Carina´s Blogg

Alla inlägg under maj 2012

Av Carina - 10 maj 2012 21:00

 

Det är så roligt,det är så kul och va här,parken zoo så klart.Den trudelutten spelades i högtalarna då vi kom till parken zoo i Eskilstuna.En toppen dag som började med sol och slutade med regn.Tittade först på djuren.Sen blev det dags för lunch och därefter karusellåkning.Jag hade fått mitt första åkband på 43 år   Klart jag måste åka då.Började lite försiktigt med en karusell med hästar på som gick runt,runt,runt.Jösses så yr jag blev   Sen åkte jag veteranbil,en sådan som går på spår/räls,det var väl vad jag klarade av.Hade jätte kul åt dom andra eleverna som åkte alla möjliga karuseller och bjöd på riktiga glädjerop.Det var med min gamla klass som jag hade fått äran att få åka med på denna resa.

                 Det är otroligt vad mycket olika sorters djur det finns.Rätt häftigt måste jag säga.

Efter fem timmar och lite regn på detta, beslutade vi oss för att gå lite på stan.

Hittadde två änglar kuddar där     Vid 18 var vi åter tillbaks till Stockholm. 

Har tidigare i veckan utökat min samling med ytterligare två änglar.


Fågelbadet står nu på sin plats ute.Varsågod mina vilda fåglar   


 

Det regnar ute men inte i växthuset,så jag var ute och vattnade där i kväll och möttes då av blommande jordgubbsplantor.

JIPPI så glad jag blev,har nog trotts allt lite grönafingrar   


Jag hade tänkt måla valprummet i dag,men Kent missade att säga åt mig i går att köpa penslar då jag var och handlade färg. Så det får helt enkelt bli ett fredags nöje   


Kram

Carina


  


Av Carina - 9 maj 2012 21:30

Dålig uppdatering på din blogg.Skärpning

Ja så skrev Isabella till mig i dag.Har inte haft tid,eller lust att blogga där av dålig uppdatering.


Vad har Carina haft för sig då? I måndags var det jobb som vanligt,På kvällen satte Kent och jag väv på väggarna i valprummet.

I går tisdag var även det en vanlig arbetsdag.Sen på kvällen var jag i väg till skjutbanan i Haninge för att träffa tjejgruppen där.

HJK:s sportingbana.Jag avskyr att skjuta lerduvor,det går så förbaskat fort.Men måste öva på detta så det var motvilligt som jag satte mig i bilen för att åka dit.Väl på plats var det riktigt kul.50 hagelskott och en mycket tålmodig Hasse som gav instruktion till var och en.Efteråt samlades vi vid elden och grillade korv,samt pratade.

Här kommer lite bilder tagna av Lena Söderman.

  


   


 


 


  


   


 


  


   

Jag var rätt öm i axeln och är ömmare i dag.Fick faktiskt lite mer smak på detta med skytte,så nu ska jag ta tag i det och öva betydligt mer.


Vilken rolig dag vi hade i F-klassen.Det blev en utflyktsdag till Hågelbygård.Inget skönt väder,men oj så roligt vi hade.Mycket skratt och tokigheter bjöd denna dag på.Har så fantastiska arbetskamrater och underbara elever.


Bilen har vait på sina femtonhundra km service och jag slapp betala detta kalas.TACK Olle du är för rar   

Handlade lite på Icamaxi innan jag åkte hem för att laga köttfärspaj till middag.Åkte i väg en sväng för att handla målarfärg och hämta paket.Då jag handlade färgen träffade jag på en elev med sin pappa och denna elev blev så glad,fick en bamse kram och han hade svårt att slita sig.Ville bara stå kvar och prata.Så kul när dom känner igen en och blir så där glada.


Fick i kväll läsa på vår lokala taxklubbs hemsida att en valp från mig, Meija blev provets BÄSTA anlagshund och fick därmed inteckning i två vandringspriser.Blir så otroligt glad då det går bra för mina valpköpare   


Så Isabella,nu har mamma uppdaterat sin blogg.Och hur går det för dig och din blogg då   


Trevlig kväll alla vänner

Kram

Carina

Av Carina - 6 maj 2012 21:00

I dag har jag jobbat bort mitt gäddhäng och det med råge.Snacka om att jag har krattat och kört skottkärra.Är grym på att hantera både krattan och skottkärran.Har inte gäddhäng än men jag jobbar i förebyggande syfte   

Har väl aldrig krattat så mycket löv som jag gjort i dag.Började strax efter nio och avslutade vid tolv.Fortsatte sedan efter middagen och höll på i en och en halvtimme.Och jag är inte klar än.Tror jag ska ta och såga ner alla träden   

Gabriella sa i dag,jag förstå inte vad man ska med så stor tomt till???

 Har även hunnit med att peta ner lite frön i jorden.


 

Isabella bjöd på fika och då såg det ut så här.Tänk att hon i morgon fyller 21 år Otroligt vad tiden går fort.

Träffade Richards föräldrar och det gick riktigt bra.Lite pirrigt var det först.Men hans mamma och jag pratade på som aldrig förr så dett löste sig riktigt bra.Hade lite svårt att ha ögonkontakt med pappan,eftersom han vet att jag gillade honom som ung.Kan väl säga att jag var lite blyg för honom...


När vi kom hem tog jag med mig alla fyra hundarna ner till Grindsjön.Satte mig på bryggan och bara mös.Älskar solen och vattnet,ska nog bli en sjöjungfru i mitt nästa liv   


Har hållit mig så långt i från valprummet det bara gått,allt för att slippa konflikter och att känna mig som en stor idiot som inte kan detta med snickeri.Så det är Kents förtjänst denna helg.

   I mogon ska väven upp väggarna och sedan ska det målas.El ska kopplas, matta ska läggas in,lister i tak och på golv,dörrkarmar och dörr,sen kan vi nog säga att det är klart.


Kram

Carina



Av Carina - 5 maj 2012 19:45

Ska jag ställa klockan så att jag kommer upp vid åtta i morgon? Nej det behövs inte jag kan väcka dig,hur dags vill du bli väckt frågar Kent.Ja åtta blir bra,för besöket kommer vid tio.Ok då väcker jag dig klockan åtta,svarade Kent.

Men under natten glömde han visst bort tiden....

Väckte mig klockan sju och sa Carina när vill du bli väckt.ÅTTA svarade jag.Så sent sa Kent,ja men väck mig kvart i åtta då.Okej det ska jag göra svarade han.

Tror ni jag somnade om ??? Svar = NEJ!!!!!


Mycket trevlig man något äldre än mig och fru kom på besök med sin hantax.En tax tik vill dom ha nästa gång.Så nu håller vi tummar att det blir minst två tikar.


När dom varit här och hälsat på oss,samt fikat åkte Kent och jag i väg för att handla gips skivor och spån skivor.

Vi började så fort vi kom hem,men jag backade undan efter ca en timme.Insåg att hans humör inte var vad jag ville utsätta mig för så jag smög mig sakta men säkert undan.  


Har hämtat Gabriella i Hemfosa och vi har nu ätit middag.

    Penne med krämig salsicciasås.Väldigt gott   


I morgon ska vi hem till Isabella för att gratta henne.Hon fyller 21 år på måndag.Men det känns lite jobbigt/pinsamt att åka dit i morgon.Richards föräldrar kommer dit,har aldrig träffat dem,och Richards pappa vet att jag tyckte att han var skit snygg då jag var i 15-16 års åldern.  Jag får väl skylla på att jag var ung och dum   


Kram

Carina



Av Carina - 5 maj 2012 16:45

Det var riktigt skönt med kort arbetsvecka.Det skulle passa mig perfekt att jobba tre dagar/veckan.

Fixade naglarna och presenter till Isabella innan jag åkte hem i går.

Räkfrossa och kärleksmums.Så blev fredagskvällen hemma hos oss.

 

Lagade sparrisrisotto med gremolataräkor till middag.Väldigt gott och fräscht.Kommer att bli fler sådana midddagar hos oss.

 Sen blev det till att baka kärleksmums.Skulle få besök i dag av en valpspekulant från Saltsjöbaden och hade inge fikabröd hemma.

 

Rökta räkor med aioli blev det lite senare på kvällen och vid nio tiden slumrade jag till i soffan helt slut var jag.


Kram

Carina

Av Carina - 3 maj 2012 21:15

Tänk att man inte kan få vara nöjd och glad en hel dag,så jävla trist alltså.Så fucking jävla arg jag blev   

På torsdagar är vår utflyktsdag i F-klassen.På dagens program stod hamn besök i Nynäshamn.Titta på båtar äta glass och bara mysa.Detta skulle ta hela eftermidagen,så vi skulle möta upp fritids och avsluta vår dag då vi kom tillbaks till Skogås.

Tänkte att jag skulle spara tid och slippa gå tillbaks skolan så jag tog min bil till Skogås centrum och tänkte att det är tre timmars parkering där pefekt eftersom vi skulle vara tillbaks inom tre timmar.Såg en P- skylt med 3 tim och en handikappsskylt.Självklart så parkerade jag inte på en handikapps parkering, men min tanke var då att hela centrum har 3 timmars parkering med en p-skiva i fönstret.

Men OJ så fel jag hade.Då jag kom tillbaks tio minuter innan mina tre timmar gått ut stod där en man framför min bil och skriver en sådan där gul,smal, äcklig, p-bot remsa.Men vad gör du då ? frågade jag. Du har parkerat över två timmar.

Men det är ju tre timmar här svarade jag.Nej två timmar sa denna p-vakt.Men det står ju tre timmar där borta sa jag och pekade på raden längre bort där handikapp parkeringen var.Ja det gäller bara dom handikappade inte er övriga.

FY FAN så galet arg jag blev    Så onödiga pengar.Hade förstått p-boten om jag parkerat framför ingången till centrum, eller stått i vägen.Men jag stod så fint i min ruta.

Denna p-bot har satt sig som en tagg hos mig resten av dagen...


Kram

Carina

Av Carina - 2 maj 2012 21:30

Jag undrar vad han menar.Önskade att han kunde berätta för mig.

Jag jobbar 1-2 gånger i veckan med en elev som inte ha något tal.Han förstår vad jag säger men kan inte förmedla tillbaks vad han vill.I morse såg han på sitt schema att vi två skulle jobba tillsammans (det satt ett foto på mig) från lunch fram tills skolans slut.Han hade blivit så glad berättade den person som jobbade med honom på förmiddagen att han skrev ut bilder på mig från datorn som han stoppade i sin väska.Han har även gått omkring med en bild på mig i sin hand,tittat på bilden,luktat och smilat ett smile som bara han kan.Så rart och sött.När jag kom för att jobba med honom så sken han som en sol.

Tala är silver,tiga är guld.Men i bland önskade jag att det var tvärt om.


Glömde att berätta om vad som hände i går morse.Kent glömde att stänga dörren efter sig då vi varit ute med hundarna.Jag stod i köket och fixade med frukosten då Kent frågade om jag släppt ut hundarna i hundgården.

Nej dom är inne sa jag.Nej det är bara Ambra inne dom andra är inte inne,och dörren är visst öppen.

Äh lägg av att skoja,det är inte ens kul svarade jag.Det är inget skoj hundarna har sprungit ut.

Kent gick ut och visslade.Från min bil kom Diza som ett frågetecken,va skulle vi inte åka bil?

Från gran tätan kom Jasný och en bit in i skogen hörde vi Nora skälla.

Ja det var ju inte den start på morgonen vi tänkt oss. Och det tog Kent en timme att få tag på Nora som hade riktigt skoj i skogen och det sista hon gjorde var att lyna på Kent.

Jag var mest orolig för att Nora skulle spinga ut på vägen.Men som tur var så slutade det hela bra.


Skönt att börja sin arbetsvecka på en onsdag,men det blir ändå så konstigt att tänka  om ,för på någotvis så var det ändå  måndag.

Tobias kom hem till oss i kväll.Vi grillade och sedan blev det grabbkväll i soffan.Gabriella städade sitt um och jag var ute på tomten och fixade.Plockade lite grenar som blåst ner.tittade in i växthuset.Satte mig en stund på trappen,lyssnade på alla fåglar som sjöng som en hel kör.Det var en varm och skön kväll ute,ville inte gå in.


Kram

Carina



Av Carina - 1 maj 2012 21:45

Sköna Maj välkommen   


Det blev en lugn valborgsmässoafton för vår del.Grillade och tillbringade kvällen framför öppnaspisen.



Så här långt har vi kommit i valprummet

       

Golvet har isolerats. Vi har lagt spånskivor uppepå isoleringen,Väggreglar är dit satta och en dörröppning är nu uppsågad.


 Fick mitt tredje Bruksuppfödarpris från Svenska kennelklubben i går.Detta ska ramas in och sättas upp på väggen i valprummet.


 Lite pelagoner har jag nu på altanen.Tar in dom på kvällarna,vill ju inte att dom ska frysa om natten.


Vilken dag vi fick i dag denna 1 maj Årets första bikinidag blev det för mig.

Har suttit på altan hela dagen.Kent var inne och jobbade med mitt valprum.Sitt ute i solen du och var vacker sa han till mig och jag tog honom på orden.Fast det kändes lite taskigt då jag hörde hur han såga där inne.

Eva och Anders hade vägarna förbi och kom hit på fika och lite altanmys.

När klockan var halvfyra började det att krypa i kroppen.Dags att göra lite nytta.Började att fixa med buskar och blommor.Sen blev det en sväng till Ica Maxi i Borkyrka för att handla hem planeringsjord,sättpotatis och lite frön. Promenad med hundarna och middag vid sju för vår del.

 Icas matkasse denna vecka.Middagen i dag blev Kyckling och Linssoppa,pannkakor med hallon. Väldigt gott.När middagen var klar blev det en stunds fixande i växthuset.

  Så här såg jordgubbsplantorna ut för ca en vecka sedan och nu så här

 Mina jordgubbsplantor börjar nu att ta sig ordentligt,kul  

  Har nu sått lite frön och planterat lite gul och röd lök samt satt några potatisar.

Ska bli spännande att se om det blir något.


Kram

Carina





Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards