kväll har vi tapetserat.Jag bara ÄLSKAR den tapeten,men Kent tycker den är för mörk.Jag vill nämligen ha den i hela sovrummet.

  

Det gör väl inget om det är mörkt i ett sovrum,man ska ju inte göra annat än att sova där och då vill i alla fall jag ha mörkt.

Så vi får nu se hur vi fortsätter i sovrummet???


Nej nu ska hundarna ut,jag ska duscha sen blir det till att krama kudden.Är trött i kväll.Sov gott mina fina bloggvänner.


Kram

Carina



Av Carina - 16 mars 2011 20:30

Det är nog inte meningen att jag ska ha kvar min blogg längre.

LÄGGER NER DEN NU!!!!! 

 

Här sitter jag och skriver,skriver och skriver och vad händer?

Jo det går inte att spara,inte att kopiera och jag blir galen.

Detta är INTE första gånger.....

 

Nytt försök igen då...

 

Sov på golvet i natt,ja så illa är det hos familjen Andersson.

Sängen skruvades ner i går kväll,madrasserna ligger nu på kontorsgolvet och där inne ligger vi i varsitt hörn av rummet.

Inne i vårat sovrum så har det spacklas,slipas,tak och lister har målats. Jag har inte behövt hjälpa till än.Tur är väl det för då slipper vi bråket.

 

Kent gick,som alla andra kvällar,och la sig före mig.Då jag skulle lägga mig hade han naturligtvis somnat och snarkade.Men va fan,det går ju bara inte att somna till detta oväsen.Ja inte om man heter Carina och är överkänslig för snark ljud.

Hasade mig ner för madrassen,sträckte ut foten och fick till en spark(ska nog bli karate mästare i mitt nästa liv,ja ni vet då jag ska bli man).

Vad är det ? säger Kent

Du snarkar svarade jag.

Omöjligt fräste han tillbaks,jag har ju inte ens somnat

Nähä,men då snarkar du i vaket tillstånd svarade jag.Förstår inte varför han nekar till sin snarkning.Tror han jag väcker honom för att jävlas eller ?

Efter ytterliggare några timmar var han i gång igen med sitt snarkande.

Normalt sett ligger han på min högra sida i sovrummet,halv dement som jag är hade jag glömt bort att jag sov på golvet i ett annat rum.Ut med höger arm för att slå till den snarkande mannen.Men det jag slog i var en pedistal med en STOR blomma på.Jösses tänkte jag,tänk om blomman hade rasat ner i mitt huvud.Då hade Kent fått sova i lung och ro och jag hade sluppit höra honom snarka.Men inte så värst skönt att få över sig.

 

Då man inte ska äta något sött och tänker på hur mycket sött man tackat nej till på en vecka.Är det rätt skrämmande vad mycket onyttigt man kan äta som man igentligen klarar sig lika bra utan.

I förra veckan var det flera semlor jag tackade nej till,även cirtonpaj och annat gott fika bröd.Denna vecka har det endast gått tre dagar och jag har tackat nej till blåbärsmuffins och chokladmuffins samt tårta.Tänk om jag åt allt jag blev bjuden på då skulle jag snart rulla fram.Känner mig riktigt nöjd med tanke på den godisgris jag är.Och ni som känner mig väl vet ju att jag älskar sötsaker.

Det kommer även att bli en vecka utan alkohol.Lika bra att plåga sig då man ändå håller på.Nej så illa är det inte,men jag känner att det blivit en hel del festande sista tiden och jag tycker att en vit helg sitter väl på sin plats nu till helgen.

 

Kram

Carina


Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards