Carina´s Blogg

Alla inlägg under januari 2012

Av Carina - 16 januari 2012 13:15

Ingen bra dag.Nej inte hos någon verkar det som.Alla gnäller och är allmänt uttråkade.Januari är en tung månad,mörk och pengarbrist hos många.Vi kvinnor är ju experter på att prata och det kan man väl säga att vi gjort i dag.Om just pengar,vad man vill ha och vad man inte har osv.

Missnöjda med jobbet.Missnöjd med sin fritid  som inte räcker åt något annat en,en massa måsten som ständigt ska göras.BLÄ säger jag om just denna dag måndag 16 januari.


Passar nu på att gå undan 30 minuter.Det är min enda rast på en hel vecka på mitt arbete.Från och med 1 januari har vi endast 30 minuters rast på måndagar.Alla andra fyra dagar jobbar vi i ett sträck.Känner ett stort behov av att få vara ensam just nu dessa 30 minuter.

Slutar vid 17 i dag,är hemma ca 17:40 ska då ge hundarna mat och rasta dem.Sedan blir det till att laga middag.

Där efter blir det till att försöka få lite ordning på två byråar som ska flyttas men innan det görs ska det röjas plats för dem.

Hinner nog inte med så mycket mer i kväll.Önskar att ett dyng hade mer än 24 timmar.


Nora skrämde livet ur  mig i natt.La mig vid 22 tiden och när klockan var strax innan tolv vaknade jag av ett hjärtskrikande ljud från Nora.Sprang bort till henne för att kolla läget men kunde inte riktigt förstå vad det var hon skrek för? På med kläder ut och rasta henne sedan in igen.Klämde och kände på hennes mage.Livrädd att hon ska äta sten då hon är i hundgården.Men ingen reaktion någon stand då jag tog på henne.Viftande på svansen ville hon sedan springa runt,men si det fick hon inte.Det är natt och då ska alla två och fyrbenta varelser sova.Kan bara meddela att hon höll mig vaken till två.Och då klockan ringde 05:15 var jag inte det minsta sugen på att lämna sängen.Min stora fråga till Nora är vad var det som fick dig att skrika så ? Hade du ont ? drömde du ? eller vad var det ? Otäckt lät det i alla fall.Fick tillbaks bilden i ögonen så fort jag blundade på Mira som i somras dog i vår famn då hon kvävdes till döds.Nej inte en hund till vill jag förlora.

Hon åt bra i morse och har gjort sina behov så jag hoppas det bara var en otäck dröm.


Kram

Carina


Av Carina - 15 januari 2012 20:00

Andra veckan på detta år tvåtusentolv börjar nu lida mot sitt slut.Även jag börjar lida mot mitt slut.Är totalt slutkörd och känner att glädjen med denna flytt finns nerpackad i någon kartong.Men den kartongen har jag inte lyckats hitta än.Och att hitta denna kartong verkar ta sin tid....  

Fan vad jobbigt det är just nu.Inte en lugn stund sedan oktober.Tycker inte att jag hinner med någonting och ändå tar dagarna slut i en väldigt snabb fram fart.

Slutade vid 13 i fredags och hade sett fram i mot helgen.Men i torsdags fick jag en sådan fruktansvärd magvärk.Det värker och svider och krampar i min mage.Kan vara bivärkningar från den tablett jag ätit mot inflammationen i mina tår.har ätit dessa tabletter i tre veckor,inge bättre i tårna och en fruktansvärd smärta i magen.

Lika böjd som en bomerang led jag mig igenom fredagen.

Åkte till Rondovägen för att köra två lass med Kent till sopstationen,sen var det tillbaks till Rondovägen för att börja städa.

Städade i två och en halv timme sen var det dags att åka till Grödinge och laga middag.Isabella kom hem till oss,hon bor just nu tillfälligt hos pojkvännen.

Efter middagen låg jag och kved av magsmärta på golvet.Jag var inge trevligt sällskap den kvällen.Förlåt familjen.

I lördags åkte Isabella med mig till Rondovägen för att städa det sista.Sen åkte hon vidare med Kent till Ikea och jag åkte hem för att fixa.Nu har vi städat ur familjen Andersson från Rondovägen och i morgon flyttar den nya familjen in.

På eftermiddagen kom Eva och Anders på spontanfika.Lite nyfikna på vårat nya hus.Då dom åkte var det dags att laga middag.Sedan tillbringade Kent och jag kvällen åt att skruva i hop ett skåp med lådor åt Isabella som var på stan och roade sig.Helt slut stupade jag i sängen.

I dag söndag var det dags för egen tid.Nya naglar och stövlar blev det då jag åkte till Haninge.

    

Då jag kom hem från Haninge var det bara till att sätta på sig jobbar handskarna och ta tag i det som skulle göras.Där efter åkte vi till Nykvarn för att stycka och ta hem det rådjur Kent sköt i söndags.På vägen hem ringde Magnus.Mia och han ville komma på fika och för att se hur vi bor.Då vi satt och fika fick jag höra att Magnus fyller 50 år i nästa månad, ska bli kul att se hur han kommer att firas   


Vi bor på norra sidan om Grindsjön.Vi har tagit morgonpromenader ner dit på helgen och det är så fint att se solen komma upp

    


Nu ska jag nog inte göra så mycket mer i dag än att bara vara.Ligga i soffan vid brasan och titta på alla tända ljusen och höra det spraka från veden.Men i morgon måste jag sätta fart igen här hemma...


Ha en bra söndags kväll

Kram Carina


Av Carina - 11 januari 2012 19:45

Dagarna går och jag hinner knappt med min blogg längre.Men snart blir det förhoppningsvis bättre med tid.

Har inte sett på tv sedan nyårsafton.Det är fullt upp varje kväll och jag vill ju få det klart här hemma.Det som tynger mig mest är slutflytten från Rondovägen.Har en del kvar där och lite städning.Detta skall göras innan söndag,men vilken dag det blir är ännu ej bestämt.Troligtvis blir det nog dag i helgen.På måndag 16/1 lämnar vi i från oss nycklarna.


Måndagen började inte bra för mig.Hade satt klockan på 05:20 men den ringde vid 00:00,vilket jag då inte förstod att jag ställt klockan fel,utan stängde av de och sov vidare.

Vaknade till vid 06:35 och for upp som en raket ur sängen.Måste åka hemifrån vid 06:50 för att hinna i tid till jobbet.Jag kan erkänna att jag fixade det inte.Kom till jobbet med andan i halsen vid 08:10.Ingen bra start på dagen.


I går tisdag fyllde jag 43 år.Camilla hade  gjort kaffe,tänt en massa ljus,köpt present och bjöd på en skönsjungande Ja må hon leva sång   Tack fina Camilla för den fina starten på dagen.

Efter jobbet hade jag mina fina barn/ungdomar här hemma.Kent hade tänt upp med en massa marshaller utanfö husetr.Det skålades i champange och vi åt tacos till middag.Tjejernas killar var även med.

      


Efter middagen var det dags för en rosa tårta,hade velat ha en lila men det fanns inte.

        


Mycket vackra blommor fick jag och varma tofflor,behövs nu då man bor på landet.Det var så mysigt att få ha mina barn samlade kring middagbordet.Hände ju inte alltför ofta.


Det var riktigt mörkt ute i morse då jag åkte till jobbet,lagom efter lunch kom då äntligen solen och det gör mig riktigt glad.Läntar nu till våren,men det får jag vänta på ett tag till.I kväll då jag gick ut med hundarna var det dags att använda pannlampan för första gången.Det är ju sotsvart här och att treva sig fram i mörkret är inte riktigt min grej. Lampan funkade riktigt bra och det kändes betydligt säkrare att se vart man satte ner sin fot.


   Köket börjar nu kännas riktigt klart.

    I detta allrum,där vi har vår öppna spis ska vi köpa till ett bord samt lägga på en matta.Vi eldar i brasan varje kväll och det är något jag tycker är så mysigt att få göra.

Gabriellas rum är klart och likaså Isabellas rum,det ska bara köpas skåp/hyllor till dem.Våt sovrum är inte klart.Kent håller nu på att bygga i hop hundhuset med värmegolv som vi ska ha i hundgården.


Mataffären-Vår middag var det premiär för i dag.Lina kör ju inte hit så då var det bara till att byta ut hennes matkasse.Tyvärr har dom bara fyra middagar.

Färskostgratinerad Lax

Kycklingfilé md zucchinigratäng

Trasselpasta med bacconströssel

Lammbullar med aprikoser och limeyoghurt

Ska börja laga någon av dessa maträtter i morgon.Har totalt noll fantasi på vad jag ska laga så för mig är detta nästan ett måste med matkasse.


  

Här är hästen jag tog bild på i lördags.


Kram

Carina



Av Carina - 8 januari 2012 21:00

Igentligen har jag inte tid för mina fritidsintressen just nu.Nä inte om jag ska få ordning och reda i mitt lilla hus.

Men då jaktledaren (törs inte skriva hans namn för hans fru blir så arg på mig då jag skriver om honom i min blogg)    i mitt jaktlag var här och hälsade på en snabbis i går kväll frågade han mig om jag kunde komma och jaga med taxarna.

Ja okej då jag kommer sa jag och tänkte på allt jag hade kunnat gjort i dag här hemma.Hur ska jag hinna med allt som ska göras   Ja det ska nog hinnas med någon dag framöver.


Det blev en fantastisk dag i skogen.Härligt väder dryt 5-6 minus grader och sol.Tre rådjur sköts en räv och en hare.

 

Anders sköt ett rådjur,Helmut lika så och Kent rådjur,räv och en hare.En lyckad dag för essa tre killar och för en väldigt duktig tax Rondodrevets Frisco som fick rådjur och räv skjutet för sig.

Jag hade en räv och två rådjur på mig,men bedömde att dom var på förlångt avstånd och ett skott som man aldrig avlossat behöver man ju inte ångra.

Efter en toppendag i skogen blev mad lagom mosig och skönt trött.Men ingen vila här inte,det blev en vända till Skogås och Gabriella höll mig sällskap så att jag höll mig vaken bakom ratten.

I morgon är det slut på 18 dagars ledighet.En ny termin väntar oss i skola.

Vårterminen känns betydligt lättare än höst terminen.Kan bero på lite mera lov och att vi nu går mot ljusare tider.


Kram

Carina


Av Carina - 7 januari 2012 16:45

Vi bor på landet och det är så nice.Förstår inte varför jag inte flyttat tidigare?

Det är så lungt och fridfullt här ute.Då jag tittar ut genom vardagsrumsfönstret ser jag en häst i hagen.Jag är ju en riktig häst tjej så detta kan ju knappast bli bättre.

Hundarna tror vi ska ut på jakt så fort vi går en promenad.Det finns gott om både rådjur,hare och älg i skogarna.I går var det premiär i hundgården och Nora samt Jasný gillar den skarpt,dom tokspringer och leker för fullt.Ambra och Diza tittar på mig och undrar jaha och vad ska vi göra nu då???


Börjar nu att få lite ording i huset.

Gabriellas rum är klart med vitmålade väggar och ett nytt golv.Hon blev riktigt nöjd   

Isabellas rum ska målas i veckan och vårt sovrum ska tapetseras.Packar nu upp och försöker få lite mysstämning och jag tro jag lyckas rätt bra   

I går fick vi hjälp av Richard och tjejerna med att köra över möbler samt kartonger från Skogås.Tobias skulle också hjälpa till men han hade glömt bort det sa han,trotts att jag skickade två sms kvällen innan,försökte ringa men inget svar samt ytterliggare sms samma dag.Jag slutar aldrig förvånas om jag så säger...

Isabella och Richard åt middag med oss och sov sedan kvar.

Kent jagar älg på Ornö i dag och jag fixar här hemma,ja i Ljungem för det är ju mitt nya hem.Har varit en vända till Skogås,håller på att tvätta samt hämta lite smågrejer där.


Nu ska jag strax börja med middagen,älgfilé,klyftpotatis och sallad.Vi blir sex personer kring middagsbordet i kväll.Tjejernas pojkvänner kommer hit för äta middag och sover sedan kvar.Jag tror dom tycker detta är mysigt trotts att vi bor så långt från stan.För mig är detta livskvalitet till 100%

Har ni vägarna förbi så kom gäna in på fika.


Kram

Carina



Av Carina - 5 januari 2012 07:30

Torsdag morgon och jag sitter här med min kaffemugg.Har varit vaken sedan en timme tillbaks.Vaknade inte av mig själv,hade klockan på ringt.Skulle vilja sova ut men har inte tid.Måste packa,packa och åter packa.Fasiken vad jag är less på det nu.Men det blir bra snart då allt är klart.

Alla köksskåp är urplockade och även rentorkat.Nu ska jag börja packa ner mina kläder och fastän jag inte har några kläder så lär det bli några säckar   

Hade tänkt hämta Isabella på jobbet för att sedan åka till Jysk för att titta på gardiner,men nu är hon hemma och är sjuk så planen blir lite annorlunda i dag.


I går fick jag ringa min frissa...Var ju där innan jul för att färga håret,dom hade fått in nya produkter och jag skulle testa en ny färg.Alltid lika kul med förändringar tycker jag.Men efter knappt två veckor var färgen urtvättad och jag såg inte klok ut.Så när jag i går ringde och beklagade mig sa Ann kom så sätter jag i en ny färg på dig.Med en sallad i mitt knä och färg i huvudet satt jag åter hos frissan.Var ju tvungen att utnyttja min stilla sittande tid med matintag. Nu är jag nyfärgad igen och jag slapp betala.Hoppas färgen sitter längre än två veckor denna gång.

Nu är kaffet urdrucket och dom toma kartongerna gapar kom och fyll oss Carina   


Ha en fin dag

Kram Carina

Av Carina - 4 januari 2012 22:30

Oj vad jag har saknat min blogg.Inget internet och det tycks visst ta sin lilla tid även med telia.Var helt enkelt tvungen att köpa en ny omgång vecko surf.Ja jag är internet beroende så nu vet ni det   


Sista dagen på 2011 var vi ut till Jimpa på dagen och jagade rådjur med taxarna på Ornö.Vilken jakt,tjejerna skötte sig riktigt bra och vi är välkomna tillbaks.

Hem och duscha för att sedan åka på middag i Sköndal hos Eva och Anders.

     

Dom hade dukat upp med en väldigt massa goda aptit retare.Sedan dukades det upp till en underbar tre rätters


      

Det var en lung och stillsam nyårsafton.Jag körde bil och höll mig nykter hela kvällen.

Tack Eva och Anders för en mycket god och trevlig kväll.


 

Vad har hänt mer sedan sist? Ja inte så mycket mer än att jag åker mellan Skogås och Grödinge.Packar ner i Skogås och packar upp i Grödinge.

Gabriella vägrar att ha sitt rum om hon inte får nytt golv och vita väggar,så nu har vi målat om det och i kväll kom Richard och hjälpte oss att lägga golv.

Det ska tapetseras i vårat sovrum,köpte nya tapeter i dag.Men det blev inte dom jag ville ha.Kent valde och jag hade inte så mycket att säga till om där.

Vi köpte två nya soffor i måndags.En till det allrum där öppna spisen är,den kom i går.Den andra soffan till vardagsrummet kommer 7 februari.

På fredag ska vi köra flyttlasset med möbler.Tobias och Richard ska hjälpa oss.Tjejerna får vara i huset och hjälpa till.

Önskade att vi skulle göra allt klart med tapetsering och målning av ytterliggare ett rum innan vi flytta ner allt.Men vi tänker så olika kent och jag.Och inte nog med det han ska i väg och jaga på lördag hela dagen.Jag vill ju få ordning i huset.Vi hinner säger han.Ja men jag vill få klart tills jag börjar jobba på måndag,svarar jag.Men jag är ledig nästa vecka säger han och ska då fixa hela dagarna.

Fan jag skulle ha gift mig med en kvinna,vi tänker i alla fall lika.  


Ja nu är det som det är och jag får väl slita på så gott jag kan själv på lördag.


Kram

Carina


Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards