Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 11 juli 2017

En hemsk upplevelse

Av Carina - 11 juli 2017 11:15

Jag minns mina somrar som liten.Varje år tillbringade jag dom i Österfärnebo,två somrar blev jag ivägskickad som sommarbarn.

En hemsk upplevelse.Jag som var en mycket blyg och försynt liten Stockholmsflicka hamnade hos en bondfamilj.

Det kommer bli jätte roligt Carina,du tycker ju om djur.Ja visst gjorde jag det,men jag kände ju inte familjen jag skulle bo hos.

Min mamma hade inte körkort så jag fick åka med en arbetskamrat till henne och hennes man.Som liten var jag väldigt åksjuk,spydde ner hela baksätet,fastän jag fått åksjuketablett.Resan var hemsk,fick så mycket skäll av mannen för att jag betedde mig så illa,jag var ju bara åksjuk.

Väl framme hos familjen,tror det var i Sala trakten,så blev jag i stortsett bara avsläppt,Görel som mammas arbetskamrat hette och hennes man skulle åka vidare till sitt landställe.

Där stod jag med min packning,7 år gammal och luktade spyor.Familjen kom ut och tittade på mig som om jag vore något hemskt som katten släpat hem.

När dom familjen pratade om mig sa dom aldrig Carina,utan jag fick heta den där Stockholms ungen.

I två hemska veckor var jag där och allt jag minns från dom somrarna var en massa skäll.Jag hade enligt dom förstört tapeten vid sängen för att jag sparkade på den då jag sov.

Jag blev serverad kokhet choklad på morgonen som jag ombades att dricka på en gång.Det var omöjligt,minns hur jag brände mig på både läppar och tungar.Men dricka det skulle jag,så försiktigt sörplade jag i mig den varma chokladen och fick då skäll -SÖRPLA INTE!!

Jag var den hopplösa och enligt dom ouppfostrade Stockholmsungen.

Det jag inte visste när jag lämnade mitt sommarhem i Sala var att det skulle bli en sommar till där,året efteråt.

Men då sa man inte vart jag skulle när Görel och hennes man hämtade mig,så jag trodde jag skulle få vara hos dom,på deras landställe.Tyvärr blev det inte så.

Då fick jag minsann höra att dom varit tvugna att sätta upp ett skydd för att skydda tapeten vid sängen där jag sov,för jag förstörde så mycket.

När mina två veckor var över fick jag komma upp till Österfärnebo.Älskade den platsen,dit skulle jag minsann flytta när jag blev vuxen,för där fanns bara snälla människor.

Jag älskade att se min morfar sitta framför den röda rosbusken som prydde ena hörnet av huset.

Vi åkte fram till kiosken för att köpa kvällstidningen,min morfar och jag.Han var en STOR godisgris och vi åt godis i smyg,säg inget till mormor sa han.Och jag minns hur gott det var,att äta godis i smyg med morfar.

I bland när vi gick in på affären kunde han öppna en godispåse,men vad gör du morfar? så får man väl inte göra,sa jag till honom. Jo visst får man det,man måste ju provsmaka så jag vet om jag ska köpa det eller inte.


Jag har alltid varit väldigt förtjust i rosor,när jag ser en röd rosbuske så tänker jag på min morfar och kan nästan se honom sitta där i en stol framför busken.

På morfars begravning som var då jag var 17 år spelades - När rosor aldrig dör.För mig har den blivit morfars låt.

När jag var 25 år flyttade vi till ett radhus i Skogås,utanför var en rosbuske planterad,en med röda rosor.Men av någon anldening så ville jag inte ha den kvar.Så det första vi gjorde var att gräva bort den.Vet inte i dag anledningen,men den skulle bara bort.

Under alla år som jag bott hemifrån fram tills vi flyttade hit ut till huset i skogen har jag spart alla mina rosbuketter jag fått.Dom låg uppe på ett skåp,men då vi flyttade hit åkte alla ner i en svarsäck och slängdes.


Förra sommaren var jag till Cindy,hon trimmar mina taxar.Det var så vackert utanför hennes hus.Så mycket rosor, av olika sorter.Då bestämde jag mig för att nu är jag redo att köpa min första rosbuske.

Cindy hade en rosbuske som vi stod under,den klättrade över an spalje som blev till ett tak.

Lyssna,blunda och dofta sa Cindy till mig.Det var magiskt så fantastiskt härligt med bina som surrade och doften från rodorna.Här under sätter jag mig mig alltid när jag behöver varva ner sa Cindy.

Den sorten måste jag köpa - honungsros heter den.

Men förra sommaren var det stört omöjligt att få tag på den.I år har jag fåt tag på rosen och köpt mig fyra buskar som snart ska planteras.

  

 

Denna roskuske  - New Dawn köpte jag förra sommaren.Rosa blommor blir det på den och blommar juli-oktober.Så nu går jag här och väntar på att knopparna ska spricka och blommorna kommer fram så jag kan dofta på den.


  

Dovhjortar är så fina,framförallt dom prickiga.Jag sköt en i början av december,som var prickig.Skickade in mitt skinn och väntar nu fortforanade på att få det tillbaka.Ringde för en månad sedan och frågade hur han låg till ? Och om ytterligare en månad var det dags för honom att plocka fram mitt skin från frysen.

När jag i söndags satt på mitt pass vid veten för att spana efter vildsvin kom dessa dovhjortar ut.Och så även detta smaldjur-rådjur som jag lyckades fånga med kameran under hennes toabesök.Tyvärr kom inga vildsvin fram under tiden jag satt på pass.

  

I går var det äntligen dags att ge sig ut på PW rundan igen.Fick då se tre vuxna älgar och en rätt så nyfödd älgkalv. Två rådjur, en hare och tre grävlingar.Morfar sa alltid att man skulle ha äggskal i stövlarna om man mötte grävling. För dom biter tills det knakar och har man äggskal i stöveln så knakar det direkt och då läpper dom taget. Jag undrar om detta var något han hittade på eller om det faktiskt är så ?

 

Hann bara fota två av tre grävlingar.

  

Det är så roligt med alla vilda djur som finns runtomkring oss där vi bor.


 


Receptbloggen är uppdaterad >>>

 

Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron - åt vi igår,mums.



Kram

Carina




 
 
Ingen bild

Kenneth

11 juli 2017 14:32

Fint skrivet

Carina

11 juli 2017 23:00

Tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards