Carina´s Blogg

Direktlänk till inlägg 1 mars 2018

Fössta Tossdan i Mass!

Av Carina - 1 mars 2018 08:15

Då har vi kommit till Fössta-Första Tossan-Torsdagen i Mass-Mars.Smålands nationaldag,minns min morfars småländska dialekt och hans underbart goda småländska kroppkakor.Det var inte ofta han stod vid spisen,men kroppkakor det kunde han laga,mums.

Nu har vi lämnat februari månad som igår bjöd oss på hela -18 grader på kvälle,burr så kallt.

Mars är en vår månad och våren får vi nog vänta länge på för mer snö och kyla har dom lovat oss.

Men vad är det med Stockholm och snö.Det snöar ju varje år och ändå klarar vi inte av att färdas på vägarna när det snöar.

Hemma hos oss kör inte sopbilen in och tömmer våra sopor om det är för mycket snö.

Hur gör dom norr över ? det måste ju vara snöiga vägar även för sopbilarna där med,eller ?

Igår var det stop på E4 och långa köer på Nynäsvägen.Långtradare som stod still,bilar som krockat och hamnat i diket.

Det är ju katasrof,vad är det för bilister vi möter ute på vägarna ?  Jag är glad att jag just denna vecka har sportlov och inte behöver ge mig ut på vägarna.

Utanför vårt hus har vi inte fått plogat,det är en bonde som ska ploga men detta sker nästan aldrig.Så jag får just nu rasta hundarna i hjulspåren efter bilarna.Vår snöskyffel är som bortblåst,så det fick bli krattan för att få en gång från dörren till hjulspåren,tur att snön är så lätt.Min man är inte så mycket för att skotta snö,det ligger på mig.Får nog ge mig ut och leta snöskyffel idag.


Ett ständigt vakande öga...

  

Jag vill inte störa Nora för mycket så jag har nu startat min kamera och har då full koll på henne i valprummet. Men än är allt lugnt.Idag är det dygn 63 och jag tror inte att dom kommer idag.Det är få valpar i magen så då tänker jag att dom har så mycket utrymme att de gärna ligger kvar i magen och gonar sig.

Läser just nu Alex Schulmans bok Glöm mig.Det är en gripande skildring av en vacklande relation mellan mor och son,men också en självutlämnande berättelse om medberoende och förnekan.


Det är så tragiskt för dom barn som lever med föräldrar som missbrukar alkohol/droger.

Jag hade en kompis under min uppväxt som hade en mamma som drack vin/öl på vardagar efter jobbet och tyckte det var helt ok.Mamma behöver det för att hon är trött,haft det körigt på jobbet osv.Alla dessa ursäkter för att ta sig ett och sedan flera glas.

Blir så arg när jag tänker tillbaka på hur hon hade det under sin uppväxt.Varför reagerade ingen på dagis/skolan ? Hoppas att personalen som idag jobbar på förskola/skola är mer uppmärksamma på hur barnen mår och gör en anmälan till soc,barn ska inte utsättas för en uppväxt med missbrukande föräldrar.

En förälder som alltid luktar vin/öl och är berusad var och varannan kväll,men själva tycker att dom har koll på läget,vilket dom sällan har.Dricker man alkohol fler än en gång i veckan anser jag att man har problem.

Att få sin godnatt puss av en vin/öl stinkande mun ska inte ett barn behöva uppleva.

När mina barn var små drack jag väldigt sällan alkohol,det hände endast vid speciella tillfällen.´och dom tillfällena var inte ofta.Där emot blev det coca cola varje helg.

Att vara medberoende som barn måste vara fruktansvärt tufft och vem vill utsätta sitt barn för det ?

Vi vuxna kan ju välja att lämna den man lever i hop med som är beroende av alkohol,men ett barn väljer inte bort sina föäldrar.Det är tufft att vara barn till föräldrar som missbrukar.

Läs gärna Alex bok.




Receptbloggen är uppdaterad med lite nya recept >>> 

      

Hoppas du hittar något som inspirerar just dig till att vilja laga det.


Kram

Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 16 april 2020 07:00

Det är så overkligt, konstigt och skrämmande med covid-19.Jag har nog inte riktigt förstått allvaret i det. Man får höra om det på radion,tv och bland sociala medier.Det har på någotvis varit så overkligt, tills i går då vi fick det tragiska besked...

Av Carina - 27 mars 2020 06:30

Det var en månad sedan jag skrev sist och mycket har hänt i världen sedan dess. Jag försöker att inte tänka så mycket på covid-19.Visst är det fruktansvärt för dom som blir drabbade,men jag kan inte sluta leva eller stänga mig inne.   Vårt gymn...

Av Carina - 26 februari 2020 14:30

Gör mer av det du älskar att göra. Det som får dig att må bra. Livet är för kort för något annat. Att medvetet boka tid med sig själv för att må bra och njuta är en viktig del i att varauthållig. Att gilla vad man tar sig för, skapar en go känsla i...

Av Carina - 16 februari 2020 14:00

Träna hjärtat    Ditt hjärta är din kropps viktigaste muskel och med regelbunden motion får du ett starkare hjärta. Om du tränar och rör på dig dagligen halverar du risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom jämfört med om du har en stillasittand...

Av Carina - 12 februari 2020 15:30


Igår började Weight Trainer PRO, bokade in mig på första grupp passet kl 18:00. Fem stationer hade vi och man var 40 sekunder på varje station sedan bytte man.Vi körde fyra varv och alla gjorde efter sina förutsättningar.Riktigt tufft men roligt.Vi h...

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Skapa flashcards