Carina´s Blogg

Alla inlägg den 24 februari 2014

Av Carina - 24 februari 2014 19:15

Av en händelse så fick jag för en stund sedan lyssna till mannen Ola Ringdal.

Han berättade om sin bok: Det blir bra-Manual för skilda män.

Känner du någon nyskild man som borde bita ihop lite mindre och prata lite mer? Framför allt med sig själv? Är det kanske du? Då kan den här boken kanske vara något för dig eller honom?

Det blir bra Manual för skilda män är en användbar, hoppfull och inspirerande bok för skilda män, skriven av en man som varit där och som vet vad man behöver tänka på och känna till. Här finns konkreta handlingsförslag till hur man förhåller sig till barnen, vänner, sitt nya hem, ekonomi, träning, matlagning och städning.

Många män biter ihop och lever i ett slags tillstånd av förnekelse efter en skilsmässa. De orkar inte erkänna för sig själva att separationen är så stressande, sorglig och livsförändrande som den faktiskt är. En ren överlevnadsstrategi, men inte så konstruktivt i längden.
Män saknar ofta träning i att prata om känslor och problem, och saknar likaså verktyg att hantera en livskris. Det mesta går att lösa, men man måste se och formulera problemen innan man kan ta tag i dem.


Ola pratade även om att göra det lite mysigt där hemma.Tända ljus,skaffa sig en myshörna,levande blommor. Att äta och träna.Att ta hand om sig själv helt enkelt.

Ola hade själv satt sig i ett hörn i soffan och ätit glass,många män tar till alkohol.

Det är drygt 20 000 par som skiljer sig varje år i Sverige,och då är inte samboförhållanden inräknade i detta.

Känner du någon man man som skilt sig och behöver komma på banan igen så tipsa honom om denna bok,verkar vara riktigt bra.


Allergi...

Jag hade i dag lagat en soppa.Fänkål,gullök,vitlök som skulle brynas på i en kastrull.Kokas sedan i 10 minuter med 1 liter grönsaksbuljong.Där efter skulle den mixas och 2 dl creme fraich skulle blandas i,1 pressad citron,salt, peppar och 1/2 paket soja bönor och vid servering skulle man lägga i kräftstjärtar.

När jag åt detta fick jag någon allergi,blev rödflammig i ansiktet och hals.Fina fingrar och handllatorna blev tomatröda och ovanpå handen  kritvit.Kliade i näsan och allmänt konstig.

Undrar vad det var i soppan jag inte tålde ? Kommer inte att våga laga denna soppa igen.


Förr trodde jag att det värsta som kunde hända var att bli alldeles ensam,det är inte så.

Det värsta i livet är att omges med människor som får dig att känna dig alldeles ensam.



Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards