Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 7 januari 2018

HONOM VILL JAG HA!!!

Av Carina - 7 januari 2018 19:00

Då har ännu ett jullov lidit mot sitt slut.Har haft det fantastiskt skönt.Umgåtts med nära och kära,tillbringat mycket tid i skogen.Så kort och gott ett mycket bra lov.

Julen städade jag undan i går,måste alltid få det gjort innan jobbet börjar och jag fyller år.För nu är julen över för mig även om man i sången sjunger att den varar ända till påska.

I dag var jag och döttrarna med Minou och Collin i Globen för att se Disney On Ice.

  

Det var bra,men förra året var mycket bättre.Både Minou och Collin verkade tycka om det och det är ju för deras skull vi går.  

Under jullovet var jag på en jakt.Det var en stor jakt med PM utskrivet,en grupp utställare, hunförare osv.Var sak på sin plats så att säga.Det gick tydligt igenom vad man fick skjuta och i första hand dovhjort.

Sköt man en doskovel kostade det 15000:- endast 4 spetsar fick skjutas sköts det fle,kostade även dom 15000:- och så även alla hornbärande dov över spetsstorlek typ stånghjort osv.

Jag blev utsatt i mitt första pass och det sköts friskt i såten,nästan så att man ville ropa "gott nytt år".

När jag suttit ett bra tag kom en dovskovel bakom mig på min högra sida och jag hade kunnat skjuta honom.Men tänkte till "är han stor nog för att betala 15000:- för ?"

Nej då var dovhjorten jag sköt 1 september lika stor,så han fick helt enkelt gå vidare.

I andra såten kom dovskovel nr 2,han var STOR så hjärtat slog frivolt HONOM VILL JAG HA!!!

Men han rörde sig i förbjuden skjutzon innan han trippade vidare.SUCK Så jädra synd,han var ju så himla fin...

Det sköts inte riktigt lika mycket i denna såt.Efter avslutad såt var det dags för lunch - kycklingsoppa,smörgås,kaffe och chokladkaka.Känns lyxigt att inte behöva ordna med lunch under en jaktdag.

Mätta och belåtna var det dags för dagens sista såt. Även där kom en dovskovel,i alldeles för hög fart för att jag skulle klara av att skjuta.Så även en dovkalv.Jag skjuter inte på skenande djur.

Så jag fick helt enkelt inte skjuta något,men hade en fantastisk naturupplevelse ändå.

Det som jag förvånade mig mest över var hur många det var som sköt på djur där det blev eftersök.

En kille hade 2 eftersök i första passet, ett eftersök i andra och även två i den sista såten.Bör man då inte ta sig en funderare på om man verkligen ska skjuta på allt man ser och går bössan verkligen som den ska ?

Jag är väldigt försiktig och försöker tänka innan jag skjuter,ibland tänker jag nog lite för länge och missar på så vis vissa djur.

Jag är väl inte världens bästa skytt,man kan alltid bli bättre och öva betydligt mer.

Hade jag varit jaktledare för denna jakt så hade jag nog bett dessa män att låta bli och ladda sin bössa i nästa såt.

Nu var en mycket skicklig eftersökspatrull där,men jag tyckte ändå att det blev väl många eftersök för vissa skyttar.

27 vilt blev det innan vi åkte och om det fanns fler skadeskjutna djur som hittades efter att vi åkt hem vet inte jag.

Men eftersök skulle det bli.

Jag kritiserar sällan eller aldrig jaktledare för i dom jaktlag jag är med i sköter man detta med etik för djuren värdigt och med stil.

En jaktledare jag hade förut sa - Nu ska vi ut och döda! Då stegade jag fram till honom för att tala om att jag accepterar inte ditt sätt att se på jakten.Nu ska vi ut och jaga,det är viltvård vi är här för och inget annat.

Nästa jakt sa samma jaktledare - Nu ska vi ut och jaga.

Tycker att vissa inte har respekt i mot djuren och det vi faktiskt gör,viltvård.

Nog om detta.


Såg ni Stjärnorna på slottet i går ? Så tårgripande,vad en del människor får gå igenom.WOW vilken kvinna hon är denna Marianne Mörck.Nästa lördag blir det Regina och då bara måste jag titta.


  

Att få en handgjord present från någon,är bland det finaste man kan få.Denna kniv fick jag av en valpköpare som han själv gjort och själva knivskaftet är horn från hans första älg.Känner mig så oerhört smickrad av denna fina present från Peter & Sako.Har skrivit TACK och gör det även här,så glad över kniven.


  

Stolt farmor & mormor berikad med två fantastiska barnbarn.

Var nöjd med
Allt som livet ger
Och allt det som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!
Var glad och nöjd
För vet du vad
En björntjänst gör ju ingen glad
Var nöjd med livet som vi lever här.


(Tänk om alla bara kunde vara glada,nöjda och tacksamma)


Kram

Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards