Carina´s Blogg

Alla inlägg under januari 2012

Av Carina - 22 januari 2012 19:15

Det blev en dag i skogen i dag med.Fast i dag blev det med mina pojkar/män i mitt jaktlag Vidbynäs.Känner mig verkligen hemma i detta jaktlag och väldigt trygg med dessa män.Vi har det alltid lika roligt och det är en glad stämning då vi samlas. Mycket skratt blir det och en och annan fräckis med,eller hur Ålen   


Det blev en älgkalv skjuten av vår jaktledare i dag.Han är en grym skytt måste jag säga.Ja det är ni alla andra också,men i dag var det något extra   

  

Jag har sagt det förut och jag säger det igen.Ni är fantastiska och helt enkelt underbar i mitt jaktlag.Hoppas vi får tillbringa många år tillsammans.


Ambra jagade en ensam get/rådjur och skötte sig riktigt bra,men tyvärr fick vi inte skjuta dem i dag.Diza fick knappt springa i 5 minuter förrän jag fick order om att koppla henne pga att en älgkalv var skjuten.Så nu när vi kom hem la hon sig på min bössa,lite som ett bevis på att glöm inte mig nästa jakt.Nej då Diza på lördag är det din tur.

 


 

Jasný och Nora myser framför brasan



Hade tänkt baka en sockerkaka då jag kom hem,men si det gick inte för jag hade inge bakpulver hemma.Rackarns otur, jag som var så sugen på det.Man måste planera sina inköp väl då man bor som vi gör nu.Men inte fasiken visste jag att jag skulle bli sockerkaks sugen i kväll.Får helt enkelt vara steget före nästa gång och bunkra upp på lite mer basvaror här hemma.


Nu har vi fått vinter i Grödinge och det är så vitt och fint ute.Nästan lite julstämning.Är väldigt glad att vi nu har julen bakom oss,ja det finns en jul i år med men dit är det ju 11 månader kvar.


Ha en fin söndags kväll alla goa vänner


Kram

Carina

Av Carina - 21 januari 2012 20:15

Var i dag med Kent till Kolarmora för att jaga vildsvin och älgkalv.Inte ett djur fanns det i skogen,där vi gick.Inte ett spår heller för den delen.Börjar starkt fundera på vad man har för intresse ? Kommer nog inte att åka med dit upp något mer,för i dag var det så jävla trist och det var det även förra gången jag var med också.Så nej den marken är inget för mig   

Fick i alla fall sex och en halvtimmes frisk luft.Gick väldigt många steg så mina ben är väldigt trötta.Då jag satte mig i bilen för att åka hem så tog det inte många minutrar tills jag somnade,helt slut var jag  

Tänk om någon som inte vet något om jakt lyssnade på oss som pratar i kombiradion.En kille hade sin hund Jenny med sig i dag och då han pratade lät det så här.

Jenny och jag börjar gå nu

Jenny springer runt mina ben,vill inte riktigt lämna mig

Jenny har nu lämnat mig och givit sig i väg österut tror hon är på väg till dig Sigge

Med en viskande röst säger han,Nu har Jenny fått ståndskall

Jag med min livliga fantasi tänker då genast att tänk om någon hör detta? Jenny är ju inte direkt något vanligt hundnamn och det är ju inte alla som vet hur en jakt går till.

Det blev i alla fall inget skjutet denna gång för tänk om han sagt på radion att han fick skjuta för Jenny efter att han sagt ståndskall,hahaha.

Ja roligare än så blev det i alla fall inte i dag.


Det kommer att bli en tidig kväll i sängen.Gick upp vid fem och är nu rätt mör.


Ha det gott och trevlig lördags kväll


Kram

Carina

Av Carina - 20 januari 2012 21:00

Att komma försent är inte min grej.Jag är en sådan person som tycker om att vara ute i god tid,men att vara ute en hel vecka i god tid var väl ändå att överdriva   


Kent kom hem för några veckor sedan och berättade att vi var bjudna på taxklubbens funktionärs middag den 20/1

Jag skrev genast in det i min kalender,för detta vill jag ju inte missa.Kent fick även en inbjudan via mejl som han skickade vidare till mig och som jag skrev ut.Kollade aldrig datum utan endast tid och plats.Så i dag då vi var redo för denna middag var vi helt enkelt ute en hel vecka för tidigt.Jag kunde inte annat än att skratta åt eländet,vilket fick Kent att bli skit sur och lägga skulden på mig.Ja ja skyll på mig du om det känns bättre för dig   

Men jag tar då inte åt mig för det var du som sa den 20.Ja men du skrev ju ut mailet sa han.

Skit samma vi gör ett nytt försök om en vecka igen.

Så det fick bli grillad kyckling från ica och ett glas rött vin,inte fel det heller   


Det blir inte alltid som man tänkt sig helt enkelt

Kram

Carina

Av Carina - 20 januari 2012 15:00

Äntligen har vi kommit till fredagen.Det har varit en rätt tungjobbad vecka pga en väldigt negativ stämning på jobbet. Så jag hoppas att nästa vecka blir betydligt bättre.


Gabriella har blivit magsjuk och jag hämtade henne efter jobbet i dag.Undrar om det är psykologiskt eller om det är min tur att bli sjuk? För så fort hon satte sig i min bil blev jag illamående   Jag hoppas verkligen att jag bara inbillar mig.


Ska nu strax dra fram snabeldraken och sedan övergå till moppen.Här ska det städas inför helgen.Sedan blir det promenad med hundarna.Dusch och val av kläder för i kväll ska vi in till Skeppsholmen och äta middag tillsammans med styrlesen i taxklubben på båten Segelkronan.


Fick en så rar kommentar från en tjej vid namn Jessica i går angående inlägget jag skrev.Jag kanske inte ser så tjock ut i andras ögon,men då jag känner mig tjock och inte riktigt trivs i min kropp så måste jag göra något åt det.Har alltid kämpat med min vikt i alla år.Önskade att jag vore en sådan person som kunde äta allt utan att öka det minsta i vikt.Men tyvärr är det inte så för mig   Det har ständigt varit en kamp för mig.


Önskar er alla en riktigt trevlig fredags kväll

Kram

Carina 

Av Carina - 19 januari 2012 19:30

Två och en halv liter känns bättre än två och ett halv kg.Ja jag och min vikt,men denna blogg handlar ju om min vikt från början.Detta har väl börjat skena i väg åt alla håll och kanter då jag skriver.

Men jag kämpar ständigt med min vikt.

Har nu i alla fall lyckats gå ner 2,5 kg i januari månad.

Var helt enkelt tvungen att ta fram två och en halv lite mjölk,tog dessa mjölkpaket i en och samma hand.

Jisses det är ju rätt mycket tänkte jag.Men då jag säger till mig själv,två och ett halvt kg har jag gått ner,ja vad är det ? Ingenting ? Men fick nu ändra min uppfattning då jag tog det i mjölk.

Två och en halv liter mjölk har jag gått ner JIPPI   


Nu har vi bott i vårat hus i två veckor och jag måste säga att jag är glad att slippa Skogås.Men hur kunde det bli Grödinge av alla ställen ? finns det dom som frågar mig? Jag bollar genast över skullden till Kent.Det var han som hittade detta hus.

Jag var först i mot det,men då vi var här och tittade på huser kunde jag inte annat än ändra mig.

Känner mig helt vilsen i detta område,men lär väl inom snar framtid bli vän även med det.


I kväll blir det ingen upp packning,har ingen lust alls.Kent är på något möte,Isabella och jag är ensamma hemma.Så det blir en slappar kväll hos oss.


Kram

Carina



Av Carina - 18 januari 2012 22:00

Slutade halv tre i dag.Skönt att få komma hem medans det är ljust.Satte genast fart här hemma med tvätt och matlagning.

Då familj och hundar fått sin mat och promenad var det dags att fixa lite i hundrummet.Detta tog typ hela kvällen.

Har en hel flyttkartong med rosetter,men kan ju inte ha alla framme.Så några få fick komma upp,resten får ligga kvar i kartongen.

Sedan var det dags att ta fram kartongen med deras priser.Och nu står även dom på sin plats.

Så här blev det

          

Det får duga åt mig och hundarna.Blir säkert som så att jag ändrar lite under tiden,men nu har jag i alla fall fått någorlunda ordning i deras rum.


Mitt STORA problem är fortfarande förvaring av handdukar,byter plats på dem igen och jag blir inte riktigt nöjd.Får se vart dom hamnar till slut.


Det verkar vara varannan natt som jag ska bli väckt runt tolv tiden på natten.I söndags var det Noras skrik,i natt var det telefonen som rinde.Det hade gått ett larm på Kentas jobb och vem tror ni masar sig upp ur sängen för att svara om inte jag.Sedan var det nästan omöjligt att somna om.Väldigt obehagligt att vakna av telefonen.Eftersom inga barn/ungdomar sov hemma så blev jag ju väldigt orolig.I natt sover båda döttrarna hemma   


Hur kallt ska det få vara på en arbetsplats? Vi har +18 grader i ett av de rum vi är mest i och jag tycker det är så vidrigt kallt.Har klagat jätte mycket,men det verkar inte hända så mycket.Man får väl gå fullt påklädd för att inte frysa inne i denna fina morderna skola.


Nej nu säger jag godnatt,alla andra har gått och lagt sig,det är bara jag kvar   


Kram

Carina


Av Carina - 17 januari 2012 22:15

Dagen har varit helt ok måste jag säga.Några arbetskamrater skulle i kväll ut och fira av Anders som slutar hos oss i går och börjar på en annan tjänst på skolan i dag.Men jag hade varken tid eller lust att åka med.Sen är det ju rätt omständigt att ta sig hem komunalt på kvällarna så det fick bli IKEA i stället.

Det blev några hyllor till mitt hundrum och en tavla som jag blev väldigt förtjust i. STRÄCK UT DIN HAND och finn en hand i min var det första jag tänkte då jag såg denna tavla och det var bara ett måste för mig att köpa den.

 


 

Den fick sin plats ovanför soffan vid öppna spisen   Vi skulle behöva handla betydligt mer men så blev det inte i dag.Trötta och hungriga åt vi en snabb middag på Heron för att sedan åka hem för att sätta upp tavlan och hyllorna.

Sakta men säkert går det framåt hos oss.Lär nog hålla på minst en månad till.Det blir några timmar varje kväll,man orkar inte göra så mycket på kvällarna efter en dag på jobbet.


God natt och sov gott

Kram

Carina

Av Carina - 16 januari 2012 21:30

Ett problem mindre även denna vecka   

Vår middag-Mataffären var här och levererade mat i kväll.Denna gång blir det -

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Köttfärssås med pasta

Kesolasagne

Masalakryddad lax mes rostad rotselleri

Maten som kom förra veckan var riktigt god.Bäst var nog laxen med den färska osten,riven pepparot och citron.Som tvåa kom nog kycklingfile med zucchinigratäng.I kväll åt vi lammbullar med aprikoser och limeyoghurt,även det var väldigt gott.

Tycker det är så skönt att slippa tänka på vad man ska äta och att det blir variation på middagarna är ju inte helt fel.

Nästa vecka ska jag pova Icas matkasse och sedan får vi se vad jag fortsätter med.För någon typ av matkasse blir det i alla fall.


Efter middagen tog vi kvällspromenaden med hundarna.Någon hade kört med bil efter den grusväg vi brukar gå på för att rasta hundarna.Det åker inte många bilar på denna väg så vi följde hjulspåren upp till den utfodringsplats dom har för vildsvinen här i skogen.Och vet ni vad vi fick se? Jo ca åtta hungriga vildsvin i olika storlekar stod och åt havre.Då vi lös på dem med våra pannlampor och dom fick syn på oss gav dom av ett skrik och for in i skogen.Det var en blandad förtjusning av spänning men samtidigt läskigt.Tur dom sprang i från oss och inte mot oss.


Mina kvällsplaner blev inte riktigt vad jag tänkt mig.Skulle flytta två byråar,men med facit i handen insåg jag att NEJ detta går aldrig.Så nu står dom kvar där jag inte vill ha dem   

Har plockat ur två kartonger och gnuggat mina geniknölar,ja några sådana finns det faktiskt kvar   Vart tusa ska jag ställa allt jag har i mina kartonger som tidigare stod på mitt kontor ? Öppnar dessa kartonger och stänger dem med en djup suck.Huset på 140 kvadratmeter är inte STORT nog för mina grejer.Eller så är det så att jag har ett fritidsintresse som tar väldigt mycket plats   Men hellre det än inget fritidsintresse alls.Att tillbringa min lediga tid i soffan framför tv är inget jag skulle föredra.Får helt enkelt införskaffa mig lite förvaringshyllor.


Lilla Nora är pigg som en lärka så det var nog en fruktansvärd mardröm hon hade i går.Tack för det säger jag.

Mina tankar skenade livligt i väg.


Ha en bra kväll nu mina vänner och i morgon ska det bli en betydligt gladare dag än vad det var i dag,så det så


Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards