Carina´s Blogg

Alla inlägg den 8 september 2012

Av Carina - 8 september 2012 19:15

Jag känner att jag måste förtydliga mig med anledning av det jag skrev i går och alla inlägg på FB

Året var 2000 jag började min karriär inom särskolan.Åldern på dessa elever var 6-12 år.

Trivdes riktigt bra och älskade mitt jobb.Efter några år 2006 slogs vi i hop med en annan särskola och fick då "tyngre" elever,mer utåtagerande.

Jag hade varit sjukskriven en tid för att jag hade opererat bort min livmoder och kom tillbaks till jobbet,det var en måndag,jag minns det som i går.Jag hade hand om mellanmålet och det var dags för dem att äta.En elev blev arg över något,ingen vet över vad? och jag var den som fick sparken i magen.Han träffade rätt över operationsärret och jag trodde för en stund att jag skulle dö av smärta.

Vi hade två elever som vi fick ha en person på för att skydda eleven från att slå de andra barnen och även för att inte skada sig själv.

Vår skola brannner och fick flytta lokaler.Detta var naturligtvis inte bra för någon.Allra minst dessa elever.

Deras beteende ökade.Även om vi inte jobbade med just denna elev så räckte det att passera dem så fanns risk för slag,sparkar och spottloskor.

Började verkligen fundera på om det överhuvudtaget var värt att gå till jobbet?

Fick syn på en annons att dom sökte en resurs till en autistisk pojke  på en förskola så jag sökte denna tjänst och fick det. Det blev en glädje att gå till jobbet igen och denna pojke gjorde sådana framsteg.

Blev erbjuden att söka en tjänst på den gymnasiesärskola jag jobbar på i dag.

I tre år fick jag möjligheten att arbeta med den målgrupp av elever som jag sökte till.Sen kom omorganisationen.

Jag sa som det var.Att jobba med dessa elever som är utåtagerande är inget jag sökt till och känner att jag inte klarar av dem.

Det är de elever vi har fick jag till svar,du är inte anställd i en klass utan på denna skola osv osv.

Nu har vi fyra elever som ska punkt markeras,vilket betyder att de har en personal bunden till sig och i vissa fall två. Vi är sex pedagoger som växlar i mellan dessa elever och endast två av oss är riktigt bra på dem och gillar dessa utmaningar.

Eftersom vi är på en skola i dessa särskilda lokaler så behöver det inte vara jag som är den bidragande orsaken till att eleven blir arg och slänger möbler,saker och sloss.Det kan räcka med att en person kommer in i ett rum så välter eleven bordet över mig för att den andra personen störde det lugna vi just då  hade.Eller att vi ska byta aktivitet, trotts förberedelse så blir den arg vägrar gå och river ner allt som finns i dens närhet sparkar och sloss.


Vi har i vår klass elva elever och fyra som är utåtagerande och det är tur att vi får varva mellan eleverna.

Älskar trotts allt mitt jobb,mina elever och mina arbetskamrater.

Har funderat många gånger på att byta arbetsplats men jag vet ju vad jag har men inte vad jag får.

Frågan man ställer sig är följande-ska alla elever verkligen gå i gymnasiet ? är skolans lokaler anpassade för dessa elever ?

Vi måste ju skydda dem med hull och hår från andra elever,så att inte någon av dem blir slagna eller får något på sig för då kan eleven som utförde detta bli avstängd från skolan.Trotts att de inte gjorde det avsiktigt, då är det vi personal som får stå i mellan på gott och ONT.

Nog om detta.


Lördagen i dag har jag varit ensam hemma,så skönt.Det blev fönstertvätt,gardinbyten,dammning och dammsugning.

 

Älskar att få vara själv och fixa pula


Pastasallad med rostade grönsaker,kalkon och fetaost blev min middag.Fick äta den själv då Kent inte hade kommit ännu.Nu är han och två hundar till hemma.

 


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards