Direktlänk till inlägg 26 januari 2013
Vintergryta med grönpeppar 4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
250 g broccoli
1 rödlök
ca 500g chuck roll
1 tsk olja
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 msk torkad grönpeppar
1/2 tsk salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kinesisk soja
1 kruka persilja
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
2.Ansa och skär broccolin i mindre bitar-Koka dem i saltat vatten
3.Skala och klyfta löken.Strimla köttet.Stek kött och lök på hög värme ca 5 minuter i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ca 1 minut.Krydda med 1/2 tsk salt.
4.Rör ner vattnet i stekpannan.Smula grönpepparn eller stöt den grovt i mortel och rör ner den.Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter under lock.
5.Rör ut majsstärkelsen i hälften av grädden.Rör ner redningen och resten av grädden i pannan.Koka ytterligare ca 2 minuter utan lock.Smaka av med soja och vänd ner broccolin.
6.Hacka persiljan och vänd ner i grytan.
7.Servera grytan med ris.
Skummig gryta
Vispa lite av grädden och vänd i vid servering så får du en skummig och fin gryta
Lycka till
Carina
Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne. Vårt gymn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|