Carina´s Blogg

Alla inlägg under november 2011

Av Carina - 16 november 2011 22:00

Min vardag ser nu ut så här- Upp klockan 05:30,frukost fixa mig, rasta hundar på lunchen,slänger i mig lunch tillbaks till jobbet för att jobba.Hem för att laga middag,rasta hundar och packa.Det är mycket som ska slängas.

Är så jävla trött på detta packande.Hur kan det finnas så mycket skit sparat???

Hittade gamla löne specifikationer från slutet av åttiotalet och framåt i tiden.Jösses vilken låg lön man hade.Nästan pinsamt att man var nöjd.  

För mig som nu har så intensiva dagar och väldigt tråkiga kvällar,ja packa är inte kul,i alla fall inte längre.Tycker att det borde vara torsdag i dag,men så är det bara onsdag.Gud så långsamt det går.

Är verkligen riktigt uttråkad nu....


Hittade en massa bilder på barnen då dom var riktigt små och fotades i skolan.Många brev från Isabella har jag också fått,roligt att spara dem tycker jag.


Det blev bonde söker fru i kväll och häst mannen (minns ej hans namn) verkar vara en riktig romantiker och livsnjutare som även tycker om att överraska tjejerna.Sådana män gillar jag    Han skulle gärna få pyssla om mig nu med goda middagar.

Fast jag ska ju inte klaga har ju-Linas matkasse denna vecka och det är väldigt skönt att slippa hitta på vad man ska laga till middag.

I går blev det Fiskpanna med varm gurka och potatis.I dag blev det Rotfruktsstomp med korv och fruktig vitkålssallad.Väldigt gott.

Såg även Berg flyttar in-hos Lotta Engberg.Gud så fint Lotta bor och vilken häftig flotte hon hade.Så underbart att höra hur glad och nöjd Lotta är med sitt liv.


Nej undrar om jag ska lägga mig i en kartong i natt och bli upp packade så där lagon in på nya året   


Kram

från en sliten

Carina

Av Carina - 15 november 2011 21:24

Jag har fortfarande min sockerfria period.Sist jag åt något sött var den 28 september.Har inte syndat en endaste gång,fastän frestelsen varit många.

Idag har Aftonbladet en artikel om hur mycket sockerbitar våra vanligaste drickor innehåller.Inte helt oväntat hamnar Coca Cola på översta plats med 10 sockerbitar/LITEN burk! Helt galet och ännu värre är att det dricks av många dagligen i enorma mängder.


Så här mycket socker innehåller dryckerna:

Coca cola, 33 cl 10 sockerbitar

Päron Mer, 33 cl 10 sockerbitar

Apelsinjuice, 25 cl 7,5 sockerbitar

Vitaminwell, 50 cl 7 sockerbitar

Liva Apelsin/Nypon, 30 cl 8 sockerbitar


Med tillsatt socker menas till exempel socker, stärkelsesirap, fruktos, honung, sirap. Sockerinnehållet är omräknat till antal sockerbitar, en sockerbit väger cirka 3 gram.


Jag blir förundrad över hur lite vi lär våra barn och att det fortfarande är så att övervikten bland barn ständigt ökar. Vi som vet så mycket och kost och socker. Varför gör vi inte bättre mot barnen?

Varför anser många sig som snälla när de ger läsk, godis, kakor, chips och annat skräp till sina barn både vardag som helg?Inte nog med att dom äter mycket socker,dom rör ju knappt på sig.Sitter stilla framför sina datorer eller tv. Annat var det då jag var liten,då var man jämt ute och hade olika lekar som burken,brännboll osv.

Som förälder har du ett ansvar att se till att barnen mår bra och är friska. Det gäller inte bara på det ytliga,utan även på insidan som inte syns. Barn blir inte lyckligare individer av att få dricka läsk varje dag. De anser inte att du är en bättre mamma/pappa om de får godis stup i ett. De älskar dig fortfarande även om du säger nej till kakor. De vet bara inte bättre ännu, så de vill gärna tjata om att få det, men det är vårt ansvar att säga NEJ de allra flesta gångerna de gör det. En dag kommer de att tacka oss för att vi lärde dem det rätt.


Nu är mina barn stora nog (16,20,22 år) och får ta eget ansvar för sina socker intag.Men jag har alltid varit väldigt hård i mott dem då det gäller sockeintaget.Bara godis och läsk på lördagar.Kakor och bullar då vi haft gäster och fikat.Var dom törstiga fick det bli vatten.Glass fick dom endast en efter middagen osv.

Lite hård kan en del tycka men så har dom smala fina kroppar och väldigt fina tänder.


Nog om detta...


Det är klat nu vem som lämnar vår särskola i januari.Och jag hoppas nu att det blir arbetsro och fler elever till nästa höst.Annars blir det oroligt bland oss personal även under våren.


14 flyttkartonger har vi kört över till Kents jobb.Nu står 14 nya kartonger fullpackade som ska köras över.Det blir en eller två vänder till sopstationen innan helgen.Känns som att det aldrig tar slut...

Det är väldigt påfrestande med denna visning av vårat radhus.


Kram

Carina





Av Carina - 14 november 2011 21:30

I bland uppstår situationer man inte riktigt kan förstå.Ett missförstånd som kan få en att koka av ilska och fullkomligen kan få en att koka över.Sådana tillfällen önskar man att det fans en delit knapp.Så var allt som bortblåst och man börjar om från början igen   


LUL har jag som regnummer på min bil och på Holländska betyder det SNOPP.Hade ingen aning om detta utan fick veta det i fredags av Maarten som kommer från Holland.I dag då vi gått en promenad Tommy,Maarten och jag så säger jag då vi återvänt till skolan och kommit på parkeringen att Där står min snopp visst är den fin   Haha ja rätt komiskt faktiskt tycker jag att just min bil fick detta regnummer.


Det är så segt att arbeta 7:30-17:30 som jag gör på måndagar och tisdagar.Blir ingen fritid på kvällen.Åkte till Ica Maxi för att handla,sen har jag packat glas och tittat på ensam mamma.


Fick sms från mäklaren i dag.791 besök på vårt radhus på hemnet sedan den lades ut i torsdag eftermiddag fram till söndag vecka 45.Förhoppningsvis är det inte bara nyfikna grannar som kommer hit och snokar på söndag utan någon som faktiskt är intresserad av att bo på "Playa del Rondo".


Det är 99,9% klart nu vem som kommer att lämna särskolan i januari 2012 för att börja jobba på Balingsnäs särskola. Så man får förhoppningsvis andas ut på fredag då jag hoppas detta är klart.

Att klara av vardagen med denna ovisshet är rätt påfrestande.Får man stanna kvar på jobbet? Blir radhuset sålt ?

Ja det är mycket nu som snurrar i skallen   

Magen är inte bra och det känns som om jag har en förkylning på G.

Gabriella är jätte förkyld och är hemma från skolan.Isabella var dålig i förra veckan.Har inte tid att vara sjuk nu,jag hoppas jag klarar mig.


Kram

Carina

Av Carina - 12 november 2011 14:54

Då har vi kommit till lördagen även denna vecka.Det blev en annorlunda lördag,som tillbringades på Stockholmsmässan tillsammans med Camilla.Köpte inträde till alla tre mässor.Vi har sett på båtar och drömt oss bort.Provsmakat mat och sett på olika träningsformer.

En mycket trevlig lördag med massor av inspiration.

Längtar nu till Mars månad då jag ska börja träna igen.Det blir nog på det ny öppnade FLEX i Tumba.

Något som också verkar vara väldigt roligt att Zumba 

 

 


Handlade med mig lite gott hem till i kväll.Rökta räkor,skagenröra,Fransk brieost(väldigt god).Köpte även tre olika sorters flingsalt och en Spiral Cutter och Mini slicer.


 I går slängde jag porslin och det sa PANG!!!!Skönt att få avreagera sig och krossa porslin,sånt man vill göra i bland då man är riktigt arg,men det finns ju en spärr som säger NEJ och man är ju rädd om sina saker. Så här var det.... Jag har en mobil som strular,hamnar i flygplansläge,ringer upp andra osv osv.Har varit inne i olika butiker för att ordna en ny men min bindningstid går ut i maj 2012 och tidigast i februari 2012 kan jag byta ut min mobil.

Men i går träffade jag rätt man,Pierre på Phone House.Han var räddaren i nöden.Vi gören fuling sa han,jag skriver ett manuellt kvitto så lägger jag in det i februari 2012.Det blev en Sony Ericsson XPERIA arc S.Fick med ett vitt skydd,men jag vill ju ha lila sa jag,då får du ett presentkort så kan du hämta det i en annan butik.Fick även mobil laddare till bilen och en Live dock, multimedia station.Superbussig kille tycker jag.Passade på att fråga om jag kunde tanka på mitt telia mobila bredband.Jag skickar med dig en veckas påfyllning helt gratis.Detta var inte sant,jag kände mig som en riktig vinnare. Men då jag träffade Kent och berättade om denna bussiga man sa han, så länge du handlar är du en förlorare osv osv. Jag kände mig inte som en förlorare för jag betala inget och fick massor så det så.

eVid middagsbordet kom diskutionen upp om "vå skilsmässa" och Isabella sa till Kent vad hon tyckte om han så kallade skämt.Jag kan säga att han såg ut som en liten pojk som får skäll av sin mamma.

Sen var det dags att packa porslin och jag slänger den porslin jag inte använt på länge eller inte använt på senaste åren.Har en plast tunna att lägga det i och jag var på strålande humör hela dage tills jag fick höra Kents tråkiga kommentar om att jag var en förlorare...

Så då passa jag på att slänga ner porslinet i plast tunnan i stället för att lägga ner det.Så skön känsla,men underbart är kort.Kent tyckte det lät så illa och vad ska grannarna tro??? Fan vad trött jag är på grannar.Man kan inte göra ett skit,för vad ska grannarna tro???


Fick nytt modem från Glocalnet,plus nya kablar och tror ni det fungerade? NEJ. Ringde upp dem i går kväll igen,så nu får vi vänta ytterliggare några dagar tills vi får veta vad felet är.Tror dom jävlas med mig för att jag sagt upp dem och ej vill vara kund hos dem då vi flyttar.


Kram

Carina

Av Carina - 11 november 2011 07:04

Inget internet hemma,då får man åka tidigare till jobbet så jag hinner skriva av mig lite innan arbetet börjar.

I går kom ju skylten upp Till Salu utan för "Playa del Rondo" Kent tycker det är lite jobbigt nu då snacket bland grannarna börjar.

Hans förslag är att vi ska säga att vi skiljer oss!!! Jaha men varför då svarade jag ? Jo vi säger det fick jag till svar, det blir kul.

Frågar dom mig vad jag ska flytta säger jag Falun svarar Kent.

Ja flytta dit du, jag ska i alla fall flytta till Grödinge svarade jag.

Hmmm undrar hur han tänker denna man   Undrar om han skäms han över mig och vill inte säga att vi flyttar tillsammans till Grödinge ? Ja,jag fattar ingenting.

Så nu ni som läser denna blogg och är kompis med Kent.Vi ska enligt honom skilja oss,jag ska flytta till Grödinge och Kent till Falun.Men säg inte att ni läst detta i min blogg låt honom berätta det själv.Vet att han sagt till Magnus att han ska flytta till Falun,så Magnus mitt råd spela med honom i hans barnsliga ljuglek...

Jag undrar vart i Falun han ska bo?

 Nu kan jag ju söka till det där programmet på TV3 "Ensam mamma söker"   

Kvällarna består nu i att packa och packa och åter packa.Samt slänga MASSOR!!!

Vill ju inte ta med sådant man ändå aldrig använder.


Ha en fin dag

Kram

Carina

 

 

Av Carina - 10 november 2011 15:30

Ok nu ska jag ta och berätta min hemlighet....

För exakt en månad sedan var vi och tittade på hus i Grödinge och det sa helt enkelt klick.Här vill jag bo.

Några dagar senare åkte vi dit med döttrarna som höll på att dö   Huset ligger efter en ko-stig sa den ena dottern och dålig teckning på mobilen sa den andra.

Ja det kan hända men nu vill i alla fall jag flytta och så blir det,vi skrev papprena på huset den 25 oktober och sen blev det fart här hemma.Renovera och kontakta mäklare samt besikta radhuset.

Till detta hus ska vi flytta till i januari 2012

   

Vi kommer att bygga en större altan så jag får plats att sola på den för det är sol från morgon till kväll.

Det ska även bli en större hundgård.

Och pricken över i = öppenspis

 

Nu kan jag få elda och mysa framför den öppna spisen.


Utanför Playa del Rondo står nu denna skylt

 

Så här ser det ut innanför våra väggar >>>>

Hoppas nu att allt går vägen och att vi får radhuset sålt.Det hade varit visning på ett likadant radhus på Rapsodivägen i helgen,men ingen gav något bud.

Så nu kanske ni förstår min oro   


Kram

Carina

Av Carina - 9 november 2011 21:00

Fick sms från Glocalnet idag.Dom ska nu skicka mig ett nytt modem.Men jag kan ju inte vara utan internet så jag köpte mig i kväll telias mobila kontantkort till bredband.

Rätt fåningt att man blivit så beroende av internet  


På jobbet råder en olust känsla.2 personal ska bort och det märkliga är att vi som är fast anställda ligger mest risigt till.Vi har två vikarier fram till juni 2012,jag var säker på att dom skulle få gå,men enligt vår rektor så kan hon inte avsluta deras vikariat, så två av oss som är fast anställda ska bli omplacerade.Vi fick frågan om någon var frivillig ? vilket det inte var, så på måndag fortsätter processen.Allt ska vara klart i december månad.

Vi får väl köra en - ole dole doff,Kinke, lane, koff. Koffe, lane, binke, bane. Ole, dole, doff.

DU FÅR SLUTA PÅ ÖSTRA   

 

Har varit så vansinnigt trött i dag.Blev inte mycket gjort här hemma i kväll.Inga döttrar hemma så vi åkte till Ica Maxi efter jobbet för at handla och stannade på vägen hem för att äta vid Vega.Åt en kebabtallrik,det var super länge sedan,men gud så gott det var.


I morgon ska ni få veta en hemlighet.


Kram

Carina

Av Carina - 9 november 2011 07:05

Utan internet hemma igen....Inge roligt alls.Jag säger bara det GLOCALNET är värdelöst.

Ja vad hände då i Skövde?

    

21 hundar startade på drev sm i åldrarna 2-10 år.Snittet låg väl på 4 år.Min Ambra var äldst och med tanke på hennes höga ålder är jag mycket glad och stolt över att komma på 15 plats.Jag kunde även kalla in henne två gånger på fullt drev,inte alla som kan det   

Trevlig middag med lottdragning,lotten kostade 100:- och jag vann första pris =tavla och bok,dom sa att tavlan var värd minst 10.000:-


  


     


Hemma är vi nu så gott som klara och i går satt vi framför tv hela kvällen,riktigt mysigt.


I morse visade vågen på 57 kg gissa om jag blev glad   


Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards