Carina´s Blogg

Senaste inläggen

Av Carina - 17 januari 2018 19:45

17 januari - över halva månaden har redan gått.Tiden går nästan otäckt fort nu.


Och bättre sent än aldrig...

Nu har vi ett vitt landskap utanför fönstret,det är så fint och alldeles lagom mycket.Snön började falla i går eftermiddag.  

Tyvärr är det lite för mycket för att kunna jaga med tax.Men med tanke på att det bara är två helger kvar så har jaktsäsongen ändå varit ovanligt lång för taxarna i år.

Hoppas nu att snön ligger kvar ett tag.


Kallt ute men varmt inne.

Och det är ju fantastiskt skönt att man slipper frysa inomhus. Vi har,tycker jag, haft dålig uppvärmningssystem i huset.

Men inte längre,för nu har mannen bytt värmesystem i går och i natt drömde jag att jag var på en solig och varm strand.Men till min stora förvåning vaknade jag upp i min säng.Sedan var det omöjligt att somna om.


Stjärnorna på slottet.

Regina Lund var lördagens huvudperson.Vilken uppväxt hon haft.Blir så förvånad att hon är så varm och kärleksfull med tankte på hennes tragiska uppväxt.Ibland undrar man varför vissa skaffar barn då dom är så självupptagna och inte bryr sig om sina barn.

I fredags fick även jag vara på ett Slott - Häringe slott.Vi hade planeringsdag i denna vackra miljö.


   

Bilden längst ner till vänster är första kylskåpet som blev till.Så stort och så fint,undrar om det var funktionerligt ?


I lördags blev det ingen jakt,däremot åkte vi ut till jaktmarken för att mata djuren med majs och ensilage.Vi passade även på att äta lunch och Vida fick springa löst en stund.

  

Söndagen blev det däremot jakt och tre rådjur blev det denna jakt.Och det roligaste av allt var att Ellinore fick skjuta.En ny jaktvän som nyligen tagit jägarexamen.


Nu är det Mästerkocken strax.Nytt för i år är att Manneström ringt på två personer och låtit dom lagat mat och sedan har dom fått gått vidare i tävlingen.Jag skulle DÖ om han ringde på min dörr,men dom klarade det riktigt galant.Kram

Carina
ANNONS
Av Carina - 11 januari 2018 19:30

Då har man nästan blivit 50 år.Tänk vad tiden går fort.

Jag är nu halvvägs till 100 eller nästan halvvägs,det fattas ju faktiskt 1 år.Jag sa alltid till min mormor att vi skulle bli 100 år, hon och jag,men tyvärr tog cancern hennes liv.

Såg på cancer galan i måndags Tillsammans mot cancer,och bestämde mig då för att stödja cancer forskningen med 100:-/ månaden.

Många bäckar små,men är vi fler som bidrar så kommer dom fortare fram med forskningen.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare ger du forskningen de bästa förutsättningarna. Dina regelbundna gåvor håller nere våra kostnader samtidigt som forskarna mer långsiktigt kan planera sitt arbete  >>>  

Tobias,Isabella,Collin,Tim,Gabriella och Minou kom för att gratta mig i går.Vi åt middag tillsammans som avslutades med banoffee innan det var dags för dem att åka hem igen.Tusen tack för att ni kom så mysigt att ha er hos oss,och TACK för ALLA fina presenter.


Jag måste bara få skryta över min engagerade dotter och svärson.

Dom är så fantastiskt bra med Minou. I går åkte dom och hämtade henne på förskolan vid 13 tiden för att hon skulle få åka skridskor för första gången.Dom hade även köpt skridskor åt henne.

Tim försökte lära Minou att åka,lite som bambi på hal is,men det är svårt i början.

När det var färdig åkt blev det varm choklad och smörgås som Isabella hade med sig.

Så glad för Minous skull att hon får möjlighet att uppleva olika saker i sin barndom.Tack Isabella och Tim när är verkligen toppen bra.

  

Collin och Minou kommer att få uppleva mycket roligt tillsammans.


I morgon har eleverna studiedag.Vi behöver tid för att planera vårterminen.

Jag minns när mina barn var små och gick i skolan.Man förstod inte varför skolan skulle ha stängt direkt efter jullovet.Dom har ju varit lediga hela jullovet, räcker inte det ?Nu vet jag bättre och kan svara på det -Nej det räcker inte.

För på jullovet är vi lediga och när vi är tillbaks på en ny termin behövs den planeras upp för att eleverna ska få en välplanerad och genomtänkt termin och på så vis få ut det bästa av sin skolgång.

Helst skulle man vilja ha en hel vecka,men det går ju inte förstås.Kram

Carina
ANNONS
Av Carina - 7 januari 2018 19:00

Då har ännu ett jullov lidit mot sitt slut.Har haft det fantastiskt skönt.Umgåtts med nära och kära,tillbringat mycket tid i skogen.Så kort och gott ett mycket bra lov.

Julen städade jag undan i går,måste alltid få det gjort innan jobbet börjar och jag fyller år.För nu är julen över för mig även om man i sången sjunger att den varar ända till påska.

I dag var jag och döttrarna med Minou och Collin i Globen för att se Disney On Ice.

  

Det var bra,men förra året var mycket bättre.Både Minou och Collin verkade tycka om det och det är ju för deras skull vi går.  

Under jullovet var jag på en jakt.Det var en stor jakt med PM utskrivet,en grupp utställare, hunförare osv.Var sak på sin plats så att säga.Det gick tydligt igenom vad man fick skjuta och i första hand dovhjort.

Sköt man en doskovel kostade det 15000:- endast 4 spetsar fick skjutas sköts det fle,kostade även dom 15000:- och så även alla hornbärande dov över spetsstorlek typ stånghjort osv.

Jag blev utsatt i mitt första pass och det sköts friskt i såten,nästan så att man ville ropa "gott nytt år".

När jag suttit ett bra tag kom en dovskovel bakom mig på min högra sida och jag hade kunnat skjuta honom.Men tänkte till "är han stor nog för att betala 15000:- för ?"

Nej då var dovhjorten jag sköt 1 september lika stor,så han fick helt enkelt gå vidare.

I andra såten kom dovskovel nr 2,han var STOR så hjärtat slog frivolt HONOM VILL JAG HA!!!

Men han rörde sig i förbjuden skjutzon innan han trippade vidare.SUCK Så jädra synd,han var ju så himla fin...

Det sköts inte riktigt lika mycket i denna såt.Efter avslutad såt var det dags för lunch - kycklingsoppa,smörgås,kaffe och chokladkaka.Känns lyxigt att inte behöva ordna med lunch under en jaktdag.

Mätta och belåtna var det dags för dagens sista såt. Även där kom en dovskovel,i alldeles för hög fart för att jag skulle klara av att skjuta.Så även en dovkalv.Jag skjuter inte på skenande djur.

Så jag fick helt enkelt inte skjuta något,men hade en fantastisk naturupplevelse ändå.

Det som jag förvånade mig mest över var hur många det var som sköt på djur där det blev eftersök.

En kille hade 2 eftersök i första passet, ett eftersök i andra och även två i den sista såten.Bör man då inte ta sig en funderare på om man verkligen ska skjuta på allt man ser och går bössan verkligen som den ska ?

Jag är väldigt försiktig och försöker tänka innan jag skjuter,ibland tänker jag nog lite för länge och missar på så vis vissa djur.

Jag är väl inte världens bästa skytt,man kan alltid bli bättre och öva betydligt mer.

Hade jag varit jaktledare för denna jakt så hade jag nog bett dessa män att låta bli och ladda sin bössa i nästa såt.

Nu var en mycket skicklig eftersökspatrull där,men jag tyckte ändå att det blev väl många eftersök för vissa skyttar.

27 vilt blev det innan vi åkte och om det fanns fler skadeskjutna djur som hittades efter att vi åkt hem vet inte jag.

Men eftersök skulle det bli.

Jag kritiserar sällan eller aldrig jaktledare för i dom jaktlag jag är med i sköter man detta med etik för djuren värdigt och med stil.

En jaktledare jag hade förut sa - Nu ska vi ut och döda! Då stegade jag fram till honom för att tala om att jag accepterar inte ditt sätt att se på jakten.Nu ska vi ut och jaga,det är viltvård vi är här för och inget annat.

Nästa jakt sa samma jaktledare - Nu ska vi ut och jaga.

Tycker att vissa inte har respekt i mot djuren och det vi faktiskt gör,viltvård.

Nog om detta.


Såg ni Stjärnorna på slottet i går ? Så tårgripande,vad en del människor får gå igenom.WOW vilken kvinna hon är denna Marianne Mörck.Nästa lördag blir det Regina och då bara måste jag titta.


  

Att få en handgjord present från någon,är bland det finaste man kan få.Denna kniv fick jag av en valpköpare som han själv gjort och själva knivskaftet är horn från hans första älg.Känner mig så oerhört smickrad av denna fina present från Peter & Sako.Har skrivit TACK och gör det även här,så glad över kniven.


  

Stolt farmor & mormor berikad med två fantastiska barnbarn.

Var nöjd med
Allt som livet ger
Och allt det som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!
Var glad och nöjd
För vet du vad
En björntjänst gör ju ingen glad
Var nöjd med livet som vi lever här.


(Tänk om alla bara kunde vara glada,nöjda och tacksamma)


Kram

Carina


Av Carina - 4 januari 2018 15:00

Välkommen år 2018.Ett nytt oförstört år med en massa möjligheter,nu blickar vi framåt.

Det bästa med år 2017 var då jag blev mormor till mitt älskade barnbarn - Collin.

Känner mig så rik och stolt över mina två fina barnbarn,livets krydda.


Julen har vi nu lämnat bakom oss.Det blev en lugn och mysig julafton tillsammans med våra tre barn,dreas respektive och barnbarn.

Vi firade silverbröllopsdag på nyårsafton och fick sällskap av Tobias och Minou.

  

Jag är så nyfiken på vad 2018 har att erbjuda ? Vilket blir årets höjdpunkt ? och kommer min dröm att slå in ? Ja den som lever får se.

Sista året som +40, nästa år blir jag 50-taggare.

Har ingen ångest för att åldras,lever här och nu.Ångest är för dom som inte älskar livet,och älska livet det gör

nämligen jag ,detta med ångest har jag lagt åt sidan för länge sedan.

Alla ska vi ju den vägen vandra så man får helt enkelt gilla läget.


Dom hade lovat en varga vinter,kall med mycket snö.I våra skogar ser det ut som sjöar,snart få man jaga med flytväst på taxarna så att dom kan ta sig fram.

Jag undrar när vintern/snön kommer ? eller blir det en snöfri vinter i år ?Jullov har jag nu och det blir mycket tid i skogen.Är så glad att jag har det intresset.Allt man får se och uppleva i naturen.

I går när jag satt på pass så kom en älgko ut från skogen på en äng, hör då en kvidande från skogen/såten och ljudet blir bara starkare och starkare.Tillslut kom en älgkalv ut,älgkon sprang över ett dike och kvar på andra sidan blev älgkalven som hade svårt att ta sig över.Det jag blev förvånad över var att inte mamman stannade upp för att ha koll på sin kalv,hon var nämligen påväg in i nästa skog/såt.Efter mycket tvekan så kom till slut även älgkalven över,efter att ha plumsat i det djupa diket.Kalven ruskade av sig vattnet och sprang mot mitt pass,stod nedanför en stund.Kliade sig med bakbenen på huvudet och tog några steg till. Var på väg bortåt men fick då höra hundskall från andra såten och sprang upp i såten bakom mig med sin mamma.

Eftersom vi nu inte jagade älg så kunde jag titta på dom och bara beundra dem,fantastisk naturupplevelse.


 

Kram

Carina


Av Carina - 11 december 2017 18:45

Då har vi fått lite snö igen,det är alldeles lagom mycket,men det ska regna bort igen.Vi får nog en grön jul i år med.


Om sig och kring sig - Jag har ett litet problem och det är att jag bryr mig lite för mycket i andra människor, och framförallt dom jag tycker om.Vill att människor i min närhet ska må bra.Och kan jag så hjälper jag gärna till.

Har två vänner som från början inte visste om varandra.Jag tycker mycket om dom båda och en dag kom jag på den goda tanken att dom borde ju få träffa varandra.Men hur ska jag få till den träffen ?

Jag frågade den ena vännen om jag fick presentera den för min andra vän och detta togs emot med glädje.

Nu har dom haft kontakt i några veckor och i helgen träffades dom för första gången.Min ena vän var lite pirrig inför träffen och så även jag.Tänk om jag tänkt fel ? Men nej jag tror dom kommer att gilla varandra.

Och vad jag förstått så blev träffen lyckad, fick nämligen ett meddelande "Du kanske borde bli en matchmaker".

Jag är så glad för deras skull och det ska bli spännande och se vad detta blir   


I have a dream - ja och det är inte bara en utan flera.Men en av mina drömmar är att få sitta fram hos en pilot och flyga med.Jag har länge varit nyfiken på hur det fungerar och hur tusan dom hittar rätt där uppe ovan molnen ?

Jag hittar ju inte en rätt på bilvägarna.Har jag tur kanske jag kan få flyga med en vän,håller nu tummar och tår att detta går att genomföra.


Kvalitetstid - i fredags var det dags för mig och döttrarna att träffas.Det var bokat sedan i somras.Vi skulle se dansföreställningen DANSA SAMBA MED MIG – EN HYLLNING TILL CORNELIS VREESWIJK läs mer här >>>

Tobias Karlsson från Let’s Dance berättade om denna dans föreställning i maj då jag var i Växjö.Jag gillar ju både Dans och Cornelis så detta var något jag inte ville missa.

Dörrtarna och jag åt en tre rätters middag på den mysiga resturangen La Cantina i Södertälje.Fantastiskt god mat, bra service och riktigt mysigt.

Mätta och belåtna gick vi vidare i Södertälje för att se denna två timmars dansshow.

  

Evelina Schönberg Olsén sjöng flera av låtarna och hon har ju en fantastisk röst.En mycket lyckad kväll med döttrarna.


Carina vad ska du gör i helgen ? brukar en av eleverna fråga mig i slutet på veckan och mitt svar blir som alltid - jaga.Det är jakt både lördag och söndag och när vardagarna kommer så är jag så trött att jag inte får mycket gjort.

Men snart,om sju arbetsdagar är det jullov och då ska jag vila upp mig och hämta krafter igen.

  

Det blev en lyckad jakthelg,även om inte jag fick skjuta så fick jag vara med när mina jaktkompisar sköt och det glädjer även mig.Det sköts älg för Jasny,dovkalv för Nora,rådjur för kompisens tax och resten var så kallade stänkdjur.

Mycket frisk luft blir det, är ute mellan 7-8 timmar per dag vilket är skönt och man somnar ovaggad i soffan.Har nog inte sett ett helt program på tv denna höst.
Kram

CarinaAv Carina - 3 december 2017 19:15

Redan decemer,jag hinner inte med någonting längre.Mitt vakna tillstånd går åt till arbete och jakt.Däremellan sover jag känns det som.Har lite svårt för denna mörka årstid,men snart vänder det igen,skönt.


Dagens första såt var färdig jagad då jaktledaen ropar ut på radion att jakten avsutas,patron ut,vi samlas vid grillplatsen.

Jag tömde min bössa och klättrade ner från tornet,nu skulle det bli gott med lunch och att få värma sig vid brasan.Det hade varit lite småregningt på förmiddagen så jag kände mig lite frussen.

Började gå mot grillplatsen då jag hör att någon kommer gående bakom mig.Mycket märklig känsla då jag visste att jag suttit långt ifrån nästa pass skytt.

Jag vänder mig om möts jag av en älgkalv,som i fullfart med öronen slickade bakåt springer rakt mot mig. Jag blev livrädd och skriker rätt ut NNNNNNEEEEEJJJJJ!!!!!!!!!!!!

Då vaknar jag till ur min (mar)dröm,hjärtat slår så hårt att det ekar i sovrummet,jag blev samtidigt rädd av mitt eget skrik och hade jätte svårt att somna om,uppjagad till max.

Kent undrade vad jag skrek för ? och jag var orolig att jag hade väckt våran gäst Jörgen.Men han hade som tur var inte hört mig skrika under natten.

Lyckades till slut somna om och det första jag tänkte då jag vaknade i morse var,idag ska jag skjuta älgkalven,han ska minsann få igen...Men tyvärr lös älgkalven med sin frånvaro.

Undrar om jag kan börja kallas för jaktgalning ?


Det har blivit jakt i dagarna tre för min del,tog ledigt från jobbet i fredags.

Jörgen ( uppfödare till Tezz ) kom till oss i torsdags och har varit kvar till idag söndag.

  

Det har skjutits rådjur,dovhjort och vildsvin under dom här tre dagarna.Mycket frisk luft,en heldel steg och trevligt umgänge.Nu är det bara att ladda batterierna till nästa helg.


När man jagar varje helg är det svårt att hinna med något annat.Får lite dåligt samvete när jag inte hinner träffa mina barnbarn.Men som tur är råder Isabella bot mot detta,hon var nämligen barnvakt åt Minou denna helg så i fredags var kom hon över till oss med Minou och Collin.Dom åt middag med oss och vi myste en stund innan det var dags att säga hejdå.

  

Mina fina älskade barnbarn Minou 4 år och Collin 3 månader.  

Första ljuset är tänt,tre veckor kvar till julafton.


Kram

CarinaAv Carina - 23 november 2017 20:15

Black Friday - sms och mail fullkomligt strömmar in,det finns liksom ingen hejd på det.Är det nu man ska passa på att köpa alla julklappar kanske ?

Jag är i så gott som klar med mina julklappar,vilket känns skönt.

Veckorna rusar i väg och i morgon är det en månad kvar till julafton.Snart åker ljusstakar upp i fönstret och belysningen ute.Kan behövas lite ljus utanför huset då snön som kom regnat bort.


Hur svårt ska det vara att spå vädret ?

0 % regn lovade dom i lördags och jag var dygnsur då jag kom hem efter dagens jakt.Hade gått med hund i första såten och blev då ordentligt blöt.I andra såten stod jag på pass och regnet vräkte ner, där stod jag på en sten och lyssnade på jaktkompisens hund som drev ett rådjur,jag var inte klädd för regn och att byta till torra kläder innan jag gick ut var ingen ide eftersom jag då hade blivit lika blöt igen.

Funderade på mitt val av hobby en stund då jag frös in i märgen, visste inte hur jag skulle stå för att hamna mitt i kläderna.Dom satt liksom fast på huden,obehaglig känsla.

Efter avslutad jaktdag så blev det hem till duschen för att få upp värmen.Isabella och Tim hämtade mig,vi skulle in till stan  och äta middag och träffa Isabellas kompis Anna.

Jag är så otroligt stolt över Isabella som är så trygg och säker i sin roll som mamma.Att gå på resturang med Collin är inget som oroar henne.Åka kommunalt fixar hon galant.

Jag var mer försiktigt som mamma och osäker.Men jag var å andra sidan bara 20 år då jag blev mamma första gången,Isabella är ju 26 år och helt klart mer mogen som mamma.


  

Mätta och belåtna åkte vi ut till Djurgården.Tim och Collin åkte vidare.Vi tjejer skulle på Cirkus och se Martin Stenmark.

Hej. Jag heter Martin. Jag är Randis lillebror men Davids storebror. Och så är jag storebror till Emelie, Axel, Mio. Och Elin, Johannes och Linn och Benjamin, Olle och Josef. Vår mamma hette Linda.

”Syskonkärlek – Räkna med bråk” berättar han en galet, rolig, spännande och fartfylld historia om sin uppväxt i en ovanligt stor familj.

 Martin  berättar om hur det är att växa upp i ”Familjen Annorlunda” med ständigt nya adresser, pappor och små barn. Det är en komplicerad historia som är fylld med kärlek, smärta och längtan, men samtidigt glädjen att vara uppväxt i en ovanligt stor familj.Funderingar varvat med härlig musik och sång som fick mig att sjunga med.En mycket bra show.


På söndagen blev det jakt igen.


Veckodagarna rullar på med träning och dom vardagliga rutinerna.I tisdags var det dags för tandläkarbesök,kontroll av tandtroll.Har lyckats hålla dom borta och kommer att bli kallad igen om 2 år.


I dag var jag hem till Collin för lite mormor mys.Finns det något gulligare än när bebisar jollrar och ler ? Mitt hjärta smälter.Tycker det är så fantastiskt mysigt.Kram

Carina

  

Av Carina - 15 november 2017 19:45

  

November månad är en mörk och tråkig månad.Vad passar då bättre än att köpa sig en ny almanacka för 2018.

Jag har alltid gillat almanacka i pappersform och kommer nog inte att sluta använda dom.

Blicka framåt och planera in är bland det roligaste jag vet.Man måste ha något att se fram emot.

Jag planerar två nya valpkullar 2018,en resa till Paris är bokad och några andra aktiviteter.

Så nu känns november månad inte lika tråkig längre.


Har tränat två gånger denna vecka,men i dag var det tungt,riktigt tungt.Men jag tog mig igenom min uppvärmning/cykling på 15 minuter och dom 11 maskinerna på gymmet.Efteråt kändes det fantastiskt skönt och jag var nöjd med mitt resultat.

Jag väntar med spänning på resultat även på min kropp,någon skillnad borde jag väl ändå se snart,har dock inte sett något skillnad än.Det är nu min sjunde vecka som jag tränat.

Måste helt klart dra ner på godis och bakverk,för annars blir det nog intet större resultat.Mitt bantande har jag lagt på hyllan,är för gammal för att banta.Men att äta sunt,röra på mig,minska i omfång och på så sätt må bra,blir man aldrig för gammal för.


Ska nu på en tvådagars kurs för Hem - och konsumentlärare.

Där hoppas jag inte bara få inspiration till mina lektioner utan även till mig själv.Många spännande föreläsare kommer dit.

Vi kommer blandannat att få lyssna till detta -

Så stödjer du elever till medvetna val ur ett hälso-,miljö och ekonomiperpsektiv  - ta del av aktuell forskning.


Näringslära - ta del av aktuell forskning.

Vilka är det senaste rönen gällande socker ? Vad är miljövänligt och hållbart gällande kött ? Vad är det senast sagda gällande kolhydrater och proteiner ?


Inspirationsföreläsning - Pulvermosets land.

Hemlagat,färskt eller naturligt - det är lätt att bli lurad av de stora livsmedelsföretagens produkter,som är rika på

E-nummer men desto fattigare på riktiga råvaror.

Ta det av handfasta tips för att undvika de värsta matfällorna.


På jobbet fortsätte våra fläktar att torka dom våta vattenskadade väggarna.Några väggar kommer att rivas.

Luften är jobbig och så även ljudet,vi som jobbar i dessa lokaler ser mer eller mindre trötta och känner oss rätt slitna. Det är en arbetsmiljö som påverkar oss alla både elever och personal.Så det blir skönt att få komma bort från skolans lokaler i två dagar.


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carina´s Blogg med Blogkeen
Följ Carina´s Blogg med Bloglovin'

Vädret


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se