Carina´s Blogg

Alla inlägg under augusti 2012

Av Carina - 18 augusti 2012 14:46

Kan inte riktigt sätta finger på vad det är? Känner mig bara så ledsen i dag.
I går upptäckte jag en konstig knöl på min högra axel. Nej det är inte hjärnan som trillat ner,det är något annat.
Fråga mig inte vad det är.
Det är säkert inget farligt men fantasin skenar i väg...
Kram Carina

Av Carina - 17 augusti 2012 22:15

Dagen tillbringades i Huddinge gymnasiet där vi fick träffa NYA gymnasiechefen.I två timmar underhöll han oss denna framtidsanalytiker-Troed Troedsson.Mycket skratt blev det och jag kan avslöja att även han önskade att det var skyddsjakt på sina grannar   

Enligt schemat skulle vi sluta 14:00 i dag men vi blev klara redan innan 13 så då fick vi gå hem.Vilket kändes väldigt lyxigt.Hade inga stora planer för denna fredag.

Åkte till Södertälje för att hämta ut mina armband,handlade och sedan åkte jag hem.

Kent kom hem med en blomma till mig,min favorit blomma-orkide.


Åkte ut till Kents jaktmark även denna kväll.Så mycket djur man får se,rätt spännande måste jag säga.

Då vi smög ut stod älg ko med kalv framför vårt pass,sedan kom rådjur/get med två killingar.Gud så gulligt det är med djur barn tycker jag.

Fick även se fyra harar,varav två hade fredags mys på G   Sen kom en pinnbock på förlångt håll ca 110 meter,den gick ner i ett dike och jag väntade på att den skulle komma upp för att få den inom närmare håll,men då kom dimman.Vi såg även ett till rådjur men på grund av dimman gick det ej att se kön.

Efter tre och en halvtimme tackade vi för oss och åkte hem.


 


Nu återstår 18 veckors arbete sen blir det jul-lov.Ned räkningen har börjat


Kram

Carina

Av Carina - 16 augusti 2012 22:30

Snart har man avklarat första arbets veckan.I dag hade vi brandövning hela eftermiddagen med tre brandmän.Först teori och sedan praktiks övning.

Det där med eld är ju så otäckt och det är ju ett fantastiskt jobb dom gör dessa brandmän.

Och bra för oss att få information så att vi kan hantera detta så professionellt vi kan den dag vi kanske råkar ut för brand.



 


Att laga nya rätter är ju rätt kul tycker jag.Men det är inte alltid som det smakar gott.Är ingen älskare av musslor med någon gång i mitt vuxna liv så måste jag ju testa det.Vilket jag gjorde i dag.

Pasta med grönmusslor,tomat och basilika. Kent tyckte det var gott.Jag tvingade i mig fem musslor,sen fick det vara bra för mig. Lunchen som i dag blev Sushi var betydligt godare-


Bockpremiär i dag och vi åkte ut till Kents jaktmarker.När vi smyger från bilen till det passet vi skulle sitta på står en stilig bock där.Vi stannar upp och väntar lite.Men vad händer då? Jo ent jej kommer ridande och skrämmer bort bocken. Vi satt i över två timmar och väntade på att han kanske skulle återkomma,men det kom bara två getter.

Det är bara att hoppas på bättre lycka en annan gång.


Kram

Carina

Av Carina - 15 augusti 2012 21:45

  Vilket underbart väder vi haft i dag,riktigt bra utflyktsväder.

 

Vid nio tiden i morse tog färjan Waxholm III oss till Kymendö.Resan ut tog 2 1/5 timme.Det klev kaffe och smörgås,sen en massa trevligt prat och avnjutning av Stockholms fina skärgård,under guidning.Även på Kymdenö blev det guidad visning till August Strindbergs Diktarstuga.Vi fick även se huset han bodde i.

På hemresan blev det lunch- wallenbergare med potatis puré och kaffe.Väligt gott.

Ett skönt avbrott från skolans alla möten och måsten.


Gul gazpacho med rostad vitlökscreme blev vår middag i dag.Första gången jag lagade detta och det var riktigt gott.

 


I dag för 17 år sedan blev jag mamma för sista gången.Det föddes en dotter som fick namnet Gabriella.Tänk att denna lilla tjej nu blivit så stor.Vi har inte firat henne ännu.Gabriella har varit i stan och ätit med sin syster-Isabella och varit på bio.Kent hämtar henne i Tumba nu och när hon kommer hem blir det ett fyrfalldigt leve för Gabriella Hipp Hipp HURRA     Tack vare prinsessan Estelle så flaggar dom nu mera på Gabriellas födelsedag,inte illa.


Vi var ner en sväng till skjutbanan efter middagen.OJ så mycke folk.Vi är så söta alla, då vi går omkring med våra hörselskydd och ser ut som drutten Man vill ju inte förstöra sina öron.

Jag önskade att Kent kunde sätta sig in i min situation då det ska skjutas.Jag kan inte påstå att jag gör detta med glädje.Nej jag skjuter för att jag måste och vill ju inget annat än att bli bra på det   Men det är svårt tycker jag, men jag gör verkligen mitt bästa vilket det känns som att Kent inte tror,för han blir aldrig nöjd med mig och mitt skytte   


Kram

Carina



Av Carina - 14 augusti 2012 20:45

Det finns möten som inte behöver vara så långa men som ger en den informationen som behövs.Sen finns det möten som är långa och totalt meningslösa, då man går där i från med fler frågetecken än svar.Dessa möten tycker jag blir allt för ofta och det suger lusten och inspirationen från en totalt.

Om man är på ett möte låt säga att vi är drygt 18 personal som lyssnar på en talare.Då finns det en av oss 18 som sitter och mummlar,ja, jo, nej, visst, osv osv   lite frustrerande för oss andra 17 som sitter och lyssnar på denna smyg pratare

Vi har fått två nya lärare till vårt gäng.En av dessa gillar jag direkt den andra kan bli bra men,också väldigt påfrestande  

Men alla kan inte tycka om alla,men alla kan tycka om någon   


Vilken underbart god middag jag lagade i dag.Varmrökt lax med matvete,sallad och pepparrotsdipp   

Är en riktigt lax älskare


Peter sjöng Ta mej till havet då han var med i kvällens sista Allsång på Skansen.Jag älskar havet/sjön och i morgon ska vår skola på utflykt med båt/färja.Hoppas på vackert väder och trevlig samvaro.


Kram

Carina

 



Av Carina - 13 augusti 2012 21:15

Sov riktigt bra och somnade relativt snabbt i går,vilket jag först var väldigt tveksam till.

Morgonen började med invägning...Nu ska sommar kg bort = 2,3 kg

Möttes av Camilla som kom ut till mig då jag parkerade bilen och gav mig en STOR VARM KRAM,hon är ju för rar min fina goa Camilla.Vilket underbart välkomnande   

Jag har verkligen kopplat bort jobbet denna sommar.Hade totalt glömt bort mina inloggningsuppgifter till datorn och först efter lunch kunde jag beta av ALLA mina mail.

Vi satt ute och åt lunch och det var mycket prat om vad vi gjort i sommar.

Sen blev det lite jobba av och dagen slutade relativt tidigt.


 

Middagen i dag blev pasta med kantarellsås på lök,vitt vin och grädde.Supergott   


Vi tog en långpromenad med hundarna efter middagen.Såg huggorm,älgkviga och rådjur.

Känns som höst nu trotts ett fantastiskt vackert väder i dag

 

 

Kram

Carina


Av Carina - 12 augusti 2012 20:30

Nu är det definitivt slut.Åtta och en halv vecka ryckdes bara i från mig.Och vad har jag gjort? Ingenting eller har jag inte gjort något ?

Jo lite har det blivit men inga större utsvävningar.Men är ändå nöjd med mitt sommarlov.Trots viktökningen    tänk att det är samma sak varje sommar.Jag begriper inte hur jag lyckas   

Nu får jag vänta ett helt år på nästa sommarlov men där i mellan kommer ett härligt jullov och det är ju inte fy skam.

Mysigt att få träffa Camilla igen,min underbart fina arbetskamrat.

Tyvärr börjar inte eleverna förrän den 27/8.

Vi ska hinna med att planera och fixa så allt är klappat och klar den dagen då vi slår upp dörrarna igen för dem.


Isabella och Richard var här hela helgen och åkte hem för drygt en timme sedan.Så mysigt att ha dem här.

Dom har firat Gabriella i förskott så jag bakade en tårta.Sen var Richard Kent och jag ut i skogen för att plocka blåbär och kantareller.Men fick vända hemmåt då himmelen öppnade sig och vi blev dygnsura. 

Handboll på tv och sedan var det middag.Efter maten tog Kent och jag en långpromenad med hundarna och där efter gick Gabriella och jag ut igen för att plocka mer blåbär.Men hon tröttnade nästan på en gång.Ingen skogstjej det där inte.Fy vad mycket spindelnät och småkryp det finns i skogen beklagade sig Gabriella över. 

 


Glömde lägga ut bild på nya fågelholken jag köpte i går.Tyckte den var så fin och jag hoppas det snart flyttar in någon där.

 

Nu hoppas jag på en god natt.Men risken är nog STOR att jag kommer att ligga och snurra i sängen likt en duracell kanin i hopp om att John Blund ska söva mig.


Kram

Carina 

Av Carina - 12 augusti 2012 09:33

Det blev en sväng ner till Södertälje centrum i går förmiddag för att uträtta lite ärenden. Resten av dagen och kvällen tillbringades på vår altan som aldrig tycks bli klar...
Åt årets första kräftor och det var precis så gott som det brukar vara


Kram Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards