Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 15 november 2016

WOW vilken styrka

Av Carina - 15 november 2016 19:45

Idag pratade jag med en ung kvinna,eller är hon en tjej ? Ja hon blir i alla fall 20 år nästa år.

Hon berättade om sig själv och sin familj.Hennes mamma fick henne redan som 15 åring.I dag har hon tre syskon som är 13 år, 4 år och den yngsta 1 månag gammal.

Mamman räknar med att hon ska hjälpa henne med barnen,men som hon sa till mig - Jag är inte deras mamma,jag är deras syster.Jag ska väl inte behöva ta hand om dom.Jag vill plugga och bli något här i livet.Min mamma kan inte ens läsa.Jag ska bli tandläkare sa tjejen.

Hon har en kille sedan tre år tillbaka och nästa år ska dom förlova sig.Pappan var så arg på hennes val av man,ideras kultur är det familjen som väljer vem döttrarna ska gifta sig med och oftast blir det en nära släkting.

Men det är ju jag som ska leva med mannen inte dom.Jag kan ju inte vara tillsammans med en kusin,det är ju äckligt.

Min pappa pratar inte med mig nu,men jag vet att när han förstått att jag bestämmer själv och vi gift oss då kommer han att börja prata igen.

Det var en mycket viljestark tjej och jag berömde henne,wow vilken styrka hon har.

Du kommer att komma långt i livet sa jag till henne.Fler tjejer borde vara som hon.Skin på näsan och ett jävlar anamma.


Igår blev det en lång dag på jobbet.Kom till strax efter 06:30 och åkte hem vid 20-tiden.Informationskväll för nya elever.Tyvärr hade det inte nått ut till så många att vi hade denna infokväll.Hoppas på bättre uppslutning nästa gång.


Idag kom den på posten,min nya lila kalender.

    

Jag tycker det är lika roligt varje år som det är dags för en ny kalender.Fastän jag har kalender i min mobil kommer jag aldrig att kunna vara utan min papperskalender.Ta er en titt på kalenderkungen,det finns även möjlighet att göra personliga med egna bilder.Titta in här >>>


Jag har sedan en längre tid haft en konstig mjölksyra i min kropp som kommer så fort jag anstänger mig.Jag kan gå hur låmgt som helst,nästan, när det är plan mark.Men blir det lite kuperat så blir jag helt slut efter bara några steg,vill bara lägga mig ner och vila.

Tar jag i lite extra när jag tränar blir jag också alldeles slut och känner mjölksyra direkt.

Pratade med våran skolsyster om detta samt en av idrottslärarna på skolan.Hmm konstigt sa dom.Men ingen av dem kunde ge mig något direkt svar på vad detta kunde vara.

I dag pratade jag med en kvinna som liksom jag äter levaxin.Hon berättade exakt samma sak som jag upplever utan att hon visste om mina besvär.Det var som om det var jag som satt och beskrev mig själv för henne,fast det var hon som beskrev sin situation för mig.

Nu har hon bytt medicin och mår så fantastiskt bra.Orkar hur mycket som helst och är pigg.

Du ska be din läkare att han kollar upp och så rabblade hon en massa prover och byt medicin.

Jag bad henne skriva ner allt på en lapp så nu ska jag skriva i hop ett brev till min läkare och hoppas på samma goda resultat som hon.



Kram

Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards