Carina´s Blogg

Alla inlägg under juli 2011

Av Carina - 21 juli 2011 14:00

Sakta men säkert börjar nu dom tre små att öka i vikt.Det känns så taskigt i mot Diza att gå ner till henne för att ge valparna extra mat.Hon skäller ut mig varje gång.Man ska ju inte störa tiken i onödan,men jag måste ju hjälpa henne med dessa små knyten som inte är stora nog att fajtas med dessa tre tjockisar.

Har givit dem mat två gånger i dag och jag tänkte ge dem två mål till.


Ombytta roller här hemma

Kent och jag har semester och döttrarna jobbar heltid.I morse kom Gabriella upp och väckte mig strax innan åtta.Mamma jag tror du måste gå ut med Diza nu.Ok jag fixar det,tack för att du väckte mig.Vilken sömntuta jag var i dag   


Stegen är räknade

I måndags åkte stegräknaren på.

Minst 10.000 steg rekommenderar dom att man ska gå om dagen.

Jag gick 16.653 steg och i tisdags blev det lite bättre 22.931 steg.

Har inte haft stegräknare varken i går eller i dag då jag insåg att jag fixade dessa 10.000 stegen galant.


Kram

Carina

Av Carina - 21 juli 2011 10:00

Måste bara få beklaga mig lite   

Då jag ska i väg oavsett om det är tidiga mornar eller senare under dagen så planerar jag för att hinna med det som ska göras för att inte belasta någon här hemma.

Men så tänker definitivt inte Kent.

Han skulle nu på morgonen i väg till skogen för att döma en hund på spår prov.

Oj vad klockan är mycket säger han då vi äter frukost,nu hinner jag inte gå ut med hundarna.Det fixar du va?

NEJ har jag lust att säga.Du hjälper inte mig så varför ska jag hjälpa dig????

Kent går i regel aldrig ut med taxarna.Tar endast Jasný och nu då Mira.

Detta är INTE första gången som planeringen spricker för hans del.

Jag har det lite meckigt nu med valparna som ska stöd matas så minsta lilla extra belastning blir så STORT för mig eftersom jag inte får hjälp med taxarna och valparna.

Ja men säg det till honom då,tänker ni,men,NEJ tack för då säger han- som om jag aldrig ställer upp för dig?tack för det ,tack så jävla mycket för det.

Avstår den repliken i stället.


Så nu har jag fått beklagat mig.Dags att mata valpar.

Ha en fin dag trotts regnet.


Kram

Carina

Av Carina - 20 juli 2011 21:30

Att föda upp valpar är inte bara gulligt.Nej det kan vara riktigt jobbigt.Tre av valparna ökar inte i vikt.Har varit och köpt ersättning för att mata dem,men dom gillar inte flaskan.Får då försiktgit sitta och droppa mjölk på Dizas tutte så att dom får i sig det då dom diar.Ett riktigt pyssel och jag blir så frustrerad och orolig då dom inte går upp i vikt   Jag hoppas verkligen att detta vänder snart.


Om jag vore en bil och skulle lämnas in för besiktning hade jag inte gått igenom besiktningen i dags läge.Min 42 åriga kropp börjar nu göra sig påmind att den finns eller så är det jag som är dålig på att ta hand om den.

Nu är det hälsenan på vänster fot som värker.

På kvällens 7 KM PW så joggade jag bara korta sträcker pga av smärtan.

Men jag tog mig runt på ett riktigt bra pw tempo i alla fall.


Låg en stund i solstolen i dag och vid 13 tiden hade vi +38 grader här på Playa del Rondo.Den värmen gillaar jag men inte vår nya hund-Mira.Hon håller sig mest i skuggan då hon inte busar med Jasný.

 


Ha börjat läsa Babben Larssons bok-Jag vägrar dö nyfiken.

Den boken ballanserar så bra mellan humor och allvar.

  


Kent har varit i skogen och kom nu hem med kantareller som vi ska steka och ha på smögås.MUMS   


Kram

från taxmamman

Carina

Av Carina - 19 juli 2011 10:04

I natt behövde jag bara gå upp 4 gånger till valparna.Tror Dizas mjölk börjar rinna på lite bätte nu och att valparna är lite mer nöjda.


Jasný och jag oss ut på 7 km nu på morgonen.Vi joggade ca 3 1/2 km och pw 3 1/2 km.Känner att flåset börjar bli bättre nu.Vilket är väldigt skönt.Är nu riktigt taggad att utmana mig själv och öka takten sakta men säkert.Jasný är väldigt behaglig att springa med och om jag ska vara ärlig så motionerar jag hellre med henne än någon annan.Får ut mer av täningen då det blir ett mycket bättre tempo och mindre prat.


Kram

Carina

Av Carina - 18 juli 2011 21:00

Det är inte ofta han kommer hit och när han väl gör det så är det ingen lång stund han stannar.Man får väl vara glad för det lilla i bland.

För jag vet att han har ett eget liv och prioriterar vänner före familjen.Men på något vis så blir jag lite sårad över hans ointresse för oss.Men jag vet ju att han ändå bryr sig.För han ringer och berättar om nya kärlekar.Vill ha råd om hur man tvättar, inköp samt matlagning.

Daniel brukar skriva till mig på FB att även han hade lite intresse för sin familj i den åldern,så jag tänker att så är det säkert med Tobias.

I dag fyllde han-Tobias 22 år.

   Vi grillade tillsammans och skulle sedan fika men det hade han inte tid med. 

Så vi fick själva äta av tårtan.

  

Detta är min favorit tårta,mums så god.Men fy så onyttig.


Kram från en lite sorgsen

Carina

Av Carina - 18 juli 2011 11:00

Som man bäddar får man ligga eller har man inte jobb så skaffar man sig jobb.

Båda uttrycken stämmer väl in på mig nu.

Vilken natt   Efter att fått lämnat sängen tio gånger så slutade jag att räkna.Fick till slut så ont i mina knän att jag knappt kunde gå i trapperna och var tvungen att ta mig en värktablett.Till råga på allt hade jag bokat morgon PW med en granne 7:30.

Jag har aldrig varit med om en så pipig valpkull.Antar att Dizas mjölk inte har satt igång ordentligt, för dom har alla sex gått ner i vikt.Valpar gör i regel det i början,detta pipande är ett bevis på missnöje.Hoppas det blir mer fart på mjölken i dag för en till sådan natt vet i tusan om jag klarar av.Och stackars tjejer som sover där nere hos valparna.

Det blev i alla fall 7 km PW med Monica i dag,vilket var skönt att få detta avklarat. Vi träffas inte så ofta längre så det var trevligt att få prata lite med henne. Monica liksom jag är ständigt missnöjd över vikten så det blev mycket sådan prat och lite skvaller om en granne.

Han skillde sig för två somrar sedan och direkt när frun flyttade ut kom en ny kvinna in.En från Brasilien,det höll väl i ungefär två-tre månader sedan kom en annan kvinna in i hans liv.En kvinna som gillar hundar,vilket han inte gör, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.

Det såg så fel ut då han var ute och gick med hunden,ja nästan lite löjligt   Det var en mycket trevlig lite äldre kvinna som visste vad hon ville.

Dom flyttade i hop efter bara någon månad.Renoverade om hela huset och byggde altan. Ett riktigt home makeover.

Men efter drygt ett år så stod flyttbilen här och hon skulle flytta.Inte min typ sa hon, han är så tråkig.Så i september 2010 flyttade hon ut.Efter bara någon månad fick jag se en ny kvinna hos honom.I dag fick jag veta att dom gift sig   

VA ?!?! du skojar sa jag till Monica,men nej då det var så sant och han var så lycklig.

Detta är tredje kvinnan på två år.Hur kan man bli så lätt kär ?undrar jag? eller är han bara desperat ?rädd att vara ensam ? Frågar jag honom så får jag säket svaren,men det tänke jag då rakt inte göra.

Nog om detta och hans kvinno affärer   


I dag fyller Tobias 22 år.Förstår inte vat åren tagit vägen.Jag har alltså varit mamma i 22 år.Då måste ju jag vara väldigt gammal.Men som tur är känner jag mig inte så fasligt gammal.Pigg 42 åing i mina bästa,förutom i dag,år.


Ha en fin dag

Kram

Carina



Av Carina - 17 juli 2011 22:30

I dag kan jag villigt erkänna att jag varit trött.Men det ä ju i och för sig inte så konstigt.

Fick i dag en så rar kommentar på FB angående gårdages inlägg-Lena Arkegrim/Ja, det kan man snacka om händelserik helg!!! Än är den inte slut, så det hinner säkert hända mer positiva saker. Ja, nu har du verkligen huset fullt av hundar och valpar av alla de slag. Du är helt otrolig som orkar med allt detta!! En idol för mig!!!

Tusen tack Lena för fina ord.Roligt att jag får vara någons idol,det glädjer mig.

En annan positiv händelse var att en av mina tikarsom jag fött upp Rondodrevets Jelsa ,blev i går Svensk utställnings champion.

Det var riktigt kul tycker jag   


Hade tänkt att ta en PW med Jasný efter middagen,men Kent tyckte att vi skulle åka ner till Nynäshamn och äta middag på restaurangen - Kroken.Vilket vi gjorde. Köpte med oss rökta räkor hem som vi nu mumsat i oss.Så där av uteblev PW för Jasný och mig.

Det blev i alla fall 4 styckna 7 km PW denna vecka.Bättre än inenting alls.

Ska försöka med fler pass nästa vecka.


Ska nu rasta hundar och sedan lägga mig.Hoppas få sova ostört hela natten.

I mogon har jag en PW date kl 7:30


Kram

Carina


Av Carina - 17 juli 2011 11:30

Intensiv och förhoppningsvis händelserik helg skrev jag i fredags.Och i dag instämmer jag att så blev det.

Mira valpen,vaknade tidigt,mycket tidigt,runt fem tiden.Men det är ju Kents valp så han fick masa sig upp medans jag vände mig om och sov vidare till sju.

När hundarna var rastade och två samt fyrbenta fått i sig frukost var det dags att åka och handla.

Eva och Anders kom förbi på en spontan fika,mycket trevligt.Dom visste inte om Mira.Det ville Kent hålla hemligt inom familjen.

Någon timme senare kom Kents bror med sambo och två barn.

 

Spännande för Elias med alla våra hundar.

  Han är en riktig goding,barnens kusin-Elias.Pusskalas med Isabella.


Kent åkte med sin bror på fotboll och när Katarina,Amanda och Elias gick,rastade jag Ambra,Jasný och Mira.Gick sedan ner till valprummet för att titta till Diza och kunde då se att värkarbetet var på gång.

Klockan 17:42 kom första valpen och den sita kom klockan 00.58

En mycket lång förlossning.Och innan sista valpen kom ut blev jag orolig om jag skulle behöva åka in till djursjukhuset med henne.

Vid halv två kunde jag lägga mig.Helt slut i kroppen.Men mycket nöjd över resultatet.

   

Tre hanar och tre tikar.Alla ska nu börja på bokstaven N i sitt namn.

Fick gå upp några gånger i natt,då valparna pep.Vid femtiden vaknade Mira.

Ja inte mycket till sömn här inte.Lyckades somna om och gick upp vid 9:20, kände mig inte pigg men hundarna måste ut.


Kram

Carina  

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards