Carina´s Blogg

Alla inlägg under december 2012

Av Carina - 18 december 2012 20:00

Yr i hatten har jag varit i dag.Fumlat runt som ett litet fyllo och tagit varje chans jag kunnat till att få sitta ner OCH DET ÄR INTE LIKT MIG   Önskade att jag förstod vad som händer där uppe i knoppen och varför det snurrar så ? Blodtrycket ska ju vara ok nu tack vare mina piller.


I dag fick vi som arbetar inom gymnasiesärskolan en varsin IPAD som vi så småningom ska använda i jobbet.Så nu under jullovet ska jag ta hem den och lära känna min padda.Eleverna ska också få varsin IPAD men får inte ta hem den som vi personal.


Nu är det tre dagar kvar att arbeta.På fredag avslutas dagen med jullunch och som vanliggt till hemlig ort.

Jag gissar på Häringe slott.


Väntar på att veterinären ska ringa mig i dag,ringde dit och hörde mig för om hon var på plats.Vilket hon var fram till 21:00 i kväll.En av valparna är ju så ytte pytte liten och jag undrar om hon är stark nog att klara sig.Jag ger henne lite extra stöd mat.Men det verkar inte bita på hennes ynka lilla kropp.Vill veta om jag ska fortsätta stöd mata eller om det kan vara något som inte står rätt till ?

 

Ni ser själva längst till höger ligger hon liten som en tumme


I dag får ni ingen matbild det blev nämligen rester  här hemma till middag.Kent tar inte längre matlåda och det blir ju alltid mat över och det ska ju också ätas upp.


Trevlig kväll till er


Kram

Carina



Av Carina - 17 december 2012 20:54

Min älskade Isabella blev i dag lämnad av sin stora kärlek i 24 dagar,som han kommer att tillbringa i Thailand med sina kompisar.
Det gör så ont i mig att se henne så ledsen. Förstår att det känns tungt för henne.
Var över till henne en kort stund i kväll Gabriella ska sova där några nätter innan dom reser till London.


Ringde Bagarmossens djursjukhus i dag svaret hade kommit men veterinären var ledig. Men jag lyckades övertala sköterskan och fick då veta att mina tre valpar inte har herpes virus vilket kändes skön. Men frågan är då var det varit och vad det är med lilla tiken som knappt går upp i vikt men som kämpar på. Dom lovade att hon skulle ringa mig i morgon.


I dag serverades älg gryta med potatis riktigt gott. Kram Carina

Av Carina - 16 december 2012 19:30

Tredje advendt.Det är nära nu och jag sitter nu och gnuggar mina geni knölar inför veckans inköp av mat till julafton.

Kommer att baka matbröd och rulla köttbullar någon kväll,men vilken kväll det blir vet jag inte än.

Dagen i dag har jag tillbringat i Älvsjö på Stockholms mässan.Många hundar var det.Gick förbi taxklubbens monter och fick se MÅNGA av mina bilder på deras vägg samt broschyr.Roligt att mina bilder kommer till användning.

 

Satt sedan och tittade på olika spettsraser.Gråhund är en fin ras och hanen som vann var riktigt snygg.Jämthundar fanns det också några styckna.Finsk spets är så söta tycker jag.Karelsk björnhund var det tre anmälda och jag tycker nog att Tezz är snyggare än vad dom var.Kommer att ställa ut henne åt Kent nästa år,om han nu anmäler henne till någon utställning.

 


 

Äppelstekt kotlett med rödbetsröra och klyft potatis blev kvällens middag.Riktigt gott men lite märkligt med rödbetor till fast gott.


Jag är som ni vet en stor ljus älskare och handlade en hel del ljus via Lenas mamma i Tierp- Party Lite sålde hon åt och jag bara älskar dessa ljus.Men tyvärr finns inte mamman mer och jag har hört mig runt men inte hittat någon återfärsäljare.Men jag är ju rätt envis så jag gick ut på deras hemsida och hittade en tjej i Tungelsta så på tisdag får jag ett gäng ljus och en katalog.Eventuellt har jag en visning hos mig i januari,en söndag eftermiddag blir det nog.Så är ni intresserad av lite ljus och en fika hos mig så hör av er.


Kram

Carina



Av Carina - 15 december 2012 18:30

Mycket snö blir det och än har det inte slutat snöa. Många i när kommunerna har strömlöst men än har vi klarat oss.

En hel del trafik olyckor har rapporterats under dagen.Tänk vad snön kan ställa till det.

Rådjuren har varit här och fått mat = 5 .Tycker de är så fina att titta på.


Har varit i köket hela dagen.En plats jag trivs väldigt bra på.

Het lövbiff med ingefära och ananas blev kvällen middag.

Skar lövbiff i srtimlor som fick dra sig i en marinad av soja,sweetchili,lime och riven ingefära.Stekte på lövbiffen och vände sedan ner ananas och salldslök som sedan serverades till ris och rött vin.

 


 

Vaniljpannacotta med hallon blev det till efterätt


 

Mycket ljus har jag tänt här hemma.Älskar tända ljus   


I kväll är det sista avsnittet av så mycket bättre.Skulle köpa skivan i går men hittade den inte.Kanske tomten kommer med den till mig i jul   


Hoppas ni får en trevlig lördags kväll


Kram

Carina


Av Carina - 15 december 2012 14:30

Så glad att jag sa NEJ till dagens jakt på Östermalma.Fy vilket väder vi har i dag.

Har bara varit hemma och myst med mig själv.Ja det där kan ju tolkas fel   

Det har blivit lite julgodis.

 

Trilling nötter och knäck.Men knäcken blev inte som dom brukar med sötmandel i utan turkisk peppar.Camilla hade gjort en satts sådan knäck och sa att det var så gott  och jag blev då tvungen att testa.

2 dl vispgrädde,2 dl ljussirap,2 dl socker kokas i micron på full effekt i tio minuter.Krossa en påse turkiskpeppar (godis) och blanda i.Det blev en blanding av sött och salt.

Ska dela med mig till Isabella med,kan ju inte äta allt själv.Ja jag är den STÖRSTA godis grisen i detta hus.




Kram

Carina


NOT

Av Carina - 15 december 2012 12:15

Nu är bilen ny servad.Önskade att jag också kunde lämnas in på service och efter några timmar så är man som ny igen och kan gå femtonhundra mil till nästa service.Tar nog bättre hand om min bil än om mig själv.Men har nu börjat tänka om och börjar väl hitta en ny väg att gå.

Var helt slut i går och så fruktansvärt trött.Kalaset för Eva ställdes in på grund av sjukdom.Så det blev en lugn hemma kväll framför den öppna spisen som fick värma min nerkylda kropp.Frös som jag vet inte vad i går.

Tror min blodcirkulation blivit sämre sen jag börjat med tabletterna mot högt blodtryck.

Kent var sugen på lax i går så han föreslog en sväng ner till rökeriet i Nynäshamn.Och jag åkte med,passade på att ta mig en tupplur i bilen både på dit och hemresan.Kul fru jag är = NOT

 

Det blev rökta laxspett,vitlöks lax och chililax med matvete och limesås och vitt vin.

Nu har jag fått i mig veckans ranson av  omega3 då vi ätit lax två dagar i rad.


Nu är det fem arbetsdagar kvar sen är det JULLOV   


Kram

Carina

Av Carina - 13 december 2012 19:00

Lucia i dag.

Rondellerna i Västerhaninge lös upp med marshaller.Jag älskar ljus och när det tänks till lite extra dessa dagar.

Jag är nog en riktig traditions nörd och blev djupt besviken då skolan luciatåg ställdes in.Men vissa elever på särskolan räddade dagen med sitt luciatåg som blev improviserat.En eloge till er.

Det har skrivits en del om att årets luciatåg inte får ha med pepparkaksgubbar.Jag hoppas ingen tog detta på blodigt allvar.För om vi inte får ha pepparkaksgubbar i luciatåget så ska vi inte äta lussebullar för då kan ju alla asiater bli kränkta.

Äh nu får det banne mig vara nog.Vi bor i Sverige och har våra traditioner kan man inte ta dessa då är det väl bara att ge sig av till ett annat land som är bättre anpassat för dem som känner sig kränkta.


Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål blev kvällens middag.Det var så underbart gott att jag åt två portioner  

 


Valparna är i dag tre veckor.Det är tre valpar kvar,men jag törs inte ta ut någon glädje än.Allt kan hända har jag nu fått erfara.Ringde till Bagarmossens djursjukhus för att få svar på provet vi tog i fredags men det var inte klart än.

Jag har dragit ur telefonjacket hemma,orkar inte prata i telefon och det ringer flera samtal varje kväll.Samma person som jag pratat med dagen innan ringer nästa dag igen,vad mer finns att säga någon man inte känner.Blir trött på folk och även trött på mig själv   

Funderar på att säga upp hemtelefonen,har ju mobilen och det räcker för mig.


Denna vinter verkar hålla i sig.Det fylls på med lite snö varje dag.Det är riktigt vacker ute nu,men för min del räcker det nu med snö.

  

Pratade med Camillai dag om att åka i väg någonstans,bara hon och jag mysa på ett fint hotell.Äta och dricka gott, lite livskvalite är vad vi behöver.

Men om vi hade pengar.... 


Kram

Carina


Av Carina - 12 december 2012 19:30

Jag gillar verkligen dagens datum 121212

Undrar  hur många barn som föds denna dag? Undrar också hur många som förlovar sig eller gifter sig i dag ?

Förutom dagens magiska datum så finns det en kvinna som jag tycker så mycket om som fyller 50 år.

 

GRATTIS kramar till dig EVA   På fredag kommer jag och skålar med dig


Det blev i dag påfyllning av älgkött i frysen.Älskar älgkött och det känns så lyxigt att inte längre behöva handla kött utan att bara öppna frysarna och plocka fram.Bara låta fantasin flöda och tillaga något gott.


Det blev dock ingen kyckling hos oss i dag där i mot blev det Balsamicostekt kycklingfilé med basilikastomp.

Stek först kycklingen i balsamiconvinäger och avsluta sedan i ugnen.Koka potatis och mosa,slå på lite mjölk och en klick smör toppa med hackad basilika.Dela körsbärstomat och blanda i hop med salladslök,olja,balsamicovinäger,salt och peppar.

 

Väldigt gott



Kram

Carina



Presentation


Carinas Blogg

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vädret


Ovido - Quiz & Flashcards