Carina´s Blogg

Alla inlägg under september 2012

Av Carina - 15 september 2012 20:00

Dagen i går regnade bort men framåt kvällen sprack molnen upp och solen kom fram.

Gabriella och Ronja åkte med mig hem efter jobbet.När vi kom hem började jag att baka matbröd med rivna morötter och lingon i,jisses så gott det blev.

Hade även beslutat mig för att ge pizzan en andra chans så jag gjorde egen pizza och den var betydligt godare än den vi åt förra söndagen.Till efterrätt blev det glass med egen gjord chokladsås.

 

Kvällen tillbringades framför den öppna spisen och en kort stund framför tv innan det var dags att krama kudden.


Masade mig upp vid åtta tiden.I dag skulle det fixas med thujorna.Och vi blev faktiskt klara.Så nu pryder 34 thujor en del av hundgården och jag hoppas dom tar sig och växer till sig snabbt så hundarna slipper se katterna och skälla på dem.Är livrädd varje dag att grannarna ska komma och klaga för jag är så uppretad på dem så jag tror jag inte kan hantera det lika lugnt nästa gång   


Det blev en lunch/middag redan vid 14 i dag.Kent skulle i väg och vaka vildsvin.Jag fick följa med om jag ville,men jag tycker det är viktigt att han gör saker med sina vänner utan mig.Sen tycker jag det är väldigt skönt att få vara ensam också   

Vi åt kycklingklubba med ärtigt ris.

Roger kom förbi och hämtade mig,en valpköpare som är med i det nya jaktlaget.Vi åkte till jaktmarken för att kolla in det nya jakttorpet.Vi gick lite på marken och kollade efter bäverbon.

När jag kom hem blev det en promenad ner till Grindsjön.Så underbart väder att man inte vill gå in.Satt på bryggan en stund och bara njöt av ensamheten,tystnaden,vattnet och solen.Det är kärlek det för mig = vatten och sol.

Fick lite dåligt samvete över min bil då jag åkte i Rogers välstädade bil.Så jag tog ut dammsugaren och en trasa för att städa ur bilen.

Nu blir det soffan framför tv och i kväll är jag kung över fjärrkontrollen   


 

Kram

Carina


Av Carina - 14 september 2012 10:00

Läser i Aftonbladet om en flicka som våldtagits i flera år av sin far och under ett år av sin farfar. Blir så fruktansvärt arg på dessa sjuka män som inte kan hantera sina snoppar. Det borde bli tvångs kastrering med slö kniv utan bedövning.
Kan man som inte hantera sin snopp ska man fan inte ha någon.
Så fruktansvärt vidrigt att bli utsatt av dessa perversa män.

Kram
Carina

Av Carina - 13 september 2012 20:00

Det blev en ovanligt lugn dag pga att en elev stannade hemma.Efter lunch gick vi en runda i skogen för att se vilka elever som klarar nästa veckas Sörmlandsled som går av stapeln på torsdag.

Tänk vad lyxigt att få gå i skogen och njuta samtidigt som man får betalt   


När jag var liten hatade jag fisk.Så fort vi åt det hemma höll jag på att kräkas.Minns hur jag sprang på toa flera gånger under middagen för att spotta ut maten i toa och min mamma som tog mig på bar gärning   

Antingen kunde hon inte tillaga fisk eller så har jag lärt mig att tycka om fisk.

I dag blev det Cornflakespanerad torsk med hemmagjord remouladsås och potatis.MUMS så gott.

Slängde sedan i hop en äpplepaj med vaniljsås,inte helt fel det heller.


 


Tvättmaskinen har fått sig en rengörare i kväll.Viktigt att sköta om sina vitvaror så kanske dom håller lite längre.

Kent ville till skjutbanan,men jag vill inte det.

Vill få klart med thujorna runt hundgården,men det vill inte han så då blev det ingenting   

Jag som kvinna,eller Carina kan inte förstå hur man kan påbörja något och inte slutföra det.Blir lite galen av alla halvfärdiga projekt och då reagerar jag med att inte vilja göra något annat.Hade vi fått klart på thujorna i kväll så var vi fria från det i helgen.Men varför göra det i dag när man kan skjuta upp det   


Skönt med fredag i morgon.Slutar tidigt.Jag ska på jaktmöte innan middagen sedan tar jag helg och ska då njuta och hoppas på bra väder.Gabriella tar med kompis hem på middag och som ska sova kvar.

Så mycket mer än så har jag inte på planeringen inför helgen.


Kram

Carina

Av Carina - 12 september 2012 21:15

Trött så trött ja riktigt jädrans trött är jag och det värsta är att jag tycks inte bli piggare.

Dagen i dag tillbringade vi till att lyssna på skolverket och nya gymnasie reformen för särskolan.

Blir jag inte sjuk nu, då blir jag nog aldrig sjuk.Niohundra satt och lyssnade och drygt sjuhundra hostade.Det blev nästan komiskt att lyssna på dom som hostade,gick liksom som en löpeld genom salongen vi satt i.

Råkade somna till och vaknade av att huvudet vickade bak,hjälp så rädd jag blev.Hade svårt att hålla mig vakenäven  på tåget hem.

Kent ville åka till skjutbanan i kväll,men jag orkade inte åka med så vi tog en långpromenad i stället.


Vem är mannen som lämnade Johnny att dö på spåret?

Så vidrig människa,kan inte tro det är sant då jag ser detta på Efterlyst.Det borde finnas döds straff även i Sverige.

Hoppas dom får tag på denna vidriga människa.

Lider med Johnny och hans familj.


Hemmagjord hamburgare med rostad färskpotatis och colesawblev middagen i dag

 

Mums så gott


Nu ska jag be Isabella om utsäkt för att jag varit så osocial denna vecka och inte orkat prata.Lovar att ringa dig i morgon   


Kram

Carina

Av Carina - 11 september 2012 20:15

Fick i dag gästspela i min gamla klass.Åh så roligt det var.Jag känner mer tillhörighet med dessa elever.

Skulle verkligen bli jätte glad om jag fick återgå till dessa elever.Men rektorn har bestämt att de ej ska vara pedagoger i den klassen.

Fastän de lärare somarbetar med dessa elever önskade att det fanns pedagoger med.

Jag och en lärare åkte med fem killar till Naturhistoriska för att titta  på olika duktningar.Mycket trevlig dag och jag hoppas det blir flera gäst spel för mig   

 

Eva och Janne från Uppsala kom hit i kväll för att prata drevprov och framtida parning.Har sålt en valp till dem med avelsrätt.

Fick denna handgjorda uppläggningskorg från norrland som inflyttnings present av dem.Blir så glad när någon tänker lite extra på mig.


Såg i går på ensam mamma där då mammorna blev uppvaktade av deras män med olika presenter.Det är verkligen roligt när man få present och man märker att den som ger har tänkt till lite extra.Sådant uppskattar jag   


I morgon ska vi på konferens GYSÄR-13, nya skollagen handlar det om, och vi ska vara inne på Söder.

Blir lite sovmorgon vilket inte är fel.


Nu blir det fotbolloch på tv så jag tror jag ska ställa mig i tvättstugan och stryka lite.


Kram

Carina

Av Carina - 10 september 2012 20:30

En tuff dag på jobbet kan jag utan att ljuga säga att det var.Camilla och jag pratar mycket om hur det är och hur vi haft det.Ingen av oss trivs men vi är väldigt glada att vi har varandra och jag måste säga att vi är proffs på att hålla skenet uppe inför eleverna.Tror fan vi skulle platsa på dramaten och stå där på scen utan att ha gått någon scen skola för ingen kan spela så bra teater som vi pedagoger.

Jag hade som förslag att en man som jobbar hos oss skulle avlasta oss denna tunga och då menar jag fysiskt och prykiskt tunga elev,men fick till svar att det orkar han inte med.Han har fått så mycket stryk i sina dagar på jobbet så nu backade han.Men vi då dom som är bland dom minsta och svagaste på jobbet vi ska minsann få stå i mot och ta dessa elever.



I dag fick jag svaret från läkaren angående magnetröntgen.Jag har inflammationi två muskelfästen,det är det som gör så ont.Äter nu medicin mot värk och inflammation.Bör ringa och boka tid hos sjukgymnast,men det får vänta.

Knölen, är som jag misstänkte, en fettansamling och den ska opereras bort.Så nu väntar jag på remiss dit.


 

Grillad kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt åt vi till middag i kväll och det var grymt gott.


Vi har nu börjat lite smått att fixa med thujorna som ska få sin plats runt hundgården men det krävs en hel del jobb innan dom kan planteras.Har burit bort dom gamla slipersen som låg där och det var inga lätta grejer det,fy fan vad tungt...

Detta kommer att ta några kvällar innan det blir klart.


Kram

Carina



Av Carina - 9 september 2012 21:15

Jag hade nästan glömt bort hur han lät,men i natt tror jag han ville ge igen för en hel vecka.

Jösses så han snarkade och jag sparkade tillbaks.Tyst en minut sen var det dags igen...  Så i dag har jag varit en trött tjej.


Förmiddagen gick till att ta hand om älgkött och lite lingon rensning.Kent hade plockat lingon i Helgum i mellan älg jakterna.Har lite kvar att rensa men det får bli en annan dag.


 


35 thujor köpte vi i dag på plantagen.Dessa thujor ska nu planteras runt om hundgården och förhoppningsvis täcka utsikten åt dem.Så slipper Nora och Jasný skälla på grannens katter som flera gånger per dag retar dem.

Jasný vaktar väldigt bra och skäller även på folk hon ser.Men förhoppningsvis blir det nu bättre så fort dom planteras och börjat växa.Sen blir det nog bra vindskydd för hundarna också.Så inget ont som inte har något gott med sig.

Tror jag ska lägga kvittot i grannens brevlåda då allt är klart   


Ända sedan i fredags har jag längtat efter pizza-Äter det högst en gång om året.

Hade planerat att vi skulle äta kyckling i dag,men tiden räckte inte till och då blev det pizza.

Men fy fan så äckligt det är.Bad Kent att påminna mig om hur dåligt jag mår efter en pizza nästa gång jag är sugen på det.BLÄ för sådan skräpmat.Vill stoppa fingrarna i halsen och bara kräkas nu   


   

Nora är så glad nu när Tezz är hemma igen och det är inte många lugna stunder nu.


Kram

Carina




Av Carina - 8 september 2012 19:15

Jag känner att jag måste förtydliga mig med anledning av det jag skrev i går och alla inlägg på FB

Året var 2000 jag började min karriär inom särskolan.Åldern på dessa elever var 6-12 år.

Trivdes riktigt bra och älskade mitt jobb.Efter några år 2006 slogs vi i hop med en annan särskola och fick då "tyngre" elever,mer utåtagerande.

Jag hade varit sjukskriven en tid för att jag hade opererat bort min livmoder och kom tillbaks till jobbet,det var en måndag,jag minns det som i går.Jag hade hand om mellanmålet och det var dags för dem att äta.En elev blev arg över något,ingen vet över vad? och jag var den som fick sparken i magen.Han träffade rätt över operationsärret och jag trodde för en stund att jag skulle dö av smärta.

Vi hade två elever som vi fick ha en person på för att skydda eleven från att slå de andra barnen och även för att inte skada sig själv.

Vår skola brannner och fick flytta lokaler.Detta var naturligtvis inte bra för någon.Allra minst dessa elever.

Deras beteende ökade.Även om vi inte jobbade med just denna elev så räckte det att passera dem så fanns risk för slag,sparkar och spottloskor.

Började verkligen fundera på om det överhuvudtaget var värt att gå till jobbet?

Fick syn på en annons att dom sökte en resurs till en autistisk pojke  på en förskola så jag sökte denna tjänst och fick det. Det blev en glädje att gå till jobbet igen och denna pojke gjorde sådana framsteg.

Blev erbjuden att söka en tjänst på den gymnasiesärskola jag jobbar på i dag.

I tre år fick jag möjligheten att arbeta med den målgrupp av elever som jag sökte till.Sen kom omorganisationen.

Jag sa som det var.Att jobba med dessa elever som är utåtagerande är inget jag sökt till och känner att jag inte klarar av dem.

Det är de elever vi har fick jag till svar,du är inte anställd i en klass utan på denna skola osv osv.

Nu har vi fyra elever som ska punkt markeras,vilket betyder att de har en personal bunden till sig och i vissa fall två. Vi är sex pedagoger som växlar i mellan dessa elever och endast två av oss är riktigt bra på dem och gillar dessa utmaningar.

Eftersom vi är på en skola i dessa särskilda lokaler så behöver det inte vara jag som är den bidragande orsaken till att eleven blir arg och slänger möbler,saker och sloss.Det kan räcka med att en person kommer in i ett rum så välter eleven bordet över mig för att den andra personen störde det lugna vi just då  hade.Eller att vi ska byta aktivitet, trotts förberedelse så blir den arg vägrar gå och river ner allt som finns i dens närhet sparkar och sloss.


Vi har i vår klass elva elever och fyra som är utåtagerande och det är tur att vi får varva mellan eleverna.

Älskar trotts allt mitt jobb,mina elever och mina arbetskamrater.

Har funderat många gånger på att byta arbetsplats men jag vet ju vad jag har men inte vad jag får.

Frågan man ställer sig är följande-ska alla elever verkligen gå i gymnasiet ? är skolans lokaler anpassade för dessa elever ?

Vi måste ju skydda dem med hull och hår från andra elever,så att inte någon av dem blir slagna eller får något på sig för då kan eleven som utförde detta bli avstängd från skolan.Trotts att de inte gjorde det avsiktigt, då är det vi personal som får stå i mellan på gott och ONT.

Nog om detta.


Lördagen i dag har jag varit ensam hemma,så skönt.Det blev fönstertvätt,gardinbyten,dammning och dammsugning.

 

Älskar att få vara själv och fixa pula


Pastasallad med rostade grönsaker,kalkon och fetaost blev min middag.Fick äta den själv då Kent inte hade kommit ännu.Nu är han och två hundar till hemma.

 


Kram

Carina

Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards