Carina´s Blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Carina - 4 december 2011 20:30

Klockan fem i morse stod jag framför spegeln i badrummet och sa till mig själv-Hur hade ditt liv sett ut om du gift dig med en annan man? Det är ju Kent som väckt mitt jaktintresse.

Jag är ju från början en häst tjej.Förmodligen hade jag bott i stallet på helgerna och även då gått upp väldigt tidigt.

Så same,same liksom.

Nu var det inte Kent jag skulle i väg på jakt med i dag.Nej för han är i Boxholm,åkte i går och kommer hem i morgon kväll.

Jonas,en valpköpare till mig frågade mig om jag kände till en bra älghund ? och det gör jag ju, Arn heter hunden och Tomas äger honom.Så Jonas kontaktade Tomas och bestämde att det skulle jagas älg i dag.

Vid halv sju hämtade Tomas mig och vi åkte vidare mot Norrtälje-Uddeboö Jaktlag.

  

Svårt att tro att det är 4 december då man ser denna bild


8 skyttar placerades ut,Tomas och jag gick i ca 10 minuter då Arn fick tag på älg och drog i väg.Tyvärr sprang älgen och Arn in på grannlagets mark.Tomas och Jonas åkte efter för att hämta Arn.Jag stannade kvar med dom andra och delade torn med Conny.Han passade åt vänster och jag åt höger.Så helt plötsligt vänder Arn och älgen om tillbaks till marken vi jagar på.En älgko springer på min sida om tornet och strax efter kom Arn.Några minuter senare kom älgkon tillbaks och ställde sig ca 40 m från mig.Det var så spännande,och den stod helt stilla.Tyvärr fick vi bara skjuta kalv.Men jag ville ändå pröva att sikta på den med min bössa,så jag viskade till Conny,jag ska inte skjuta bara sikta lite   (inte skära,bara rispa)

Efter denna såt och inget blev skjutet var det dags för lunch.Conny grillade hamburgare vilket var väldigt gott

    


Mätta och belåtna gav vi oss ut på jakt igen.Arn är ju bara för grym.Efter en stunds sökande så hittade han på älg igen.Det växlade mellan ko och kalv,vilket förvirrade Tomas och mig.Vi trodde nämligen att de var en älg.Det var så snårigt och svårt att se,man vill ju inte skjuta fel och ena gången då vi lyckades smyga fram såg vi båda att det var ko,nästa gång tittade vi båda på varandra som två fråge tecken,nä det där är väl ändå kalv.

Det är så spännande att smyga på ståndskall,vi tassar på tå och viskar till varandra och smyger oss fram för att komma så nära, så nära det bara går.

Tomas sköt till sist kalven och bad sedan mig om ursäkt.Det var ju inte meningen att jag skulle skjuta,det var ju du som skulle skjuta.

Men för mig spelar det absolut ingen roll.Huvudsaken är att hunden får ett bra avslut och se vem som skjuter bryr jag mig inte det minsta om.Delad glädje är dubbel glädje   

  Så grattis Tomas till älgkalven och till din fantastiskt duktiga hund-Arn.

Efter en lyckad dag i skogen avslutade vi denna dag med att äta sushi.


Andra advent och inte en gnutta snö.Känns rätt skönt men ändå konstigt med tanke på hur 2009 och 2010 såg  ut.

Och jag undrar nu när kommer snön ? och när den nu kommer, blir den kvar till midsommar då ???


Du som läser min blogg och inte tycker om det jag skriver,ta det med mig,eller skit i att läsa det jag skriver,det är frivilligt att läsa.


Advets kramar till dig som gillar min blogg

Carina



Av Carina - 3 december 2011 19:00

Denna lördag har jag tillbringat i skogen med Vidbynäs jaktlag.Tina som gick jägarutbildningen var med oss och grabbarna tog väl hand om henne.

 

Att få släppa taxarna och höra dem driva med skall är en så underbar känsla.Både Diza och Ambra fick fart på varsitt djur,Diza rådjur och Ambra räv.

Men att jaga under mark i gryt har jag aldrig varit med om.Tore som är Tomas tax jagade räv fram till sitt gryt,stod vid hålet och skällde,men var försiktig och vågade först inte gå ner

  

Tomas satte sig bredvid och manade på honom att gå ner i grytet

 

Väl nere i grytet fick han smak för detta och ville inte komma upp trotts Tomas ropande på TORE KOM HIT!!!

 

Kom till husse,TORE!!!!!

 

Till slut blir man ju orolig,tänk om han fastnat i hålet och inte kommer ut???

När Tomas stod på knä och ropade,kom räven upp ur ett annat hål och for i väg i världens raket fart.Efter en stunds väntan kom även Tore upp ur samma hål och fortsatte efter räven.Riktigt roligt med grytjakt så detta kommer vi att göra fler gånger.Fast då blir det nog med en gryt hund,ja om Tomas får välja.


När vi jagat klart kom regnet och blåsten.Riktigt äckligt väder.Vi sköt inget i dag.Men alla hundar har fått jagat och vi fick frisk luft och en riktigt trevlig jaktdag.


Isabella och jag är ensamma hemma i kväll.Hon var så rar och bjöd mig på deluxe sallad till middag,mums så gott

 

Vi har nu tagit varsin soffa och här blir vi nog liggande resten av kvällen.Det blir Så mycket bättre och sen blir det nog sängen för min del.I morgon väntar en ny spännande dag i skogen.


Lördags kram till er alla

Carina


Av Carina - 2 december 2011 20:15

Richard och jag hämtade Isabella på jobbet.Tomas (Isabellas chef) hade lovat mig att få ett fredags skjut.

Ja tänka sig att han erbjöd sig det   

Skjutet var via en kanon  och jädrans i min lilla låda var det small. Grannen öppnade fönstret och meddelade att tre tavlor i glas gick sönder,haha .Tänk så tokigt det kan bli.


Åters första julbord är nu avklarad.Det blev på Årsta slott som familjen Andersson åt sitt julbord på ,Isabellas pojkvän Richard var med också med oss dit.


      


Det är mysigt att få ha sina barn samlade och då vill  ju jag föreviga det med en bild.

Stolt mamma till vänster med sina tre barn,Gabriella Tobias och Isabella

  


Nu har jag hamnat i matkoma tror jag,fy så trött och mätt jag blev.

Tack mina underbara fina barn för i kväll.Älskar er och NI är det BÄSTA jag har   


Kram

Carina


PS: I går hade jag 112 besökare.Tackar för ert besök och välkommen åter   


Av Carina - 1 december 2011 18:45

Himla bra jobb man har måste jag säga.Var in till stan/Stockholm i dag med våra elever för att se julskyltningen vid NK.

          Undrar om jag också ska göra en julskikna av gelehallon   


Vi besökte även julmarknaden på sergels torg och där köpte jag ljusramp för värmeljus man hänger i taket samt tre ljusstakar i samma modell.Detta ska jag ha vid den öppna spisen i nya huset.


Besiktningskillen kom ca tio minuter innan John och Vivianne.Tänk vad jobbigt det är att kall prata med någon man inte känner.Jag avskyr tystnad och kände att jag bara var tvungen att prata.Stackarn han undrar nog vad jag var för en pratglad kvinna   


Så kom då John och Vivianne.Besiktningsmannen gick runt i huset och informerade dem.Det som är prio ett är i duschrummet,där har mattan släppt och behöver bytas ut.Vet ni vad denna John hade som förslag?

-Jo kan han börja renovera det i nästa vecka?

-Nej det går inte,jag vill inte ha folk springande här och vart ska vi duscha? frågade jag och vet ni vad han svarade??

-JAG VET INTE ?

-Nej inte jag heller,NEJ du ni får börja renovera då NI bor här.Nu bor vi här och då kommer inte renoveringen att ske.

Herre gud hur korkad får man vara.Klart det underlättar för dem att slippa bo i renoveringen,men inte fan tänker jag ta på mig att bo här då dom vill få snyggt.

-En sak till,vi har tre barn 13,5 och 2 1/2 år.Döttrarna,dom två äldsta vill välja rum.Kan vi komma hit och titta så dom får välja sina rum?

-Ja ni får väl ringa först,men det är ingen garanti att vi kan då ni ringer.


LINAS MATKASSE

  Kantarellrisotto med edamamesallad.Veckans vegetariska rätt.Väldigt gott,men inget för döttrarna.Tog extra vitlök i edamamesalladen,mums.


Önskar er en trevlig kväll

Kram

Carina



Av Carina - 1 december 2011 08:53

Helt otroligt måste jag säga och blir samtidigt lite generad över att så många som nottiofyra personer besökte just MIN blogg i går.

Blir verkligen jätte glad över att ni tittar in och läser det jag skriver.


PUSS & KRAM till er



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards