Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 3 februari 2020

Ångrar inte en dag

Av Carina - 3 februari 2020 19:15

Det var i början av augusti 2019 som jag åkte till Medfit i Flemingsberg för att bli medlem hos dom och börja träna några veckor senare. I samma stund som jag lämnade Medfit undrar jag om detta var ett klokt beslut?

Kommer jag att börja träna? Jag som trivs så bra hemma. Jag är expert på att ta snabba beslut och sedan ångra mig dom gånger jag sagt JA till något.Men jag kan säga att jag ångrar inte en dag till att jag började träna.

 

Bilden till vänster är tagen samma dag jag började träna 19/8-19 och bilden till höger tog jag i onsdags 29/1-20.

Det är samma byxor och linne på båda bilderna.

Mitt mål var att träna 2 pass i veckan, nu blir det fyra pass i veckan och ibland även en timme med PT. Vissa veckor är jag mer motiverad och skulle vilja träna flera pass än dom fyra jag kör regelbundet,men det uppskattas inte av alla. Längtar till dom ljusa kvällarna som vi sakta men säker går imot, då kan jag ta mina PW rundor med hundarna.

Det blev en PW runda på 7,2 km i lördags, så fantastiskt skönt att komma ut i naturen och gå.Skingra tankarna och bara njuta av tystnaden tillsammans med hundarna.

Hälsoliv ger  - 5 grymma skäl till varför du ska börja träna nu!

1. Du hanterar stress bättre

Fysisk aktivitet är ett fenomenalt stressverktyg som både kan förebygga och sänka stressnivåer. Enligt överläkaren och psykiatrikern Anders Hansen är konditionsträningen den bästa träningsformen mot just stress.


2. Du får ett bättre självförtroende

Har du en svacka i självförtroendet? En runda längs elljusspåret eller ett pass på gymmet kan vara lösningen!

Motion kan nämligen leda till både bättre självförtroende och självkänsla.


3. Du boostar sexlivet

Enligt sajten Health kan du påverka ditt samliv positivt med hjälp av träning – särskilt om du rullar i sänghalmen direkt efter ett pass.

 

4. Lindrar ångest, oro och depression

Antidepressiva läkemedel och KBT-terapi är de vanligaste behandlingsformerna när det kommer till depression. Men mer och mer forskning visar att fysisk aktivitet är minst lika effektivt vid mild och måttlig depression.

 

5. Du lever längre

Att träna regelbundet uppges i vissa fall kunna förlänga ditt liv med flera decennier.

Även om vi tjänar mest på att börja motionera så tidigt som möjligt, så är det aldrig för sent.

Fysisk aktivitet påverkar blodtryck och blodtryck positivt. Det stärker skelettet, stabiliserar balansen, lindrar värk och kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Bara för att nämna några fördelar.

Enligt professorn och överläkaren Mai-Lis Hellenius bör vi dagligen ägna oss åt någon form av motion i sammanlagt 30 minuter – vilket kan delas upp under dagen.

– Vissa effekter kommer omedelbart, andra på dagar och veckor, månader och år. Men det beror ju också på gener och arv, övriga levnadsvanor, rökning, alkoholintag, sömn och stress. De som är fysiskt aktiva lever ofta hälsosammare generell, säger hon.



Jag undviker att ta hiss och tänker att all vardagsmotion är bra och dessutom gratis.


Lår och rumpa är kroppens största muskler. Att gå i en trappa är bra styrketräning för dem, eftersom man lägger hela vikten på en muskel. Trappor finns dessutom överallt.

 


Nästa tisdag börjar jag Weighttainer Viktminskningsprogram.Det ska bli så roligt att se vad detta kan ge på tre månader.


 


Var rädd om din hälsa, du har bara ett liv.

Kram

Carina

 




 
 
maria

maria

4 februari 2020 07:39

Hej

Jag önskade jag kunde ha 5 % av din vilja, efter sunes bortgång så vill jag bara dra ett täcke över huvudet ,,,, nu kommer man inte ut alls längre, tappat allt men men det är kul att följa din resa
Heja Heja
Maria

http://www.iahoglund.blogg.se

Carina

5 februari 2020 07:34

Jag förstår att det känns tungt att mista en familjemedlem. Beklagar sorgen ??
Försök att komma igång med någon rörelse aktivitet det kommer att få fig må så mycket bättre.
Kämpa Maria.
Kramar Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards