Carina´s Blogg

Alla inlägg under juli 2012

Av Carina - 22 juli 2012 19:45

Det råder ett lugn i Ljunghem.Fem hundar mindre,det är skillnad det.Och jag måste säga att det är rätt skönt att få ha sina egna fyra hundar att rå om nu.


I fredags var jag iväg och fixade mina naglar.

 

Fick en påpekan av en av valpköparnas barn i torsdags.Oj vilka långa naglar du har,kolla mina,mamma klippte dom i går. Så söt så ojojoj.

   Beställde lite nya klänningar som kom i veckan och här är en av dem.Älskar att ha klänning.Men denna sommar har inte varit någon" klänning sommar"


 

Vi grillade på kvällen och framåt halvåtta kom Lena med Rickard och deras barn och en kusin samt min fodertik Mynta.

     

Det blev räkor och vin.När klockan började närma sig tolv sa vi god natt och dom kröp in i sin husvagn som stod parkerad bredvid huset.En mycket trevlig kväll.


Vid elva tiden på lördagen åkte dom i väg och hade då Hilda med sig.

Tack Lena för lånet av Hilda.Och tack Hilda för fyra fina valpar.


Kent och jag åkte ner till Nynäshamn.Gick från centrum ner till hamnen.Åt lunch på båten Freja,köpte med oss rökta räkor hem.Som blev vår middag.

 

 

   

Söndag

Klarblå himmel och solen skiner för fullt.Underbar start på dagen.Vi satt ute och åt frukost.Vilket var fantastiskt skönt.Jag bytte om till bikini och la mig i solsängen.Kent intog sin position = hugga ved.Vilket tog i stort sett hela dagen.Jag kände mig lite taskig där jag låg i solen och mös.Men sa till Kent.Jag har semester och då får man slöa.

Du har valt att jobba hela sommaren så var så god   Ja gör det du är bäst på svarade han mig   

Tyvärr var inte himlen klarblå hela dagen och framåt två tiden övergav jag solsängen och hjälpte Kent att stapla ved.

Sen blev det hundpromenad och middag = sesampanerad lax och dillstuvad potatis.Supergott   

 

 


Det blir nog ingen inflyttningsfest.Altanen har stått stilla i tre veckor nu och det verkar inte finnas det minsta lust från Kents sida att bygga vidare på den.Tanken var att så fort altanen är klar blir det inflyttningsfest.

Har frågat när ska du fortsätta och får då till svar-ska ta tag i det snart.

  Hur länge ett snart kan vara vet i tusan???

Jag har erbjudit mig att beställa hem virket men enligt Kent så klarar jag inte av det.Och hur svårt kan då det vara?


Fem och en halv vecka av min ledighet har tagit slut.Otroligt vad fort tiden gått och jag börjar lite smått få jobb ångest.Men ska verkligen försöka njuta dessa sista tre veckor som nu återstår av min ledighet.

Har dåligt samvete för Gabriella som inte fått åka bort något denna sommar.Vi brukar ju alltid resa utomlands. Men inte denna sommar och vad har den erbjudit då.Ja ingen pangsommar direkt.Ska se om vi kanske kan åka över till Gotland min sista vecka,men inte hela veckan.Får bli några dagar om jag hittar boende till bra pris.

Hon jobbar en massa extra pass nu på MC donalds.Så duktig min lilla flicka.

Ska nu bli skönt att få det lugnt i några veckor.Har varit rätt fartfyllt med valparna och allt runt omkring.


Kram

Carina

Av Carina - 19 juli 2012 21:45

Det har varit en intensiv dag,men nu snart,är allt som det ska.


I morse flyttade första valpen redan vid åtta.Dom som skulle komma vid halv tio var en timma sen.Då passade jag på att plocka smultron och jordgubbar.När andra valpen var levererad åkte jag ner med nummer tre till Nynäshamn för att möta upp husse vid Gotlandsfärjan.Sedan var det hem igen för att leverera sista valpen och där efter köra Gabriella till tåget för hon skulle jobba.

 

Städade ur valprummet innan det var dags att börja med middag och en paj.

Gjorde något nytt i dag.Salamifylld kycklingfile med färsk basilika, inlindad i baccon,egen koponerad potatissallad och en kall sås med matlagningsyoggi och mango chutney.Riktigt gott blev det.

Lite senare åt vi paj som inehöll smultron, jordgubbar,hallon och rabarber,allt plockat från tomten.Smaskens   

 


Vi har varit i väg till Tumba med sopor.Jag har hämtat Gabriella vid tåget efter att hon har jobbat så än har jag inte hunnit med att sakna dom små tjejerna.

Hildas husse och matte kommer i morgon så hon stannar en natt till.


Nu ska jag pusta ut i soffan en stund innan diskmaskinen ska tömmas och hundarna ska kvälls kissa.


Kram

Carina

Av Carina - 18 juli 2012 22:45

Hade ingen lust att gå min stavrunda på morgonen så jag struntade i det helt enkelt.Men efter att ha haft mina jeans nu på kvällen måste jag nog ta en maratonrunda varje dag,minst...


Åkte i väg för att handla lite på Ica maxi på morgonen.Och när jag kom hem vräkte regnet ner och det åskade.Så jag blev sittande i bilen en stund.

När allt var upp packat och jag fått i mig lite lunch hoppade jag i mina gummistövlar.

   

För att ge mig ut i skogen och plocka blåbär


   

och sedan göra en paj av



     

Jag skulle ju få hit veterinären och hennes sköterska.Dom har kommit till mig i så många år så nu ville jag bjuda dem på lite gott fika.Vilket dom uppskattade.

Alla fyra valpar fick nu OK stämpel på sin rumpa,vilket känns skönt.


Efter middagen åkte Kent och jag till skjutbanan.Tanken var att jag också skulle skjuta.MEN det var så mycket folk och eftersom jag inte känner mig bekväm med bössan så passade jag på att vara social och prata med dom jag känner. Funkade skit bra måste jag säga


Sista kvällen med gänget.I morgon flyttar dom,mina flickor på O

 

Omega ska till Saltsjöbaden


 

Olivia ska till Sigtuna


 

Ostella till Gotland


 

Ofelia till Sigtuna


Så vi har haft pusskalas här hemma.


Kram

Carina

Av Carina - 18 juli 2012 07:45

Tänk att jag har varit mamma i 23 år i dag.Den 18 juli 1989 föddes vår son Tobias.GRATTIS MIN SON   

 

Jag vet att du inte vill bli firad,men mamma har ett paket åt dig ändå som du ska få när du har tid att träffas.

Hoppas nu att du får en riktigt bra dag-Älskar dig   


I måndags var det dags att träffa fruarna.Ja mina arbetskamrater eller föredetta måste jag väl skriva

Rockfrun Sara - är assistent till en flicka som gick i min klass,men tog studenten och Sara följer nu med henne till nästa ställe.

Lyxfrun Nettan kommer att hoppa in som vikarie då det behövs,typ jämt,då det är stor frånvaro på vår skola.

Curlingfrun Camilla,ni vet världens bästa jobbarkompis hon jobbar kvar som vanligt,tack och lov

 

Det blev en trevlig kväll på Medis kök och bar.Sara berättade om sitt bröllop.Nettan om sin härliga Thailandsresa och  Camilla om semestern i Danmark.Så mysigt med tjej snack och goda drinkar.


 


 

Jag och Nettan drack denna smarriga drink Rasberry Fudge  Och vet ni vad vi fick se ? Jo en springnota.

Trodde inte folk vågade men där misstog jag mig.En kille och en tjej vid bordet bakom oss åt förrätt,varmrätt och drack vin.Sen drog dom mätta och jag undrar om dom var belåtna ? Jag hade då inte sovit gott den natten.

Tack mina fina rara fruar för en super trevlig kväll med er.

Det blev inte så sent,Kent hämtade mig efter fotbollen strax innan 22 tiden.


Igår tisdag gick jag min vanliga stavrunda.När Gabriella vaknat och gjort sig klar åkte vi till Alvik för att hälsa på Isabella som är ensam hemms då Richard är på Gotland.Vi hade köpt med oss sallad som vi åt nere vid vattnet. Jag älskar vatten och att få titta på båtarna.

Andrea kom dit då vi var klara,vi gick sedan hem till Isabella.Och då kom regnet.Jösses vad det regnade och åskade fy fan för detta detta väder.Jag fick vänta ut regnet innan jag kunde ta mig ut till bilen och åka hem.  

 

     

Gabriella är sedan några veckor singel och jag är så glad av att hon mår så bra och att Isabella är så stöttande i mot henne.Som en riktig stora syster hon är   

Gabriella stannade kvar för att äta middag och sova över.


När jag kom hem var här torrt,inte en droppe regn och solen skymtade i mellan molnen.Kent blev sen hem efter jobbet.

 När vi ätit middag tog vi oss en promenad i skogen för att titta efter lite svamp.Och nog hittade vi lite svamp.Vilket jag blev väldigt glad över   

         

När allt var rensat och förvällt blev det en smörgås,dusch och sedan väntade sängen.


Kram

Carina 



Av Carina - 16 juli 2012 15:06

Stavade iväg på min 45 minuters runda strax efter sju.Solen skiner i dag och det blåser på rätt bra.

Då jag fått i mig min frukost,uppdaterat min hund hemsida,fixat med valparna var det dags att äntligen på klä på sig bikinin och låta solen kyssa min kropp   

Har gått från solstolen till tvättmaskinen.Måste förena nytta med nöje   


Ska ta och äta lite nu,ta en dusch,rasta hundar och göra mig i ordning.

På kvällens program står en drinkafton på söder med Rockfrun,Lyxfrun och Curlingfrun    kommer att bli super kul att få träffa dem igen.


Kram

Carina

Av Carina - 15 juli 2012 19:45

Sjuttiomil senare...

Lämnade Ljunghem vid sju och första kiss stopet blev Södertälje   Jag är hopplös och min blåsa är inte att leka med. Men jag har ju opererat bort en bit av blåsan så jag får skylla på att den är lite för liten för mig.

Nästa kiss stop blev Örebro.Jag och ett busslass Japaner.Herre gud hur ska jag kunna hålla mig   KNIIIIIP och det gick bra.Men vet ni vad Japaner låser inte dörren då dom går på toa,men det gör jag,gärna med dubbla lås.

Då jag kom till Hova var det dags att besöka toa igen.Och tur var väl det...

Jösses vilka konstiga människor det finns.

Jag åkte helt ensam med Imra för att para henne i Mariestad.Brukar lura med mig Kent eller barnen.Men eftersom jag har valpar hemma fick Kent stanna hemma och barnen har fått nog av hundparningar.Så jag fick helt enkelt åka själv.

När jag började närma mig så fick jag en konstig magkänsla.Jag har ju inte den blekaste aning om vad det är för människa jag ska träffa.Tänk om det är en galning???

Vid 11 tiden rullade jag in på gårdsplanen där en man stod med två små pojkar.Phu han har barn i alla fall,tur då finns det nog en fru i huset med. Vi hälsade på varandra.Jag tog ut Imra från bilen,han gick in för att hämta sin kamera för att fota Imra.Sen gick han in med kameran och sönerna.Med sig ut hade han taxen Kalle.En stilig och mycket trevlig kille.Men Imra var inte lika klad över honom.Vad då lukta mig i rumpan,lägg av...tyckte Imra.

Jag fick sätta mig på knä och tala henne till rätta och hon lugnade ner sig betydligt.Då kom regnet.

Är tanken att vi ska vara ute eller kan vi gå in frågade jag.Vi  är ute fick jag till svar.

Men det regnar ju. och då svarade han mig,det ska inte regna

Shit vilket pucko,men nu regnar det och jag har inga regnkläder.Någon minut senare satt dom i hop.I drygt 20 minuter höll parningen på.Jag betalade för mig,vi skrev papper och han sa hejdå.

Inte ens kaffe fick jag och har åkt 31,5 mil.Snål jävel måste jag säga.

Började att rulla hemåt men beslöt mig för att stanna och äta efter vägen.Det blev stop i Hova.En grillad med bröd, kissa och tanka bilen.Då jag tankar min bil ringer Yvette mig.

Hej Carina vart är du ? Hova svarar jag.

Men kom hit på fika säger hon. Och vet ni då jag stannade vid Hova på dit resan tänkte jag,vart ifrån känner jag igen detta Hova? Jo det är ju där Yvette har sit landställe.

Självklart ville jag träffa min barndomsvän från Vårby Gård som dessutom har två taxar.Hon guidade mig hem till henne och det var med ett gott skratt och en varm kram vi åteförenades igen.Shit så kul det var   

 Yvette hade även sin mamma där och även hon hade två taxar,så det blev mycket taxprat.

Tack snälla underbara Yvette som letade rätt på mitt mobilnummer och ringer mig och bjuder in mig på fika. Du gjorde verkligen min dag   

Tyvärr kunde jag inte stanna så länge eftersom jag hade en bit att åka.Lämnade Imra i Täby innan jag vände bilen och åkte hem.Var hemma strax efter 18.Rastade hundar och gav dem mat,stora som små.Sen var det dags för mig att äta lite.

Är rätt mör nu.Sov dåligt i natt och många timmar i bilen.Nu blir det soffan och TV för min del.


Kram

Carina

Av Carina - 14 juli 2012 22:15

Denna sommar är ingen sommar.Nä inte vädermässigt i alla fall.

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nå´n sätter fart.Men vart är då sommaren ?

Saknar den blå himelen - Himlen som är oskyldigt blå.

Att regndroppar faller som tårarna gör .Det rår inte stjärnorna för.Nä men för min del räcker det med regn nu

Jag älskar dessa varma sommardagar,då man bara tar på sig en tunn klänning och går barfotar i ett par tunna skor.

Att ligga i solsängen och svettas i hjäl av värmen.Att kunna sitta ute och njuta av varma sommarkvällar.Undrar om jag får uppleva det, denna kalla sommar ???


I går fredag kom Anna,min jobbarkompis, hit på fika vid tio tiden.Det är en mycket klok kvinna och jag delar mycket tankar,känslo funderingar med henne.Hon är lite av en livs coach för mig.

Jag pratade så mycket, så att mitt kaffe kallnade   Tack fina rara Anna för ditt besök   


Lite senare på eftermiddagen åkte jag till Eva och Anders i Sköndal.Var lite nyfiken på deras kök som blivit så fint. Även där fick jag prata av mig och dela mina värderingar över ett och annat.Tack för att ni tog er tid   


Alla är vi så olika och att vi kvinnor och män inte tänker lika är ju helt klart ett fatum.I say no more   


Handlade lite på Ica Maxi innan jag plockade upp Gabriella i Haninge.

En del hade haft både regn och åska i går,men jag klarade mig tack och lov.Kunde till och med äta middag ute

 

Grillade kött,stekte kantareller i massor av vitlök och la färsk potatis i ugn.Gud så gott det var med lite vin.Eller lite och lite några glas vin   

Jag vägrade att gå in.Tog på mig mer kläder och satt ute till halv tio.Är det sommar ska man vara ute så det så   


Det blev sovmorgon i dag.Vaknade vid kvart i nio.Kent körde Gabriella till jobbet.Sen var det dags att slänga en massa sopor på återvinningen.Hem och äta lunch sedan till Jonas i Täby för att hämta min fodertik - Imra

 

Jag älskar hennes färg.Och hon är så fäst vid mig fastän vi träffas så sällan.Så många pussar fick jag   


Det har regnat lite grann i dag.Och vi trottsade vädret och grillade även denna kväll

 

Kycklingvingar blev det med pasta ,super gott och i glaset ramlösa.


Jag är av den typen som älskar att planera,gärna långt i förväg. Har inget planerat denna sommar och det är lite trist måste jag villigt erkänna.Kent ska jobba hela sommaren och tar semester under älgjakten i september.

Många andra par reser i väg på semester.Hyr stugor,reser utomlands,åker i väg med husvagn eller båt.Visst låter detta mysigt,ja helt fantastiskt    

Sen har jag två vänner som är gifta med bönder.Som har sin semester planerad in i minsta detalj men det är osäkert om dom kommer i väg på grund av regnet.För att hö ska in innan semestern kan bli av   

Så frågan är vilket som är värst? Att inte ha ett skit inbokat eller att ha en massa inbokat och som kanske blir inställt ?


I morgon åker i alla fall jag i väg,ensam, 31 mil enkel resa


Kram

Carina



Av Carina - 12 juli 2012 23:00

Hostade mig till sömns i går och beslöt mig då för att ställa in morgonens motionspass.Känner av halsen betydligt mer i kväll så förkylning är helt klart på G   


Gick som vanligt upp vid sju.Körde Gabriella till Tumba då vi ätit frukost sedan hem för att hänga tvätt och baka ananaspaj till mina gäster.

Dom har sagt på radion både i går och i dag att vi skulle få regn,men jag chansade att hänga ut tvätt.Det doftar ju så underbart gott om tvätten då den fått torkat ute.

I går klarade vi oss bra,kom regn på natten.I dag klarade vi oss också riktigt bra.Hade plockat in tvätten och sedan kom en regnskur på max 2 minuter.

Åter till mitt besök = Ulf en barndomskamrat från Österfärnebo.Jag umgicks en hel del med hans syster Anne-Louise. Kom i dag på besök med sin fästmö Gabriella och hennes dotter Camilla

 

Dom mellanlandade hos mig för att sedan åka vidare på semester.

Min Gabriella tjatade om att få komma hem och ville bli hämtad i Tumba så det fick bli turbo fika med mina gäster. Mycket trevligt att träffas och jag hoppas det blir fler gånger.

 Om ni inte har gjort ananaspaj så kan jag varmt rekommendera er att göra den,supergod.


När Gabriella och jag kom hem blev det lunch,kantarellomelett för min del.MUMS

Åkte sedan och handlade hundmat (36 kg) samt lämnade Gabriella på jobbet.

Nu när man har så fina kantareller hemma gäller det ju att passapå att laga lite gott av den.

Jag hackade rödlök och vitlök som jag sedan stekte,slog på vitt matlagningsvin och lät det puttra en stund,sedan slog jag på matlagningsgrädde och kryddade med salt och flingsalt,serverades till past,mums

 

Det blev en skogspromenad för Kent och mig i kväll utan hundar.Och vad hittade vi i skogen? jo ännu mera kantareller   

 

Det är så rogivande att gå i skogen.Tankarna skenar i väg åt alla håll och kanter.Ett bra sätt att rensa skallen från en massa tankar och funderingar som i bland dyker upp.

 Och att sedan komma hem på bättre humör och med lite gott att äta är ju inte helt fel.


Nu ska jag snart lägga mig och hoppa på en god natt utan hosta.I morgon kommer Anna,en arbetskamrat hit på fika.

Har nog aldrig haft så mycket besök som nu, då jag flyttat ut i skogen   Tre.vligt så in i norden. Har ni inget för er så kom gärna och hälsa på men hör gärna av er innan så att jag vet


God natt mina vänner och sov så gott


Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards