Carina´s Blogg

Alla inlägg under mars 2012

Av Carina - 6 mars 2012 19:30

Bara måndagen och tisdagen har gått så tycker jag veckan brukar rusa i väg.Vi = Camilla och jag börjar nu nedräkningen till sommarlovet och våra åtta veckors ledighet som väntar oss.Det är ju det som är tjusningen med vårt jobb,sommarlovet och jullovet.Så då kanske man få stå ut med att bli slagen av sina elever   

För någon vecka sedan stod det i Metro om en vårdare som slog till en patient på ett boende och fick fängelse för detta. Skit bra tycker jag för ingen ska någonsin bli utsatt för misshandel.Men vad händer om vi personal får ett slag? Ja vissa elever blir avständga ett par dagar och andra elever blir det inte.Vi ska skriva en avikelserapport och sedan händer inte så mycket mer med detta. Nu menar ju inte jag att man ska låsa in dessa utåtaggerande elever,men vår skolmiljö är kanske inte lämpad för dessa elever.Man kanske ska tänka om för deras/elevens bästa.Vi får se om skolinspektionen har några synpunkter om detta,för dom är nu på vår skola och tittar runt.


Det blev till att byta jacka och stövlar då jag kom hem för att ta en långpromenad ner till sjön med hundarna då jag kom hem.

Riktigt härligt väder ute.

Sedan var det dags att laga middag -Pasta med paprikapesto,knaperstekt tofu och spenat.MUMS så gott det var   

Det var första gången som jag åt tofu.Det är så roligt med mat och olika maträtter.Det var länge sedan jag tillagade korv, köttbullar och fiskpinnar.Nej här kör vi med variation och det är så kul tycker jag.


Nu blir det halvåtta hos mig och lite mer mat tips.


Kram

Carina

Av Carina - 5 mars 2012 19:15

Efter en helg i solens tecken så började man få lite förhoppning om att våren var på väg lite smått.Men bara jag klev utanför dörren och möttes av denna kyla -9 grader, fick jag inse att våren var betydligt längre bort än vad jag hoppats på.Men som tur är så går vi ju ändå åt rätt håll.


Lite körigt och en snurrig dag på jobbet med sjukdommar hos personalen startade denna vecka.Då kan man ju undra hur den slutar?   

Men jag tar aldrig med mig jobbet hem så nog om detta.


Hämtade min inspirationskasse på Ica maxi på väg hem samt handlade lite.

Veckans meny blir följande:

Pasta med paprikapesto,knaperstekt tofu och spenat

Honungsgrilladm majskyckling med rostad pumpa

Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones

Thairäkor med ris och gurksallad

Laxburgare med hemgjord dressing,pickles och rostad potatis


För lite mer än en vecka skrev jag att jag var så glad att allt fungerade igen med internet och hemtelefon.Men det skulle jag INTE skrivit.Har varit utan telefon i över en vecka.Och nu har jag fått nog och ger upp detta med bredbandstelefon.Det får bli den gamla vanliga telefonen via jacket i väggen.Men det går inte att få på en handvändning,nej det blir först på onsdag Och då ska jag ringa och kräva pengarna tillbaks för den tid jag varit utan telefon.Tänker inte sponsra telia för tjänster jag inte kan utnyttja   


Kram

Carina

Av Carina - 4 mars 2012 20:15

Ombytta roller blev det hemma hos oss i dag.Normalt är det jag som städar och fixar här hemma.Men inte i dag.

Jag satt på altanen medans Kent städade i garderoberna.Hängde upp jackor på galgar,vek skjortor och tröjor( ja han får faktiskt ansvara för sina egna kläder,men det var även mina jaktkläder som fick ny plats i huset)  Jag njöt av solen och kände mig väldigt nöjd med tillvaron.

Vid 13 tiden var det dags för mig att åka på jaktmöte ute på Gålö gård.Ett möte enbart för oss kvinnor.Och vilka kvinnor det var.Jag började först att fundera på om jag hamnat rätt möte? Det pratades om vikt och bantningsmetoder.Skönt inte bara jag som är nojig över min vikt och kropp   Fast i detta sällskap kände jag mig väldigt snygg och smal   


Jag var yngst i gruppen dom andra var 50+

Vi pratade om olika aktiviteter som vi vill göra och jag blev inbjuden på tjej jakt i november,ska bli roligt.

I april ska vi hem till en tjej i Tungelsta som arbetar som konservator.Kul att få lära känna lite nya människor med olika intressen.


När jag kom hem hade Kent hunnit med att städa garaget och lagat middag,men det skulle vi ha i morgon hade han bestämt så i stället blev det Kolgrillsbaren i Tumba.Väldigt gott och nu stinker jag som en hel vitlöksfläta   


Nu blir det strax soffbyte från öppnaspisen in till tv soffan.


Kram

Carina


Av Carina - 3 mars 2012 22:15

Jag är inte som alla andra.Jag tycker om dom som är lite udda.(Där av mitt yrkesval)

Thorsten Flicks låt Jag reser mig igen blir bara bättre och bättre för varje gång.Tänk er en duett med Caroline af ugglas och Thorsten Flinck.Snälla,snälla,snälla,Jag reser mig igen.Kan ju inte bli annat än en toppen duett   Det låter i alla fall grymt bra då jag sjunger   

Ja jag blev i alla fall glad att Thorsten gick vidare till nästa lördag.MEN hoppas fortfarande att Loreen med Euphoria vinner.


Nio älgar på en och en halv månad....

På alla hjärtans dag var jag så nära att sluta min bilresa med en älg i bilen.Pratade i dag med en jägae som jagar här i Grödinge.

Han berättade att nio älgar blivit påkörda av bil på en och en halvmånad på våran väg.Det är ju skrämmande,ja värre än att åka blå tåget eller frittfall på gröna lund.Man kan ju kalla vår väg för dödens väg   Ja nu lär jag vara extra observant än vad jag varit efter den 14 februari.Vill ju inte riskera mitt liv alla redan,jag som har så mycket kvar att uppleva och upptäcka.


Kram

Carina


Av Carina - 3 mars 2012 19:45

Fredagskvällen tillbringades framför den öppna spisen.Hundarna älskar att ligga där och mysa.Ingen tv tittande för min del.Har nog aldrig tittat så lite på tv sedan vi flyttade hit.Det är i stort sett lördagar,kanal 1 kl 20:00 som jag ser på tv.

Hade sett fram i mot sovmorgon,men inte Nora.Redan vid sju började hon skälla och ville få igång oss.Kent gick ut med henne, men det nöjde sig inte Nora med.Så vi åtta fick jag masa mig upp,ge henne och dom andra hundarna så klart,lite mat,sedan var det dags för frukot åt oss tvåbenta.

Det som stod på dagens program var skjutbanan,vilket jag hade sett fram i mot.Måste träna inför höstens jakt.Men så fort jag kom till skjutbanan så ångrade jag mig genast.  NEJ vad gör jag här ????jag vill inte skjuta fy så läskigt.

Mia och Magnus kom också till skjutbanan.Tanken var att vi fyra skulle skjuta lerduvor,men jag gillar inte dessa lerduvor.Dom kommer så snabbt,från höger och vänster och i bland mitt på.Jag skulle ALDRIG  skjuta ett vilt djur i denna hastighet så varför stå och träna på dessa små rackarns lerduvor   Fyra skott sedan klev jag av ,nej jag vill INTE detta är INTE kul.

Så Mia och jag höll oss i bakgrunden.Väl nerkylda var det dags att bege sig hem.Rasta hundar och sedan åka vidare till Moraberg för att besöka Elgiganten,Jula,Rusta och Plantagen.Sedan hem för att dricka kaffe och njuta en stund i solen på altanen innan det var dags att städa.Kent fick dammsuga och jag torkade golvet.

Vi har nu börjat planera vår altan som kommer att bli 105 kvm.Har även tittat in i växthuset på alla jordgubbsplanter,kommer även att ha potatis där och tomater.

Hämtade Gabriella i Hemfosa,hon har valt att vara hemma en lördags kväll,vilket inte händer så ofta.Vi åt en väldigt god middag,potatisgratäng med älgkött och sallad,mums så gott.

Nu blir det melodifestivalen och rökta räkor.

Kram

Carina

Av Carina - 2 mars 2012 15:45

I onsdags var det dags att åka ner till Göteborg med mina shopping brudar Isabella och AnnBritt.

  Här står vi Isabella och jag redo att åka

 Efter en god lunch var det dags att inhandla lite bilgodis    

AnnBritt körde oss mycket tryggt och lugnt till Göteborg.Men hennes GPS var inte riktigt att lita på,kör av motorvägen och kör på motorvägen,ja det hände där vi inte alls skulle köra av  Vi hamnade även i ett industriområde, och dessa högersvängar och Usvängar var något vi också fick uppleva.

Jösses vad vi skrattade.Mitt i cetrala Göteborg hamnade vi bland spårvagnar hade en spårvagn både bakom och framför oss och det var tur vi åkte i en Hummer,vilket kändes rätt tryggt då vi körde bland dessa spårvagnar som fanns ÖVERALLT.

Till slut kom vi till vårat hotel och kunde checka in.

  

En Irish coffie innan vi gjode Göteborg satt väl på sin plats

    

 Åt en mycket god middag på Babar.Drack vin och tog sedan taxi tillbaks till hotellet för att fortsätta i baren.Isabella gick och la sig för att sova medans AnnBritt och jag satt kvar,vi hade såå mycket att prata om   

 

 Torsdag stod Gekås-Ullared på vår planering.Hej å hå här ska shoppas.Med varsin kundvagn styrde vi med bestämda steg in i varuhuset.Det var lite med folk,vilket var väldigt skönt.

 

Bra med reg nummer på vagnarna om man skulle tappa bort den

 

Det fanns även vagn till våra lunchbrickor


    

Ja mycket shopping blev det,efter fem timmar såg min vagn ut så här.

 

Och bilen med ALLT VI handlade


Ingen kö i kassan,det var bara att gå raka vägen fram för att betala.

Isabella hittade också mycket till sitt och Richards nya hem.

Tack AnnBritt för att du körde så säkert och bra.Det var väldigt trevligt att få lära känna dig och jag ser fram i mot fler shoppingresor tillsamman med dig.


Fredag

Skönt att vara ledig.Åkte till Haninge för att fixa mina naglar.

  Ville ha ljuslila toppar,men tycker dom är mer åt det rosa hållet.Är i alla fall spernöjd.

Åkte sedan för att prata med en kille angående mitt stenskott jag fick i tisdags,ska tillbaks på onsdag och få detta fixat.

Hämtade sedan Gabriella i Farsta.Vi åkte vidare till Tumba för att handla med oss lite lunch-avocado sallad hem,blev även ett stop i Vårsta innan vi kom till Ljunghem.

  Har suttit på altanen och njutit av solen.Det är en fantastisk årstid vi har framför oss nu.


Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards