Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 4 december 2016

En käpp som bringar tur

Av Carina - 4 december 2016 13:15

Det har varit händelserika dagar för fru Andersson.

I torsdags eftermiddag kom Jörgen hit,han som födde upp vår karelare-Tezz.Det är tredje året i rad som han kommer till oss för jakt torsdag-söndag.

Jag hade tagit kompledigt i fredags,och sent i torsdags kväll bestämde jag mig för att följa med grabbarna ut på jakten på fredag.

Vi samlades kl 8:30 på morgonen.Vi var sju jägare som skulle jaga.Jag fick mitt pass och innan hundföraren hade släppt sin hund meddelade han att "sura gubben" var ute och gick stavgång i skogen,allt för att förstöra tänkte jag och tappade hoppet om att få se något vilt.Denna "sura gubbe" gillar inte att vi jagar och har ställt till med ett och annat under åren.

När hundföraren meddelade oss att nu är hunden lös så fick jag efter ett par minuter på mig ett "stänkdjur" en dovhind med exakt sådan fin,prickig päls,som jag drömt om att få skjuta.Jag har sagt till Kent,skjuter jag någonsin en hjort med prickig päls ska jag ta och lämna in den för beredning.

PANG!!! Ett skott och dovhinden låg. Jag blev så glad att jag meddelade på radion det snabbaste jag kunde,smällen hade knappt tonat ut. Jag har skjutit en dov och den ligger !

      


Jag har fått förmånen att testa Keldas nya soppa Tex Mex Tomatsoppa, stekte på lite chorizo korvar och hade i soppan och en klick yoghurt. Det var en mycket god och perfekt som lunch vid elden.

    

Jakten fortsatte när vi var mätta och belåtna och ett rådjurskid sköts av en annan kille.


Vi hade bokat in oss på julmiddag vid Östermalma senare på fredagskvällen.

 

Det var mycket gott och vällagat,kan varmt rekommendera er att äta detta julbord.


Lördagens stora vildsvinsjakt med två sammanslagna jaktlag stod på agendan.

Samling klockan 7:30 för genomgång av jakten,samt utplacering av pass.Jag hade "lånat" Peters skjutkäpp i fredags. Eller så här var det,han hade åkt med Kent och glömt den kvar i bilen,när jag åkte hemifrån i fredags hade jag glömt min käpp hemma.Och jag med min onda högerarm kan INTE hålla upp en bössa så då tog jag mig friheten att låna käppen.

Och vad hände i lördags ? Jo jag glömde min käpp igen,visste att Peter skulle med och jaga.Men snäll som han är så lånade han ut den till mig och dagens jakt var på så vis räddad för mig.

Två såter skulle vi jaga vildsvin på.Cirka 25 skyttar och ett antal hundförare var på plats.

Jag fick mitt pass och i början av jakten så var det ett rätt hett pass,vildsvinen sprang uppe på bergen brevid där jag stod.Men fortsatte utan att jag kunde se dem.

Ett tag kände jag mig lite fel placerad.Vildsvinen var i den bortre delen av såten.Så ropar Kent till mig på radion, pass upp Carina vildsvin påväg till dig.

Jag såg efter en stund en gylta komma ut från grantätningen.Springande i skogskanten mot mig.Jag följde gyltan i kikaren på bössan,tog bort säkringen och PANG!!! Ett skott och gyltan låg.Väntade en stund och ropade . Jag har skjutit ett vildsvin och den ligger. Efter ett par minuter ropade Kent igen, pass upp Carina vildsvin påväg till dig.

Shit tänkte jag och fick värsta pulsen, hjärtat slog så hårt att hela jag skakade, kommer det ett vildsvin nu kommer jag ALDRIG kunna träffa den.

Men det var inga fler vildsvin,det visade sig att Jasny kom efter det vildsvin som jag nyss sköt.

Vilket Kent inte hade hört mig säga.Så när jag meddelade detta igen så var glädjen total.


      

Detta var mitt första vildsvin som jag skjutit för hund,och så blev det för våran hund-Jasny.Så himla roligt och jag var så glad.

Meddelade Peter att jag behåller denna skjutkäpp och köper en ny till honom.Den verkar bringa tur för mig.  

Snälla Jörgen hjälpte mig att dra ut gyltan då min arm inte klarar av det.


Vi hade en mycket lyckad dag i skogen och 15 vildsvin föll i backen.En var nog det STÖRSTA jag sett.

  

Mannen bredvid vildsvinet är en lång och ståtlig man så ni kan ju tänka er vilken bjässe han har bredvid sig.


 

Valparna är i dag 1 vecka och 1 dag.Dom är jämnstora,äter och mår bra.Valpen som har en liggande på sig är hanen. Han är något ljusare än tikarna.


I dag är jag hemma och jagar dammråttor medans Kent och Jörgen jagar i skogen.Skojade och sa att jag får väl hålla mig hemma nu så att även ni får skjuta.


  

Önskar er en trevlig andra advent.


Kram

Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards