Carina´s Blogg

Alla inlägg under februari 2014

Av Carina - 4 februari 2014 20:30

Vaknar en timme innan klockan konstant varje morgon.Ligger sedan i halv dvala inan det är dags att gå upp klockan fem.

När man får gör något annat utanför skolans väggar med eleverna så är det alltid lite extra roligt.

Vi besökte i dag Historiska museét. Vi arbetar nu med ett tema Då-tid,Nu-tid och Fram-tid.Just nu är vi på vikingartiden och skulle besöka den avdelningen på Historiska.Jag är inte så mycket för att titta på gamla grejer,och att dessutom inte ha någon guide som berättar utan att man ska läsa till sig informationen själv är rätt boring.

Vissa elever tyckte detta var jätte bra,medans andra frågade efter fem minuter,när ska vi åka hem?

Då är det ju väldigt svårt att motivera dem när man själv inte är så intresserad.Men är man på jobbet så får man bita i hop och försöka fånga elevernas intresse på bästa sätt.

  

När vi kom tillbaka till skolan och eleverna gått hem var det dags för möte.Jag blev så fruktansvärt trött på mötet att jag funderade på om jag skulle klara av att dansa Zumba.

Vilket jag gjorde,zumba är så roligt och får mig att må så bra.Det finns inget lyckopiller i världen som är bättre än att få dansa till bra musik.

Hämtade Gabriella innan vi åkte hem.Middag klockan 19:30 som blev en fyllig och mustig risotto som är enkel och riktigt mättande. Avrunda med smör och parmesan för en riktigt krämig risotto, och blanda ner ärtor och zucchini. Salsiccia ger mycket smak till riset.Receptet hittar du här >>>

 


Den bästa gåvan en man kan ge till en kvinna är hans tid,uppmärksamhet och kärlek.


Kram

Carina

Av Carina - 3 februari 2014 20:15

I lördags fick jag ett samtal,som först gjorde mig en aningen upprörd men fick mig sedan att snabbt ändra uppfattning.

Men hur svårt kan det vara att LÄSA INNANTILL ????

När jag säljer mina valpar så skriver både jag och valpköparna på avtal om att valpen INTE får säljas vidare utan min vetskap.När en valp flyttar från mig till en ny ägare är det viktigt att den har det bra.Skulle den nya familjen av någon anledning inte kunna ha kvar sin valp så vill jag vara med i deras resonemang om vart den ska säljas vidare.Det händer rätt ofta att jag får förfrågan om jag har en vuxen hund att sälja.

Samtalet i lördags var i från en man som köpt en hund som jag tidigare sålt till Värmland.

Familjen som förts köpte denna valp kändes väldigt bra och seriösa och kärleksfulla.Tyvärr hade de fått mycket varg på jaktmarken bara ett halvår efter att de köpt hunden och var bekymrade över detta.

Denna man hade nu hittat en annons i tidningen och den 21 december beslöt de sig för att prova ha valpen hemma en vecka och testa hur det fungerade.Och de blev glatt överraskade,vilken trevlig tax.Stort jaktintresse och underbar familjemedlem.Han hade även fått skjuta rådjur för hunden.

Denna gång blev det ju väldigt bra och hunden har nu fått möjligheten att kunna jaga i stort sett varje dag,vilket den inte fick pga vargen i Värmland.

Ja mannen var lyrisk och har nu planer på utställning,viltspårprov och drevprov,en lycka för uppfödare att få sälja valp till en tävlingsintresserad valpköpare.

Min första tanke då jag fick samtalet var att ringa upp den ägare jag först sålde valpen till och i fråga sätta dem varför de inte fullföljde vårt avtal.

Men när nu hunden fått ett så kärleksfullt och jaktligt hem så kan jag inte annat än att gilla läget och tycka att detta var riktigt bra.

Jag vill ju att hundarna jag föder upp ska få jaga och säljer ju endast till jägare.Jag förstår att de ville hunden de bästa men ett samtal hade jag väl ändå kunnat få.Vi hade ju kommit överrens om detta i avtalet.

Svårt att lita på folk,fastän de skriver på avtal.Kommer i framtiden att vara EXTRA TYDLIG med detta,för det är tredje gången en valpköpare bryter ett avtal med mig.Vilket inte känns OK.


Måste skärpa till mig med godis intaget.Har verkligen kommit in i helt fel godis vanor.Snart är det ju bikiniväder,ja i alla fall om ca fem månader.Så i dag började mitt godis stop på vardagar.


Trött,jätte trött är jag i dag.Skulle på möte i kväll men var tvungen att avstå från det för att hämta Gabriella vid tåget.Viktigare för mig att hon kommer hem än att jag går på mötet.

Nu blir det soffan och en relativt tidig säng gång för mig.


  

Längtar till sommaren och delar nu med mig av en solbränd Carina.


Vissa människor gör livet speciellt.

De finns där när det gör ont,de finns när det är roligt.

Det finns även där i nöden.

Sann vännskap tar aldrig slut.



Kram

Carina


Av Carina - 2 februari 2014 19:30

Lördagen tillbringade jag hemma.Städade och tvättade.Tog hund promenad ner till sjön innan det var dags att laga middag.

Moussaka blev det,en rätt jag varit sugen på hela veckan.

  

Åkte sedan in mot söder för att möta upp Camilla,Isabella och Andrea.Vi skulle se Veronica Maggio på Hovet.

Vilken grym tjej hon är denna Veronica.Vilka texter och fantastiskt uppträdande.

Hon fick nog hela hovet att dansa,suverän kväll och jag var riktigt nöjd.

  

När konseren var slut styrde jag min bil hemåt.


I dag söndag gjorde jag något jag inte gjort på länge.Kröp ner i sängen igen efter frukosten.Hur skönt var inte det då ? Tåls att upprepas,jag lovar er   


Strax innan elva hämtade jag Minou.Skulle få låna henne i dag.Vill ju inte att hon ska glömma bort sin farmor   

Tre månader är hon exakt i dag,denna lilla guldklimp som förgyller tillvaron för mig och får mig att känna mig lite viktig och samtidigt värdefull.För jag vill verkligen vara en engagerad farmor och finnas för Minou så mycket jag bara kan.

      

Minou min lycka   Tack för sju timmars söndags mys med dig.Vi ses snart igen   



 

Det är vekligen roligt att laga mat när man får höra att det man lagat smakar gott.Gabriella åt denna älgstek med gräddsås med god aptit och sa ungefär vart annan tugga - GUD så gott det är.


Nu ska jag inta soffläge och ladda batterierna för en ny innehållsrik vecka.


Tänk att varje litet andetag kan hålla en människa vid liv...



Kram

Carina



Av Carina - 1 februari 2014 09:45

Ibland förstår jag mig inte på  hur saker och ting fungerar.Och detta med väder är ju en något som kan få en att häpna.

- 5 grader var det i går och regn.Isen var svårskarapad på bilen på morgonen på bilrutan,vägarna var hala och man fick köra med stor försiktigthet med tungan rätt i munnen.

På nynäsvägen som är 110/km/tim gick det endast att köra i 70/km/tim.Det blev is på framrutan medans man körde,så med full värme riktad mot rutan kunde man hålla den mesta isen borta,men inte all.

Jag körde föri en man som både körde bil och skrapade rutan samtidigt,livsfarlig trafikant.

Sakta men säker gled jag in på skolans parkering,glad över att jag klarade min bilfärd oskadd.


Efter dagens arbete blev det Haninge centrum för att fixa mina naglar.Passade även på att säga hej till Gabriella som jobbade på In& Finn.

  

Hem för att rasta hundarna ge dem mat och sedan in till Södermalm för att träffa Eva.

Vi åt middag på en Libanesisk restaurang - Tabbouli Vilken underbart god mat.Vilka kryddor dom kan kombinera, fantasiskt kök detta Libanesiska.Mums så gott det var,kan varmt rekommendera er ett besök där,men tänk då på att boka bord.Vi hade turen att få de två sista platserna.

  

Mätta och belåtna promenerade vi till Small Island Chocolates & Coffee.Där det blev chokladprovning.

Mannen som äger butiken och även höll i chokladprovningen har en kakao odling i Tabago.Vi fick se en kort film om hur han startade upp denna plantage.Fantastiskt intresse och otroligt roligt att lyssna på någon som har ett sådant brinnande intresse för något.Han hade även skrivit en bok om Rom och choklad som han släppte i går.Och i dag skulle han vara med på TV 4 morgonprogram.

Kan även rekommendera er ett besök även till denna butik på Timmermansgatan 26.


Tack Eva för en mysig och smakrik kväll tillsammans med dig.


En vän är någon som hjälper en upp när man är nere...

& funkar inte det...så lägger den sig ner och bara lyssnar...



Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards