Carina´s Blogg

Alla inlägg under juli 2014

Av Carina - 5 juli 2014 22:30

Startade min morgon som vanligt med PW 7,3 km.Om jag går minst fem dagar i veckan fram tills jag börjar jobba den 13 augusti så borde det ju ge lite resultat.Om inte annat så förhoppningsvis ett starkare hjärta och bättre kondition.

Det är jobbigt att vara så fixerad av sin vikt,försöker intala mig själv att jag duger som jag är,men så fort jag tittar ner och ser min mage så glömmer jag genast bort det jag just försökte intala mig själv -att jag duger.Hjärnan vill inte sammarbeta med vad ögat ser.


Nu när mannen i huset är nyopererad är jag hans chaufför.I dag var han bjuden till Östermalma med jaktkillarna där, han brukar vara hundförare på deras jakt.Det var skytte och lunch samt middag.Men skytte var inte att tänka på för hans del och kan inte han skjuta då är han risig.Körde ner honom till 12 tiden,vi tittade på lite skytte och åt sedan en väldigt god lunch vildsvins schnitzel.Det måste jag laga någon dag,väldigt gott.

Det är ett väldigt trevligt gäng och man blir alltid så vänligt bemött då man kommer dit.

Vi stannade kvar till halv tre sedan var orken slut hos Kent och jag styrde bilen hemåt.Det känns som att detta kommer att ta tid innan han är bra igen.



När jag rastar alla hundarna är det ett meck,vi brukar ju i vanliga fall hjälpas åt.

Taxarna vill knappt gå och Tezz och Jasný går mer än gärna, och att då dra dessa tre taxdamer efter sig är allt annat än tungt.Men snart är han nog gångbar igen och kan hjälpa till med hundarna.


Lilla rara Ambra jag måste berätta...

Innan hundarna ska ut i hundgården vill jag alltid rasta dem ordentligt och i bland händer det att någon hund gör tvåan i hundgården.Gammeltanten Ambra är den som sköter städningen i hundgården.Gör någon tvåan är hon snabbt där och ska putta över grus,så söt hon är min lilla städerska.Jag försöker naturligtvis hinna dit innan för att ta bort det,inte ska hon i sin ålder  (13 år) hålla på och städa efter andra hundar.Men ibland hinner hon före mig.


    

Nu börjar pionerna att blomma och jag tycker de är så fina.Var tvungen att sätta några i en vas för att få njuta av dem på lite närmare håll.


Jag är nog ingen rosé drickare.Ville ju testa mitt nya rosé vin som kom i går,och nja det gick ju ner men jag tycker att rosé har en så besk eftersmak.

  

Där i mot tycker jag att en frisk drink smakar betydligt bättre.

 

Passoa med apelsin juice är en frisk och god sommardrink.


Tänk om sommaren har kommit för att stanna nu ? Hoppas,hoppas.


   Och till sist RÖSTA PÅ MIG HÄR >>>



En positiv attityd gör inte att allt kommer att gå bra för dig,

men den gör att du kan göra ALLTING BÄTTRE än med en negativ attityd.



Kram

Carina

Av Carina - 4 juli 2014 22:00

Vem är det som går och går och aldrig går ner i vikt ?  Jo det är jag   

Men skam den som ger sig.Älskar min morgon runda med Tezz vi har ett fantastiskt tempo och med bra musik i öronen solen i ansiktet så kan det inte bli annat än bra GIRL POWERS !!!

Vi tog som vanligt vår morgon runda efter frukost så skönt och vi var grymt svettiga   men skönt att gå en runda på 7,3 km då har man gott samvete att ligga och sola resten av dagen...eller ?


  

Jag beställde lite vin från vinliv.se som jag hade hoppats på skulle komma innan midsommar.Men inte då,nej vinet från en vingård i Spaninen drog ut på tiden och i dag fick jag levernas till dörren.Rätt bekvämt men fasiken vad man fick vänta.Men den som väntar på något got ....


  

I dag har jag ätit både lunch = rester från i går och middag ute i solen.Det blev laxburgare med bulgursallad till middag.

  

Hade svårt att slita mig från solen och denna underbara kväll,som jag längtat efter.Att få njuta av varma soliga kvällar är något jag verkligen saknat,så i kväll tog jag tillvara på det.

   

Det blev en jordgubbsdrink som efterätt.


  

Att få bo som vi gör med hästar utan för huset,griniga grannar som hatar hundskal, så måste jag ändå få säga att jag bor rätt bra ändå.

    

På denna altan tillbringar jag många timmar och är jag inte där så är jag inne i det gula huset.


  Hallå vem vill ligga fyra i en tävling ? Det är bara de tre första som får pris.Och om jag vinner,det vill säga, kommer etta, ska det bli grill fest hos mig så kom igen nu och gilla min vildsvinskarré med grillad potatis Rösta på mmig HÄR >>>



Sluta tyck illa om dig för det du inte är,börja älska dig för den och allt du är i stället


Kram

Carina



Av Carina - 3 juli 2014 20:45

Tio komma åtioåtta km blev min förmiddags PW

Är jätte nöjd med dagens resultat som också gav mig en viss belöning.

  

Dessa gula kantareller har jag spanat in då jag gått min runda och i dag fick jag lite panik då jag mötte två pensionärer som var i skogen för att plocla svamp.NEJ ta inte min svamp!!! Ska jag säga att det går ett ilsket vildsvin i skogen,så kanske de ger sig i väg ? Nej så elak kan jag inte vara.Fick öka på takten,lämnade Tezz och tog en påse och Jasný med mig och gick helt enkelt tillbaka.Och dom kantareller som jag sett fanns tack och lov kvar.

  

Det fick bli en kantarell omelett med skinka och sallad till.Smakade väldigt bra.


Gabriella hade önskemål om grillat till middag så det blev grillad älg rulle med pärlcouscous,soja bönor och sallad. Halloumi och salladslök grillade vi till köttet.

  


Jag tillbringar väldigt många timmar åt att läsa mattidningar och matbloggar.Är ständigt på jakt efter nya recept och ny inspiration. Detta med matlagning är ett stort intresse för mig.Att kunna plocka svamp,bär eller att få ta rätt på kött man skjutit är helt fantastiskt.Man känner sig verkligen lycklig lottad som kan ta tillvara på vad skogen har att erbjuda.


Klarblå himmel vid åtta i morse,hade mina förhoppningar om en fin och solig dag.Men det tog inte lång tid tills himmlen var full av moln och efter några timmar kom regnet.

Men enligt min APP i telefonen ska det bli sol i morgon och på lördag.Man känner sig rätt utsvulten efter sol och varma kvällar.


Med risk för att bli tjatig vill jag gärna att ni röstar i dag med,ja varje dag fram till 31 juli.Just nu ligger jag fyra och det känns ju inte alls ok.

  Så klicka nu in på denna länk >>> ICAS GRILLMÄSTARE och rösta på mitt bidrag vildsvinskarré med grilladd potatis.



Visst är det sant att

1 timme är 60 minuter

1 minut är 60 sekunder

Hur kan det då vara möjligt att 1 sekund utan dig är som en evighet ? 



Kram

Carina


Av Carina - 2 juli 2014 23:00

Var inte utvilad då jag var tvungen att lämna sängen i morse.Gabriella hostar och Kent har värk,ja så såg min natt ut.

Tog en extra lång PW på 8,1 km kände att jag behövde lite egen tid som var lite längre än vanligt.

5:2 dag,den andra denna veckan och efter lunch och andra påsen med shake fick jag kasta in handduken.Jag fixar inte att enbart leva på 500 kalorier på en dag.

Är så hungrig och blir nedstämd,inte arg eller sur utan bara helt tom och tystlåten.Nej mer motion och äta rätt helt enkelt får bli mottot i stället.Vet ju att jag kan stå i mot både fika bröd och godis,om jag bara vill.

Så får det helt enkelt bli.


  

Såg denna sten på morgonens PW tyckte det var så likt ett hjärta   


Vilket konstigt väder vi haft.Låg och solade på altanennär jag hörde hur åskan gick runt omkring oss.Efter någon timme öppnade sig himlen,regnet kom och åskan skakade om huset.Ut med alla kablar till modem och datorer,klarar inte av två veckor utan internet igen.


  

Men innan regnet kom hann jag plocka några smultron och trä på ett strå.


 

Pasta carbonara blev det till middag i dag.Så enkelt och så gott.


  Ni glömmer väl inte bort att lägga en röst på mig varje dag   

Ligger just nu fyra och i går på första plats.Så jag ber på mina bara knän rösta HÄR >>> på mitt bidrag vildsvinskarré med grillad potatis.En röst om dagen fram till 31 juli.Tack på förhand.


Var den kärlek du vill möta



Kram

Carina





Av Carina - 1 juli 2014 20:15

Regn i förrgår - Regn i går - Regn i dag.Börjar bli lite väl mycket regn nu tycker jag.

Men värmen är på väg till helgen sägs det,och jag hoppas dom har rätt.För nu vill jag ha bikiniväder   


Fick en förfrågan på min matblogg från ICA omjag ville vara med i deras mattävling om att bli årets grillmästare.

Mitt bidrag är vildsvinskarré och grillad potatis.

  http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare-2014/  Gå in på denna länk och rösta på mitt bidrag.Tusen tack på förhand   


I dag har jag varit chaufför åt Kent som opererat bort två trasiga bitar i minisken/knät.Nu är han sjukskriven tre eller om det var fyra veckor,minns inte så noga vad läkaren sa.


Gabriella och jag tog en tur till Kungens kurva på eftermiddagen.Hon ville köpa träningskläder och jag hade sett en kudde för några veckor sedan som jag ångrat att jag inte köpte.


  


Skrev i går att jag ska bli bättre på att gå denna vecka och i dag bryter jag det jag skrev i går.Inte så lockande att gå i regnet...


  

Älgfärsbiffar med fetaost och bullgursallad blev middagen hemma hos oss i dag.

Väldigt gott, receptet hittar du här >>>



Bli aldrig så upptagen med att skapa ett liv att du glömmer bort att leva.



Kram

Carina


Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards