Carina´s Blogg

Alla inlägg under september 2011

Av Carina - 27 september 2011 14:00

Att vara stark är inte att springa fortast eller att hoppa högst. Att vara stark är inte att veta bäst och vara främst. Att vara stark är att aceptera livets vilkor.Att vara stark är att tänka om, när livet inte blir som du planerat.Att vara stark är att se möjligheterna i det som verkar omöjligt.Att kämpa trots motvind och låta den bli till en utmaning.

 

  

 

Hur ska man göra när den man försöker kommunicera med varken bekräftar eller vidrör det ämne man vill ta upp? Ska man vänta ut eller helt enkelt köra på ? Frågorna är många men svaren lyser med sin frånvaro.Varför???


 

Kram

Carina

Av Carina - 27 september 2011 13:45

Fick ett så rart meddelande på FB i går- Efter att ha följt din blogg ett tag vill jag bara säga att du verkar vara en tokskön människa med humorn och hjärtat på rätta stället :) keep on rocking och säg nej nästa gång du tänker göra nått du inte vill :) inte lätt men behövligt för ens självkänsla :)


Har snart haft min blogg i två år.Och det har blivit lite som en dagbok för mig med både text och bild.Har svårt att låta bli att skriva i den dagligen.Även om jag inte har så mycket att skiva om så brukar det bli några rader i alla fall.

Ser att det är ca 30 personer/dag som läser och undrar ibland vilka är ni?

Nu vet jag en person som läser min blogg,och denna person hade jag inte en aning om att den läste om det jag skrev.Men tack i alla fall för det DU skrev jag blev riktigt glad   


I natt sov Norma hela natten,gissa om det var skönt ?

Nora och Norma har riktigt roligt tillsammans,inte en lugn stund i vaket tillstånd.


Isabella och jag åkte en sväng till Farsta.På vägen hem ville hon bjuda mig på en sallad och den var ritkigt god.Det blev en Avocadosallad.

Nu puttrar älggrytan på spisen och snart ska tvätten hängas.

Händer inte så mycket just nu....  


Kram

Carina

Av Carina - 26 september 2011 12:30

Har så svårt att säga NEJ men det ska bli ändring på det NU!!!

Att vara hundavakt till en valp,ja det ä väl gulligt,men inte då man själv har en valp som man vill träna på att gå i koppel,få rumsren och även lära den familjens rutiner.

Norma vaknade vid  4 tiden i natt igen och pep i ca 7 minuter.Vid sex tiden började hon igen.Men jag gick inte upp,hon fick vänta till strax efter 7.Kan Nora hålla sig så kan Norma med   

Norma är en kaxig liten tjej med mycket gas,det är inte en lugn stund.

Träffade en granne då jag var ute och rastade dem som sa har du skaffat en valp  till ? Nej jag är hundvakt svarade jag.Då tar du väl bra betalt hoppas jag sa hon.

Nej inte en krona har jag begärt, blev mitt svar och då tuktade denna kvinna mig.

Så tack för dina styrke ord,sista gången jag är hundvakt utan en krona i betalning.

Har varit hundvakt flera gånger tidigare och då har det även handlat om 3 veckor.

Fast vuxna rumsrena hundar,men ändå helt gratis.Fick en flaska vin en gång den andra gången lite godis.


Då vi var ute så släppte jag tjejerna lösa i skogen, satte mig på en sten,så att dom fick busa runt ordentligt.Tränade även inkallning och dom kom som två raketer.    

Då vi går därifrån ligger en orm på en av platserna dom nyss lekt på, jag rös till i hela kroppen.Ormar är det äckligaste djur jag vet,nu tör jag inte släppa dem lös fler gånger i den skogen.


Kram

Carina




Av Carina - 25 september 2011 21:45

Att vara hundvakt = dålig sömn.Fastän dom lekte som två vildhundar i går så var Norma pigg vid fyra,Nora sov som en prinsessa.Lyckades få Norma att somna om, men vid 6 tiden gick det inte.Så det var bara till att kliva upp och se glad ut.

Det har blivit mycket lek under dagen och lite mys i solen.Men då vi går i koppel är jag hård,ingen lek här inte.Vi är ute på kiss och bajs promenad och ingenting annat.

  Norma & Nora


Vid halv niotiden stack Kent med Jasný till Boda för att träna henne på vildsvin.

Dom var borta hela dagen.Gabriella var hos sin pojkvän och Isabella är kvar i Skåne men kommer hem i morgon.

Jag satte mig och rensade 6 liter lingon som sedan skulle bli sylt.Men innan dess var jag ju tvungen att köpa lite syltburkar.Så i dag har jag premiärkört min bil.

Fick koppla med vänster fot lagd på sniskan så att jag inte belastade stortån.

Det gick bra men var lite otäckt,så några längre sträckor blir det inte än.

Har även fixat på altanen,plockat ner själva tyget från tältet,tvättat det och ställt undan utemöblerna.Kent skulle hjälpa mig med det i går,men han var så trött och en redig kvinna fixar ju detta själv,trotts relativt nyopererad fot.


  Sylten är nu klar och ligger i burkarna


  Den lilla burken ska jag ge till Tobias.


Nu hoppas jag på en god sömn och att Norma sover gott hela natten.


Kram

Carina

Av Carina - 24 september 2011 20:00

Det blev en riktigt bra lördag med mycket frisk luft,trevligt umgänge och mycket hundprat.Att ta sig fram i skogen med en fot som inte är funktionsduglig var riktigt svårt måste jag säga.Anna erbjöd sig att ta mig på ryggen,men nej jag kan ju inte ha i hjäl kvinnan.

  Rickar med Hilda,Anna med Mac Fie,Lena med Mynta och Karin med Moltaz.

Mycket bus blev det,spåret skötte dom riktigt bra.

  Vi grillade korv och fikade


  Nora blev helt slut och somnade i Linneas famn


Och vet ni vad Rickard hade med sig till mig? Han är bara för rar den mannen, jo han hade plockat lingon åt mig.Rickard hade läst i min blogg att Kent inte hittade lingon åt mig då han jagade älg,så han gick ut i skgen och plockade ca 20 L så nu jädrans har jag terapi jobb minst en vecka framåt.TACK Rickard   

 


När valköparna åkt hem och även vi ,så åkte vi till Huntyard & Berras.

20% hade dom på damkläder,men det var sparsamt med damkläder.Köpt mig en skjota och jacka.


Nu i kväll har vi blivit hundvakt till Norma.Hennes husse och matte flyger till Kreta i morgon och hon blir här till nästa söndag.Så nu har jag fullt upp en vecka framåt.


Kram

Carina





Av Carina - 24 september 2011 09:15

Klarblå himmel   Underbart väder för en valpträff.

Kent är i skogen nu och lägger spår.Jag ska strax fixa kaffe,bullar bakade jag i går.Klocka 11:00 kommer 3 av 5 valpköpare från M-kullen,för en träff där dom får gå ett kortare spår,vi grillar korv och fikar tillsammans.Brukar bli mycket tevligt.

Tar med mig Nora så hon får busa med någorlunda jämnstora kompisar.


Kram

Carina



Av Carina - 23 september 2011 19:00

Vilket underbart väder vi fick i dag   Blev ingen promenad till centrum,dumt att gå så långt då jag fortfarande är besvärad i min fot.

Kent fick köra ner mig dit då han kom hem efter jobbet.Med oss hem köpte vi även Sushi,så i kväll svek vi Lina   


Andra bullar

Har nu gjort en för mig, ny sorts bullar.Nämligen Philadelphiabullar i långpanna

Receptet är en enkel vetedeg på en halv liter. Istället för kanelbullar som ska knådas, kavlas, bredas på fyllning, rullas ihop och skäras i bitar är detta mycket enklare och gå fantastiskt fort! Degen ska endast jäsa en gång, och den bakas ut direkt på plåten, helt kladdfritt dessutom!

Fyllningen påminner om den glasyr jag har på morotskaka, riktigt krämig och len med philadelphiaost som ger en lite syrlig, fräsch smak på dessa ”bullar”.

  Supergoda var dom   


Nu ska jag tända lite ljus och mysa ner mig i soffan och se på tv.


 


Kram

Carina

Av Carina - 23 september 2011 14:20

Man läser om dom i tidningar,hör om dom på så väl radion som tv.Hur långsamma dom är och hur illa behandlade folk blir av dem.Vet inte om jag har haft ovanligt flyt eller rena rama turen? eller hade jag flax att det var mitt brev dom drog först ur högen?

Vilka då tänker ni?

Jo försäkringskassan.I måndags skickade jag in mina papper till dem angående min sjukskrivning.I går torsdag fick jag ersättning, och i dag fredag ringer dom och frågar hur jag mår,rehabilitering osv.Jag tycker dom skötts sig exemplariskt.

Så en eloge ger jag i dag till FÖRSÄKRINGSKASSAN   


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards