Carina´s Blogg

Senaste inläggen

Av Carina - 11 december 2016 19:30

Då blev det vinter igen...


Tänk vad en helg kan gå fort,för fort om du frågar mig.

I fredags kom Gabriella till mitt jobb,vi åkte och handlade innan bilen styrdes mot vårt hem.

Vi skulle göra julgodis,äta middag och titta på idol finalen.

Två sorters julgodis blev det.

    

Snickers och lakritsstryffel med vit choklad och citron.Som tur är delar jag med mig av godiset till döttrarna för annars måste jag köpa större kläder efter jul.

Nu är det bara knäck kvar,men det är så tålamodskrävande med formar som välter och varm smet så det gör jag i min ensamhet så ingen behöver höra mina svordomar.

Har köpt mig en doseringstratt som jag hoppas fungerar och gör det lättare.

  Puss på valpar blev det också innan Gabriella åkte hem.Valparna får mycket kärlek i vårt hus.

  


Jag är så glad och stolt både över Rea och även över mig.

Trippelchampion blev hon i lördags då hon tog sin tredje 1:a på drevprov.Att få tag på domare som kan ställa upp och döma drevprov på en lördag är inte lätt.Men Erik ställde upp och det är jag väldigt tacksam över.Ibland är det svårt att få ledigt när man jobbar i skolan,men denna höst har det gått bra.

Det snöade på rätt bra när vi var ute.Men med stor jaktlust så finner man viltet även om de bara står och trycker.


 

En trött Rea tillsammans med domaren efter dagens prov.


  

Denna bild på Rea och mig tog Gabriella dagen innan då vi hade snöfritt.


Senare på eftermiddagen kom Isabella,Tim och Minou för att hälsa på.Dom hade varit på julmarknaden vid Kolmårdens djurpark.Det är så roligt med spontanbesök tycker jag.

  

Minou fick pussa på valparna som nu har öppnat sina ögon.


Idag var jag bjuden till Peggy uppe i Grillby på drevjakt med Rea.Vi gick gymnasiet tillsammans och jag hade väl aldrig trott att vi skulle ses igen under sådana former.Men tack vare Facebook så kan man hitta vänner från förr.

Vi har inte setts sedan vi slutade skolan.Det är alltså 30 år sedan,jösses vad länge sedan och vad gamla vi blev helt plötsligt. Jätte roligt att få träffas igen och kunna dela våra intressen på ålderns höst.

    

Mycket snö,och mer snö kom det under dagen.Så med denna snödjup är det nu färdigjagat med tax.

Jag var lite orolig över snön och hur trött Rea skulle vara i dag efter gårdagen drevprov.Men hon bjöd på ett riktigt fint drev som buktade förbi alla skyttar,tror jag.Men ingen kom åt rådjuret.

Peggy och Magnus bjöd på fika och lunch.En mycket trevlig söndag,tack för att vi fick komma.


Ett vintips vill jag bjuda på.Ett så smakrikt och fantastiskt gott rödvin som vi hade till älgkött med ugnsrostade rotfrukter.

  


Kram

Carina

ANNONS
Av Carina - 7 december 2016 19:15

Jag vill börja med att tacka för alla fina ord med anledning av det jag skrev om i måndags - Då ska hon bort...

Många privata inlägg och sms har jag fått där det är fler än jag som känner igen sig och lever i exakt samma situation.

Det är ju förskräckligt.Vad är det för föräldrar vi har och hur illa får man uppföra sig.Det är ju dom som satt oss till världen en gång,sett till att vi blev födda och format oss till den vi är i dag.Dom ska ju vara våra förebilder.Hur tänker dom där ?

Heter det inte att man ska behandla alndra människor så som man själv vill bli behandlad ?

Många gånger undrar jag hur vissa elaka människor är funtade ? Men jag tror jag har ett svar.De här människorna är de allra svagaste.Dom har svårt att se andra lyckas och må bra.

Men hur kan man behandla sina barn så illa ? Jag har då inte bett om att få Siv till mamma.

Jag blir jätte glad när mina barn lyckas,mår bra och ställer upp för mig och vår familj.

Nu ska jag verkligen inte gräva ner mig i detta för jag tänker inte ta mer skit från Siv.Nedräkningen har börjat,tio arbetsdagar kvar,sedan blir det jullov i två och en halv vecka.Ska bli så skönt med ledighet.Trivs på jobbet,men älskar att vara hemma.Barn och barnbarn kommer hit och myser med oss.

Vi kan förhoppningsvis jaga lite mer än vanligt.Det är som en Kent brukar säga - Arbetet inkräktar på tok förmycket på vårt fritidsintresse.


  

Som jag berättat tidigare så är detta med vin ett intresse som Kent och jag har.Och vad passar då bättre än detta vin Hunting Trail.

Beställningsvara på systembolaget.Vi har inte smakat det än,så jag ber att få återkomma om detta.


I går kom en ny låda full med nyheter - Smakboxen.

  

Alltid lika spännande att testa nya produkter tycker jag.Kram

Carina


ANNONS
Av Carina - 5 december 2016 18:45

Snart kan jag bryta helt och hållet med Siv.Trycka på delete knappen och radera kvinnan som är min mamma på pappret men en STOR SKIT i verkligheten.

Förra tisdagen så somnade min mormor in för gott på morgonen.Det har jag redan berättat.

Jag vet att dom äter lunch vid 12 så långt innan dess borde personalen upptäckt att Rut/mormor inte längre var vid liv.

När jag har hälsat på mormor så har det blivit runt 15 tiden.Och först vid 16:40 på tisdagen ringde min moster och meddelade mig om mormors bortgång.

Siv var den som dom skulle höra av sig till och jag är säker på att hon fick veta detta mycket tidigare på dagen.Kunde inte hon hört av sig till mig då? Varför bad hon min moster att ringa och meddela mig detta ?

Tänk om jag hade åkt dit i tisdags eftermiddag för att hälsa på mormor och då fått veta att hon inte längre är vid liv.


I dag skickade jag ett sms vid lunchtid och frågade när Ruts begravning blir ?

Skickade grupp sms till både Siv och min moster.

Fick svar från Siv fem timmar senare -Har varit på fonus i dag.Catarina meddelar dig.

En halvtimme tidigare hade Catarina meddelat mig om begravningen.

Men kunde inte Siv som faktiskt är min mamma meddelat mig om när och var begravningen var?

Detta är ju helt jävla sjukt.Förstår inte problemet ?


Många tankar som snurrar och jag känner bara mer och mer ilska,ja rent av hat till Siv,min så kallade mamma.

Jag kan bara inte förstå vad jag gjort för fel som fått henne att vilja behandla mig så som hon gör.

Men en sak är säker,människan ska helt klart inte få ta mer energi från mig.Efter begravningen den 20 december ska även hon begravas,bort från mitt liv ska människan.

Så kan hon sitta där på ålderns höst och vara en elak bitter människa för sig själv.För jag tänker då INTE bry mig.Kram

Carina


Av Carina - 4 december 2016 13:15

Det har varit händelserika dagar för fru Andersson.

I torsdags eftermiddag kom Jörgen hit,han som födde upp vår karelare-Tezz.Det är tredje året i rad som han kommer till oss för jakt torsdag-söndag.

Jag hade tagit kompledigt i fredags,och sent i torsdags kväll bestämde jag mig för att följa med grabbarna ut på jakten på fredag.

Vi samlades kl 8:30 på morgonen.Vi var sju jägare som skulle jaga.Jag fick mitt pass och innan hundföraren hade släppt sin hund meddelade han att "sura gubben" var ute och gick stavgång i skogen,allt för att förstöra tänkte jag och tappade hoppet om att få se något vilt.Denna "sura gubbe" gillar inte att vi jagar och har ställt till med ett och annat under åren.

När hundföraren meddelade oss att nu är hunden lös så fick jag efter ett par minuter på mig ett "stänkdjur" en dovhind med exakt sådan fin,prickig päls,som jag drömt om att få skjuta.Jag har sagt till Kent,skjuter jag någonsin en hjort med prickig päls ska jag ta och lämna in den för beredning.

PANG!!! Ett skott och dovhinden låg. Jag blev så glad att jag meddelade på radion det snabbaste jag kunde,smällen hade knappt tonat ut. Jag har skjutit en dov och den ligger !

      


Jag har fått förmånen att testa Keldas nya soppa Tex Mex Tomatsoppa, stekte på lite chorizo korvar och hade i soppan och en klick yoghurt. Det var en mycket god och perfekt som lunch vid elden.

    

Jakten fortsatte när vi var mätta och belåtna och ett rådjurskid sköts av en annan kille.


Vi hade bokat in oss på julmiddag vid Östermalma senare på fredagskvällen.

 

Det var mycket gott och vällagat,kan varmt rekommendera er att äta detta julbord.


Lördagens stora vildsvinsjakt med två sammanslagna jaktlag stod på agendan.

Samling klockan 7:30 för genomgång av jakten,samt utplacering av pass.Jag hade "lånat" Peters skjutkäpp i fredags. Eller så här var det,han hade åkt med Kent och glömt den kvar i bilen,när jag åkte hemifrån i fredags hade jag glömt min käpp hemma.Och jag med min onda högerarm kan INTE hålla upp en bössa så då tog jag mig friheten att låna käppen.

Och vad hände i lördags ? Jo jag glömde min käpp igen,visste att Peter skulle med och jaga.Men snäll som han är så lånade han ut den till mig och dagens jakt var på så vis räddad för mig.

Två såter skulle vi jaga vildsvin på.Cirka 25 skyttar och ett antal hundförare var på plats.

Jag fick mitt pass och i början av jakten så var det ett rätt hett pass,vildsvinen sprang uppe på bergen brevid där jag stod.Men fortsatte utan att jag kunde se dem.

Ett tag kände jag mig lite fel placerad.Vildsvinen var i den bortre delen av såten.Så ropar Kent till mig på radion, pass upp Carina vildsvin påväg till dig.

Jag såg efter en stund en gylta komma ut från grantätningen.Springande i skogskanten mot mig.Jag följde gyltan i kikaren på bössan,tog bort säkringen och PANG!!! Ett skott och gyltan låg.Väntade en stund och ropade . Jag har skjutit ett vildsvin och den ligger. Efter ett par minuter ropade Kent igen, pass upp Carina vildsvin påväg till dig.

Shit tänkte jag och fick värsta pulsen, hjärtat slog så hårt att hela jag skakade, kommer det ett vildsvin nu kommer jag ALDRIG kunna träffa den.

Men det var inga fler vildsvin,det visade sig att Jasny kom efter det vildsvin som jag nyss sköt.

Vilket Kent inte hade hört mig säga.Så när jag meddelade detta igen så var glädjen total.


      

Detta var mitt första vildsvin som jag skjutit för hund,och så blev det för våran hund-Jasny.Så himla roligt och jag var så glad.

Meddelade Peter att jag behåller denna skjutkäpp och köper en ny till honom.Den verkar bringa tur för mig.  

Snälla Jörgen hjälpte mig att dra ut gyltan då min arm inte klarar av det.


Vi hade en mycket lyckad dag i skogen och 15 vildsvin föll i backen.En var nog det STÖRSTA jag sett.

  

Mannen bredvid vildsvinet är en lång och ståtlig man så ni kan ju tänka er vilken bjässe han har bredvid sig.


 

Valparna är i dag 1 vecka och 1 dag.Dom är jämnstora,äter och mår bra.Valpen som har en liggande på sig är hanen. Han är något ljusare än tikarna.


I dag är jag hemma och jagar dammråttor medans Kent och Jörgen jagar i skogen.Skojade och sa att jag får väl hålla mig hemma nu så att även ni får skjuta.


  

Önskar er en trevlig andra advent.


Kram

Carina

Av Carina - 30 november 2016 13:30

Ingen kan leva i evighet,det förstår jag mycket väl.Men att det skulle gå snabbt från det att vi fick veta om hennes hjärntumör till att hon i går somnade in.Var väl inte vad jag hade väntat mig.

Samtidigt är jag så otroligt glad att mormor fick fira sin 91 åriga födelsedag tillsammans med mig,Isabella och Gabriella.


 Mormor var så fin och på ett strålande humör den 13 november 2016.Vilket gav oss ett riktigt fint sista minne tillsammans.


När jag hälsade på mormor i förra veckan 23/11 var hon trött,lite nedstämd och sa att hon snart skulle ge sig i väg.

Mormor trodde hon var i Grönsinka,fastän jag sa Sköndal så var hon bestämd-Nej Grönsinka heter detta.

Hon trivdes inte på sitt nya boende,det var så tråkigt sa mormor.Och vid flera tillfällen försökte hon rymma och när personalen kom i kapp henne viftade mormor med armarna och skulle slå dem.

Efter några rymningsförsök sa mormor,jag kommer inte här i från.Och jag tror hon helt enkelt gav upp tanken att rymma.

Men i förra veckan när hon sa att hon skulle därifrån så sa hon det lite kusligt och nu med eftertanke så kanske hon hade på känn att det faktiskt var på väg att ta slut.

I all sorg så känns det ändå skönt att mormor bara somnade in.Hon hade ätit sin frukost,druckit sitt kaffe och skulle "bara vila på kaffet".Men mormor vaknade inte mer och detta måste väl ändå vara det skönaste sättet att dö på.

Älskade mormor,nu kommer du upp till morfar och kan lämna tillbaka din cykel till tin pappa,som du var så orolig över.Dina systrar får du träffa igen och även Bojan.

Jag hoppas det tar lång tid tills vi två möts igen.Men hälsa morfar och ge honom en bamse kram från mig,även han är saknad.

Jag har vuxit upp med min mormor och morfar,dom stod mig väldigt nära.Tillbringade mina somrar med dom i Österfärnebo.Vi firade alltid jul,påsk och midsommar i hop.

    

Dom här bilderna tog jag i förra veckan och i dag skulle jag ta nya bilder.Ta med mig mormor ut på en promenad. Men så blev det tyvärr inte....Tack mormor för alla fina minnen med dig.


Det fick bli en promenad ner till Grindsjön i dag tillsammans med Rea.

    

När vi kom ner till Grindsjön i det vackra vädret fick jag för första gången se två svanar i denna sjö.Tänkte direkt på mormor och morfar när jag såg dem.Nu äntligen är dom tillsammans igen.

    


Kram

CarinaAv Carina - 29 november 2016 14:00

I år blev det första advent utan lussebullar.Är detta verkligen möjligt ? Japp tyvärr blev det så.Värken i framförallt höger arm satte STOP för bullbakning.

Ringde vårdcentralen i går,men dom bad mig återkomma på fredag då jag varit hemma en vecka,om jag ska sjukskrivas längre.

Men jag gav mig inte,är inte intresserad av sjukskrivning,vill veta vad det är som gör så ont och få eventuellt smärtlindring för det.

Så i morse ringde jag igen och kl 10:15 fick jag tid.

Armen,framförallt höger,är det inflammation i och behöver vila.Så nu äter jag antiflamatoriskmedicin och värktabletter.Hon rekommenderade sjukgymnastik,vila och att jag i nästa vecka och två veckor framåt jobbar halvtid. Men jag tänker som så att om jag bara är försiktig och inte anstränger höger arm så klarar jag av heltidsjobb.Resten av kroppen fungerar ju som den ska.


I och med detta så blir det ingen träning på Curves,vill bli riktigt bra i armen innan jag går dit igen.


  

Vädret i går var fantastiskt vackert så jag tog mig en promenad.


 

Nora tar väl hand om sina små,hon är ju för fin min Nora.


I dag fick jag veta att en nära vän fått en stor hjärnblödning och nu ligger på intensiven.Livet kan snabbt få en förändring.Så lev i dag,i morgon kan det vara försent.Kram

Carina

Av Carina - 27 november 2016 09:15

Denna vecka kan jag inte säga att jag varit stark.Ont i mina armar och väldigt trött och svag.Vet inte om det kan vara influensan.Fick i alla fall svar på brevet jag skickade till min läkare och nu är proven tagna och han hör av sig om det inte ser bra ut.

I fredags var jag tvungen att avvika från jobbet redan vid tio.Kroppen sa i från och mina fina arbetskamrater sa åt mig att åka hem,vi fixar detta åk nu,sa dom.Och jag vet ju att dom fixar det,men jag har så svårt att vara hemma när jag är dålig.Måste börja tänka om tror jag.

Det blev en fredag på soffan framför öppna spisen,med datorn på magen för att se på TV-play och Historie ätarna. Mycket bra och intressant program.Har inte tittat på det förut så jag såg dom två nya avsnitten för i år och kommer nu att se även dom återstående programmen.


I lördags vaknade jag med migrän,förstår inte vad det är med mig och lördagar.Hade inget planerat,det starkaste jag drack kvällen innan var ramlösa.Efter lite migränspray och en tablett gav migränen med sig.

Har haft förmånen att få provsmaka ny produkt - SKYR

  

Åt den till frukost och detta blev en favorit.Så krämig och god,fri från socker och en fantastisk vaniljsmak.Finns även i två smaker till som - Röda äpplen, Granatäpple & hallon.


En dag tidigare än beräknat satte det i gång.

I går vid 13 tiden förstod jag att här kommer det bli valpar innan dagen tagit slut.

  

Och varje gång mina tikar ska valpa så får jag SÅ DÅLIGT SAMVETE!!!

Varför då ? Jo där ligger dessa taxtikar med värkar och jag kan inte göra annat än att titta på.Önskade att jag kunde klämma/trycka ut valparna så slapp tiken lida.

Nora var mycket duktig och ut kom det fyra valpar.Detta visste jag eftersom jag röntgat henne,tycker det är så tryggt och bra att ha koll på läget.

  

En hane och tre tikar.Fyra nya jaktstjärnor har vi nu i valplådan.Alla ska få ett namn på bokstaven T.

Trapper,Tindra,Tikka och Twittra ska dom heta.

Pappan till valparna heter Kustfyrens Solo.


Och hur mår jag i dag då ? Huvudvärk,värk i armarna och seg.Som om jag hade något i kroppen som inte riktigt vill bryta ut.Det blir vila för fru Andersson även i dag.


Kram och trevlig första advent.

/Carina


Av Carina - 20 november 2016 20:15

I torsdags var jag ledig,Rea och jag skulle i väg på ett ordinarie drevprov arrangerat av Östsvenska taxklubben.

Sent i onsdags kväll ringde domaren mig och meddelade mig om tid och plats för provet.

Jag hade nästan givit upp hoppet om att provet skulle bli av.Jag är lite av en ordningsman/kvinna.Vill veta i god tid, som när man ska på utställng och får sitt PM om tid och plats osv en vecka innan det är dags att ställa ut sin hund.

Men det kanske inte fungerar på samma sätt när det gäller ordinarie drevprov ?

Jag mötte min domare på Mörkö,en mycket trevlig man.Vi hade en solig dag med lite vind.Fina drev och jag kunde åka hem med ett smile på läpparna.

När vi stod och lyssnade på Reas drev kom en vildsvins sugga med sex kultingar ca 5 meter i från oss.Stannade upp och iaktog oss,riktigt häftigt,innan dom sprang vidare.

I morgon/måndag ska domarna träffas för kolegium och min domare skulle föreslå ett 1:a pris.Nu är det bara ett 1:a pris kvar till championatet.Hoppas att jag hinner starta Rea på ett till prov inom kort.


I torsdags kväll kom Kristoffer och Ronja hem till oss för två dagars jakt.

En aning stressad efter en intensiv dag med jaktprov och diverse annat inbokat slängde jag i hop en middag  som blev en riktig jävla flopp.Totalt smaklös korvgryta utan kryddor,dom hade jag missat att ha i så jag skämdes som en katt ska ni veta.


  

I fredags var Kent med Rea och Kristoffer med Ronja på Östermalma och jagade.En mycket uppskattat dag försåväl två som fyrbenta vänner.

I fredags kväll försökte jag kompensera torsdagens flopp-middag med en efterrätt med krämig citronmousse och lakritschips.

  I lördags var Kristoffer och Ronja med mig och Rea på jakt vid Sotholmen.Rea var rätt trött efter två dagars jakt men Ronja var desto piggare.Tre såter jagade vi i men inget blev skjutet.

  

Kocken Anders Levén var med och jagade.Vi fick varsin mössa av honom och han hade även med sig sin egen tillverkade korv som han bjöd på.

Efter dagens jakt åkte Kristoffer och Ronja hem till värmland igen.


Idag var vi till Östermalma på julmarknad tillsammans med Minou,Isabella och Tim.

  

Efter julmarknaden åkte vi hem till oss.Fikade,lekte och åt middag tillsammans innan det var dags att köra hem tjejerna(Tim var och dömde match).I morgon väntas en ny vecka.

Jag hoppas att jag kan jobba,har sedan några dagar tillbaka haft en så fruktansvärd värk i min kropp,värst är det i armarna.Börjar bli förkyld också så jag misstänker att influensan kan vara i antågan.Har faktist inte tränat sedan i tisdags så träningsvärk kan jag helt klart utesluta.

Jag ska bita i hop och hoppas att jag inte blir sämre.Vet att det inte är så poppulärt att ringa sig sjuk på jobbet då vi har hög sjukfrånvaro hos viss personal.Men blir jag sämre så går hälsan före sura miner.Jag har inte varit hemma/sjuk på väldigt länge.


Kram

Carina
Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carina´s Blogg med Blogkeen
Följ Carina´s Blogg med Bloglovin'

Vädret


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se