Carina´s Blogg

Alla inlägg under april 2013

Av Carina - 10 april 2013 18:45

Klockan 8:05 i morse ringde läkaren från vårdcentralen för att meddela mig svaret på min 72 timmars EKG.

Jag har hjärt rubbningar och ska nu få remiss till hjärt specialist på Karolinska sjukhuset.Blev så ställd då han ringde så snabbt, hade räknat med tidigast på fredag,så jag sa bara tack och hejdå   Men jag ska inte oroa mig,det finns så bra sjukvård i Sverige så detta ska dom nog få bukt med   


Det blev ett besök på på Bergianska trädgården i dag med våra elever.Så underbart att gå där inne i växthuset bland vackra blommor,olivträd,cacaoträd,bananträd och mycket mer.Har du vägarna förbi tycker jag ni ska besöka detta ställe.

 


 


 


 

Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad är en fräsch och färggrann middagsrätt där råvaror som laxfilé, delikatesspotatis och tomater blandas med smaksättare som citron, paprika pesto och basilika. Nyttigt och underbart gott!


Väntar nu på finalen i Mästerkockarna,vilka proffs dom är.En sådan begåvning skulle man ha i köket   


Min väg har varit lång.Tagit all min kraft ibland.

Många gånger har jag,nästan givit upp.

Men något inom mig säger alltid "fortsätt".

För väl vid målet får du vila.

Nu är jag mitt i "LIVET" underbart 


Kram

Carina

Av Carina - 9 april 2013 20:45

Vet ni vad skönt det var att ÄNTLIGEN få duscha i går kväll   Jag duschar varje kväll och det gick ju inte då jag hade EKG apparaten på mig   Så att inte få duscha varken på fredag,lördag eller söndags kväll var ju som en mindre katastrof för mig.Körde raggar tvätten,men det blir ju inte detsamma.Livrädd att någon skulle tycka att jag luktade illa.Det var ingen som sa något så jag hoppas det inte var så illa.

Men det kan jag där i mot säga att det var i dag då en elektriker från huge kom till skolan för att byta ett eluttag, han luktade så illa att det var svårt att få bort stanken då han lämnat rummet.Stackar människa,känner han inte det själv? Eller har han ingen fru/sambo som kan berätta det för honom ?  


 

En underbar kycklinggryta med smak av svamp, bacon, champinjoner, vitlök, rött vin, lagerblad, timjan och persilja. Grytan är mustig, mättande och en strålande god rätt till variation i vardagen. Servera den rökiga kycklinggrytan med ris.Detta blev vår middag i kväll.


Efter middagen tog jag med Nora på en timmes promenad,så underbart skönt med dessa ljusa kvällar.


Låt inte bitterheten bygga bo i ditt sinne.

Utan ta det som hänt istället som enerfarenhet,visserligen som du kunde klarat dig utan.

Men hänt har hänt och ingenting,blir bättre av att fyllas av bitterhet.

Livet är alldeles för underbart.


Kram

Carina

Av Carina - 8 april 2013 20:30

Har drömt så knäppa drömmar dom två senaste nätterna.Kan inte berätta dem för er för då ser ni nog till att jag blir inspärrad på psyket och det har jag inte tid med   

I dag blev jag från kopplad min EKG apparat vid tolvtiden.Svar kommer att skickas till min läkare och han ska i sin tur ringa mig.Så minst fem dagar får jag nu vänta på detta svar.

Det blev en snabblunch med Eva på Golden hits innan jag återvände till skolan igen.

 

Grymt god sallad blev det.


Har inte lagat någon middag hemma i kväll.Kent är på fotboll och Gabriella hos sin kille.Känns så värdelöst att bara laga mat åt mig.


Tittar nu på Ola Conny och Morgan som är i USA.Vilka grabbar alltså   Har en dröm om att åka till USA och detta ska bli verklighet,förr eller senare   


Fokusera på att må så bra du kan i den ålder du är i nu.

Min bästa tid i livet är den som är nu.

Inte den som var.

Acceptera din ålder och njut av stunden.


Kram

Carina


Av Carina - 7 april 2013 19:15

Söndagen har verkligen bjudit på april väder.Men är det april så är det,fast det är lite surt att få denna snö igen.Fastän den inte ligger kvar.


 

Har i dag sått lite frön och hoppas på mycket vackra blommor till sommaren.


 

Fixat mina naglar,ser nästan ut som godis eller vad säger ni ?


Städat,bytt och tvättat mattor.Så nu kan jag jobba med gott samvete i morgon   

Pratat med Lena i över en timme.Vi har inte pratats vid på länge,men i dag fick vi till det.Så det blev mycket vi hade att gå igenom.

Vi planerade också in en träff i Stockholm då värmen kommer.Ser fram i mot den träffen,Lena     


Åh solen skiner nu tar vi en långpromenad med hundarna men efter en stund kom snön och det började blåsa så det blev bara en 40 minuter promenad i stället.


 

Toskansk tomatpasta är en snabblagad och läcker pastarätt med italienska toner. Du gör den av vitlök, tomater, skinkschnitzel, sardeller, sambal oelek och persilja och serverar med nykokt spaghetti och rucola. En tomatpasta som blir bra även en vinterdag som denna!


Vi vinner aldrig något på att se ner på andra.

Men däremot vinner vi mycket på att andra kan se upp till oss.

Då har vi lyckats inge förtroende.


Kram

Carina

Av Carina - 6 april 2013 19:30

Det blev en timmes promenad med hundarna på förmiddagen,underbart väder ute.

När vi kom hem var det dags att laga en lördags brunch.

 

Äggröra med bacon och rostat bröd är den perfekta huvudingrediensen i lördags- eller söndagsbrunchen. Sältan från det knaperstekta baconet passar perfekt ihop med den krämiga äggröran och det rostade lantbrödet!

Smaskiga och supergoda blåbärsplättar som mättar rejält till frukost eller brunch!  Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt. Rör ner mjölk, ägg och olja och vispa till en slät smet. Stek plättarna i lite matfett och lägg några blåbär på varje plätt när det börjar bildas bubblor på ovansidan. Servera med resten av blåbären och honung.

Himmelskt god hallon- och jordgubbssmoothie, som kan avnjutas både till frukost och som smarrigt mellanmål. Apelsiner,jordgubbar,hallon, matyoughurt och lite strösocker mixas och blir en underbart söt och vitaminrik smoothie.

Det tog sin lilla tid,men oj så gott det blev.



Proppmätta åkte vi sedan till barnens kusin Amanda i Skogås för att fira henne på sin 14 års dag.


Och så var det sedan dags för en lättare middag.Ska nog döpa om min blogg till Carinas viktökningsblogg   

 

Grönärtsoppa med vitlöksbröd är en mjuk och len soppa med härlig färg som serveras tillsammans med urläcker getostkrutong. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar och servera med krutongerna. Klart på under 30 minuter! 


Nu blir det inge mer intag av mat eller snask för min del.Känner mig som en knubbsäl i kväll.


EKG apparaten,hänger med så även i sängen,trodde inte jag skulle kunna sova i natt med alla sladdar och dosan. Men det gick över förväntan.Har fått några hjärt rusningar och ska då trycka på en knapp och sedan skriva upp detta på en lapp.Sköterskan sa i går att all fysisk aktivitet ska skrivas upp och tiden ska även uppges  Men jag gör ingen fysisk aktivitet,bara promenad,städ och matlagning.Det ska skrivas upp fick jag till svar.

Skriver även upp när jag lägger mig för natten och sedan stiger upp på morgonen.

Får inte duscha bara raggartvätt blir det      Så jag lär väl bli ensam i sovrummet sista natten


 

Snygg man är eller hur ? det viktigaste är inte hur man ser ut.Utan hur resultatet blir,så det så.


Tiden väntar inte på någon så ta vara på varje ögonblick



Kram

Carina

Av Carina - 6 april 2013 09:15

Hann inte skriva något i går så jag ska nu sammanfatta dagen lite kort här.

Det var i går dags för ett besök hos Fysiologlab på Östermalm för att bli påkopplad en 72 timmars EKG.Känner mig nästan lite radiostyrd.

Tog pendeltåget in från Hemfosa eftersom jag inte gillar att köra bil inne i stan.

Och dessa apparater = stämpel maskinen vid pendeltåget.Det finns ju ingen kur där det sitter någon och stämplar biljetten i Hemfosa.Och jag vill ju inte ta jobbet i från någon annan så jag sket i att stämpla min kupong.Så med vinst och förlust reste jag från Hemfosa in till Stockholms central utan att stämpla min biljett och det gick denna gång   Men hade det blivit kontroll på tåget så hade dom fått stämplat min biljett och jag hade då förklarat för dem att jag ej begriper mig på dessa maskiner.Lite tant varning på mig kanske   Så tack SL för resan   

 

Vädret var så underbart skönt och folk satt ute på vartenda ute servering.Det sög i kaffe tarmen så jag passade på att skicka Eva ett sms för att fråga om hon hade tid att fika ? Hon jobbar inte långt i från där jag var.Och visst hade hon tid för det   Fick en visning på hennes jobb,fantastiska lokaler.Vi tog en promenad till vete katten. Det blev inne fika, med väldans gott fika och bulle.


Eva var sugen på en kväll i Ljunghem så det bestämdes senare att hon och Anders skulle köpa med sig sushi och komma över till oss.

 


 

Riktigt gott var det,tack för middagen Eva och Anders det gjorde ni bra   


 

Och dom fick i sin tur smaka på min choklad pannacotta,vilket blev väldigt uppskattat.

Sen blev det soffhäng framför Let´s dance.


Tänk om vi kunde vara lika bra på att veta hur vi själva ska göra,som vi vet hur andra borde göra.


Kram

Carina

Av Carina - 4 april 2013 21:30

I dag är det ingen vanlig dag,nej för det är min pappas födelsedag hurra,hurra, hurra och grattis på 65 års dagen.


Det blev ingen Billy Pizza här hemma i dag.Nej det blev något ännu godare.

 

Får jag lov att bjuda på utsökta kycklingfiléer med spännande smak av saffran? Tillsammans med matvete, mangoldskott och smarrig yoghurtsås med honung och gräslök blir detta en härlig blandning av sötma och syra!

Detta var så underbart gott,ni bara MÅSTE testa.

Vet inte vad övriga familjen tyckte och tänker inte fråga heller, för den delen.Jag åt middag tidigare i dag för att sedan åka in till den stora staden Stockholm och träffa Eva.

 

Först blev det fika och sedan ett besök på Electa Och har ni sett vi har nästan likadana jackor,gulligt va   

På Electa hade vi bokat tid för ansiktsbehandling,vilket var fantastiskt skönt.

 

Viktigt att ta hand om sig själv i bland.


Nej nu är det dags att ta en dusch och sedan blir det till att krypa ner i sängen.Men innan jag gör det vill jag bara visa en bild på snyggingen som jag tog i dag.


Att visa varandra omtanke,respekt och ödmjukhet är också kärlek.  


Kram

Carina

Av Carina - 4 april 2013 11:01

En ung man som ville handla en present till sin nya
flickväns födelsedag.
Efter som de inte känt varann särskilt länge,
bestämde han sig efter noggrant övervägande
för att ett par handskar skulle bli bra i den rätta tonen,
romantiskt men inte för personligt.
I sällskap av sin flickväns syster, gick han så till NK
och köpte ett par vita handskar.
Systern köpte ett par trosor till sig själv.
Under inslagningen av varorna, förväxlade affärsbiträdet dem
så att systern fick handskarna & den unge mannen fick
trosorna. Utan att kontrollera innehållet sände
den unge mannen gåvan till sin flickvän
med följande rader:
" Jag valde dessa då jag märkt att att du vanligtvis inte brukar
ha några på dig när vi går ut på kvällarna.
Hade det inte varit för din syster skulle jag valt den
längre modellen med knappar, men hon bär korta
som är enklare att ta av.
Dessa är i en delikat nyans men damen jag köpte dem
från visade mig de par hon själv burit de
tre sista veckorna & de var obetydligt nedsmutsade.
Jag fick henne att prova på dina & de passade
henne utmärkt.
Jag Önskar att jag kunde vara där för att sätta dem
på dig första gången, då det tveklöst kommer
vara andra händer som kommer i kontakt
med dom innan jag får en chans att träffa
dig igen.
Kom ihåg att blåsa luft i dem innan du tar av dem
och lägger undan dem, eftersom det av naturliga
skälet kommer att bli fuktiga under användandet.
Tänk på hur många gånger jag kommer att kyssa dem under året.
Jag hoppas att du kommer ha dem på för mig på fredag kväll.
Ps. senaste mode är att bära dem nedvikta
med lite päls synligt."

Visst var den bra , kram Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards