Carina´s Blogg

Alla inlägg under november 2012

Av Carina - 23 november 2012 18:15

       

Blev två sorters kakor i går.Soppa till middag och sedan blev det 11 timmar i valprummet.

Var vaken ett helt dygn och det var nog första gången i mitt 43 åriga liv.Men det var tunga ögonlock och uppsvällda. Hade missat att ta min allergitablett så jag svullnade som vanligt upp och fick svårt att andas,men överlevde   

Diza brukar ha sega förlossningar men detta var nog det segaste jag varit med om och jag funderade flera gånger på om vi skulle behöva åka in   

Klockan 19:06 kom första valpen en tik och sista valpen 05:08 var en tik och summan av detta blev 3 hanar och 4 tikar.Alla ska få ett namn på bokstaven Q. Diza var riktigt duktig och så även jag   

 

La mig vid sex tiden efter att ha ätit frukost och rastat hundarna. Vaknade till vid halv elva och tvingade mig upp.Tog en dusch och sedan en stor mugg kaffe. Mår så fruktansvärt illa hela dagen.Men försöker att inte tänka på det så mycket,har i stället städat hela huset.

Väntar nu på att Anders med son ska komma hit i kväll.


Ja just det måste bara berätta.Isabella skickar ett sms till mig -Mamma jag är 80% säker på att Siv sitter framför mig på tvärbanan.Siv är min mamma och hennes mormor.Jag ber Isabella fota henne vilket hon gör.Siv vägrar släppa blicken från sin tidning,Isabella sitter och tittar på henne för att kunna söka ögonkontakt,men inget gensvar. Vi tror att hon kände igen Isabella.

Ja så här ser hon ut

 

Riktigt sur och elak. Alla säger att jag är så lik min mamma så jag ser väl ut så här om 20 år   


Önskar er en trevlig kväll

Kram

Carina

Av Carina - 22 november 2012 10:00

Jag mår inte bra och kan väl inte direkt säga att jag är sjuk.Fryser,mår lite illa och känner att en smygande huvudvärk är på G.Har känt mig allmänt ruggig de senaste dagarna,jag är en rugguggla   

Gick hem tidigare från jobbet i går,men det tog i mot,just bara för att jag inte är riktigt sjuk men ändå inte helt frisk.

Kanske motar jag Olle i grind om jag går hem ? Ja den som lever får se.

Att bara vara stilla,ligga framför tv är ju inte riktigt min grej.Men i går passade jag på att se den omtalade serien

Torka aldrig tårar utan handskar.Såg avsnitt 1 och 2 i går och tänkte se sista delen i dag.Men si det gick inte för nu visar SVT play inte den mer,tror ni jag blir sur eller? Jag missade sista och vad jag hört bästa avsnittet.Så hur detta slutade får jag väl fantisera om,så jäkla typiskt....


Att laga mat då man känner sig lite illamående är väl inte så kul,men jag gör mitt bästa och i går blev det en älgfärs gryta med paprika,lök och lite blandade kryddor som chili,ingefära och spiskummin,vitlök peppar och salt.Frågade Gabriella vad hon ville ha till och valde då potatis.Jag hade nog tänkt mig ris.Men hon fick bestämma.

Blev riktigt gott.

 

Diza är riktigt tjock nu och till helgen ligger förhoppningsvis valparna hos henne.


Ska i dag passa på att bara ligga och läsa och koppla av.Ladda inför väntande valpkull och ett besök som kommer på fredag och åker hem på söndag kväll.Det är Anders med 21 årig son som kommer.Anders födde upp Mira,den första karelaren som dog.Det kommer att bli lite jobbigt att träffa honom,för jag tror nog att detta kommer att tas upp,själva händelsen.


Kram

Carina

Av Carina - 19 november 2012 20:15

I morse var det riktigt halt på sina ställen då jag gled fram på mina sommardäck.Höll på att sluta riktigt illa   

Så när jag kom till mitt jobb skickade jag ett sms till Kent att nu bara måste jag få hjälp med mina vinterdäck.Har bett om hjälp tidigare,men det behövs inte än det som är så varmt ute,har jag fått till svar. Och visst skulle väl jag kunna byta däck själv,men tycker det är en grej för män att göra.Jag tvättar ju och städar så då får han byta däck.

NU äntligen är dom på och jag kan nu på ett säkrare sett ta mig fram på vägarna.


 

Visst är den söt,denna snopptomte.Nettan som jobbar extra hos oss har gjort den och jag har beställt en av henne. Hoppas bara att hon hinner och har lust att göra en åt mig.Hon är grym på att göra tomtar och en massa annat pyssel.


 

Lammfärsbiffar med morotstzatsiki och cous cous blev kvällens middag.Och varför inte slå till med en efterrätt så här på en måndag

 

Stekta bananer med glass,mums så gott det var.


Nu är det 24 arbetsdagar kvar sen är det jul lov,längtar efter det,väldigt, väldigt mycket   


Kram

Carina


Av Carina - 18 november 2012 20:15

Hade en liten kennel jakt i Nykvarn i dag för valpköpare i från M och N kullen.Tyvärr var det inte så många som kunde komma,endast två plus min Nora.Men desto mer jakt åt oss i stället   

Och i dag, äntligen, sköts det första viltet för Nora som blev en dovhind.Hon jagade fyra dovhjortar och när ett av dem vart skjutet gav hon inte upp utan fortsatte med de andra tre.Är man tax så är man   

Lyckades tillslut få tag på henne mitt i drevet och gissa om jag var stolt över denna tax tjej.Hon har ett grymt skall, otroligt mycket jaktlust och envishet och så är hon min också   

 

Tack till Tomas som ställde upp i dag för mig och mina valpköpare.


Tittar på solsidan och detta med egen tid är så viktigt. Att få göra egna saker, fastän man kanske har samma intressen.Att göra saker var för sig. Att inte alltid finnas hemma,för man saknar ju inte kon förrän båset är tomt   Jag älskar att få vara ensam hemma och jag kan säga att jag saknar inte kon,är nog en riktig ensam varg   



Kram

Carina



Av Carina - 17 november 2012 21:37

Olivfyllda kyckling filéer med sparris potatis och tomatbönor med vitlök och basilika blev vår middag som avslutades med pannacotta.

Älskar detta program Så mycket bättre
Darin och Miss Li äger hela programmet
Så duktiga dom är ?
Nu blir det sommar med Göran mycket tok rolig film-


Kram

Carina

Av Carina - 17 november 2012 16:00

Efter en studiedag då vi får sitta i bänkarna och tänka ut något bra, som ska leda till en bättre skola för våra fantastiska elever.Var det till att kavla upp ärmarna och få till en fest som personalen sent skulle glömma.

Italiensk buffe beställt från La Baguette .Riktigt bra mat och jag kan varmt rekommendera er att beställa där i från.

I mellan tuggorna var det tävlingar och väldigt mycket skratt.Tror inte vi fick någon att inte skratta denna kväll.

Och vår rektor var stolt över oss personal på Särskolan som ordnade med en så bra Maffia fest   

Ola hade  gjort oss till ett fotbolls lag - La liga.Jag är i mitten längst ner,snacka om tatueringar.

 


Vart inte så sent för min del.Festen började vid 17-tiden och jag hade bilen med mig så jag var hemma strax innan 22

Passade på att åka när dansen drog i gång,ni vet jag dansar adlrig nykter   


I dag har jag varit i Riksten och jagat med grabbarna.Släppte Nora och jag säger bara det,vilken hund hon är.

Det tog ca 30 minuter för henne att hitta rådjur som hon sedan jagade i två timmar.Detta rådjur var så tjurig och snirklade runt i en massa surhål och Nora skötte sig riktigt bra.Tyvärr var vi för få skyttar i skogen.Men efter två timmar gav Nora upp och kom tillbaks till mig.Detta är lycka för mig ska ni veta som aldrig har jagat in en hund tidigare.

Har utlovat en flaska wisky till den som skjuter första rådjuret för Nora.

Jag hade med mig mat från buffen i går som jag bjöd grabbarna på och detta åts med förtjusning.


Kom hem strax efter ett och håller nu på att tvätta och har städat lite.Skönt att hinna med sådant också då man är ledig.Men jag kan erkänna att jag dammsög i morse innan jag åkte i väg till skogen,fixar inte att ha lite skit i hörnet.


Ja just det, min så kallade mamma har hört av sig och sagt Ja till att träffa mormor och mig.Så nu ska jag ringa mormor och höra hur hon ställer sig till detta? Funderar även fram och tillbaks på hur jag ska göra med min moster?

Vet inte om jag ska lägga så mycket energi på henne,hon är ju vuxen nog att ta ansvar hon med.Varför ska jag fixa och trixa för alla? eller varför ska jag inte ? Och frågan är, vem fixar och trixar för mig?


 

En vecka kvar nu för min lilla Diza.


Kram

Carina


Av Carina - 15 november 2012 19:17

Det känns betydligt bättre på jobbet sedan jag blivit befriad från att jobba med eleven som slåss så mycket. Men det är inte lika bra som förra läsåret.Hoppas att detta är ett mellan läsår och att nästa läsår blir betydligt bättre.

Det finns alltid möjligheter till att saker och ting kan bli så mycket bättre.


Ja då var det i dag dags att få ett 99% svar på min fråga ?

Hur många valpar finns det där inne i Dizas mage ?

Jag hade gissat på sex och då veterinären räknade två gånger,för att vara säker,så blev resultatet det samma.

 

En,två,tre,fyra,fem,sex,sju, ja sju är det sa hon båda gångerna   Nu är det bara till att hoppas att alla sju är friska och att valpningen går bra.


Lax och spenatsoppa .Perfekt middag nu när kylan knackar på utanför.

 


Jisses vilken match det var i går och vilka snygga mål han gör Zlatan.Lite bonus då han slet av sig tröjan för oss kvinnor   Men man får ju inte glömma bort alla andra tio på planen,för utan dom hade det aldrig gått så bra för Zlatan.


I morgon har vi studiedag och personalfest på jobbet   


Kram

Carina


Av Carina - 14 november 2012 20:47

Hon ser nästan sprickfärdig ut,min älskade lilla Diza.Jag ska hålla tummar och tår för att det ska går riktigt bra denna gång.

Har många valpköpare på kö, helt otroligt men så roligt att dom hör av sig.Både från Sverige och Danmark.

 

Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards