Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 13 november 2017

Min melodi

Av Carina - 13 november 2017 19:30

I dag skulle min mormor-Rut fyllt 92 år.Hon finns inte längre bland oss och har lämnat ett stort tomrum.Men jag vet att hon har det så mycket bättre nu när hon får vara tillsammans med morfar-Ivar.Hipp hipp hurra för älskade mormor idag.


Veckan som gått försvann även den med en ryslig fart.Hann med två träningspass på rehab.Gick minst 10.000 steg varje dag så jag är nöjd med förra veckans motion.

Måndag 11540 steg

Tisdag 10904 steg + 1 timme träning

Onsdag 14743 steg

Torsdag 12120 steg + 1 timme träning

Fredag 16569 steg

Lördag 17573 steg i skogen

Söndag 14999 steg i skogen


I fredags mötte jag upp Isabella och Collin på Ikea.Vi gick runt och tittade och tog en fika,handlade lite och sedan var det dags att säga hejdå.

  

Så mysigt att få träffa Collin en stund.


Lördagens väder blev så mycket bättre än vad SMHI hade sagt.Ibland undrar man om dom bara gissar vad det ska bli för väder? Dom hade lovat regn hela dagen,men inte en droppe regn och solen kom fram och lös så fint. Så vädret klagar vi inte på och att dom inte kan spå får vi väl denna gång vara tacksamma för.

Jag gick med Nora i en såt som fick upp en fin bock som tyvärr drog i väg efter en stunds jakt in på fel mark och Nora fick kopplas.Efter lunch var det Jasny och jag som skulle leta vildsvin i en ny såt.Och vildsvin hittade hon,och det var inte bara ett vildsvin.Dom trivs under grantätningen och ligger gärna och trycker där.Jasny gjorde ett bra jobb och jag hejjade på. Kom tyvärr inte åt vildsvinet då det var så tätt.Vildsvinet gjorde några utfall mot Jasny och sprang sedan i väg en bit för att lägga sig under nästa gran.

Det är både spännande och läskigt att smyga på vildsvin,en skräckblandad förtjusning.

Efter cirka en timmes jobb så lyckades jag tjoa till ordentligt så att vildsvinet lämnade granen och Jasny var efter och PANG hörs det strax efter och Peter meddelar att vildsvinet ligger.

  

Så skönt att få ett bra avslut för Jasny,och jag slapp känna mig som en usel hundförare som inte får loss vildsvinen ur skogen.Ja vad tror ni den väger ? var fågan som kom upp innan det var dags att väga galten ?

Den som gissar rätt får bjuda på glögg och pepparkakor nästa gång.

85 kg gissade jag på och var den som kom närmast för han vägde 84,5 kg.Så jag vet väl inte om jag blev en vinnare eller förlorare,men glöggen och pepparkakorna är nu inhandlat till nästa jakt.


Söndag blev det en ny dag i skogen.Jag fick sitta i första såten och det var så bitande kallt.En älgko kom ut i mitt pass och stod så fint.Men alla älgar är skjutna så det blev till att titta och njuta av en fin älg.

Andra såten var det dags för mig att gå.Cava lyckades jaga fram en kronhjort till en skytt som också fick skjuta den för henne.

  

Jag blir alltid lika glad då någon får skjuta och framförallt för sin egna hund.Under dagens jakt blev det 2 hjortar,2 mufflon och ett rådjur.Jag har fortfarande inte fått se ett levande mufflon men hoppas snart på min tur att både få se och även skjuta ett.

Mycket frisk luft i dagarna två.Jag är så glad att jag fått detta intresse av jakt och natur.Att få dela sitt intresset med den man lever i hop med är ju så klart en bonus.

Och jag skriver det igen,jag förstår mig inte på dom som betalar en plats i ett jaktlag och aldrig är ute.Det är väl ändå att slänga pengarna i sjön ? Och väldigt respektlöst mot dom som står utan jaktmark och inte vill annat än att få komma ut och jaga.Det borde införas ett visst antal jaktdagar per säsong,Är man inte med på det blir man uppsagd.

Många tycker att jag är sträng/hård men jag vill istället säga att jag är tydlig.Är man inte ute och jagar så är man väl inte intresserad och vad ska man då ta upp en plats i ett jaktlag ?

Kött kan dom väl köpa på Ica och säkert mycket billigare,fast inte lika fint förståss.

Det känns lite bittert att vara med en dag och jaga i ur och skur,vi skjuter och tar rätt på djuret,vilket inte alltid är så lätt eller enkelt.Sedan ringer vi ett samtal och meddelar att soffpotatisen har kött att hämta.

Nej du det känns inte ok.Ut och jaga ditt egna kött är min melodi annars får du vara utan.



Plockade trattkantareller på höstlovet som nu legat och torkat och hamnat i glasburkar.

  

En burk behåller jag själv och två ska jag ge borrt.


   

Taxsamlingen har utökat och fler lär det bli innan jag fått nog.Alla har vi våra intressen   


På tal om intressen.Jag undrar vad dom som inte känner mig utan bara vet vem jag är tänker om mig ?

Vi har två rektorer på skolan,en för oss och en som är över hela skolan.Båda rektorerna jagar.Den som är över hela skolan pratar jag inte så ofta med utan blir väl någon gång per år.I dag kom han imot mig med ett stort smile och sa vet du vad jag lagade i går ? Jag lagade vildsvin osv osv.

Det är så roligt när man pratar mat och framförallt när män har ett matintresse tycker jag är extra roligt och vill dom dela med sig av smak och matupplevelse så har dom hamnat rätt.

Jakt och mat är ju mitt stora intresse och i jakten finns ju hundarna med såklart.För hade vi/jag inte haft hund så vet jag inte om jag varit lika aktiv i skogen som jag är nu.




Kram

Carina


 
 
Maria

Maria

14 november 2017 21:46

Hej
Härliga bilder som vanligt
Ha det bäst ❤️ Maria

http://Iahoglund.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards