Carina´s Blogg

Senaste inläggen

Av Carina - 13 november 2017 19:30

I dag skulle min mormor-Rut fyllt 92 år.Hon finns inte längre bland oss och har lämnat ett stort tomrum.Men jag vet att hon har det så mycket bättre nu när hon får vara tillsammans med morfar-Ivar.Hipp hipp hurra för älskade mormor idag.


Veckan som gått försvann även den med en ryslig fart.Hann med två träningspass på rehab.Gick minst 10.000 steg varje dag så jag är nöjd med förra veckans motion.

Måndag 11540 steg

Tisdag 10904 steg + 1 timme träning

Onsdag 14743 steg

Torsdag 12120 steg + 1 timme träning

Fredag 16569 steg

Lördag 17573 steg i skogen

Söndag 14999 steg i skogen


I fredags mötte jag upp Isabella och Collin på Ikea.Vi gick runt och tittade och tog en fika,handlade lite och sedan var det dags att säga hejdå.

  

Så mysigt att få träffa Collin en stund.


Lördagens väder blev så mycket bättre än vad SMHI hade sagt.Ibland undrar man om dom bara gissar vad det ska bli för väder? Dom hade lovat regn hela dagen,men inte en droppe regn och solen kom fram och lös så fint. Så vädret klagar vi inte på och att dom inte kan spå får vi väl denna gång vara tacksamma för.

Jag gick med Nora i en såt som fick upp en fin bock som tyvärr drog i väg efter en stunds jakt in på fel mark och Nora fick kopplas.Efter lunch var det Jasny och jag som skulle leta vildsvin i en ny såt.Och vildsvin hittade hon,och det var inte bara ett vildsvin.Dom trivs under grantätningen och ligger gärna och trycker där.Jasny gjorde ett bra jobb och jag hejjade på. Kom tyvärr inte åt vildsvinet då det var så tätt.Vildsvinet gjorde några utfall mot Jasny och sprang sedan i väg en bit för att lägga sig under nästa gran.

Det är både spännande och läskigt att smyga på vildsvin,en skräckblandad förtjusning.

Efter cirka en timmes jobb så lyckades jag tjoa till ordentligt så att vildsvinet lämnade granen och Jasny var efter och PANG hörs det strax efter och Peter meddelar att vildsvinet ligger.

  

Så skönt att få ett bra avslut för Jasny,och jag slapp känna mig som en usel hundförare som inte får loss vildsvinen ur skogen.Ja vad tror ni den väger ? var fågan som kom upp innan det var dags att väga galten ?

Den som gissar rätt får bjuda på glögg och pepparkakor nästa gång.

85 kg gissade jag på och var den som kom närmast för han vägde 84,5 kg.Så jag vet väl inte om jag blev en vinnare eller förlorare,men glöggen och pepparkakorna är nu inhandlat till nästa jakt.


Söndag blev det en ny dag i skogen.Jag fick sitta i första såten och det var så bitande kallt.En älgko kom ut i mitt pass och stod så fint.Men alla älgar är skjutna så det blev till att titta och njuta av en fin älg.

Andra såten var det dags för mig att gå.Cava lyckades jaga fram en kronhjort till en skytt som också fick skjuta den för henne.

  

Jag blir alltid lika glad då någon får skjuta och framförallt för sin egna hund.Under dagens jakt blev det 2 hjortar,2 mufflon och ett rådjur.Jag har fortfarande inte fått se ett levande mufflon men hoppas snart på min tur att både få se och även skjuta ett.

Mycket frisk luft i dagarna två.Jag är så glad att jag fått detta intresse av jakt och natur.Att få dela sitt intresset med den man lever i hop med är ju så klart en bonus.

Och jag skriver det igen,jag förstår mig inte på dom som betalar en plats i ett jaktlag och aldrig är ute.Det är väl ändå att slänga pengarna i sjön ? Och väldigt respektlöst mot dom som står utan jaktmark och inte vill annat än att få komma ut och jaga.Det borde införas ett visst antal jaktdagar per säsong,Är man inte med på det blir man uppsagd.

Många tycker att jag är sträng/hård men jag vill istället säga att jag är tydlig.Är man inte ute och jagar så är man väl inte intresserad och vad ska man då ta upp en plats i ett jaktlag ?

Kött kan dom väl köpa på Ica och säkert mycket billigare,fast inte lika fint förståss.

Det känns lite bittert att vara med en dag och jaga i ur och skur,vi skjuter och tar rätt på djuret,vilket inte alltid är så lätt eller enkelt.Sedan ringer vi ett samtal och meddelar att soffpotatisen har kött att hämta.

Nej du det känns inte ok.Ut och jaga ditt egna kött är min melodi annars får du vara utan.Plockade trattkantareller på höstlovet som nu legat och torkat och hamnat i glasburkar.

  

En burk behåller jag själv och två ska jag ge borrt.


   

Taxsamlingen har utökat och fler lär det bli innan jag fått nog.Alla har vi våra intressen   


På tal om intressen.Jag undrar vad dom som inte känner mig utan bara vet vem jag är tänker om mig ?

Vi har två rektorer på skolan,en för oss och en som är över hela skolan.Båda rektorerna jagar.Den som är över hela skolan pratar jag inte så ofta med utan blir väl någon gång per år.I dag kom han imot mig med ett stort smile och sa vet du vad jag lagade i går ? Jag lagade vildsvin osv osv.

Det är så roligt när man pratar mat och framförallt när män har ett matintresse tycker jag är extra roligt och vill dom dela med sig av smak och matupplevelse så har dom hamnat rätt.

Jakt och mat är ju mitt stora intresse och i jakten finns ju hundarna med såklart.För hade vi/jag inte haft hund så vet jag inte om jag varit lika aktiv i skogen som jag är nu.
Kram

Carina


ANNONS
Av Carina - 6 november 2017 19:30

ALLA borde få en veckas höstlov.Det var fantastiskt skönt.Tyvärr hann jag inte med allt jag ville göra.Men jag är mer än nöjd ändå.

Tränade tre gånger.Besökte sjukgymnasten.Provtagning för att kolla min sköldkörtel.En sväng in till stan för att shoppa. Nagelfix,svampplockning,städ,tvätt och jakt.

I fredags blev det trattkantareller i skogen här hemms.Tog med mig Vida för att få lite egen tid med henne.

  

Korgen blev nästan full och Vida fick träna på att vänta medans jag plockade svamp.


I lördags hittade jag gula kantareller då jag gick till mitt pass under jakten och på vägen tillbaka plockade jag dem och la i mössan.

  

På kvällen gjorde jag en sås som blev riktigt god och åt den till älgfärsbiffar.MUMS


Nu har det gått fyra veckor sedan Kent bröt foten under en jakt.Och visst är det synd om honom,ingen vill väl ha ont och behöva hoppa på kryckor i sex veckor.Men vet ni vad,jag tror dessa kryckor bringar tur.

På  vardagarna vilar han upp sig,men på helgerna följer han med på jakt och dessa kryckor verkar vara en bra djurmagnet.

Ett pass har vi döpt om till GIPS-passet för där sköt han två älgar och två vildsvn.

     I söndag blev det en älg till,men då på en annan jaktmark. Så inget ont som inte har något gott med sig.


  

Med smak av sommaren!

Jag är med i Buzzador och har fått möjligheten att testa Yoggi dröm jordgubb. En tjock och krämig yoghurt med jordgubbar, det var som om sommaren var här igen.En riktig "sommar dröm frukost".Ni bara måste testa den,jag kommer garanterat att köpa hem den.


Måndagen innan höstlovet fick vi veta att det varit en vattenläcka på skolan.Översvämning från en toalett på våningen ovanför oss i skolan.Nu under höstlovet har Ocab varit där och ställt ut en massa avfuktare.Det är som en hinderbana,dom låter rätt bra och i vissa rum kan vi inte vara i.Men våra elever fixar detta galant,det är nog vi personal som tycker det är jobbigast,när det inte är som det brukar vara.

Nu hoppas jag att vi blir av med det till nästa vecka.Hemkunskapslokalen har visst fått mögelskada eller så har det varit så ett tag,ingen som vet? Men där ska det tydligen rivas en vägg. 

  

Tyvärr har vi haft flera översvämningar/vattenläckor på skolan tidigare.Och som om detta inte räckte,nu har vi även haft inbrott på skolan.Andra inbrottet på kort tid.Det är visst en inbrottsvåg som härjar på flera skolor.

Jag blir så fruktansvärt less på människor som inte kan låta andras saker vara.Som inte kan se skillnad på ditt och mitt.De är förresten inga människor de är ena rktiga svin.Hoppas att dom åker fast snart.Kram

Carina

#yoggidrömbuzz #yoggidröm #buzzador

ANNONS
Av Carina - 1 november 2017 19:00

För nästan exakt 1 år sedan fick jag ont i min högerarm,troligtvis tennisarm.

Hade konstant värk och kontaktade då vårdcentralen och även en kvinna som gav mig flertalet akupunktur behandlingar.Men det blev inte bättre.

Vårdcentralen skrev bara ut värktabletter.Jag sa upp mitt träningskort på Curwes i maj då jag inte kunde träna pga värken.

Nu har jag blivit bra igen,så fantastiskt skönt att slippa denna värk i armen.

Jag har i oktober månad börjat träna på gym.Cyklar först i 15 minuter och sedan kör jag 11 olika träningsmaskiner.

10 x 3 övningar per maskin.

Min sjukgymnast visade mig 6 olika maskiner men efter två veckor valde jag att utöka med fler maskiner.Jag hoppas nu på att få lite mer muskler,lite mindre midja och att helt enkelt få må bra.

Tanken är att träna 2-3 gånger i veckan.Förutom träningen är mitt mål att få i hop minst 10.000 steg varje dag.Vilket jag lyckas bra med och på helgen blir det oftast över 20.000 steg men då har jag väldigt ont i min fot efteråt.

Så är det inte det ena så är det de andra.Men jag lever och har hälsan i gott skick trots min onda fot.Så jag ska väl inte gnälla.

Var till sjukgymnasten i dag och fick behandling.Har tränat två gånger denna vecka och ska träna på fredag igen.

Har jag tur så har det väl gått över till nästa höst.


  

I går var det dags att fixa naglarna igen.


  

Nu när familjen utökar så behöver vi fler sittplatser.Köpte nya sittpuffar på Jotex,blev väldigt nöjd.

 

Det blev även två nya ljusstakar från Jotex.

 


Förra julen fick jag presentkort på en choklad & lakrits butik.I dag var jag in och shoppade mitt favoritgodis. 

 

Att jag är en STOR GODISGRIS det kan jag skriva under på,kommer nog aldrig att kunna sluta äta godis.

Jag har lyckats hålla mig från godis i två månader tidigare år,men nu verkar det helt kört.Klarar inte av det.Däremot kan jag avstå alkohol en hel månad,vilket jag gjort under oktober månad.


Det blev lunch och fika på stan idag med Isabella och Collin.

  


Kram

Carina


Av Carina - 29 oktober 2017 19:45

Med vintertiden kom även kylan.Fy så kallt vi haft idag.


Det har nu gått tre veckor sedan Kent bröt sin fot.Jag kan inte se någon bättring,foten är ordentligt svullen och han har ont men håller godmin inför andra.Jag tycker verkligen synd om honom.

Jag försöker att vara en god fru,serva och fixa det som ska.

Vissa dagar har jag god lust att bara ligga på soffan jag med och inte behöva göra något.För min fot den värker den med,men det räknas inte.Nej inte just nu då Kents fot är av. Men läkningen är på gång,hoppas jag.

Hundarna ska rastas och det blir alltid dubbla promenader.I vanliga fall går vi alltid tillsammans.

Det känns som att skogen kryllar av vilt,för så fort jag går med dom större hundarna så drar dom nästan omkull mig.Just nu är det lerigt och blött på vära vägar,måtte jag inte ramla.Håll dig på fötterna tänker jag samtidigt som jag med bestämd röst och ett kraftigt ryck i kopplet försöker få hundarna att inte dra.Men det doftar alldeles för gott i deras nosar för att jag ska få dom att lyssna på mig.Natten mellan fredag och lördag regnade det massor.Klockan ringde vid fem på lördag morgon och jag visst redan då jag lämnade sängen att det skulle bli en blöt lördag.SMHI hade utlovat regn och regn kom det.

Jag gick med hund i två såter och jag var ordentligt blöt när vi samlades till lunch.Som tur var hade jag ombyte med mig.Det blev tolv djur som föll i backen och tyvärr var jag inte en av dom som fick skjuta.Men jag gläds med dom andra.Har aldrig sett ett mufflon levande,vilket jag hade hoppats på att få se och även skjuta.Men inte denna gång.

  

Det skulle vara roligt med en sådan trofé på väggen här hemma.Jag fick två kronhjorsthindar i mitt pass,men hade inget bra läge att skjuta.En dovspetts kom och den var inte lovlig pga brunst.På ett alldeles för långt håll sprang 12 vildsvin på rad.Så jag fick i alla fall se  lite djur och bara det är ju roligt tycker jag.


  


I snart fyra år har jag varit farmor till Minou.Mitt första barnbarn.Att få möjlighet att få barnbarn är verkligen en gåva som är fantastiskt roligt och mysigt.Den 2 november fyller Minou år och i dag var vi hem till Minou för att fira henne.

  


För två månader sedan blev jag även mormor till Collin, oj vad fort tiden går.

 

Känner mig oerhört rik som har två fantastiska barnbarn.
 

Nya Rondodrevets mössor kom i fredags och jag tycker dom är så fina.


Nu har jag en veckas höstlov vilket jag tycker ska bli riktigt skönt.Har en hel del som ligger efter här hemma och som bör fixas med innan vintern kommer.Så detta lov är välbehövligt.Kram

Carina

Av Carina - 24 oktober 2017 20:30

Ingen rädder för vargen här...

Jo jag är rädd för vargen,riktigt rädd.Och har man som barn läst sagan om Rödluvan och vargen så vet man att vargen är inget snällt djur.

Just nu sedan en tid tillbaka har vi två vargar som finns i vårt närområde.

Det finns sidor på Facebook som håller oss uppdaterad om vart vargen befinner sig.

Vi har sett film som en kvinna spelade in då vargen  följer efter henne då hon är på promenad med sin hund.

I går var en motionär ute och sprang med vargen efter sig och fick då ta skydd i en bil.

En arbetskamrat rider sin häst i skogarna där vargen befinner sig och såg för någon vecka sedan en 1/2 uppäten älg.

Det sägs att vargen ska vara ett skyggt djur,men den här eller dom här vargarna verkar inte det minsta skygga.Springer runt på gångvägar och följer efter både människor och djur.Den jagar kossor i hagen och får oss människor att känna ännu mera hat och avsky till just vargen.

För några år sedan blev en djurvårdare dödad av vargen på Kålmorden.

I förra veckan valde man att skjuta en älg som var ilsken mot ett barn i Glömsta.Men denna varg då som stryker omrking vid skolor och dagis ska inte den föras bort ? Vargen har förvissso inte gett sig på någon människa än,men frågan är bara när det händer och vem ska behöva bli offer för vargen ?


Jag har blivit inbjuden till et jaktlag i Hemfosa den 5 november,men jag måste nog avboka den jakten.Törs inte släppa mina taxar när vargen finns så pass nära.

Det finns dom som säger att så länge du ser djur på marken är vargen inte där.Men i dag fick jag se en bild på vargen med något i son mun,frågan är vilket djur den tog enna gång ?

Sedan finns det dom som säger att vargen förflyttar sig i snitt 15 mil/dygn. Sedan finns det dom som säger att sannolikheten att bli påkörd av en bil är större än att vargen tar hunden.

Hur som helst är jag väldigt rädd om mina hundar och att ta risken att kanske möta vargen är ingen risk jag tar.


Vi är många som tycker mycket om dessa vargar och ingen har rätt eller fel och alla har rätt till sin åsikt.

Jag tycker det är väldigt olustigt med varg.Kram

Carina


Av Carina - 22 oktober 2017 20:30

Mycket frisk luft denna helg.Har man jakt som intresse så får man minst 8 timmars frisk luft per dag.Fantastiskt skönt att vara ute och njuta av höstens vackra färger.Lite svårt att klä sig nu nå det är kyligt på morgonen och sedan blir varmt mitt på dagen.Men  snart är det konstant kyla så man får njura av plusgrader så länge det går.

I går stod jag på vid första såten.Hann knappt komma på plats så kom en råbock ut vid mitt pass.

Pang sa det och han föll i backen.En stund senare kom en råget ut med två kid,tittade på dem genom kikaren på bössan.Siktade på ett av kiden,men avstod skottet.Dom är ju så små och så söta.Hade inte hjärta att skjuta ett kid.

Dom gick upp i skogen och efter ytterligare en stund kom en råget ut med en ensam kid.Passareade nedanför mitt pass och jag lät även dom passera.

Vi jagade en såt till innan lunch.Jag gick med Rea men vet inte riktigt vad hon fick upp.Det var svamp plockare i skogen och efter ett kortare drev som hon försökte reda ut gav hon upp och kom tillbaka.

Dags för lunch och jag bjöd grabbarna på det.Vill visa dem min uppskattning för god kamratskap i skogen.

Sista såten var det dags att leta vildsvin.Och vildsvin det hittade vi eller rättare sagt Jasny.

Jag blev ombedd att gå in i grantätan och skjuta eller få den att lämna granen och springa ut bland skyttarna.

Men jag är inte så tuff som somliga tycks tro.Så jag fick kalla på hjälp av en jaktkamrat som stöttade mig och Jasny.Det var ett stort gäng vildsvin och dom for åt alla håll och kanter.

Jaktkamraten gick en bit i från mig nedanför ett berg och jag traskade vidare uppe på berget som jag sakterligen tog mig ned för med min mycket ömma fot.GRYMT sa det under en gran och ut for en STOR vildsvin och några 40 kg vildsvin,mitt framför fötterna.Jag gallskrek och ropade på Stefan och lät väl helt vettskrämd på radion.Men man är inte så kaxig då man inte kan ta sig fram så bra och det kryllar av vildsvin.

PANG, PANG hörs det en bit bort och Kent meddelar på radion att han skjutit två vildsvin.Så tack vare mitt gallskrik fick jag fart på vildsvinen,Jasny hade lämnat såten en stund innan med ett vildsvin framför sig som hon drev.

Kent sa nu säger du inget till döttrarna om vildsvinsjakten i dag för då får du aldrig mer jaga för dom. 

Men nu är det ju så här att jag är vuxen nog att avgöra själv vad jag ska utsätta mig själv för eller inte.Och lite spänning i livet måste man väl ändå ha.

När jag körde hem efter jaktdagen var jag riktigt trött och hade väldigt ont i min fot. Det blev 21453 steg i går och att gå i skogen är väl inte det bästa.Men är mannen skadad så får man ju ställa upp.


Det blev jakt i dag med.Gick i två såter och Nora var nog lite övertaggad i dag för hon vägrade att ge upp sitt drev och fick hämtas på grannmarken och hade inte en tanke på att ge sig och vända tillbaka.

Efter lunch sköts en älgkalv för Cava,hennes förtsa vilt.

I dag har jag fått i hop 24582 steg och en ännu ömmare fot.


 


      Har fått nya kängor av Kent och även köpt mig ett par scholl sulor,men det hjälper inte min fot.Och att vila är inte riktigt min grej,så jag får helt enkelt ha ont för någon bättring tycks det inte bli.

Har tränat tre gånger denna vecka på rehab och gått på två vattenmassage.Så jag försöker verkligen att ta hand om mig.

I fredags kom Isabella,Tim och Collin hem till oss på middag.Vi ser nu att Collin mer och mer börjar likna Isabella som liten,men man ser även Tim i honom med.Han är så fin vårt/mitt älskade lilla barnbarn.

  


Receptbloggen är uppdaterad >>>


Kram

Carina  Av Carina - 15 oktober 2017 20:00

Börjar känna mig lite smått sliten.Att ha en man på kryckor är ingen lek.Men det är bara att bita i hop och kämpa på fem veckor kvar med gips (får vi hoppas).

Det är ju inte så synd om mig,jag kan ju gå med min ömma högerfot,det är värre med Kent,hans ben är ju brytet.

Min fot är troligtvis bara inflamerad,och jävligt svårlekt.


Det är nu fjärde omgången med gips Kent har på mindre än en vecka.

I tisdags natt fick jag köra in honom till akuten vid 24 tiden.Han hade jätte ont,benet var svullet och gipset satt för hårt.Två gånger gipsade dom om honom den natten innan läkaren var nöjd.Strax innan klockan 6 på onsdag morgon var vi hemma.Kent stupade i säng,jag gick ut med hundar,åt frukost och åkte till jobbet.Trött som bara den,men hade inte samvete mot mina kollegor att stanna hemma pga sömnbrist.

I torsdagskväll snubblade kent till och gipset sprack igen,då blev det dags för gips omgång nr 4.Nu blir det återbesök i veckan igen.

Lider med honom,han har det inte lätt just nu.Har redan tröttnat på gipset. ( vi är två   )

Jag får ju sköta ALLT nu.Gå ut med hundarna i två omgångar,tre hundar åt gången,laga mat och plocka undan, ja sköta all markservice med andra ord.

Förbereder kaffe i termos på morgonen som står på bordet då han kliver upp.Dukar fram mugg och bröd till frukost.När jag kommer hem får jag ta hand om allt,han kan ju inte gå med kryckor och duka av samtidigt.

Tror jag behöver åka på vilohem när gipset är borta   

Men jag ska inte klaga,pratade med en kollega som fick sköta allt under ett års tid samt småbarn och deras aktiviteter då hennes man var dålig.Så jag har det lindrigt,jag är bara inte van att behöva ta hand om allt själv.

Så nu har jag gnällt klart för i dag.Helgens aktivitet har blivit älgjakt.Har endast fått sett skjutna älgar,men gläds åt dem som lyckades skjuta dom.

  

Gårdagen började med regn men vid lunch kom solenn och det blev riktigt varmt.I dag har vi haft fint hela dagen. Skönt att kunna vara ute och njuta av en vacke oktoberdag med härliga jaktvänner.Gästjagade i Knivsta i dag och fick träffa gamla jaktkompisar.Fredrik stod för lunchen idag som var - ärtoppa med pankkaka,grädde och sylt.Kaffe och kanelbulle.Man blir ju riktigt bortskämd när Fredrik är med.

Taxarna har inte fått jagat denna helg,men jag hoppas dom får springa både lördag och söndag nästa helg.

Inget inbokat än.Allt hänger på hur många som anmäler sig till jakten.

Ska jag vara ärlig så förstår jag mig inte riktigt på dom som tar plats i ett jaktlag och aldrig är med.Eller bara kommer någon gång.Visst är det väl bra med sponsorer till jaktlaget,men det finns ju så många som inte har en plats i jaktlag och som gärna skulle vilja ha den plast som andra har men inte utnyttjar.


Den här veckan hann jag med två rehab träningar,har ökat vikterna och testat några nya maskiner.Så nu börjar träningsvärken smyga sig på,härligt.

  Provade helkroppsmassage med vatten i veckan.Det är som att ligga i en vattensäng som är varm,det kommer vattenstrålar underifrån och man bestämmer hur dom ska vara,jag valde cirkulation,samt styrka.

Strålarna går från huvudet och ner till fötterna,upp och ner.Man ligger fullt påklädd.

Första gånger var gratis.Har nu köpt en rehabklippkort på fem gånger för 90:- och varje massagetillfälle är på 15 minuter.


I fredags träffade jag Isabella och Collin utanför Stockholmsmässan.Vi skulle gå på underbara barn mässan.

Det var väl ingen wow mässa direkt.Mammor med sina barnvagnar trängdes och det luktade bajs överallt.

Vi gick in på Bak och chokladfestival mässan,smakade på en massa choklad och njöt av den goda chokladdoften.

Tog även en titt in på Hem och byggmässan innan vi tackade för oss och åkte hem.

  


 

Har köpt mig en ny tax till samlingen   


Halva oktober har nu gått och jag hoppas den andra halvan blir bättre.Kram

CarinaAv Carina - 8 oktober 2017 14:30

Det blev minst sagt en annorlunda helg,denna helg...


I fredags blev det ett besök hos frissan efter jobbet.Dags för lite färg och toppklippning.

Skönt med fredagar tycker jag,helgen var planerad med jakt både lördag och söndag.Hade planerat in att laga mat i Crock pot båda dagarna för att slippa laga mat då vi kom hem.

Förbereder Crock pot på fredagskvällen och ställer ut grytan i garaget.12 timmar på låg värme skulle den tillagas - pulled pork på vildsvin.

Strax innan klockan 6 på lördags morgonen var det dags att starta crock pot.

    Det blev fantastisk gott och här ser ni receptet >>>


Samling med jaktlaget vid 8-tiden.Dags för jakt i första såten.Kent gick med hund och jag stod på pass.

I början av såten kom det rådjur ut,lite längre in lyckades Jasny hitta vildsvin.Ett gäng på 3-4 styckna kom ut en bit ifrån mig men jag såg endast rygglinje och öronen på dem så att skjuta var inte att tänka på.

Jansy vände om in i skogen och satte fart på fler vildsvin.Kent skulle hänga efter och tog sig ner för ett berg på ett inte så lyckat vis.Det gick så illa att han bröt foten,ungefär vid fotknölen.

Jag skulle försöka hjälpa honom ut ur skogen,men insåg rätt snabbt att jag inte skulle fixa det.Tillkallade jaktledaren som kom och vi beslöt oss för att ringa SOS.

Eftersom det var en bit upp i skogen kom inte bara ambulansen utan även brandkåren.Det var ju en bit att bära och ojämn terräng.Sex män bar ner honom till ambulansen.Jaga vidare du Carina sa Kent.

Det kändes lite kymigt att inte åka med.Jag blev kvar med jaktlaget och hade sms kontakt med Kent.

Vi jagade vidare och en dovspetts blev skjutet av en kille i jaktlaget.


Vid 14 tiden ringde Kent och jag åkte då till sjukhuset för att hämta honom.

Tackvare bra kängor blev det ett "bra benbrott".Nu är han gipsad i 6 veckor.Han har ont,väldigt ont och jag lider verkligen med honom.

Så i dag har jag pysslat om honom lite extra.Frukost vid soffan och nybakad sockerkaka.Självklar i en hjärtform, bakad med kärlek.

  

Tänk vad fort livet kan få en vändning.Nu gick det ju trots allt bra med Kent,eller skapligt bra kanske jag ska säga, det hade ju kunnat slutat ännu värre.

Han hade många jakter inbokat ca 3-5 i veckan.Men det går ju inte med en gipsad fot ooch kryckor.

Undra om man kan vara hemma för vård av sjuk man ? Nej det går ju inte,men det hade varit bra,ialla fall den första veckan då värken är som värst.


Crock poten är i gång i dag med.Det blir en gryta på dovhjort,med lite rotfrukter och rödvin.Hoppas den blir bra.

Funderar du på en Crock pot så säger jag,köp en.Så himla smidigt och det blir fantastiskt gott.


Kram

/Carina
Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carina´s Blogg med Blogkeen
Följ Carina´s Blogg med Bloglovin'

Vädret


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se