Carina´s Blogg

Alla inlägg under juli 2013

Av Carina - 26 juli 2013 20:00

Försökte mig inte ens på att jogga i mors pga ryggen,det blev endast PW.Gick åt motsatta hållet och inte många hundra meter i från vårat hus stod en bil och i bilen låg en man och sov.

Livrädd stavade jag snabbt förbi och var beredd att springa.Men tack och lov så slapp jag,han sov som en klubbad oxe i bilen.

Efter att jag duschat och fått i mig frukost åkte jag i väg för att uträtta lite ärenden och kom hem igen vid tolvtiden.

Då såg jag min sura granne utanför hon gick med båda sina stavar i en och samma hand.Efter en stund gick hon förbi igen,med vatten flaskor.Och efter ca 30 minuter kom polisen.

Då stod min sura granne med en hund och pratade med polisen en bra stund.Dom åkte sedan vidare till bilen.Och jag hoppas dom tog med sig mannen.

Min granne som hatar hundar fick sitta med denna hund utanför sitt hus i nästan två timmar,tills nästa polisbil kom hit för att hämta hunden.

Mer än så vet jag inte och eftersom hon är så ilsk så får jag nu vara ovetande om detta.


Det är en otrolig värme vi fått,tropisk och helt fantastiskt.Inte en droppe regn på flera veckor.

Men nu behövs det mycket regn.Blåbären börjar se ut som russin och kantarellerna har torkat bort.Det är så tort ute att det dammar när man går.Så lite regn i natt skulle sitta fint.


  

Det fick bli fisksoppa med saffran till middag och det var riktigt gott.


Älska eller hata mig,

båda delarna är till min fördel.

Om du älskar mig så kommer jag alltid att finnas i ditt hjärta.

Om du hatar mig så kommer jag alltid att finnas i din hjärna.


Kram

Carina



Av Carina - 25 juli 2013 21:00

Min mormor blir i november 88 år.Hon är mamma till två barn och har fyra barnbarn samt trebarnbarnsbarn.Det är den släkt min mormor har kvar i liv.Hennes tre systrar har alla blivit änglar.

Som jag berättat tidigare är det bara jag och mormor som har kontakt med varandra.De andra (förutom mina tre barn = barnbarnsbarn)träffar hon aldrig.Banden är avklippta och jag vet inte varför ?

Om jag nu inte hade funnits skulle min mormor bara sitta på sin ballkong,gå med rullatorn till Högdalens centrum och till vårdcentralen.Mycket mer än så skulle hon inte få se.

Det är med glädje jag har henne med i min bil,hon är så söt då hon sitter där bredvid mig och tittar ut. Oj så dom bygger om, och där var ett nytt hus osv osv.

Läste nyss en text om en taxi chaufför som berörde mig stark och som jag nu vill dela med mig.


En taxichaufförs berättelse:
Jag kom till den givna adressen och tutade. Efter att ha väntat ett par minuter tutade jag igen. Eftersom detta skulle bli min sista resa i mitt skift tänkte jag bara köra iväg, men i stället parkerade jag bilen... och gick fram till dörren och knackade.

"Bara en minut", svarade en skröplig, äldre röst. Jag kunde höra något som drogs över golvet.

Efter en lång paus, öppnades dörren. En liten kvinna i 90 års åldern stod framför mig. Hon var klädd i en klänning och en pillerburkshatt med en slöja fäst på det, som någon ur en 1940-talsfilm.
Vid hennes sida stod en liten resväska i nylon. Lägenheten såg nästan ut som om ingen hade bott i den på många år. Alla möbler var täckt med lakan. Det fanns inga klockor på väggarna, inget krimskrams heller. I hörnet stod en kartong fylld med foton och glas.

"Skulle du kunna bära min väska ut till bilen? frågade hon. Jag tog resväskan ut till bilen och återvände sedan för att hjälpa kvinnan. Hon tog min arm och vi gick långsamt mot trottoarkanten.

Hon tackade mig för min vänlighet. "Det är inget", sa jag till henne. "Jag försöker bara behandla mina passagerare som jag skulle vilja att min mamma blev behandlad"

"Åh, du är en så snäll pojke?!”, sade hon. När vi kom in i taxin, gav hon mig en adress och frågade sedan: "Kan du köra genom stan?” "Det är inte den kortaste vägen, svarade jag snabbt.
"Åh, jag vet”, sa hon. "Jag har ingen brådska. Jag är på väg till ett sjukhem.” Jag tittade i backspegeln. Hennes ögon var blanka. "Jag har inte någon familj kvar," fortsatte hon med mjuk röst. "Doktorn säger att jag inte har långt kvar nu." Jag sträckte mej försiktigt fram och stängde av mätaren.
"Vilken rutt skulle du vilja att jag tar?" frågade jag.

Under de närmaste två timmarna körde vi genom staden. Vi körde genom området där hon och hennes man hade bott när de var nygifta. Vi åkte förbi ett möbellager som en gång varit en balsal där hon hade gått och dansat som ung flicka. Ibland bad hon mig att sakta in framför en viss byggnad eller ett hörn, och hon kunde då titta ut i mörkret, utan att säga någonting. När solen reste sig ur horisonten, sade hon plötsligt: "Jag är trött. Låt oss åka nu".

Vi körde under tystnad till den adress hon hade gett mig. Det var en låg byggnad med en uppfart som passerade under en trädportal. Två sjukvårdare kom genast ut till taxin. De måste ha väntat på henne. Jag öppnade bagageluckan och bar hennes lilla resväska till dörren. Kvinnan satt då redan i en rullstol.

"Hur mycket blir jag skyldig?", frågade hon och tog fram sin handväska.
"Ingenting", sa jag
"Du måste ha din lön”, svarade hon.
"Det finns andra passagerare", svarade jag.

Nästan utan att tänka, böjde jag mij fram och gav henne en kram. Hon höll fast mig hårt.
"Du gav en gammal kvinna en liten stund av glädje”, sa hon. "Tack!" Jag kramade hennes hand och gick sedan ut i det kommande morgonljuset. Bakom mig stängdes en dörr. Det var ljudet av ett avslutat liv.

Jag tog inte upp några passagerare detta nya skift. Jag körde planlöst runt med mina tankar. För resten av den dagen, tänkte jag: “Vad hade hänt om det kommit en trött irriterad förare som bara velat avsluta sitt skift?” Tänk om jag hade vägrat att ta körningen, eller bara hade tutat en gång och sedan kört iväg? Jag tror inte att jag någonsin har gjort något viktigare under hela mitt liv!!”
 
Har lånat texten här >>>
 
 
Visst var den fin.Tänk att det finns så fina människor   
 
 
Vi alla människor lever i en och samma värld.
Vi hör alla i hop,så när vi hjälper varandra så hjälper vi också oss själva.
 
 
Kram
Carina
Av Carina - 25 juli 2013 20:15

Det blev bara PW i morse,ryggen gjorde så vansinnigt ont så att jogga blev jag tvungen att sluta med efter att ha försökt några meter,pågrund av smärtan.Men att köra PW är inte helt fel,nä det är bättre en ingenting alls.


Trosa besök stod på dagens program.Ringde min mormor strax efter nio,vet att hon är en sömntuta så jag ville bara kolla att hon var vaken?

Ja jag gick upp vid sju och duschade,nu är jag klar,vart är du?

Men mormor vi sa klockan tio hos dig,jag ska strax åka.Vi ses snart,hej då.


Mormor sken som en sol då jag mötte henne i trapphuset.Isabella åkte också med oss till Trosa.Vi promenerade längst med kanalen,tittade på båtar,shoppade lite och sen var det dags för lunch.

    


 

Vi passade även på att äta lite glass innan jag styrde bilen mot Stockholm igen.

Varje år brukar jag besöka Trosa,tycker det är så mysigt där med alla båtar och bodarna med shoppingen och att få äta något gott.

Tror jag skulle passa riktigt bra som båtfru.Ligga på soldäck i bikini medans mannen kör,laga lite mat då det kurrar i magen för att sedan sola vidare.Jag är nog en sjöjungfru innerst inne och en jägarfru på hösten/vintern.

Det är tur att man är lite flexibel   

Blev riktigt trött efter lunch och glass så när vi åkte hem var det en kamp att hålla ögonen öppna.

Slängde på mig bikinin då jag kom hem och intog solstolen.


  

Grillade älgkött till middag,gjorde en grilladpaprika yoghurtsås och sallad till.

Men nu börjar jag bli riktigt jävlar less på min egna mat.Och inte får man hjälp med middags tips heller här hemma. Så i morgon ställer jag fram en skål med uppblöta hundkulor till middag   


Att vara lycklig betyder inte att allt är perfekt.

Det betyder att du har valt att se bortom bristerna.


Kram

Carina


Av Carina - 24 juli 2013 21:00

Jag måste bara berätta om Peter.Det var en kille som åkte med Grace båten i går.Han var där med sitt gruppboende som har bor på.

Av någon anledning så är jag som en magnet för just dessa personer med funktionsnedsättning.

Jag såg honom redan i kön då jag skulle hämta ut biljetten,Peter var bekymrad över sina skor,dom är inte bra,jag måste köpa nya skor sa han vid flera tillfällen.

När Isabella och jag satt vid karaoke kom han fram till oss.Jag vill också sjunga hur gör man ?

Vi förklarade för honom.Men han kunde inte läsa så vi läste upp låtarna som fanns,men NÄ ingen var bra nog för honom. Ni kan väl sjunga med mig och hade vi haft lite mera alkohol innan för klänningarna så självklar.

Jag dricker inte öl,nej för jag äter medicin och då ska man inte dricka öl berättade Peter.

Han gick fram och tillbaka till vårat bord.När karaoken var slut gick vi vidare till ett annat ställe och Peter följde efter.

Kan inte du komma och titta på mig i vinter då jag åker bräda i Sollentuna,jag åker på tisdagar och torsdagar.

 Vänta du ska få en lapp så att du hittar dit,du kan gå in på deras hemsida.En av personalen från boendet kom fram och jag sa det är helt ok att han pratar med oss.Jag jobbar på gymnasiesärskola.

VA sa Peter gör du ? Jag vill att du börjar jobba på mitt boende och så gick han i väg igen och skrev upp numret på boendet i Kalhäll.Lite långt att åka annars hade jag kunnat söka dit.

Ja dessa människor är så fantastiskt mysiga och man blir så glad då de får komma ut och socialisera sig.

Peter kryssade vidare med Grace,ja han skulle minsann få sova på båten.


Det blev en joggning/PW runda i morse.Det var en mulen morgon och jag tänkte faktiskt så bra då kan jag passa på att städa lite.Men hann bara med att tvätta fönstren i vardagsrummet,samt byta gardiner så sken solen igen.Och vem vill vara inne när solen skiner ute ? Inte jag i alla fall   Städa får jag göra när det regnar.


Hade ingen ro att ligga och sola men satt i solen och tittade på gamla kort på barnen då de var små.

  

Man önskade att det gick att spola tillbaka tiden igen.Så söta och så himla goa.Ja söta är de nu med men jag kan ju inte ha dem i mitt knä och pussa på dem som jag gjorde då de var små.


  

Min matfantasi är inte den bästa just nu,så det fick bli lax med romsås och sallad.

Blev även en sväng ner till skjutbanan i Sorunda.Himla trevligt folk där nere måste jag säga.Kan varmt rekommendera er att åka ner dit.


Livet blir sällan som vi tänkt oss...men vi tar oss an det efter bästa förmåga...

och det finns kanske inga perfekta liv...bara perfekta ögonblick...


Kram

Carina

Av Carina - 24 juli 2013 14:38

I juni månad då min mormor var i Högdalens centrum passerade hon en man med sin hund. Denna hund flög helt oprovecerat på min mormor och bet henne i handen. Det blev ett djupt sår och med blodet rinnande ner för sin hand gick hon till vårdcentralen. Där hon fick träffa både sköterska och läkare som sydde i hop det öppna såret.
I dag är det ett fult ärr inte bara på handen utan även i hjärtat.
Hur kan denna hundägare sova gott om natten som bara gick vidare då min mormor ropar efter honom att din hund bet mig ??? Ja det är för mig en obegriplig gåta.
Önskade att någon annan hade kunnat ingripa men så blev det naturligtvis inte.

Ser man ner på andra går man i skuggan av sig själv.

Kram

Carina

Av Carina - 24 juli 2013 09:45

I går möttes Isabella och jag upp vid Vikingline terminalen strax efter sju på morgonen.Vi skulle i väg på en dagskryssning.Hade hoppats på sol så att vi kunde sitta på soldäck,men solen lös med sin frånvaro.

Grace tog oss ut på böljan den blå,gungade på riktigt bra.Träffade ett mycket roligt och fartfyllt gäng från Värmdö som valde att hänga med oss och jag fick ett nytt smeknamn-Gerd.

Förstår inte varför det blev just GERD ??? Dom tyckte väl att jag såg ut som en tant,för jag tycker att Gerd är just ett tant namn.

Mycket skratt,dans och goda drinkar blev det.Båt byte i Mariehamn till Amorella och då blev två av killarna från Värmdögänget kvar på Grace,de missade att kliva av,haha så tokigt det kan bli.

Jag kan varmt rekommendera att åka på dagskryssning.Vi bokade den i måndags förmiddag så tyvärr var det fullt på frukostbuffen,men det går ju att handla frukost ombord på båten ändå.

Vi åt från buffén på hemresan vilket var förvånandsvärt gott.

    



 

Tack för trevligt sällskap mysigt att du vill umgås med din mamma på semestern     


När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd


Kram

Carina 

Av Carina - 22 juli 2013 19:30

Jag vill så gärna komma i form igen,få samma kropp jag hade för några år sedan då jag sprang mina rundor i Ågesta spåren 6 km och tränade på friskis och svettis tre dagar i veckan.

Men allt känns så svårt då man bor som vi gör,i skogen med minst 20 minuters bilväg för att ta sig till träningen.

Kämpar på med mina morgon rundor och har nu börjat springa lite mer.Men vägen till min tränade kropp jag hade förr, är lång......

  

Här är jag juni 2010 efter att ha sprungit vår ruset

 

September 2010

Behöver lite pepp bilder nu och ska ta tag i detta igen.


Har inte kommit mig för att göra så mycket i dag,har haft en rastlöshet inom mig.Inte kunnat tagit tag i något mer än tvättat,handlat och rensat ogräs samt fyllt på jord.

  

Älskar jordgubbar och åt upp alla dessa med filmjölk till lunch.Då jag var gravid med Tobias åt jag två liter jordgubbar om dagen sista månaden.


Grillade kyckling till lunch.Hade en marinad på citron,lönnsirap,chiliflakes och salt.Det blev en sallad till och en gräddfilsås med mangochutney.

  


Snart blir det allsång i soffan tillsammans med Lotta på Liseberg.Där efter blir det dusch,rastning av hundar och en relativt tidig säng gång.Ska upp tidigt i morgon för att ge mig i väg på en dags utflykt med Isabella och jag hoppas solen ler mot oss i morgon.


En liten vädjan till min hjärna:

Snälla,tänk inte så mycket i natt,jag behöver verkligen sova.


Kram

Carina



Av Carina - 22 juli 2013 13:38

Tankar som snurrar.Svårt att somna.Blir arg.Blir ledsen.Försöker sova.Men det går inte.Blir frustrerad.Blir ännu mera för virrad.Vad ska jag göra ? Vad är rätt ? Vad är fel ? Vad ska jag säga ? Vad ska jag inte säga ?


  

Enklaste sättet att bli lycklig...är...

att släppa det som gör dig ledsen...


Kram

Carina


Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards