Carina´s Blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Carina - 13 december 2011 19:45

Lucia tåget på Östra gymnasiet är inte som dom andra,nej vi hade nämligen en manlig lucia.Vilket blev en STOR besvikelse för en av våra elever, som då han såg lucia tåget på håll gav släng kyssar då han såg den blonda lucian som han trodde var en tjej.  

Men då lucia tåget stod framför oss sa han NÄMEN högt och tydligt,han var så laddad med sin kamera men valde att vända att ryggen åt lucia tåget och började fota oss som satt och titta på.Sen sjöng han en egen trudelutt på Ryska.

Eleverna i årets lucia tåg var det bästa jag sett på Östra,dom sjöng väldigt bra.

 

Hemma hos oss firar vi lucia med glögg,lussebulle och pepparkakor,väldigt gott och en massa tända ljus.

I kväll lyckades Nora ta sig upp i soffan själv för första gången.

  Då hon satt så här fick hon helt plötsligt se sig själv i spegeln

  Oj så spännande det var och samtidigt lite läskigt

  Nora hade svårt att slita sig från sin egen spegelbild.Ja hon är så rolig min lilla Nora.


Ute är det nu full storm och regnet vräker ner,det är tur man har tak över huvudet och inte behöver gå ut förutom då hundarna ska rastas.


Önskar er alla en trevlig och mysig lucia

Kram

Carina

Av Carina - 12 december 2011 18:45

Började min morgon på Sabbatsbergs sjukhus.Är inte bra i foten får som kramp i två av tårna,har svårt att gå på ojämn mark och grusad asfalt är = smärta för varje steg.Dick klämde och kände på min fot,ajajaj sa jag,ska nu få tid för magnetröntgen och vad som händer sedan bestämmer doktor Dick.Fortsättning följer.


Vi hade sista handledningen för denna termin.Jag kan säga att tala är silver tiga är guld.I dag blev jag väldigt rik på guld,sa inte ett ljud.Det slår så otrevligt tillbaks   Och jag var  mycket upprörd då jag kom hem,var tvungen att häva ur min åsikt och ilska.Kent sa,du är lite upprörd nu va???  


Linas matkasse kom i dag och veckans matsedel ser ut så här

*Torsk i apelsinsås med potatis och ärtsallad

*Pasta och köttfärssås med citron och kanel

*Julmustkyckling med ris och ljummen kålsallad

*Rostad rotfruktssoppa med knaperstekt bacon och persilja


Har aldrig lagat mat med julmust,så det ska bli en spännande maträtt.

Detta är sista matkassen för i år,Lina gör juluppehåll och återkommer i januari.


I går kväll då jag tog promenad med taxarna efter middagen så mötte jag Polskan,hon var bra på kanelen och blir då väldigt pratsjuk.När flyttar ni ? Jag vill att du glömmer allt tråkigt jag gjort er och önskar nu er lycka till med flytten.

Visst har hon varit jobbig och väldigt påfrestande,det kan jag inte sticka under stolen med.

Som den gången då jag vid 17:30 klipper min gräsmatta med trimmern och hon skriker åt mig att sluta,annars ringer hon polisen.

Eller som den gång hon försöker att klättra över balkongen till oss men tack vare hennes man som drog tillbaks henne ej kom över.

Eller som den gången då hon var så full och kom in på vår uteplats och satte sig och höll på att klämma i hjäl Diza.

Eller som den gång då hon var så full och skulle köra bil och tappade sina nycklar som hon knappt fick upp och som jag lyckades sparka i väg så att hon då insåg att köra bil utan nycklar var ju ingen bra idé   

Det finns mer att berätta men jag ska bespara er det.Så här efteråt kan man ju skratta åt det,men just här och nu då det inträffar var det väldigt jobbigt.


Jag har fortfarande inte hört ett ljud från Isabella som lovade att skicka mig ett sms då hon kom fram.Men jag får väl hoppas att allt gått bra.


Ha nu en trevlig kväll.Själv ska jag bara sitta i soffan och inte göra någonting.

Kram

Carina

Av Carina - 11 december 2011 18:30

Det har varit en händelserik helg.Har knappt varit hemma och känner mig definitivt inte utvilad.

Fredag:

När arbetsdagen var slut åkte Camilla och jag till Farsta för att shoppa.Sedan var det hem för att dusch och fixa mig inför Dennis 70 års kalas.Hade köpt mig en ny klänning från en hemsida jag aldrig tidigare beställt i från.Beställde den i tisdags och dagen efter låg den i min brevlåda.Blev riktigt nöjd   

    


 Det var fullt hus hemma hos Dennis med mycket hundfolk.Tack Dennis och Ingrid för en trevlig kväll hos er.Träffade för första gången Dennis döttrar.Mycket trevliga tjejer,Ann och jag ska träffas på skjutbanan och öva i vår så vi blir riktigt duktiga skyttar inför nästa höstens jakt.

 Vill ju så gärna få möjligheten att skjuta en älg och då krävs det träning så att man kan sin sak.


 Richard hjälpte Isabella att packa i fredags inför lödagens resa till Thailand.Det blev ett väldigt jobbigt avsked på kvällen och vi fällde många tårar alla tre.Nu är dom förhoppningsvis i Thailand.Jag bad dem skicka sms då kom kom fram men jag har fortfarande inte fåt något   

  

Lördag:

Halv sex gick jag upp i lördags.Jakt i Nykvarn.Ambra fick upp två riktigt bra rådjursdrev,men tyvärr sköts det inget. Jasný sprang också runt i skogen men fick inte upp något.Mycket motion och frisk luft blev det i alla fall.Jag blev riktigt trött.Hem för att duscha och göra sig i ordning.Middag i Sköndal hos Eva och Anders för att se deras nyrenoverade kök och umgås förståss.

  Det var riktigt fint och jag förstår att Eva är nöjd,hon har jobbat på väldigt bra.Förutom att denna kvinna är väldigt händig så är hon duktig på att laga mat.Fisksoppa med saffransaioli,mums så  gott och till efterätt

 blev det creme brullé.Min favorit efterrätt som Eva gjorde enbart för min skull,hon är ju för rar denna kvinna.Efter en heldag i skogen,en underbart god middag med vin till så blev jag så sömning.Det var en kamp för mig att hålla ögonen öppna.Hade så dåligt samvete för att jag var så trött och så osocial.Tack för en god och mysig kväll med er Eva och Anders,jag lovar att vara piggare nästa gång.


Söndag:

Halv sju ringde klockan.Stockholmsmässan och hundutsällning.Var riktigt skönt att vara där utan hund.Att få prata hund och träffa en massa hundvänner.Passade på att shoppa lite

 Denna taxskylt köpte jag,ska hänga den på huset i Grödinge.Det måste ju synas att det bor en tax familj där.Sen blev det massor av tuggben till hundarna.

  Passade även på att gå förbi rasklubbstorget och hälsa på dom som stod i taxmontern.Ja där har jag stått i många år,men det var några år sedan sist.

Efter fem timmar på mässan var det dags att åka hem.Har ju faktiskt ett hem att ta hand om.Fram med dammsugaren och ladda tvättmaskinen.Har nu sorterat böcker från vinden och det blev två svarta säckar med böcker som ska slängas.Det går ju inte att spara på allt.


  

Nora mitt lilla enegiknippe har fullt upp med att få i gång hundarna här hemma för att leka.Och döm om min förvåning så har Ambra snart 11 år blivit så lekfull.Dom har det riktigt roligt i hop.


Ja nu är denna helg snart slut.Det återstår åtta arbetsdagar sen blir det jullov och det längtar jag efter väldigt mycket.


Kram

Carina


Av Carina - 8 december 2011 20:45

Tog en promenad till jobbet på morgonen.Fy så kallt det var,det sved om benen då jag kom fram till skolan.

Vi skulle åka in till stan för att gå på bio med eleverna och skulle lämna dem på fritids efter bion,så då skulle jag få närmare hem och sparade då tid och jag slapp gå tillbaks till skolan för att hämta bilen.

Såg en tecknad julfilm.Sååå tråkigt med tecknade filmer tycker jag,men eleverna uppskattar det och det är ju för deras skull vi går på bio.

I morgon har vi dres up på skolan,en av eleverna frågade om jag skulle ha byxor eller kjol i morgon?

Det blir kjol svarade jag.

Åh du är en prinsessa svarade han.Vill du flytta hem till mig ?frågade han mig.

Nej det vill jag inte,jag har ju min familj som jag bor med svarade jag.

Men om jag köper en julgran åt dig då?

Haha så söta dom är våra elever.


I går började vi ta ner böcker från vinden.Det är väldigt många hästböcker som inte ska med då vi flyttar,men har inte hjäta att slänga dem.Har frågat på jobbet,men det fanns ingen som hade hästintresserade barn.Så är det någon som vill ha böcke så hör gärna av er.

Skulle fortsätta med vinden i kväll med,men det tar i mot.Vill bara inte men det måste göras.


I mogon ska jag säga hejdå till Isabella och Richard.Jag vet att Isabella kommer att bli ledsen då vi ska säga hejdå till varandra,vilket blir så jobbigt och smärtsamt.Men tre veckor går fort och den 31/12 ska jag hämta dem på Arlanda.


Dom har nu lovat en massa snö och varnar nu för trafik kaos till helgen.Hoppas vi slipper få allt för mycket snö,vill ju kunna släppa taxarna på jakt några gånger till i år.


Kram

Carina

Av Carina - 7 december 2011 21:15

Då eleverna gått hem satt Tommy Camilla och jag på vårat kontor och kunde enas om att vi alla nu tycker det är roligt att komma till jobbet.Vi samarbetar väldigt bra och är ett riktigt bra team.Mycket skratt och glädje som även smittar av sig på våra elever.

Men på fredag får detta en annan vändning. Maarten är tillbaks och jag blir då "över". Kommer att få gå runt i alla klasser igen.Rätt jobbigt att inte få ha en klasstillhörighet.Men jag har ju själv valt det, då jag först blev placerad i en klass där jag ej klarar/vågar jobba pga att eleverna är utåtagerande.

Vi får se vad som hände  i januari då Tommy slutar? Jag hoppas att jag då får arbeta i Camillas klass.


Invigning på MAX restaurangen i Länna.VIP kväll med champange och hamburgemeny   Först hölls ett tal,sedan klipptes det röda bandet och där efter blev vi insläppta i restaurangen.Det fylldes snabbt med folk och stämningen var på topp.I morgon slår dom upp dörrarna för allmänheten.Jag kommer inte att bli en stammis där.Det var gott men är ju ingen hamburge tjej.


Har tittat på bonde söker fru,hur gick det sen ? Mysigt med all kärlek som finns i mellan dem   

Carina Berg flyttar in hos Måns Herngren.Han gav henne frukost på sängen,mysig man tycker jag.Måns har varit gift tre gånger och sa till Carina om vi träffas om några år igen så kanske jag gift mig för fjärde gången.Jag skulle känna mig väldigt misslyckad om jag skilt mig så många gånger och skulle nog inte våga tro på kärleken igen.


Kram

Carina


Av Carina - 7 december 2011 09:15

Vaknade med huvudvärk   Blött och äckligt väder ute. Men trotts detta så blir jag så glad då jag kliver in på jobbet och möter Camilla.Vi är ett riktigt bra team och har fantastiskt kul i hop på jobbet.


Vad händer en onsdags kväll hos familjen Andersson?

VIP Kväll klockan 18:00 i Länna på MAX   WOW jag som verkligen älskar hamburgare   

Isabella och Richard ska med dit.Gabriella jobbar på MC Donalds så hon kan inte åka med.

Hade nog varit häftigare att få VIP inbjudan till en tjusig restaurang i stället.

Men man får vara tacksam för det lilla    


Hoppas ni får en bra onsdag

Kram

Carina

Av Carina - 6 december 2011 19:45

I går kväll kom ett tunt lager med snö.Det är tevligt med lite ljus i detta mörker.Men mycket mer snö än så här behöver det inte komma tycker jag.

I dag har vi pratat Thailandsresor och kläder på jobbet.Riktigt tjej snack blev det då Nettan kom in som vikarie i dag.

Jag vill så  gärna åka till ett varmt land.Jag är ingen vinter tjej.

Älskar sol,bad och tunna klänningar.Att få gå barfotar på stranden vid vattnet och bara mysa.Jag skulle nog ha blivit en sjöjugfru  i stället 


Mäklaren som sålde vårt radhus ringde mig i dag.John som köpte det hade bett henne kontakta oss.Han vill inte att vi använder vår dusch.Sen vill han komma med en hantverkare så den kan beställa det material som ska vara till duschen.

Men hallå,vilket RIXS PUCKO !!!

Det är ingen kris i duschen.Besiktningsmannen sa att detta bör göras inom det närmsta året.Men denna John verkar inte förstå detta.Kan bero på att han ej är Svensk och har svårt för språket.Men han måste väl ändå förstå att så länge som vi bor här så lever vi som vi brukar.Inte tänker jag låta bli att duscha för att John vill det.

Jag duschar varje dag och tänker fotsätta med det   

Och någon hantverkare släpper jag INTE in.Vi har erbjudit John och Vivianne att få flytta in den 9/1 men dom vill vänta till 16/1.Så då får dom helt enkelt vänta till just den 16/1.


Vi tänkte börja röja uppe på vinden i dag.Men det fanns ingen lust eller vilja till detta efter att vi ätit middag.Så nu har vi skjutit upp det till morgondagen.


Kram

Carina


Av Carina - 5 december 2011 20:15

Vissa dagar känner jag mig som en riktig bitch.I dag var en sådan dag   


En förälder ringer på morgonen och berättar att barnet blir hemma i dag för den är sjuk.

-Ja kommer hon i morgon då frågade jag.

-Ja vi får se,hon har feber i dag fick jag till svar.

-Men då blir hon hemma i mogon med.För en feberfri dag måste alla få ha så att man klarar av skolans aktiviteter. Sen är det viktigt att du ringer oss dagen innan så vi vet när hon kommer tillbaks.

Då jag berättade för mina arbetskamrater i klassen om samtalet fick jag höra,bra att du var så tuff i ditt samtal med föräldern.Nej jag var inte tuff.Sa bara som det var.Viktigt för eleverna att få en feberfri dag innan dom återvänder och viktigt att föräldrarna meddelar oss då barnet är friskt så vi är förbereda på att dom kommer och kan ta i mot dem på bästa sätt.


Lång dag på jobbet,med möte bestod eftermiddagen av.Nu har jag blivit inbokad på mitt fjärde plus samtal,undrar om detta kommer att bli av ???


Halv sju kom Kent hem i dag efter att ha varit i Boxholm och jagat vildsvin samt dömt hund på jaktprov.

Har du saknat mig frågade han.(Kent åkte vid 18 i lördags kväll)

NEJ svarade jag.

Tycker det är så skönt att vara ensam hemma och ställer man en fråga får man också ett ärligt svar.

Man ska väl vara ärlig eller?


Lina mat blev det i kväll.

Citron och rosmarinkyckling med avorioris.JÄTTE GOTT   


Jag är hopplös.Packar ner saker jag behöver,och nu kommer jag inte åt dem.

Batteriladdare till Isabellas och min kamera.Kents kabel till hans dator.I kväll tänkte jag slå in julklappar,inte ens tejpen hade jag kvar.Fan vad trött jag blir på mig själv.Tejp kan jag ju köpa nytt.Men batteriladdare har jag ingen lust att köpa nya.Så Isabella ska på fredag åka till Kents jobb och leta igenom ca 40 kartonger för att förhoppningsvis hitta sin och även min laddare.

På lördag åker hon till Tahiland och behöver få sin kamera laddad.Hoppas hon slipper gå igenom alla kartonger.


Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards