Carina´s Blogg

Alla inlägg under mars 2013

Av Carina - 23 mars 2013 16:45

Gick upp innan åtta,rastade hundarna och åt sedan en stadig frukost med gröt,ägg,smörgås och kaffe.Och vet ni vad jag gjorde sedan ? Jo jag kröp ner i sängen igen,åh så skönt det var,kändes riktigt som lördags lyx   


I dag har man verkligen fått smak av våren.Satt mot husväggen och solade samt drack kaffe  

 

Årets första fjäril kom på besök


 

Det har även varit välbesökt av rådjuren i dag.Först stod dessa fem rådjur som sedan blev i väg motade av sex andra rådjur.Det verkar vara ett populärt matställe här i Ljunghem   


 

Päronkompott med krispig kanel är en söt och härlig dessert som kan avnjutas när som helst i veckan. Tillsammans med rostade havregryn och fluffig grädde blir detta en fest för smaklökarna!Detta gjorde jag i går kväll och jag kan varmt rekommendera er att göra den.


Har i dag vårat till det lite i sovrummet.Bytt lakan,tvättat fönster,bytt gardiner,mattor, kuddar och överkast.


Det blev en lång härlig promenad med hundarna och nu strax ska jag börja fixa mig inför kvällen träff   


Man kan känna sorg över livet.Eller också kan man känna hopp om framtiden.


Kram

Carina


Av Carina - 22 mars 2013 19:30

Äntligen fredag,som jag har längtat.Har denna vecka varit en dag före den egentliga dagen,om ni förstår vad jag menar.

Hade lite att fixa med innan jag kom hem från jobbet i dag och landade hemma strax innan fyra.Och då blev jag fullt upptagen med att fota mina fina rådjur.Är som besatt av dem och jag tycker de är så fina.Kul och spännande att studera deras förhållningssätt till varandra.Och mini bocken börjar nu tuffa på sig.

Ja jag vet att vi kommer att få mycket fästingar,men var sak har sitt problem och nu njuter jag av dessa fina djur.



 


 


 


 


 


 


   

Dessa bilder tog jag på mindre än en halvtimme.Underbar syn för en som mig som älskar rådjur.


 

Och mitt i allt rådjurs ätande sitter en hackspett och pickar i sig maten.Underbart djurliv här i skogen.


Det är inte bara djuren som får mat utan även vi tvåfotade.

 

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid! Ni bara måste testa detta recept.


Ska snart göra en efterrätt och sedan inta soffan i väntan på fotboll.Hoppas någon tröja åker av dessa snygga manskroppar då de gör mål   


Kärlek är omtanke och glädje inte kontroll och hårda ord


Kram

Carina

Av Carina - 21 mars 2013 19:30

Det blev två långpromenader i dag.Först en på jobbet med eleverna och sedan med hundarna då jag kom hem.Skönt att få komma ut och röra på sig.Det är nackdelen då jakten är slut,att man inte rör lika mycket på sig.Men snart så fort snön försvinner ska jag börja gå mer i skogen.

Tre kvällar i rad har vi haft besök av tre vildsvin utanför huset,känns inte så upphetsande med vildsvin.Men det är väl havrekrossen jag matar rådjuren med som lockat hit dem.Ska snart sluta mata,om mitt samvete klarar av att se rådjuren utanför fönstret stå och kraffsa efter mat,tveksamt   


Blir så grymt trött på mig själv.Har blivit så vimsig och snurrig på sista tiden.Hittar inte ord,glömmer bort och ja det börjar närma sig en mindre katastrof hos fru Andersson   

Stannade på Ica Maxi för att veckohandla på vägen hem.Hade i går fått en bonus kupong som jag tänkte använda och bakom den kupongen står det sex olika rabatter man kan utnyttja.Vilket jag tänkte göra i dag.

Hade skrivit en inköpslista som jag höll i ena handen och tänkte att jag även måste ha bonus kupongen i min hand för att se erbjudanden där,så att jag inte missade något.Men var tveksam till valet,rädd att förlora pengarna om jag tappade kupongen på 50:-.

Men jag ska nog greja detta tänkte jag.Det kvittrade till i min mobil och jag fick ett sms.Nyfiken som jag är tog jag upp den och läste.Plockade en vara och gick vidare till hyllan bakom samtidigt som jag svarar på detta sms.Tar schampo och balsam scanar av dem och upptäcker att kuponegn på 50:- var borta.

Inte ens fem minuter i butiken och jag har redan slarvat bort den.Men mindes att jag tittade på kupongen då jag var på andra sidan hyllan.Tog vagnen och vände om,passerade en ung tjej och tänkte,undrar om hon tagit den???

Med blicken i golvet letade jag fram och tillbaka två gånger,men utan något resultat att hitta den.

Kupongen var borta   Fy fan så surt 50:- är väl inte så mycket,men ändå 50:- så här innan lön och allt.

Gick till informationen och frågade om någon kunde använda min kupong med mitt namn på ? och det var inte bundet till mitt ica kort så visst kunde någon annan glädjas åt att i dag bli 50:- rikare   


 

Efter en tuff dag på jobbet kan det ibland vara skönt med något snabblagat till middag. Pasta med koljasås är superenkel att tillaga och den ljuvliga koljasåsen består av bland annat krossade tomater, vitlök och kapris. Toppa den läckra pastan med rucola och servera.



Det är var DITT hjärta säger dig som är det VIKTIGASTE för just dig.

FÖLJ det.....


Kram

Carina

Av Carina - 20 mars 2013 20:15

Ingen har väl missat vad det är för dag i dag = Vårdagsjämning, men om man längtar efter vårvindar får man ge sig till tåls ett tag till. Vinterkylan som håller hela Sverige i sitt grepp kommer att fortsätta de närmaste dagarna och medeltemperaturen ligger långt under det normala för den här tiden på året.

Minus fyra grader,snö och blåst har vi haft i dag...


Jag och en elev åkte till Farsta och åt lunch idag på Ilpiatto.Det var så underbart att se glädjen hos eleven och hon skrattade så gott,så där så det bubblar om henne.Det värmde gott i mitt hjärta   

 

Min lunch såg ut så här


Det är en fördel att vara en ung mamma tycker jag.För nu är man inte bara mamma utan även en kompis till sina barn/ungdomar och kan umgås med dem och hitta på roliga saker tillsammans.

Isabella och jag ska på Darin i april och Gyllene Tider i juli.

Gabriella och jag åker till Marmaris i juni.

Tobias har oftast inte tid att träffa mig,men tids nog har väl även han några timmar över att bara umgås med bara sin mamma.

Man får vara glad att de vill umgås med mig och inte skäms för sin mamma,för det finns dom ungdomar som tycker att deras föräldrar är SÅÅÅÅ pinsam.Men det har jag aldrig upplevt att dom tycker om mig.


Det blev ett besök hos frissan i dag,dags att fylla på färgen och klippa lite på topparna.Frissan hade missat min tid och var på lunch så jag fick vänta en halvtimme på henne.Lite segt då jag var där i god tid.


 

Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor och heta kryddor. Täck bröden med tomatsås och riven ost och gratinera i ugnen. Servera dina gyllenbruna enchiladas med smakrik tomatsalsa.Mycket hett och gott.


Också lite kärlek kanbetyda väldigt mycket


Kram

Carina



Av Carina - 19 mars 2013 20:15

Startade morgonen på vårdcentralen för att kolla blodtrycket.Det var bra,men jag har fortfarande mina hjärt rusningar flera gånger om dagen och vad det beror på kunde inte sköterskan svara på.Så det får jag fråga läkaren då han ringer mig nästa onsdag.


Det blir Gyllene Tider för mig i sommar   Biljetter är nu bokade och lördagen den 27 juli ska  jag sjunga mig hes och dansa mig trött   Ska bli grymt roligt och jag är säker på att det kommer bli en kväll jag sent ska glömma.


 

Fantastiska potatisplättar med delikat olivröra och tilltalande tomatsallad är en rätt som passar hela familjen. Plättarna steks gyllenbruna i lite matfett och är ett perfekt alternativ till vanliga pannkakor. Ett recept att bli glad över!


Halvåtta hos mig har nu åter börjat med nya avsnitt och det är ett program jag inte vill missa.Tänk så mycket gott det finns att laga och så många duktiga kvinnor och män det finns i vårt avlånga land,kul.


Vi alla människor lever i en och samma värld.

Vi alla hör i hop, så när vi hjälper varandra så  hjälper vi

egentligen också oss själva


Kram

Carina

Av Carina - 18 mars 2013 18:45

Gyllene tider släppte i dag sin singel- Man blir yr.

Och jag säger bara det, MÅSTE se dom i sommar.Tror nog jag kan sjunga med i de flesta texterna   

Är näligen  ett STORT FAN av Gyllene Tider.

Minns då jag som 11 åring sjöng om - Flickorna på tv2, Ska vi älska,så ska vi älska till Buddy Holly.

Då jag var 12 år sjöng jag mycket till låtarna -När vi två blir en,Det hjärta som brinner,(Kom så ska vi) Leva livet, När alla vännerna gått hem.Kärleken är inte blind (men ganska närsynt)

När jag var 13 år- Sommartider,Flickan i en Cole Porter-sång.

Det är ju några år sedan man var i den åldern och trotts detta är låtarna fortfarande bra.

Är någon sugen på att följa med ? Biljetterna ligger på ca 695:-/styck


I dag har eleverna haft studiedag och vi har planerat inför GYSÄR-13

Snön kom under dagen,inte så mycket men ändock snö, och det var halt då jag skulle åka hem.Med båda händerna på ratten styrde jag bilen hemåt, men det var inte alla som fick åka raka vägen hem.Nej för en del hamnade i diket och jag var glad att jag klarade mig från detta.

Min fråga i dag är HUR LÅNG ÄR EN VINTER ? mitt svar blir SKIIIIIT LÅÅÅÅÅNG !!!!!!!



Små vänliga ord och handlingar har ofta större betydelse än man kan tro


Kram

Carina




Av Carina - 17 mars 2013 19:30

Om jag hade pengar så skulle jag shoppat loss på Willab Garden ,det blev ett besök där i dag.Dom hade så fina växthus och uterum så man blir alldeles sjuk,ja sjuk av avundsjukan.Tänk vad mycket fint man kan köpa för pengar,fantasi har jag så jag får väl låta detta bli en dröm och fantisera...

Blev en titt även innte på Bromma blocks i dag.


Tänk vad elaka djur kan vara i mot varandra.Bockarna stångas och lever rövare utanför huset både i går och i dag.

En bock är så elak i mot en get så jag skrek åt honom här inne då han stångade henne i magen   Jävlar vad arg jag blev och det hjälpe för han stack i väg och geten fick äta i lugn och ro.


       



 


 


 


Lyssnade på radion i dag P3 då vi åkte bil om olika påstående.Bland annat så sa dom att tjejer med ljusa röster har små fasta bröst.Det stämmer inte kan jag säga,vi har en på mitt jobb med ljus röst ja så ljus att det skär sig i öronen, och hennes bröst är inte små och fasta.

Sen sa dom att åtta av tio män tvättar inte händerna efter sina toabesök....Åhhh fy så äckligt,tänk då att det är bra många män som sedan stoppar fingrarna ner i en snusburk och in i sin mun.Och jag undrar hur många sådana män man har skakat hand med   Man får nog ha handsprit med sig i handväskan tror jag...


 

Middagen i kväll blev mycket god -


Vet ni vad som händer på tisdag? Jo ett STORT SNÖOVÄDER är på väg.Är bra less nu på vintern...


 



  Man ska bjuda kroppen på något gott så att själen har lust att bo kvar i den


Kram

Carina

Av Carina - 16 mars 2013 19:45

Mätt och väldigt belåten är jag nu då jag sitter framför elden/öppnaspisen och bara njuter av värmen som nu är +28 grader i vårat hus.

Att alltid frysa är inte skönt,knottrig över hela kroppen hela tiden...Likt en höna ser min hud ut nästan jämt.Tror jag fått fel på blodcirkulationen.


 

Lax med tapenad av svara oliver och flingsalt,dillstuvad potatis och broccoli blev vår middag.


 

Och efterrätten behöver inte få någon presentation   


Nu tackar jag för mig för i dag och vad som händer i morgon....

Vet ingen än men något ska det väl bli i alla fulla fall   


Bara för att jag GLÖMMER saker lättare nu än förr betyder det inte att jag blivit dummare.

Utan att det är ännu en kroppsdel som funkar sämre.


Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards