Carina´s Blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Carina - 19 december 2011 19:30

Nu är det ett tunt vitt lager snö ute.Det blev betydligt ljusare och mer julstämning.Undrar om det ligger kvar till julafton?

Jag undrar hur många olika jultraditioner det finns runt omkring i alla familjer?

När kommer ljusstakar och julstjärnor upp i fönstret? Till första advent.

När kommer alla tomtar fram? Lucia (förutom i år för dom ska flytta)

När klär man granen? Ja hos oss klär vi julgranen kvällen innan julafton

När får man provsmaka julskinkan?Jag gör alltid julskinkan kvällen innan och vi tar då den första smörgåsen med julskinka, mums så god den är.

När öppnar man julklapparna? Först är det Kalle på tv,sen äter vi middag,då allt bestyr är klart i köket är det dags för julklapps öppning.


Fick för ca två veckor sedan höra av en medarbetare att Carina du är så tjejigt, tjejig Va är jag? jaha,ska jag ta det positivt eller? Det hade ju varit värre om hon sagt att jag var grabbigt manlig,så jag tar det positivt   


Mycket fix och trix i hemlighet.

Tommy byter arbetsplats i januari ,vilket vi tycker ska bli väldigt tråkigt.

Camilla har samlat in pengar,Sara och jag shoppade present.

 En korg full med massa gott och ett fotoalbum Camilla har gjort till Tommy med bilder på honom under åren på vår skola.

 Vi beställde smögåstårta som jag åkte upp och hämtade

Alkoholfri glögg och pepparkakor

Sara hade bakat och sedan gömde vi oss alla = 18 styckna i köket då Maarten lurade in honom dit och där vi stod och överraskade honom.Han blev väldigt glad och mycket rörd.Lycka till nu fina Tommy på din nya arbetsplats och på sportlovet ses vi igen eller hur ?   


Ensam hemma är jag i kväll.Så skönt tycker jag,det händer ju alldeles för sällan.Gabriella jobbar och Kent är på möte.Vad gör då jag? Inte ett dugg ska ligga i soffan och sappa runt på tv.


Kram

Carina

Av Carina - 18 december 2011 18:30

Söndag,fjärde advent och sovmorgon,ja i alla fall till åtta.Känns riktigt skönt att få ligga några timmar till i sängen.

Vaknade klockan tre i natt av att en nyckel sattes i dörren.Konstigt Gabriella skulle ju sova hos C i natt.Men tydligen blev det ändrade planer och efter det låg jag vaken en timme.

Kent ville att vi skulle åka till Lissma och släppa Ambra,men jag var inge sugen på att ge mig ut i skogen.

Så han stannade hemma.Nej inte riktigt hemma för vi åkte ut till Grödinge för att bekanta oss lite med det nya området vi snart ska flytta till.Är rätt vilse där ute i Grödinge måste jag villigt erkänna.Har en valpköpare-Dixon som bor ca 1 km från oss.

Det blev stop för lunch intag sedan fortsatte vi till Ica Maxi för att handla hem julmat.Rätt skönt att ha det klart.

Väl hemma igen var det dags att rulla köttbullar.Efter ca 80 rullade köttbullar var det dags att laga Lina middag.

Rostad rotfruktssoppa med knaperstekt bacon och krutonger.Det var riktigt gott och vi alla tre åt med STOR aptit.

Det var min dag att stå vid spisen i dag   


Riktigt skit väder ute,snö blandat regn.Det hade väl ändå kunnat legat kvar lite snö om det nu måste komma ner.


Nu är det soffläge för mig,har varit väldigt trött hela dagen,blir nog tidig säng gång för min del.


Advents kramar till er

Carina


Av Carina - 17 december 2011 19:00

Tur man har knäck i lurarna i bland   

Kent och jag satt i går kväll och pratade om vad vi ska ha för julmat.Sen kom vi in på julgodis och jag sa tror jag ska göra knäck i helgen.Varför då ? det är väl ingen som äter det sa Kent.

Jo barnen gillar ju det,så jag gör knäck för deras skull svarade jag.

Har ju tidigare i dag bloggat och lagt ut knäckbilder så ni vet ju att knäcken är fixad och klar.Fick inte plats med all knäck i den burk jag la dem i så ca 20 knäck hamnade i en skål som snart är slut,för Kent har snart ätit upp dem.

Och han som undrade varför jag skulle göra knäck när ingen äter det???   Är det gott ? frågar jag,Ja så här goda har du aldrig fått dem.Det finns med andra ord hopp för Carina vid spisen.


Undrar om jag är ensam om att ha en omständig tonårsdotter???

Så här kan det stå då hon skickar mig sms en eftermiddag.

1.Äter hemma i dag.

2.Äter inte hemma sover och äter hos C

3.Äter hos J

Dessa tre sms kan komma inom loppet av en timme man kan ju bli knasig...


Eller så kan det vara så här


1.Äter hos C

2.Är på väg hem nu C och jag äter hos oss


Jaha oj då och jag som räknade med att laga middag för två nu blir vi helt plötsligt fyra.

Det är inte lätt att planera middag hos oss.



Vardags hjältar på tv4 i går och mina tårar rann ner för kinden.Vilka fantastiska människor det finns och vilka hemska saker dom varit med om.En varm och kärleksfull kram vill jag ge till alla människor som finns till för andra och ställer upp för andra.

Själv har jag blivit väldigt dålig på att finnas till för andra denna höst/vinter.Men NI ska veta att NI finns i mitt hjärta och jag lovar att bättra mig så fort jag fått lugn och ro igen.


Kram

Carina

 


Av Carina - 17 december 2011 14:30

Det är svårt att känna julstäming då det regnar ute och grämattorna är gröna.Men med knäck på spisen så får man lite julstämning här hemma.Det doftar riktigt gott.

  Det gick riktigt bra att koka knäck i dag,formarna höll sig på plats då jag hällde i knäcksmeten och jag slapp bränna mig.  I morgon ska det rullas köttbullar tänkte jag   


Kent åkte upp till Kolarmora i morse för att jaga,han frågade mig flera gånger i går om jag inte skulle åka med,men jag tackade nej och glad är jag för det.Han kom nyss hem och var totalt dygnsur,ja till och med kalsongerna var blöta. Ingen mysig känsla och det klarar jag mig utan,är ingen älskare av regn.


Det är nu  en vecka sedan Isabella ch Richard åkte till Thailand,det är väldigt tomt här hemma och jag saknar dem båda två.Tur att dom lägger upp bilder på FB.

  


Kram

Carina

Av Carina - 16 december 2011 19:45

Fredags kväll och jag är mätt och belåten.

Linas matkasse bjöd i dag på -Julmustkyckling med ris och ljummen kålsallad.

  Jag är ingen älskare av julmust,men att ha det i mat var riktigt gott.

  Detta var en maträtt jag kommer att laga fler gånger.

Nu återstår två rätter av Linas matkasse.Sen är det slut med Linas matkasse.Jag måste erkänna att jag är väldigt besviken på Lina som inte ka köra ut till mitt postnummer   

  Denna kartong kom Kent med i dag.OJ så gott det var,jag är ju väldigt svag för Tiramisu och detta var väldigt gott.Räcker nog ända till söndag.

Mina två socerfria månader är nu ett minne blott   


  Gabriellas pojvän ligger i soffan och myser med Nora och Jasný.Tur att tjejernas killar är hundvänner.Annars hade det nog blivit svårt att vara hos oss som har fyra hundar.


Nu blir det rödvin och soffläge med tv.Önskar er alla en riktigt bra fredags kväll.


Kram

Carina

Av Carina - 16 december 2011 15:30

Då har jag i dag fått svar från Linas matkasse.Dom kör ut i Grödinge men INTE till mitt område.De är inte måna om sina trogna kunder som även har sett till att dom fått nya kunder.

Nu sitter jag vid min dator och letar nya matkassar.Vill verkligen fortsätta med matkasse varannan vecka.

Har hittat Mataffären som dessutom är billigare och har inte vegetarisk maträtt.Jag gillar ju även vegetarisk mat, men inte övriga familjen.Middag för 4 personer 5 dagar i vecka = 599:- + 80:- i frakt = 679:- i stället för 749:- som Linas matkasse kostar.

Så får det bli,vill dom inte ha mig som kund söker jag mig till något nytt helt enkelt.


Kram

Carina


Av Carina - 15 december 2011 20:30

 

Vi hade en heldag på Naturhistoriska riksmuseet.Vi började med att se en film om delfiner,vilka fantastiska djur dom är.När filmen var slut var det dags för lunch som vi hade köpt med oss sedan fortsatte vi vandringen på dom olika utställningarna.Det var en mycket tevlig dag med massor av intryck.


Linas matkasse.Har INTE hört av sig än,får skicka i väg ett mail i mogon igen.

 Dagens middag var-Dill och senapsdresserade kikärter och varm potatissallad med tranbär.

Oj vad Kent gnällde,han hatar kikärtor och åt endast potatissallad utan fetaost så det blev inte så mycket till mat för honom.Själv tyckte jag det var gott som vanligt.


Mycket foton finns det.

Har i kväll tagit ner nästan allt fån vinden,det är många fotoalbum från min ungdom,samt en massa bilder och förstoringar på barnen.Jag har alltid tyckt om att fota så det är ett hundratal album.Foton slänger jag inte.

Och ännu mera böcker hittade jag,som ska slängas.

En massa hästgrejer,som också ska slängas.Får köpa nytt om jag börjar rida igen.

Tre kartonger som ska hem till Tobias.

Slalompjäxor,skridskor och mycket mycket mer.Det åker till tippen det med.Inte klokt vad man har sparat på saker.

Nu har vi börjat få i hop en heldel kartonger igen och lever nu i ett kartonghem igen.


I morgon är det fredag och än har jag ingenting planerat inför helgen.Ovanligt för att vara jag.Ska kanske passa på att sova ut,handla hem lite julmat och försöka ordna lite julmat inför julafaton som snart är här.

Tobias ringde mig i går och sa att han kommer på julafton,blev väldigt glad.Men vet också att han kan struntai att komma utan att höra av sig,vilket gör mig otroligt ledsen.Men jag hoppas verkligen att Tobias kommer i år.


Isabella har skickat sms (senast i dag ) och även lagt ut fina bilder på fb.Dom verkar ha det riktigt bra.


Kram

Carina 


Av Carina - 14 december 2011 22:00

Vaknade med huvudvärk,läser ett sms jag fått kvällen innan och mitt humör blir genast på botten.Det gjorde ju inte saken bättre att jag hade ett plussamtal inbokad på eftermiddagen.Hur ska jag klara av att genomlida denna dag?

Med goda arbetskamrater och underbara elever,huvudvärkstablett och migränspray så gick det till slut att ta sig levande igenom denna dag.

Plus samtalet gick över förväntan,trodde jag skulle bli sågad vid fotknölarna då jag sagt tidigare vad jag tycker och tänker,vilket varit mycket missnöje från min sida,samt att jag skrev det i frågorna jag fick inför samtalet.

Men på någotvis så tror jag man vinner på att tala om vad man tycker och att sedan även kunna stå för det vilket jag även gör.

Det blev inget ris men där i mot en massa rosor och ett förslag på en ny arbetsuppgift för mig inför nästa termin,som skulle passa mig bra sa hon.

Så efter detta samtal kändes det betydligt bättre och huvudvärken försvann   

Det var nog mycket oro som låg bakom huvudvärken.


Linas mat i dag var -Torsk i apelsinsås med potatis och ärtsallad.Supergott måste jag säga.

Jag har fått ett litet bekymmer då det gäller Lina.Ja det är rent ut sagt en STOR katastrof.Då jag gick in på Linas hemsida och kollade om dom körde ut till Grödinge,blev jag väldigt glad då jag såg att dom gjorde det.Men i går då jag skulle lägga in min adress ändring fick jag till min stora förvåning läsa följande-Vi kör ej ut till detta postnummer.Men hur ska jag som är ett STORT LINA FAN överleva detta?

Har nu skrivit ett mail till dom på Lina och väntar nu ett svar,dom skulle kolla upp med den som har hand om logistiken.Jag hoppas verkligen att detta går att ordna.


Efter middagen blev det en tur till IKEA i Kungenskurva och CHILI för att köpa lampor.Vi måste inskaff lite lampor då vi kommer dit och nu är det snart två veckor kvar.Radhusen som hade visning samma helg som oss,har ännu inte blivit sålda.Snacka om att vi hade tur med försäljningen.


Fick förästen ett mail i går från en familj som vill köpa taxvalp från mig och vet ni vad dom bor och har jaktmark?Jo i Grödinge,lite kul måste jag säga.


Nej nu ska jag duscha och lägga mig snart,är helt slut efter denna dag och i morgon hoppas jag på en bättre start och att det även håller i sig hela dagen.


God natt gott folk

Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards