Carina´s Blogg

Alla inlägg den 16 februari 2014

Av Carina - 16 februari 2014 20:00

I fredags var det KÄRLEK i luften.Det fullkomligt sprudlade bland ungdomarna på skolan."Köp en ros och få lite gos" stod det utanför en dörr där det såldes rosor på skolan.

Här hemma blev det en lugn och stillsam kväll.

Jag lagade en karrégryta "Bombay".Som namnet antyder är det här en gryta med vindar från det indiska köket. Kikärtor, curry, lökklyftor och kokosmjölk är vanliga ingredienser i indisk mat, här i en gryta med fläskkarré. Hemliga kryddan? Körvel och citronsaft.

  

Receptet hittar du här >>>


Det blev en tidig morgon i lördags,hundarna började redan vid sex tiden och meddela oss om att det nu var dagst att lämna våra sängar.

Förmiddagen gick åt till att städa ur skafferiet,kryddskåpet och lite tvätt.

Isabella kom förbi en stund,lagade lite lunch åt oss.

  

Det blev en räkpasta med körvel.Körvel är örtkryddan från trädgårdslandet med en härlig arom av lakrits. Pastasåsen gör du med räkor, körvel, grädde, salladslök och vitt vin. Ljuvliga smaker ihop som påminner om sommardagar på västkusten och ett stilla kluckande vid bryggan.Väldigt gott,receptet hittar du här >>>

Sedan var det dags att bege sig till taxklubbena årsmöte för att hämta ut Noras drevchampionat.Dizas avelspris i silver och Hildas avelspris i brons.

  

Hem och rasta hundar för att sedan åka vidare till Mia och Magnus. som fyllde 5:2 år i går,himla fiffig ålder det där eller hur Magnus   

  

Där bjöds det på gryta och hembakad tårta av Mia,underbart gott.


Hade förhoppningar om att få lite längre sovmorgon i dag,men det blev inte så länge.Vid sju var det åter dags att gå upp.

Efter frukost åkte jag ut till jaktmarken och matade vildsvinen med en massa gott. Sedan var det dags att åka till Minou för att låna hem henne.

    

Sju timmars söndags mys med mitt älskade lilla barnbarn.Isabella kom också hit en stund och myste med oss.

Innan tjejerna skulle hem till sig lagade jag middag.I dag var det dags att testa såsen jag skulle provsmaka från Knorr Bearnaise.


    

Det blev inte bara Knorrs bearnaise sås utan hasselbackspotatis och älgyttersida,mums   


Nu har tjejerna åkt hem och jag har landat i soffan.Ska nu sitta här en stund innan det är dags att krypa ner i sängen och invänta en fullspeckad vecka med  - dans,föreläsning,partylite visning och lite annat smått och gott.


Det finns fyra saker som aldrigkommer tillbaka.

Stenen du kastat,chansen du missat,orden du har sagt och tiden som har gått.

Lev livet,här och nu.



Kram

Carina



#knorrsåsbuzz #buzzador

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards